«ΜΗΝ ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ ΡΟΥΠΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!» Η Τουρκία συνεχίζει να μας απειλεί ακόμα και με πόλεμο για τα 12 μίλια

aoz
Καταψήφισε για μία ακόμη φορά η Τουρκία ψήφισμα που αφορούσε για τους Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Με 143 ψήφους υπέρ, μία κατά – Τουρκία – και τέσσερις αποχές (Βενεζουέλα, Ελ Σαλβαδόρ, Μαλί και Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία), η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε το σχετικό ψήφισμα 70/235

Το 55σέλιδο ψήφισμα ασχολείται με όλες τις πτυχές των θεμάτων του Δικαίου της Θάλασσας και των Ωκεανών και καλεί τον ΓΓ του ΟΗΕ να παρουσιάσει νέα έκθεση για τα ζητήματα αυτά στην προσεχή 71η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης.

Επεξηγώντας την αρνητική ψήφο της χώρας του, ο Τούρκος αντιπρόσωπος είπε πως η Τουρκία δεν αποτελεί μέρος της συνθήκης και ενώ συμφωνεί με την γενικότερη σκοπιμότητά της, δεν μπορούσε να την υπογράψει.

Η διεθνής σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας την οποία έχει υπογράψει η Ελλάδα της δίνει το δικαίωμα για μονομερή επέκταση των χωρικών της υδάτων από έξι σε δώδεκα ναυτικά μίλια. Η Τουρκία που δεν την έχει υπογράψει παρότι είναι κομμάτι του κοινοτικού κεκτημένου και αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξή της στην Ε.Ε. έχει δηλώσει ότι θεωρεί αιτία πολέμου ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων που είναι αυτονόητο κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας.
Παράλληλα ασκεί επιλεκτική διπλωματία: εκεί που τη συμφέρει έχει οριοθετήσει ΑΟΖ, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Μαύρης Θάλασσας με τις Βουλγαρία, Ρουμανία και πρώην
Σοβιετική Ένωση, ενώ αρνείται το ίδιο στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Για το λόγο αυτό αντέδρασε στη δημιουργία της ΑΟΖ στην Κύπρο. Την ίδια στιγμή που διαθέτει χωρικά ύδατα 12 μίλια σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα, ενώ μόνο 6 μίλια στο Αιγαίο.

crashonline.gr


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...

4 thoughts on “«ΜΗΝ ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ ΡΟΥΠΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!» Η Τουρκία συνεχίζει να μας απειλεί ακόμα και με πόλεμο για τα 12 μίλια

 1. ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ says:

  Όλοι γνωρίζουμε πως το αίτιο της Τουρκικής επίθεσης στην Ελλάδα θα είναι αυτά τα έξι μίλια της υφαλοκρηπίδας. Εκεί πονούν πολύ!

  • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ says:

   Η θρησκεία δεν ανακατεύεται.

   Η Ελλάδα είναι Ορθόδοξο κράτος. Όποιος Μωαμεθανός προσβάλλεται, όπως ο υποκριτής δήμαρχος Μύκης, μπορεί να φύγει με την οικογένειά του, για την Μέκκα. Εκεί θα απολαύσει Ισλαμική θρησκεία και πολιτισμό.
   Σε λίγο θα ζητήσουν υποστολή της Ελληνικής σημαίας, επειδή έχει Σταυρό, για να υψώσουν την δική τους με την ημισέληνο.
   Αρκετά τους χαϊδέψαμε με μειονοτικά σχολεία και μπούρδες πολυπολιτισμικές. Ελληνικό σχολείο με κοινό πρόγραμμα σπουδών για όλους. Τα Τουρκικά και τα Αραβικά να τα μάθουν στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, όπως κάνουν και οι υπόλοιποι Έλληνες.

   Αυτό υπόψιν και των διαφόρων αιρετικών, ιεχωβάδων και παγανιστών, που μιλάνε εκ του ασφαλούς για τα δικαιώματά τους. Από την στιγμή που εξέρχονται από την θύρα της οικίας τους ή του ναού τους, έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους υπολοίπους. Ούτε απαλλαγή στράτευσης, ούτε έγερση απαιτήσεων για απαλοιφή θρησκευτικών συμβόλων, ούτε άλλες αηδίες. Σεβασμό στο κράτος μας και στους αγώνες όσων έδωσαν την ζωή τους υπερ πίστεως και πατρίδος. Χάρη σ’ αυτούς, τώρα μπορούν και μιλούν ελεύθερα και λένε τις μπούρδες τους.

   Κάποτε πρέπει να επανέλθει η εξορία ως ποινή για τους προδότες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *