Λοιπόν για να ξεμπερδεύουμε – Δεν υπάρχει γκάφα – Τα κάνουν επίτηδες

Λοιπόν για να ξεμπερδεύουμε – Δεν υπάρχει γκάφα – Τα κάνουν επίτηδες

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 

Σήμερα το διαδίκτυο στα headlines τους όλα τα συστημικά μέσα έχουν την αποκαλούμε «γκάφα Μπαλτά».

Λοιπόν επειδή το θέμα επικοινωνία και επικοινωνιακή πολιτική το έχω σπουδάσει  να σας εξηγήσω ευθύς εξ αρχής ότι στο δημόσιο λόγο δεν υπάρχει γκάφα. Γκάφα είναι τα σαρδάμ, γκάφα είναι οι λάθος λέξεις. Γκάφα είναι πολλά πράγματα, όχι όμως ο δομημένος λόγος.

Και ο Μπαλτάς στην «γκάφα» που του αποδίδουν είπε ένα πράγμα, για το οποίο ΝΑΙ μεν έχει δίκιο, αφετέρου δε, δεν πρέπει να βγεις να το πεις σε έναν ήδη εθνικά καταρρακωμένο λαό.

Και εξηγούμε για να μην παρεξηγούμε.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η δικαστική διεκδίκηση ΝΑΙ ενέχει κινδύνους, με τον βασικότερο να χάσουμε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ αυτά που μας έχουν κλέψει.

Η δικαστική διεκδίκηση είναι 50-50. Ή χάνεις ή κερδίζεις. Απλά τα πράγματα.

Επίσης σε έναν τέτοιο δικαστήριο δεν έχει σημασία αν είναι ή δεν είναι δικά σου, πατρογονική περιουσία, αλλά αν εσύ έχεις τη δυνατότητα συντήρησης και ασφαλούς φύλαξης και γενικά αν μέσα από την διεκδίκηση του μπορεί να προκύψει καλό για την ανθρωπότητα, σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που προσφέρει η χώρα που τα κατέχει!

Όμως εδώ έχουμε ένα βασικό δεδομένο… Αυτή τη στιγμή η χώρα μας τηρεί όλες τις προϋποθέσεις – ας είναι καλά το νέο μουσείο της Ακρόπολης – οπότε το ερώτημα είναι απλό;

Γιατί κωλώνουμε για άλλη μια φορά;

https://www.facebook.com/zaxarias.mytilinios

Δείτε πως παρουσιάσθηκε η είδηση και κρίνεται οι ίδιοι :

marmara parthenonaΣε κορυφαία διπλωματική γκάφα υπέπεσε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς εκθέτοντας συνολικά την χώρα στην μάχη που δίνει για την επιστροφή των κλεμμένων Γλυπτών του Παρθενώνα.

Μιλώντας σε δημόσια συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής και απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με τις κινήσεις του υπουργείου για την επιστροφή των μαρμάρων είπε πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε νομικές διεκδικήσεις γιατί εκτιμά ότι η χώρα μας θα χάσει το δικαστήριο.
«Η τάση είναι να μην προχωρήσουμε σε νομική διεκδίκηση κυρίως γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το σχετικό δικαστήριο» είναι η φράση του κ. Μπαλτά που «πάγωσε» τους παριστάμενους βουλευτές όλων των κομμάτων καθώς ενισχύει την θέση των Βρετανών.

Για πρώτη φορά άλλωστε έλληνας υπουργός Πολιτισμού υποστηρίζει δημόσια πως μια δικαστική διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα θα απέβαινε υπέρ των Βρετανών. Είναι δε εντυπωσιακό ότι η δήλωση του κ. Μπαλτά έγινε κατά την συζήτηση στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων νομοσχεδίου σχετικού με την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών, που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από το έδαφος κράτους – μέλους της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η τακτική της νομικής διεκδίκησης είχε εγκαταλειφθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Ωστόσο, ο τότε υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, είχε προχωρήσει σε πιο προσεκτικές δηλώσεις χωρίς να εκθέσει την θέση της χώρας. Να σημειωθεί ότι η νομική διεκδίκηση αναθερμάνθηκε επι υπουργίας Κώστα Τασούλα όταν κάλεσε να συνδράμει μεγάλο δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου στο οποίο εργάζεται και η κυρία Αμάλ Αλαμπουντίν.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες το κόστος των 200.000 λιρών που ζήτησαν οι διεθνούς φήμης νομικοί για να συντάξουν το σχετικό πόρισμα κάλυψε Έλληνας ομογενής. Πάντως, ο κ. Τασούλας αντιδρώντας στις δηλώσεις του κ. Μπαλτά είπε πως είναι «ανήκουστη και απαράδεκτη η άποψη – όχι μόνο γιατί ενισχύει την αστήριχτη επιχειρηματολογία των Βρετανών – αλλά γιατί προεξοφλεί άδικα και χωρίς λόγο κάτι για το οποίο η Ελλάδα έχει πολλά επιχειρήματα. Η γνωμάτευση του δικηγορικού γραφείου του Λονδίνου δεν προσέδωσε μόνο νομικές συμβουλές αλλά και μια ανεκτίμητη δημοσιότητα υπέρ του αγώνα της χώρας μας για την επιστροφή των Γλυπτών. Η χώρα μας δεν είχε κανένα λόγο να στερηθεί μια νέα ευνοϊκή, παγκόσμια δραστηριότητα υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων που θα ενεργοποιούσε η κίνηση της κυβέρνησης να παραλάβει το πόρισμα – γνωμάτευση».

protothema.gr

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *