Μεγάλη προσοχή: Σάλος με προϊόντα Coca-Cola όπως Fanta, Sprite: “Είναι δηλητηριώδη” σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου (βίντεο)

Αν πίνετε αναψυκτικά όπως η Sprite και η Fanta, τα οποία ανήκουν στην γκάμα προϊόντων της Coca-Cola, τότε αυτή η είδηση σας ενδιαφέρει άμεσα.

Σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νιγηρίας στην πρωτεύουσα, Λάγος, τα προϊόντα της Coca-Cola θα μπορούσε να είναι “δηλητηριώδη”.

Το δικαστήριο έκρινε ότι τα υψηλά επίπεδα ενός οξέος (benzoic acid) και μιας πρόσθετης ουσίας (sunset) στα αναψυκτικά αυτά θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών, όταν αναμιχθούν με το ασκορβικό οξύ (κοινώς γνωστό ως βιταμίνη C), σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δικαστής Adedayo Oyebanji έδωσε εντολή στην Nigerian Bottling Company (κρατική εταιρεία εμφιάλωσης στη Νιγηρία) να τοποθετήσει γραπτές προειδοποιήσεις για στα κουτάκι και τα μπουκάλια των αναψυκτικών Fanta και Sprite, στις οποίες να αναγράφεται ο πιθανός κίνδυνος από την κατανάλωσή τους μαζί με βιταμίνη C.

Ταυτόχρονα έκρινε την επιβολή προστίμου ύψους δύο εκατομμυρίων νάιρα (περίπου 6.350 δολάρια ΗΠΑ) κατά της Εθνικής Υπηρεσίας Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων της Νιγηρίας (NAFDAC – National Agency For Food and Drug Administration and Control) για τη μη διασφάλιση των προτύπων υγείας.


Ο μονος σιγουρος τροπος να κερδισεις στο στοιχημα 100%

PROFIT MAXIMISER

Μάθε πώς να να κερδιζεις σε ονλινε σελιδες στοιχηματισμου παντα !!

Ενα καταπληκτικο προγραμμα και μια απιστευτη ιδεα οπου με βαση της δικες τους προσφορες να βγαινεις 100% κερδισμενος παντα !

Διαβαστε το αρθρο μου να δειτε πως ξεπερασα τον περιορισμο στην χωρα μας για τις στοιχηματικες εταιριες

Ο μονος σιγουρος τροπος να κερδισεις στο στοιχημα 100%

Η προωθηση αυτη ειναι πρωθηση ενημερωσης και πληροφοριας και κατα κανεναν λογω δεν ειναι προτροπη προς στοιχηματισμο η επενδυση η οποιαδηποτε αλλη παρανομη πραξη ..!

ΤΙΜΗ: 1,5 € euro για τις πρωτες 14 μερες να δοκιμασεις το προγραμμα,Ηλεκτρονικο προιον για συνδρομη
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

“Είναι προφανές ότι η NAFDAC έδρασε με μεγάλη ανευθυνότητα στις κανονιστικές της υποχρεώσεις προς τους καταναλωτές της Fanta και της Sprite που παρασκευάζονται από την Εταιρεία Εμφιαλώσεως της Νιγηρίας (…) Η NAFDAC δεν προστάτευσε τους πολίτες αυτού του μεγάλου έθνους με το να πιστοποιήσει ως ασφαλή για κατανάλωση από τον άνθρωπο αυτά τα προϊόντα, τα οποία γίνονται δηλητηριώδη με την παρουσία ασκορβικού οξέος”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ανώτατος δικαστής.

Η υπόθεση που οδήγησε στην ετυμηγορία-σταθμό από το Ανώτατο Δικαστήριο της Νιγηρίας

Την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λάγος ακολούθησε αγωγή που ασκήθηκε κατά του ρυθμιστή (NAFDAC) και κατά της εθνικής Εταιρείας Εμφιαλώσεως της Νιγηρίας (Nigerian Bottling Company – NBC) από έναν επιχειρηματία στο Λάγος, τον δρ Emmanuel Fijabi Adebo.

Η NBC, η οποία εμφιαλώνει τα προϊόντα της Coca-Cola στη Νιγηρία είναι μέλος του ομίλου της ελληνικής εταιρείας εμφιαλώσεως Coca-Cola, σύμφωνα με το αμερικανικό CNN.

Μεγάλη προσοχή: Σάλος με προϊόντα Coca-Cola όπως Fanta, Sprite: “Είναι δηλητηριώδη” σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου (βίντεο) - Εικόνα0

Φωτογραφία από το επίσημο site της Coca‑Cola Hellenic Bottling Company, όπου -μεταξύ άλλων- αναφέρεται και η Νιγηρία ως χώρα δραστηριοποίησης της εταιρείας

Η εταιρεία του ενάγοντος, Fijabi Adebo Holdings Limited, προσπάθησε να εξάγει τα προϊόντα της Coca-Cola στο Ηνωμένο Βασίλειο για λιανική πώληση τον Φεβρουάριο του 2007. Αλλά οι βρετανικές αρχές κατάσχεσαν και εν συνεχεία κατέστρεψαν τα εν λόγω προϊόντα, προτού αυτά φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων. Ο δρ Adebo υποστήριξε ότι αυτό έγινε επειδή τα προϊόντα αυτά περιείχαν υπερβολικά υψηλά επίπεδα του πρόσθετου “sunset yellow” και του βενζοϊκού οξέος (benzoic acid). Η τελευταία ουσία μπορεί να σχηματίσει το καρκινογόνο βενζόλιο, όταν συνδυαστεί με ασκορβικό οξύ, σύμφωνα με τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Οι δικηγόροι της NBC υποστήριξαν ότι τα εν λόγω προϊόντα της Coca-Cola, που προσπάθησε να εξάγει ο επιχειρηματίας, δεν προορίζονταν για εξαγωγή, αλλά ο ανώτατος δικαστής Adedayo Oyebanji απέρριψε αυτή την υπερασπιστική γραμμή της εθνικής εταιρείας εμφιαλώσεως της Νιγηρίας.

“Τα αναψυκτικά που παρασκευάζονται από την Εταιρεία Εμφιαλώσεως της Νιγηρίας θα έπρεπε να είναι κατάλληλα για κατανάλωση από τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από το χρώμα ή τη θρησκεία”, είπε ο δικαστής.

Ο κ. Adebo από την πλευρά του ήταν ευχαριστημένος από την ετυμηγορία, αλλά υποσχέθηκε να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα κατά της NBC: “Είμαι χαρούμενος που είμαι νικητής και έχουμε ενημερώσει τους Νιγηριανούς και ολόκληρο τον κόσμο για το τι συμβαίνει στη Νιγηρία (…) Το πρόστιμο που επέβαλε το δικαστήριο στην NAFDAC δεν είναι ούτε το ένα δέκατο του ποσού που έχω ξοδέψει εγώ για την άσκηση της προσφυγής (…) Θα έπρεπε να είχε επιβάλλει τουλάχιστον το ποσό που θα δαπάνησε η δική μου εταιρεία για την αγορά αυτού του προϊόντος και στην εξαγωγή του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχουμε το δικαίωμα σε ειδική αποζημίωση για όσα έχουμε περάσει”, δήλωσε ο ίδιος στο CNN

Διαφορετικά πρότυπα στα όρια των ουσιών στα αναψυκτικά

Τόσο η NBC, όσο και η NAFDAC έχουν καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης, υποστηρίζοντας ότι τα προϊόντα της Coca-Cola δεν υπερβαίνουν τα όρια του βενζοϊκού οξέος για τη Νιγηρία, ή τα διεθνή όρια που καθορίζονται από τον Codex, το διεθνή οργανισμό τυποποίησης τροφίμων, που χορηγείται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (Food and Agriculture Organization of the United Nations – FAO).

“Τα πρότυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο περιορίζουν την περιεκτικότητα βενζοϊκού οξέος στα αναψυκτικά σε ένα μέγιστο των 150 mg/kg. Τόσο η Fanta, όσο και η Sprite έχουν βενζοϊκό οξύ στο επίπεδο των 200 mg/kg, το οποίο είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο κανονιστικό όριο των 250 mg/kg που ισχύει στη Νιγηρία”, απάντησε η Sade Morgan, επικεφαλής επικοινωνίας, νομικών υπηρεσιών και δημοσίων σχέσεων της εθνικής εταιρείας εμφιαλώσεως της Νιγηρίας.

“Τα επιτρεπόμενα επίπεδα συστατικών που καθορίζονται από τις χώρες για τις τροφές και τα ποτά επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες όπως το κλίμα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι μια εύκρατη περιοχή, όπου απαιτούνται χαμηλότερα επίπεδα συντηρητικών σε αντίθεση με τις τροπικές χώρες”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Codex μείωσε πρόσφατα το διεθνές όριο για την περιεκτικότητα βενζοϊκού οξέος από 600 mg/kg στα 250 mg/kg και εξετάζει περαιτέρω μείωση κατά τα προσεχή έτη.

Τρομερό βίντεο! Δημοσιογράφος δείχνει στο αφεντικό της Coca Cola στην Ευρώπη, την απίστευτη ποσότητα ζάχαρης που περιέχει το αναψυκτικό!

“Τα προηγούμενα επίπεδα εξακολουθούν να θεωρούνται ασφαλή, απλά δεν είναι απαραίτητα”, λέει ο Tom Heilandt, γραμματέας της Επιτροπής του Codex Alimentarius, εξηγώντας αυτή την αλλαγή. Και πρόσθεσε: “Περισσότερη δουλειά θα γίνει μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια για να δούμε αν το επίπεδο αυτό θα μπορούσε να προσαρμοστεί περαιτέρω”.

Τα επίπεδα που βρέθηκαν στα προϊόντα της Coca-Cola στη Νιγηρία δεν δημιουργούν κινδύνους για την υγεία, σύμφωνα με τον δρ Markus Lipp, ανώτερο αξιωματικό της ασφάλειας των τροφίμων στον FAO.

“Το σημερινό αποδεκτό όριο βενζοϊκού οξέος από την Επιτροπή του Codex Alimentarius έχει οριστεί στα 250 mg/kg. Το ανώτατο αυτό όριο χρήσης έχει έναν προσωρινό ορισμό, αλλά παρ” όλα αυτά θεωρείται προς το παρόν να είναι ασφαλές για την υγεία”, δήλωσε ο ίδιος στο CNN.

Το υπουργείο Υγείας της Νιγηρίας προέβη σε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι τα προϊόντα της Coca-Cola είναι ασφαλή.

“Η NAFDAC και ο SON (Standards Organization of Nigeria – Οργανισμός Τυποποίησης της Νιγηρίας) επιβλέπουν τακτικά τις πρακτικές παραγωγής των βιομηχανιών τροφίμων και τη διεξάγουν εργαστηριακές αναλύσεις για να διαπιστωθεί η συνεχής συμμόρφωση με τα απαιτούμενα εθνικά πρότυπα”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Ωστόσο, ο ίδιος υπουργός Υγείας της χώρας, Isaac Adewole, επέμεινε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις ανησυχίες του κοινού και έχει ανοίξει έρευνα σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων της Coca-Cola στη Νιγηρία.

Αντιδράσεις από τους καταναλωτές

Οι όποιες προσπάθειες για να υποβαθμιστεί το σκάνδαλο μάλλον πέφτουν στο κενό, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, αφού έχει προκληθεί σάλος μεταξύ των καταναλωτών στη Νιγηρία. Το εθνικό Συμβούλιο Προστασίας των Καταναλωτών της Νιγηρίας (Consumer Protection Council – CPC) έχει ανοίξει τη δική του, ανεξάρτητη από την κυβέρνηση, έρευνα.

“[Το Συμβούλιο] ανησυχεί πολύ για τα ερωτήματα που έχουν προκύψει από αυτή την απόφαση (σ.σ. του ανωτάτου δικαστηρίου)”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του CPC, Dupe Atoki. Και πρόσθεσε: “Η Fanta, η Sprite και η Coca-Cola είναι αναμφισβήτητα τα πιο ευρέως διαδεδομένα ποτά στη Νιγηρία. Το φάσμα της κατανάλωσης είναι ίσως και το πιο ευρύ, αφού η κατανάλωσή τους αρχίζει από την ηλικία των τεσσάρων ετών και συνεχίζεται για δεκαετίες από το κάθε άτομο”.

Σύμφωνα με την iatropedia.gr, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Νιγηρίας, οι πολίτες εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που η NAFDAC χειρίζεται την ασφάλεια των καταναλωτών της χώρας. Αρκετοί πολίτες την κατηγορούν ότι δίνει μεγαλύτερη προτεραιότητα στη δημιουργία εσόδων από την προστασία των πολιτών.

Από την πλευρά της η NBC αναγνωρίζει ότι αντιμετωπίζει μια δύσκολη μάχη για να περιορίσει το σκάνδαλο και να επανακτήσει την φήμη της. Η Coca-Cola ελπίζει, επίσης, ότι οι προσφυγές κατά της απόφασης θα είναι επιτυχείς και θα αποκαταστήσει τα εν λόγω προϊόντα στην αγορά της Νιγηρίας.

“Η ανακοίνωση του Υπουργείο Υγείας της Νιγηρίας δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφής στο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια της Fanta και της Sprite”, λέει ο Hamish Banks, αντιπρόεδρος του τμήματος Δημοσίων Υποθέσεων και Επικοινωνιών, της Ευρασίας και της Αφρικής για την Coca-Cola.

Και προσθέτει: “Τα επίπεδα όλων των συστατικών αυτών των προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων του βενζοϊκού και ασκορβικού οξέος (βιταμίνη C), είναι εντός των κατευθυντήριων γραμμών του Codex Alimentarius και των βιομηχανικών προτύπων της Νιγηρίας (…) Αν και δεν είναι σκόπιμο να σχολιάσω περαιτέρω μια εκκρεμή υπόθεση, καθώς το δικαστήριο κρίνει τώρα τις προσφυγές από την NBC και τη NAFDAC κατά της απόφασης, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας που να σχετίζεται με αυτά τα συστατικά”.

Το σίγουρο είναι ότι η Coca-Cola, μια εταιρεία-κολοσσός με ένα από τα πιο επιτυχημένα και εμπορικά σήματα στον κόσμο, ελπίζει ότι αυτό το σκάνδαλο δεν θα περάσει τα σύνορα της Νιγηρίας…

Η παρουσία της ελληνικής εταιρείας εμφιαλώσεως για την Coca-Cola (Coca‑Cola Hellenic Bottling Company – Coca-Cola HBC) στη Νιγηρία

Η Coca-Cola HBC δραστηριοποιείται στη Νιγηρία, η οποία περιλαμβάνεται στις νέες, αναπτυσσόμενες αγορές στο πορτφόλιο της εταιρείας. Όπως προκύπτει από το site της εταιρείας, η αγορά της Νιγηρίας συγκεκριμένα, είναι η 2η μεγαλύτερη στην κατηγορία των αναπτυσσόμενων αγορών για την Coca-Cola HBC:

Coca-Cola

Μεγάλη προσοχή: Σάλος με προϊόντα Coca-Cola όπως Fanta, Sprite: “Είναι δηλητηριώδη” σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου (βίντεο) - Εικόνα1Μεγάλη προσοχή: Σάλος με προϊόντα Coca-Cola όπως Fanta, Sprite: “Είναι δηλητηριώδη” σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου (βίντεο) - Εικόνα2

Η ελληνική εταιρεία εμφιαλώσεως της Coca-Cola κατέχει το 66,4% της αντίστοιχης νιγηριανής.

Τέλος, στο site της Nigerian Bottling Company Ltd αναφέρεται ξεκάθαρα ότι αποτελεί μέλος της Coca‑Cola Hellenic Bottling Company:

Μεγάλη προσοχή: Σάλος με προϊόντα Coca-Cola όπως Fanta, Sprite: “Είναι δηλητηριώδη” σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου (βίντεο) - Εικόνα3

Από την σελίδα της NBC: Βλέπετε στην περιγραφή της εταιρείας («Our company») ότι είναι μέλος της Coca-Cola Hellenic Group, η οποία εδρεύει στην Ελβετία (Switzerland) και είναι εισηγμένη στο χρηματηστήριο του Λονδίνου, της Αθήνας και της Νέας Υόρκης.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ …

Καλησπέρα σας,

Σχετικά με τη δημοσίευση σας στο http://katohika.gr/ellada/megali-prosoxi-salos-proionta-coca-cola-opos-fanta-sprite-einai-dilitiriodi-simfona-apofasi-dikastiriou-vinteo/ η οποία αναφέρεται σε απόφαση δικαστηρίου της Νιγηρίας σύμφωνα με την οποία τα προϊόντα της Coca-Cola ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών, όταν αναμιχθούν με ασκορβικό οξύ, και προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν παραπλάνηση του αναγνωστικού σας κοινού,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

· Όπως μπορείτε να δείτε και στο ακόλουθο link https://medium.com/@Fmohnigeria/are-coca-cola-products-in-nigeria-safe-everything-you-need-to-know-650b8cc4c86c#.umg98inea, το Υπουργείο Υγείας της χώρας επιβεβαίωσε πως τα προϊόντα είναι απολύτως ασφαλή.

· Η θέση της εταιρείας σχετικά με το ζήτημα έχει ως εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ COCA-COLA ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Οι πρόσφατοι ισχυρισμοί σύμφωνα με τους οποίους τα προϊόντα Fanta και Sprite της The Coca-Cola Company δεν είναι κατάλληλα για κατανάλωση όταν συνδυάζονται με Βιταμίνη C, είναι ανακριβείς και δεν υποστηρίζονται από την επιστήμη. Όλα τα προϊόντα μας είναι ασφαλή και τηρούν αυστηρά τους κανονισμούς των χωρών όπου πωλούνται, ενώ συμμορφώνονται απολύτως με τα αυστηρά παγκόσμια πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας της Εταιρείας μας.

Τόσο το βενζοϊκό οξύ όσο και το ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C) είναι συστατικά εγκεκριμένα από τις διεθνείς Αρχές που ρυθμίζουν τα σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων θέματα και χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό σε πολλά προϊόντα τροφίμων και ποτών. Αν και σε τοπικό επίπεδο οι σχετικές με τα εν λόγω συστατικά κατευθυντήριες γραμμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις εθνικές προδιαγραφές, σε κάθε περίπτωση, τα αναψυκτικά μας συμμορφώνονται με το πλαίσιο που ορίζεται από τον Codex Alimentarius, ένα σύνολο διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων, κωδίκων πρακτικής, κατευθυντήριων γραμμών και άλλων συστάσεων που σχετίζονται με την παραγωγή και την ασφάλεια των τροφίμων.

Η ασφάλεια όλων των αναψυκτικών μας, συμπεριλαμβανομένων των Fanta και Sprite, έχει πιστοποιηθεί από τις διεθνείς Αρχές που ρυθμίζουν τα σχετικά με τα τρόφιμα και την ασφάλειά τους θέματα, όπως η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, ο Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (F.D.A.) και τα εθνικά Υπουργεία Υγείας.

Για την ακόμη πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση των αναγνωστών σας, θα σας παρακαλούσαμε να αξιοποιήσετε το ως άνω υλικό, ενσωματώνοντάς το στο υπάρχον δημοσίευμα.

Σας ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Ioanna Tsakos

Account Executive

Loading...

7 thoughts on “Μεγάλη προσοχή: Σάλος με προϊόντα Coca-Cola όπως Fanta, Sprite: “Είναι δηλητηριώδη” σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου (βίντεο)

 1. ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ says:

  τα σκουπιδοαναψυκτικα ειναι το πρώτο βήμα για να σου ανταλλάξουν το νερό που υπάρχει μέσα σου με θανατηφόρα χημικά γλυκαντικά με ναρκωτικές ουσιες οπως η κοκαινη και η καφεινη ούτως ώστε μεσω του εθισμού να τους παραξεις κέρδη. όποιος είναι κορόιδο συνεχίζει και πίνει τα μαύροζούμια του «κυριου» δαυιδ, είναι πολυ απλά τα πράγματα

 2. Στέλιος Κομοτηνή says:

  Γι αυτό μόνο Ελληνικά προϊόντα (Green Cola)-Βεργίνα και πολλά άλλα από Θεσσαλία,Ήπειρο,Πελοπόννησο,Μακεδονία και φυσικά από τα πανέμορφα νησιά μας

 3. Ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ says:

  TO EIXA AKOYΣΕΙ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΟΨΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ. ΠΑΝΕ ΤΩΡΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΑ ΚΑΙ ΝΟΙΩΘΩ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟΣ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΖΑΧΑΡΗ. ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ.

 4. Ανώνυμος says:

  στο πακισταν η στην ινδια ειχα δει μια φοτο εδω στο ιντερνετ ,εδειχνε τοπικους αγροτες που εριχναν στα αγριοχορτα στα χωραφια κοκα κολα γτ οπως εγραφε η δημοσιευση σκοτωνε καλυτερα τα ζιζανια και τους στοιχιζε φ8ηνοτερα απο ζιζανιοκτονα (ειναι ευκολο να βρε8ει με μια ανναζητηση στο γκουγκλ)

  • ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ says:

   Σωστός… το κόλπο είναι οτι οταν ζεσταθεί το μαυροζουμι (και το στομαχι ζεστο ειναι μην ξεχναμε) χημικά παράγεται φορμαλδεΰδη, το οποίο είναι άψογο δηλητήριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *