ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Μπλόκο σε 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά

· Κατοχικά Νέα

Μπλόκο σε 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά

Ήρθαν με τέσσερα διαφορετικά πλοία από Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο Κω και Λέρο, είχαν σχεδόν όλοι το εισιτήριο στα χέρια, όμως δεν μπόρεσαν να πάνε πουθενά λόγω… κίνησης. Τελικά θα μεταφερθούν στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας του ΟΛΠ.

Ο προορισμός των περισσότερων είναι η Ειδομένη στα σύνορα με τα Σκόπια, όπου ήδη βρίσκονται εγκλωβισμένοι λόγω του περιορισμού των ροών περί τους 5.000 μετανάστες. Όταν έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά είχαν οι περισσότεροι το εισιτήριο. Τα λεωφορεία ωστόσο που επρόκειτο να τους παραλάβουν δεν έφτασαν ποτέ.

Η τροχαία δεν επέτρεψε σε περίπου 50 λεωφορεία να παρκάρουν στην περιοχή, καθώς θα επικρατούσε κυκλοφοριακό κομφούζιο και έτσι πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβίστηκαν στο λιμάνι. Τελικά, αποφασίστηκε οι περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφερθούν στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας του ΟΛΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πηγές από το λιμενικό σώμα, η αύξηση του αριθμού προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν το πρωί της Δευτέρας (22.02.2016) οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί απ’ αυτούς είχαν εγκλωβιστεί στα νησιά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν αλλά και του απαγορευτικού τού απόπλου.

Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 1771 άτομα από τη Μυτιλήνη και 729 από τη Χίο, το “Αριάνδη” με 968 από τη Μυτιλήνη και 590 από τη Χίο, ενώ το “Νήσος Μύκονος” με 209 άτομα από τη Μυτιλήνη και 74 από τη Χίο.

Επίσης το “blue star 2” μετέφερε 9 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω, 282 από τη Ρόδο και 78 από τη Λέρο. Εντός της ημέρας αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό πλοίο “blue star patmos” μεταφέροντας μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη. Ηδη το πλοίο έχει παραλάβει από τη Μυτιλήνη 869 άτομα.

newsit.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν συμφωνία 3 δισ. ευρώ για πολυεπίπεδη αεράμυναΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν συμφωνία 3 δισ. ευρώ για πολυεπίπεδη αεράμυνα

RICO Bubble Milk Tea Drink Thai Flavor 340 ml που αφορά η ειδοποίηση για αυξημένη χρωστική E110ΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

RICO Bubble Milk Tea: Η προειδοποίηση της Μάλτας είχε εκδοθεί από τις 12 Αυγούστου — τι δείχνει το νέο χρονολόγιο και τι δεν έχει επιβεβαιωθεί για την Ελλάδα

Περαχώρα: Ανατίναξαν ΑΤΜ και άρπαξαν περίπου 91.000 ευρώ – Σε εξέλιξη η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.ΕΛΛΑΔΑ

Περαχώρα: Ανατίναξαν ΑΤΜ και άρπαξαν περίπου 91.000 ευρώ – Σε εξέλιξη η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά