Μεγάλη Αρετή η Ευθύνη

Η ευθύνη είναι που διαχωρίζει το «ανθρώπινο» από το ζωώδες. Δυστυχώς την απωλέσαμε. Πιθηκίζουμε και στρουθοκαμηλίζουμε συνεχώς περιμένοντας σαν Ανθρωπάκια τους «σωτήρες» να διαπραγματεύονται και να καθορίζουν τη ζωή μας. Εμείς συμφωνήσαμε για την κατάσταση μας και κανένας άλλος. Πώς μπορούμε να απαιτούμε σαν κακομαθημένοι όταν δεν μπορούμε επιτέλους σαν εθνική οντότητα να μεγαλώσουμε;

Ως πότε θα περιμένουμε να μας ταΐζουν οι απέξω; Να καθορίζουν την ζωή μας και τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουμε ως Ανθρώπινες οντότητες; Ως πότε θα ανεχτούμε την υποκουλτούρα αντίληψης και διαβίωσης που μας περνούν ως νοητικούς προγραμματισμούς τα μέσα μαζικής προπαγάνδας; Πότε θα σταθούμε στα πόδια μας και επιτέλους να δημιουργήσουμε; Όχι μόνο ύλη (χρήμα) αλλά και πνεύμα.

Έχουμε και κατέχουμε όχι επάξια προφανώς την πνευματική παρακαταθήκη των μεγαλύτερων πνευμάτων που πέρασαν από την ανθρωπότητα και εμείς τυρβάζουμε αδιάφορα, εμμένοντας, μένοντας και υπηρετώντας την υποκουλτούρα και την ακατάσχετη ηλιθιότητα που διαποτίζει την σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Ναι εμείς συμφωνήσαμε για όλο αυτό

Μεγαλοποιήσαμε αυτό που είμαστε, γιατί είχαμε την τύχη, απλά, να υπάρξουμε σε ένα τόπο με τεράστια πνευματική παρακαταθήκη. Μείναμε σε αυτό που ποτέ δεν θα υπάρξουμε γιατί δεν το αξίζουμε. Δεν το αξίζουμε γιατί για να γίνεις μεγάλος πρέπει να μοχθήσεις, να έχεις επίγνωση και να εργαστείς προς αυτή την κατεύθυνση. Το να κοκορευόμαστε για το πόσο μεγάλοι είμαστε από τις πλάτες άλλων είναι δείγμα της ατελείωτης ηλιθιότητας μας.

Το να βγούμε από το πηγάδι στο οποίο μόνοι μας επιλέξαμε να μπούμε προϋποθέτει δύναμη ψυχής, τόλμη, οργάνωση, αυτογνωσία, ριζικές τομές και φυσικά απόρριψη όλων των παρασίτων που ζουν και τρέφονται από την αδυναμία μας να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής και του εαυτού μας.

@Ioannis Alexandros Gampierakis / 2015 terrapapers

Μεγάλη Αρετή η Ευθύνη - Εικόνα1

Μεγάλη Αρετή η Ευθύνη - Εικόνα2

Μεγάλη Αρετή η Ευθύνη - Εικόνα3

terrapapers.com

3 thoughts on “Μεγάλη Αρετή η Ευθύνη

 1. Ανώνυμος says:

  Η έξοδος από το σπήλαιο του Πλάτωνα, είναι για τους λίγους, και όχι για τους πολλούς και αυτό λόγο της φύσης των πραγμάτων. Οπότε είναι ουτοπία να νομίζει η να περιμένει κάποιος ότι οι πολλοί θα ξυπνήσουν από τον επιμενίδειο ύπνο τους. Η υπάρχον αρνητική κατάσταση θα συνεχίσει και θα αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Αυτά.
  0  0
 2. Ανώνυμος says:

  ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ (ΠΕΡΙ ΕΝΩΣΕΩΣ)

  Στο όνομα της Αγίας Τριάδος,

  Ελληνικέ λαέ, πονεμένε, κυνηγημένε, ταλαιπωρημένε, απόγονε μαρτύρων και ηρώων, που οι εχθροί σου προσπαθούν να σε ρίξουν στα βάραθρα του Άδη, που κατοικεί ο άρχοντάς τους, για να σε καταστρέψουν τελείως και να σε αφανίσουν σαν πνευματική αλλά και σαν υλική υπόσταση, άκου τη φωνή της συνείδησής σου και όρθωσε ανάστημα υπέρ πίστης και πατρίδος.
  Πολλά αυτά που μας χωρίζουν, μα ακόμα περισσότερα όσα μας ενώνουν. Οι εχθροί των Ελλήνων προσπαθούν να μας χωρίσουν είτε με κόμματα, είτε μέσα στην εκκλησία, είτε με διαφόρους άλλους τρόπους. Μας υποβίβασαν από την υψηλής αξίας πνευματικότητα που κατέχει το ελληνικό γένος και προσπαθούν να μας υποβιβάσουν στο καθεστώς της υποδούλωσης, εξαρτωμένους και μόνο από το χρήμα. Προσπαθούν να μας βγάλουν την πίστη στον Χριστό από τις ψυχές μας και την ιστορία μας, διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι με την τακτική τους αυτή θα χαθεί και το «αγαπάτε αλλήλους». Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δεν βλέπουμε τον εγωισμό μας, τον φθόνο που μας καλλιεργούν και τον διαχωρισμό μας.

  Για να νικήσουμε τους καταχθόνιους εχθρούς μας χρειάζεται να νικήσουμε πρώτα τον φθόνο μας και να τον μετατρέψουμε σε αγάπη και να ενωθούμε αδερφικά εν Χριστώ και εν Αγίω Πνεύματι. Κάποιοι όμως μας εμποδίζουν και παίζουν τον ρόλο του εχθρού μας ντυμένοι λύκοι με ένδυμα προβάτου. Αυτοί κατασπαράζουν και χωρίζουν τον ελληνικό λαό, αδιαφορώντας για τις 8000+ αυτοκτονίες που έχουν γίνει στην Ελλάδα και εμποδίζουν τους Έλληνες να στραφούν ο ένας προς τον άλλον με αγάπη και να στραφούν προς τον Χριστό. Αυτοί είναι οι σημερινοί ποιμένες, που οι μεν του νέου ημερολογίου καταπατούν την Ορθόδοξη ομολογία και ανήκουν στην παναίρεση του οικουμενισμού και στο παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών, και οι του πατρίου χωρισμένοι χωρίς βασικό θέμα πίστεως αναιρούν την Αγάπη του Χριστού. Αυτοί πρέπει να μετανοήσουν και να διορθωθούν , γιατί είναι οι άμεσα υπεύθυνοι για αυτό που συμβαίνει στον ελληνικό λαό.

  Εσύ θά θελες Έλληνα να συνεχίσεις να είσαι χωρισμένος από τον αδερφό σου και να στρέφεσαι εναντίον του; Πιστεύουμε πως όχι. Θες να δώσεις λύση στα σύγχρονα προβλήματα της πατρίδας και του οίκου σου; Θες να σταματήσεις τον αδερφό σου Έλληνα να αυτοκτονεί; Λύση υπάρχει. Πρέπει να ενωθούμε όλοι οι Έλληνες με αρχηγό τον Χριστό, με την εντολή του «Αγαπάτε Αλλήλους ως Εαυτόν» και έτσι θα αλληλοβοηθηθούμε σε όλα τα επίπεδα, είτε υλικά είτε πνευματικά, είτε στις καταστάσεις απελπισίας και απογνώσεως, που μας έχουν δημιουργήσει οι εχθροί μας.

  Η ένωση όμως θα γίνει από μας τον λαό και όχι από τους αρχιερείς μας. Φωνή λαού, οργή Θεού. Πρέπει να απαιτήσουμε όλοι μαζί την ένωση των κομματιών της εκκλησίας με βάση των νόμων της Ορθοδοξίας και την αγάπη του Χριστού. Έλληνα, ξέχασες τα χρυσά χρόνια του Βυζαντίου; Γιατί δεν σε αφήνουν να τα δεις; Γιατί σου κόβουν αυτό το όνειρο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα; Γνωρίζεις ότι τότε δεν υπήρχε φτωχός στο Βυζάντιο; Γνωρίζεις ότι το Βυζάντιο ήταν η πρώτη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη; Μήπως ξέχασες τις Βασιλειάδες (τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που ίδρυσε ο μέγας Βασίλειος); Γιατί έσβησες από την μνήμη σου και την ψυχή σου το μεγαλείο και την δόξα του βυζαντίου, και την αντικατέστησες με τα ψεύδη και τις πνευματικές σαβούρες που σου προσέφεραν ύπουλα οι εχθροί σου, παρουσιαζόμενοι σαν φίλοι, είτε από κομματικούς μηχανισμούς είτε και μέσα στην εκκλησία ακόμη;

  Αναρωτιέσαι αν αυτό είναι δύσκολο να γίνει; Ελληνικέ λαέ, πάντα δυνατά παρά τω πιστεύοντι. Η πίστη μας και η αδερφοσύνη μας θα νικήσει τους εχθρούς μας. Κι όταν ενωθούμε πραγματικά με αγάπη και ταπείνωση, και φανερά στην καθημερινή προσευχή μας (Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον ημάς), τότε θα δοθεί η λύση, που ποθεί όλος ο λαός.

  Ευχόμαστε να μετανοήσουμε και να προχωρήσουμε με το χαρακτηριστικό γνώρισμα του πραγματικού Έλληνα, την Ανδρεία και να τσακίσουμε τα νέφη της παραπλάνησης και της εξαπάτησης που προσπαθούν να γονατίσουν τον Ελληνικό Λαό.
  Αναρτήθηκε από socratesnios στις 9:12 π.μ.
  0  0
  • ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ says:

   Το χειρότερο είναι που απόλεσαι τη δικία του ιστορία και υοθέτησε την ιστορία-θρησκεία-κουλτουρατων ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ
   0   0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.