ΣΕΙΣΜΟΣ! ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

20 ΝΗΣΙΑ «ΤΟΥΣ», ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ Δ Ι Κ Α Μ Α Σ !!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ !

…ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΥΡΙΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ!

ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ!
ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ Ο Μ Α Δ Ι Κ Ω Σ, ΟΣΟΙ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΑΚΟΜΑ(…) ΟΝΤΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΙΚΟΥΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΙΣΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ(…) ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ …ΕΞΩΤ(ΦΡ)ΕΝΙΚΩΝ(!)
Α Μ Ε Σ Α!
ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ!!!
ΜΑΖΙ !
ΘΑ ΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣΑΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ!
ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΟΥΝ, ΟΤΙ ΤΑΧΑ, «ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ»*!
ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ & ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ, ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1947!

1

ΣΕΙΣΜΟΣ – ΣΕΙΣΜΟΣ!!! Χαστούκι-τρόμου για την τουρκική επιθετικότητα αποτελούν Ιταλικοί Χάρτες – ντοκουμέντα, που όχι μόνο επιβεβαιώνουν περίτρανα τα εθνικά μας δίκαια, όχι μόνο κατοχυρώνουν απόλυτα την ελληνική κυριαρχία επί των Δωδεκανήσων, όχι μόνο καθορίζουν σαφέστατα την θαλάσσια συνοριακή γραμμή Ελλάδος – Τουρκίας, αλλά και καταδεικνύουν, ότι οι Τούρκοι μας ΧΡΩΣΤΟΥΝ από πάνω 20 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, που βρίσκονται πλάϊ στις Μικρασιατικές ακτές!…


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ…

Τα Δωδεκάνησα είχαν περάσει στην στυγνή Ιταλική Κατοχή το 1912 ως το 1947, που αποδόθηκαν από τους Συμμάχους πανηγυρικά στην αγκαλιά της μητέρας Ελλάδας, νικήτριας κατά της Ιταλίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων στις 10-2-1947!
Συγκεκριμένα στο άρθρο 14, παράγραφος 1, αναφέρεται ρητά:
«Η Ιταλία εκχωρεί εις την Ελλάδα εν πλήρει κυριαρχία τας νήσους της Δωδεκανήσου τας κατωτέρω απαριθμουμένας, ήτοι: Αστυπάλαιαν, Ρόδον, Χάλκην, Κάρπαθον, Κάσον,Τήλον, Νίσυρον, Κάλυμνον, Λέρον, Πάτμον, Λιψόν, Σύμην, Κω και Καστελλόριζον, ως και τας παρακειμένας νησίδας»!
ΟΙ ΙΤΑΛΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – 1929
Οι παρόντες χάρτες είχαν σχεδιαστεί επισήμως από τους Ιταλούς, κατά την διάρκεια της Ιταλικής Κατοχής της Δωδεκανήσου και δείχνουν ποια νησιά του ΝΑ Αιγαίου ΔΕΝ ανήκαν τότε στην Τουρκία και άρα ΔΕΝ μπορούν να ανήκουν και σήμερα, επειδή εκχωρήθηκαν επ΄ ακριβώς από την Ιταλία στην Ελλάδα!
Α. Ο πρώτος ιταλικός χάρτης μάλιστα φέρει την πλέον έγκυρη υπογραφή του «Ιταλικού Υπουργείου Αποικιών» και κυκλοφόρησε το 1929 σε ιταλική ‘κάρτ – ποστάλ’ στα Δωδεκάνησα, στα πλαίσια της ιταλικής κατοχικής πολιτικής και δείχνει με μαύρη διακεκομμένη γραμμή την θαλάσσια μεθόριο με την Τουρκία, που κόβει τα πόδια στην Άγκυρα!
Β. Ο δεύτερος ιταλικός χάρτης, εκτυπωμένος στο Μιλάνο, επίσης το 1929, είναι απόλυτα βασισμένος στον πρώτο και περιέχει περισσότερες και ευκρινέστερες λεπτομέρειες, που μπορούμε να δούμε σε δύο τμήματα.

2

Στο επάνω τμήμα του Β Ιταλικού Χάρτη του 1929, φαίνεται αναγράφεται ολοκάθαρα ότι το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και οι Βραχοσίδες Ίμια (Λιμνιά) είναι εκτός Τουρκίας, εντός τότε Ιταλικής Κατοχής και εντός πια της Ελλάδος στην οποία εκχωρήθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη και υπογραφή της Ιταλίας και των Συμμάχων!
Όμως εδώ βλέπουμε καθαρά και την πρώτη μεγάλη έκπληξη, καθώς η νήσος Αρκός (τ. Καρά Αντά) που βρίσκεται μπροστά από την Αλικαρνασσό (τ. Μποντρούμ) ΔΕΝ είναι τουρκική, αλλά υπό Ιταλική Κατοχή και άρα ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
Στο κάτω τμήμα του Β Ιταλικού Χάρτη του 1929, φαίνεται επίσης ολοκάθαρα ότι τα νησιά Ρω (Άγιος Γεώργιος), Μεγίστη (Καστελόριζο), Υψηλή (Στρογγύλη) είναι εκτός Τουρκίας, εντός τότε Ιταλικής Κατοχής και εντός πια της Ελλάδος στην οποία και εκχωρήθηκαν!
Αλλά εδώ βλέπουμε και τις υπόλοιπες εκπλήξεις, καθώς τα νησιά Βόλος (Κάτω Βόλος), η Αλιμεντάρια και ηΚαράβολα (τ. Κέκοβα, πλάι στα υποθαλάσσια ερείπια της αρχαίας μας Δολίχης ή Δολιχίστη) ΔΕΝ είναι τουρκικά, αλλά υπό Ιταλική Κατοχή και άρα ελληνικά!
ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΩΖΑΝΗΣ 1923
Μετά τις Γενοκτονίες Ελλήνων και Αρμενίων και την Μικρασιατική μας Καταστροφή, νιώθοντας ενισχυμένη η Τουρκία, άρχισε να διαμαρτύρεται για την ιταλική κατοχή των παραπάνω (με κόκκινο) πλαϊνών στην Μικρασία νησιών, προβάλλοντας παράνομα την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, που θεωρεί τουρκικό νησί όποιο βρίσκεται σε απόσταση 3 μιλίων από τις ακτές της, με εξαίρεση όμως άλλης «αντιθέτου διατάξεως» της ίδιας Συνθήκης.
Άρθρο 12 Συνθήκης της Λωζάνης;
«Εκτός αντιθέτου διατάξεως της παρούσης Συνθήκης, αι νήσοι, αι κείμεναι εις μικροτέραν απόστασιν των τριών μιλίων της ασιατικής ακτής, παραμένουσι υπό την τουρκικήν κυριαρχίαν».
Η «αντίθετη διάταξη» όμως είναι στο άρθρο 15 και περιέχει τη συγκλονιστική παραίτηση της Τουρκίας από όλα τα Δωδεκάνησα:
Άρθρο 15 της Συνθήκης της Λωζάνης:
«Η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας παντός δικαιώματος και τίτλου επί των κάτωθι απαριθμουμένων νήσων, τουτέστι της Αστυπάλαιας, Ρόδου, Χάλκης, Καρπάθου, Κάσσου, Τήλου, Νισύρου, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου, Λειψούς, Σύμης και Κω, των κατεχομένων νυν υπό την Ιταλίαν και των νησίδων των εξ αυτών εξαρτωμένων, ως και της νήσου Καστελλορίζου»! (Η Τουρκία επειδή δεν αναφέρονται ρητά τα Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι επικεντρώνει σε αυτά την αιχμή των διεκδικήσεών της, αφού «γκριζάρισε» πρώτα τα Ίμια).
Τι σημαίνει αυτό; Ότι το 1923 που υπογράφεται η Λωζάνη, η Ιταλία κατέχει ήδη τα Δωδεκάνησα, νησιά, νησίδες, βραχονησίδες, όπως φαίνονται στους παραπάνω χάρτες και άρα η Τουρκία αποδέχεται με την υπογραφή της την παραπάνω τότε κυριαρχία.
Αργότερα μετανιώνει και αρχίζει να προβάλει το άρθρο 12 (τα εντός 3 μιλίων νησιά), αποσιωπώντας το άρθρο 15 με το οποίο παραιτείται κάθε διεκδικήσεως επί των Δωδεκανήσων.

3

ΙΤΑΛΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ 1932

Έτσι πιέζοντας, καταφέρνει να πείσει την Ιταλία να της παραχωρήσει μια σειρά νησιών (με κόκκινο στους χάρτες), τα οποία δεν της ανήκαν και τα οποία παραχωρήθηκαν τελικά κατά παράβασης της Λωζάνης. Τα νησιά αυτά είναι τα παρακάτω 20, όπως αναφέρονται στην επισήμως υπογεγραμμένη Ιταλο-Τουρκική Συμφωνία της 4ης Ιανουαρίου 1932:
«Volo (Gatal-Ada), Ochendra (Uvendire), Fournachia (Furnakya), Kato Volo (Katovolo), Prassoudi (Prasudi) (soyth-east of Catovolo). The islets of Tchatallota, Pighi, Nissi-Tis-Pighi, Agricelia reef, Proussecliss (rock),Pano Makri, Kato Makri (including the rocks), Marathi, Roccie Voutzaky (Rocci Vutchaki), Dacia (Dasya),Nissi-Tis Dacia, Prassoudi (north of Dacia), Alimentarya (Alimentaria), Caravola (Karavola)». Και το «Kara-Ada» (σ.σ. Αρκός) στον κόλπο της Αλικαρνασού!
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, όλα σχεδόν τα παραπάνω ονόματα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ, κάτι που δείχνει την αδιάκοπη ε λ λ η ν ι κ ό τ η τ α των νησιών αυτών, τα οποία παραχωρήθηκαν από την Ιταλία προς την Τουρκία παρανόμως, αφού η Τουρκία με το άρθρο 15 της Λωζάνης είχε παραιτηθεί κάθε δικαιώματος προς αυτά και τα Δωδεκάνησα γενικά!

4

ΝΑΙ! 20 ΝΗΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!
Η Τουρκία συνυπέγραψε τότε με την Ιταλία, το συμπληρωματικό Πρωτόκολλο της 28ης Δεκεμβρίου 1932, με το οποίο καθοριζόταν επ΄ ακριβώς από κοινή επιτροπή και δια 37 σημείων, τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ ιταλοκρατούμενων Δωδεκανήσων και Τουρκίας, με ρητή αναφορά και στα Ίμια (τ. Καρντάκ) να ανήκουν στη Δωδεκάνησο!
Η Τουρκία όμως και πάλι τώρα – ισχυρότερερη παρά ποτέ – έχει μετανιώσει για εκείνες τις Συμφωνίες και τα Πρωτόκολλα και ζητά να μας πάρει τα μη ρητώς αναφερόμενα στο άρθρο 12 της Λωζάνης Δωδεκάνησα, ήτοι Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Ίμια και άλλα, διαμελίζοντας την Ελλάδα στο Αιγαίο!
Έτσι η Άγκυρα, έχει …»παραχώσει» τις παραπάνω Ιταλο-Τουρκικές Συμφωνίες, τις οποίες θεωρεί διμερείς και όχι επισήμως διεθνείς, υποσκάπτοντας εσκεμμένα την αδιαμφισβήτητη ισχύ και το κύρος τους!
Όμως η Ελλάδα, (όπως αποκαλύπτει σήμερα 04/12, το ιστολόγιο ‘ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ’), έχει το μεγάλο όπλο να απαντήσει πλέον στην κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στα Δωδεκάνησα!
Πώς;
Προσφεύγοντας στα ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ και ζητώντας την ΑΠΟΔΟΣΗ των 20 αυτών νησίδων, ως ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ εκχωρηθέντων – κατά παράβαση του άρθρου 15 της Λωζάνης – από την Ιταλία στην Τουρκία!

ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Το δε Διεθνές Δικαστήριο τότε, δύο αποφάσεις μπορεί να βγάλει:

1. Ή θα δικαιώσει την Ελλάδα, προτάσσοντας την ισχύ της Λωζάνης και ακυρώνοντας την Ιταλο-Τουρκική Συμφωνία

2. Ή θα διατηρήσει μεν την ισχύ της Λωζάνης, αλλά θα αναγνωρίσει και την Ιταλο-Τουρκική Συμφωνία του 1932 και το συμπληρωματικό Πρωτόκολλό της, σαν οικοιοθελή παραχώρηση της Ιταλίας προς την Τουρκία…
Στην μεν πρώτη περίπτωση η Τουρκία ηττάται συντριπτικά και επιβεβαιώνεται Διεθνώς και Νομικώς ότι ουδένα δικαίωμα έχει επί των Δωδεκανήσων, τα οποία εκχωρήθηκαν τελικά από την Ιταλία στην Ελλάδα!
Η Ελλάδα θα ΚΕΡΔΙΣΕΙ τότε 20 ακόμη νησιά, τα οποία θα έχει κάθε άνεση να διαπραγματευτεί με μεγαλοκαρδία, προκειμένου να εξασφαλίσει την άρση των τουρκικών προκλήσεων και την αναγνώριση εθνικού μας χώρου, FIR και συνόρων…
Στην δε δεύτερη περίπτωση, θα αναγνωριστεί Διεθνώς και δεσμευτικώς η ισχύς της Ιταλο-Τουρκικής Συμφωνίας και του συμπληρωματικού της Πρωτοκόλλου του 1932, όπου ορίζονται ρητώς και επ΄ ακριβώς τα θαλάσσια σύνορα και η κυριαρχία επί νήσων, νησίδων, βραχονησίδων, μετατρέποντας την διμερή Συμφωνία σε Διεθνώς κατοχυρωμένη, επίσημη και ενεργή!

Loading...

5 thoughts on “ΣΕΙΣΜΟΣ! ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

 1. XRC says:

  ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ . ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΡΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΕΙ ΤΑ 20 ΝΗΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΗΔΗ ΔΙΚΑ ΜΑΣ . Η ΜΗΠΩΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ Η ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ? ΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ .

 2. Eitinpolin says:

  Μα η Μπενάκη.. Μιλησε καθαρα… Παπουλια… Μνημονιο… Αλλαγη στα δημοκρατικα δικαιωματα παραβιαση συνταγματος παραποιωντας ΕΛΣΤΑΤ.. Για εισοδο στα Μνημονια.. Με ακαταδιωκτο εχω οτι θελω κανω… Ειδικα μισθολογια σε ιερεις δικαστες.. Για απυροβλητο με τους πυροβολημενους να θυσιαζουν την Ελλάδα ως Ιφιγένεια για γερμανικες και γαλικες τραπεζες εποικιζοντας τη με ισλαμοσαλταρισμενους ωστε να κανουν μμετά ρυθμίσεις για σφραγισμα γκλομποφασισμου… Αυτο που εμεινε ειναι η μειωση συνορων προς χαρη της ειρήνης… Τωρα που βγηκε ο τραμπ.. Εχασε ορεντζι και οφαραττζ.. Τους αδειασε… Οι νεοταξιτες κοιτανε τξ φωτια που πηρε ο πισι ος τους η Ευρωπη επιτελους τα τιναζει.. Τα μασωνοπαδα τα νεοταξιτικα θα αυτοπαραιτηθουν γιατι… Κινουντε οπως οι μαριονετες.. Θα αυτοεξευτελιστουν και θα συναντησουν τον τσαουσεσκου… Αυτοι ακομη ακολουθουν το γουιν γουιν… Κυρηξτε ΑΟΖ… Θα επιτεθουν ετσι κι αλιως… Αν επιτεθουν παρανομα τοτε θα εκτεθουν.. Διαφορετικά θθα λενε οτι πεταει ο γάιδαρος.. Και μεις.. Θα το συζηταμε… Οσο για μαγκιες συνεση αμυνα ουδετεροτητα.. Οταν έχεις δικιο.. Άλλοι.. Που εχουν συμφερον θα μπουνε μπροστα… Θα κανουμε πολεμο δια αντιπροσολων αντιστροφα κρατηστε πισινη… Μερικα πραγματα δεν αλαζουν ουτε με τραμπ… Το ιραν θα χτυπηθει.. Γιατι ειναι ακρογωνιαιος λθθος.. Συμφεροντων… Κι ουμενη αμμος… Εξω εχθροι μεσα εχθροι αλοι εν υπνωσι.. Αλλοι κανουν τον βοσκο φωναζοντας ψευτικα λυκος… Κι ομως ο λυκος.. ΕΈρχεται… Αναπασα στιγμη.

 3. Heron says:

  Οι βολευτές – συγγνώμη – βουλευτές , ήθελα να πω , του «Ελληνικού»κυνοβουλίου όσων κομμάτων είναι μέσα στην βουλή , ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων , υπάρχουν και δραστηριοποιούνται για να αυξάνουν τα έσοδα τους και να μειοδοτούν συνεχώς εθνικά εις βάρος της πατρίδος μας και μάλιστα όχι μόνο χωρίς αναστολές , αλλά και με ιδιαίτερο ζήλο . Και θα τρέξουν αυτοί οι καιροσκόποι (δεν λέω άλλη λέξη , για να μην φέρω το σάΙτ σε δύσκολη θέση )να κάνουν το καθήκον τους ; ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ! Πιο εύκολα μπορώ να πιστέψω μάλιστα πως πληρώνονται κιόλας για να κάνουν ζημία στην Ελλάδα , παρά για την βοηθήσουν.

 4. Ανώνυμος says:

  Η ιταλικη κατοχη αρθροφραφε δεν ηταν διολου στυγνη. Επι Ιταλοκρατιας ουδεις Δωδεκανησιος ηταν αεργος και πεινασμενος αστεγος η φτωχος και δεν ειχε καν ξεσπασει η τουριστικη θυελλα. Ο κοσμος ειχε το σπιτι του τη δουλεια του το εισοδημα του και τα κτηματα του τα δε δωδεκανησα ηταν απολυτως ασφαλη ομορφα και εν ταξει

  • Γιωργος Ελ says:

   Δεν επαυε ομως να ειναι κατοχη.
   Ειμαι σιγουρος οτι καποιοι »Ελληνες» θα περνουσαν καλα,αυτο ομως συνεβαινε και στην οθωμανικη αυτοκρατορια οπου υπηρχαν τα μεγαλα τζακια Ελληνων προνομιουχων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *