Μαύρα μαντάτα για την ελληνική οικονομία: Οι τράπεζες πάνε προς νέα ανακεφαλαιοποίηση – Αυτό δείχνει η νέα αύξηση του ELA κατά 400 εκατ. ευρώ και η εκροή καταθέσεων

 

Μαύρα μαντάτα για την ελληνική οικονομία και την πορεία των τραπεζών καταδεικνύει η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας να ζητήσει αύξηση του ανωτάτου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης της ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες κατά 400 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι η δεύτερη αύξηση του ELA που ζητάει η Τράπεζα της Ελλάδας σε διάστημα δέκα ημερών. Η πρώτη ήταν την Δευτέρα 13 Μαρτίου και αφορούσε σε ποσό αύξησης 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Τι σημαίνουν πρακτικά οι συνεχείς αυξήσεις του ELA; Πως οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και πηγαίνουν ολοταχώς προς νέα ανακεφαλαιοποίηση, όταν η κυβέρνηση είχε διαμηνύσει πώς δεν υπάρχει πρόβλημα και είχε αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μάλιστα, είχε βάλει στο τραπέζι το σενάριο τα χρήματα που είχαν περισσεύσει από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να χρησιμοποιηθούν προς άλλους σκοπούς, με τους δανειστές να είχαν σε ένα βαθμό αποδεχθεί αυτό το αίτημα. Τώρα όμως χτυπάει ένα ακόμη καμπανάκι για την ελληνική οικονομία και οι δανειστές αναμένεται να το εκμεταλλευτούν σε βάρος της Ελλάδας ζητώντας και νέα μέτρα.

Το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες είχαν «ξεφύγει» από τον ELA ήταν ένα θετικό δείγμα για την οικονομία, το οποίο ωστόσο τώρα χάνεται. Το ανώτατο όριο φτάνει στα 46,6 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 5 Απριλίου, αν και δεν αποκλείεται να ζητηθεί και νέα αύξηση του ELA.

Η εξέλιξη αυτή, όπως είπαμε, έρχεται να πιστοποιήσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες από την αβεβαιότητα που προκαλείται καθώς δεν κλείνει η αξιολόγηση και ως συνέπεια αυτής τη μείωση των καταθέσεων.

Όπως αναφέρεται εξάλλου στη σχετική ανακοίνωση «η αύξηση του ανώτατου ορίου κατά 400 εκατομμύρια ευρώ αντανακλά εξελίξεις στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα». Πριν από λίγες ημέρες εξάλλου γίνονταν λόγος για διαρροή καταθέσεων της τάξεως των 4 δισ. ευρώ μόλις το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Υπενθυμίζεται ότι η Moody’s σε ανάλυσή της είχε σημειώσει ότι ενδεχόμενη αύξηση του ELA για να αντισταθμιστεί η εκροή καταθέσεων θα αυξήσει τα κόστη χρηματοδότησης των τραπεζών και θα μειώσει την κερδοφορία, ενώ θα είναι καταστροφική σε ότι αφορά στη βελτίωση της εμπιστοσύνης των καταθετών και την περαιτέρω χαλάρωση των capital controls.

 
pentapostagma

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

8 thoughts on “Μαύρα μαντάτα για την ελληνική οικονομία: Οι τράπεζες πάνε προς νέα ανακεφαλαιοποίηση – Αυτό δείχνει η νέα αύξηση του ELA κατά 400 εκατ. ευρώ και η εκροή καταθέσεων

 1. Ανώνυμος says:

  ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΝ ΠΑΝΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΘΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ.ΤΟ 95 ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΜΟΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ.ΑΦΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΣΩ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΠΡΕΟΔΡΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΒΕΡΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ 2000 ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΝΩΣΤΟΥ ΤΟΤΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΞΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΑΒΓΗΚΕ ΣΗΜΙΤΗΣ.Ο ΔΕ ΚΩΣΤΑΚΗΣ Ο ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΟΣ ΕΝΩ ΗΞΕΡΕ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ.
  ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΑΛΛΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΑΤΙΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ

  • Ανώνυμος says:

   ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΝΩΣΤΟΥ ΤΟΤΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΞΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ… επειδη ουτε εσυ, ουτε εγω, ουτε οι αλλοι, πηγαμε να κατσουμε αντιπροσωποι κομματων, και να φωναξουμε τον Εισαγγελεα Υπηρεσιας στην πρωτη λαθροχειρια που θα κανανε με τους ψηφους, εαν τολμησουνε να πιστωσουνε ψηφους μικρων κομματων σε «μεγαλα» κομματα…

 2. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. says:

  ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΛΛΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ. ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΒΓΑΖΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΣΕΠΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ.

 3. Ανώνυμος says:

  Καθε καινουρια ημερολογιακη μερα, ειναι γνωστο οτι ανατελει αρχικα στα νησια Κιριμπας (Κιριμπατι). Συνεχιζει προς το Χονγκ-Κονγκ. Πριν κλεισει το Χονκ -Κονγκ λογω τελους ωραριου, στελνει δανεικα στην Ευρωπη. Πριν κλεισει λογω δυσης ηλιου η Ευρωπη, μετακινει δανεικα προς τις ΗΠΑ. Πριν κλεισει η Καλιφορνια, εχει στειλει τα δανεικα παλι πισω Χονγκ-Κονγκ, κοκ … Αν τωρα εσυ ηλιθιε Ελληνα, νοιωθεις αρκετα ηρεμος να εξακολουθεις να τα εχεις τα δεδουλευμενα μιας ζωης εντος του Χρηματοπιστωτικου Συστηματος, απλα εισαι αξιος της τυχης σου…

  • Ανώνυμος says:

   Εγω εχω καταληξει οτι ολο το πακοσμιο χρηματοπιστωτικο-ασφαλαστικο-τραπεζικο συμπλεγμα θα καταστραφει ολοσχερως, αρα, αντιο καταθεσεις, αντιο ομολογα, αντιο παραγωγα, και ολα τα τραπεζικα προιοντα, και επειδη αυτο θα δημιουργησει φασαριες και εκτροπα, θα σπανε τραπεζες αρα, αντιο και οτι ειναι στις θυριδες, ακομα και το χαρτονομισμα που εχουνε θαψει σφραγισμενο σε χυτρες ταχυτητας, θα γινει παλιοχαρτο, ανευ αξιας. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ, μικρου μεγεθους νομισματα, ευκολα αναγνωρισιμα και ανταλλαξιμα. ΣΩΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ, ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΝΕ ΟΛΑ, ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ !!! ΜΑ ΚΑΛΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΑΤΕ ΡΕ, ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΠΙΣΩ ? δεν ξερετε οτι απο 1η Ιανουαριου 2016, ισχυει ο Πανευρωπαικος Νομος, οπου βασει του νομου, μπορουν να σου φανε τα λεφτα σου και να μην σου δωσουνε δεκαρα τσακιστη ? Ειπα και ελαλησα, και αμαρτια ουκ εχω.

  • Ανώνυμος says:

   ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ C8:Q28 (ΑΙΩΝ 8 – ΤΕΤΡΑΣΤΙΧΟ 28 ) Προβλεπει οτι τα χαρτονομισματα θα χασουν την αξια τους, και θα τα πεταξουν σε καποια λιμνη… Αραγε της Ελβετιας, που εχει τοσες τραπεζες ???

   Les simulacres d’or & argent enflez,
   Qu’apres le rapt au lac furent gettez
   Au desouvert estaincts tous & troublez.
   Au marbre script prescript intergetez…………

   The copies of gold and silver inflated,
   which after the theft were thrown into the lake,
   at the discovery that all is exhausted and dissipated
   by the debt.All scrips and bonds will be wiped out.

   ΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΑ (ΘΑ ΕΙΝΑΙ) τα αντίγραφα του χρυσού και του αργύρου, (ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΧΑΡΤΟ-ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ) που μετά την κλοπή (ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ) ρίχτηκαν στη λίμνη,
   στην ανακάλυψη ότι όλα είναι εξαντλημένα και ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ
   από το χρέος (ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ !!!). ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ και τα ομόλογα θα αφανίστΟΥΝ.

   yowusa.com/nostradamus/c8/21.shtml

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *