10:36 - 19/01/2020

Λόγος περί του φύλου των Προέδρων

Ορθοπολιτικός πρωτογονισμός:

Αν κάποιο πολιτικό πρόσωπο είναι γυναίκα, τότε πρέπει να θεωρείται, αυτομάτως, καλή επιλογή!

Η Ελληνική κοινωνία (;)

Είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του:

Και ναι, η κυρία Σακελλαροπούλου είναι γυναίκα. Διακεκριμένη επιστήμων και ενεργός πολίτης. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η ελληνική κοινωνία χαρακτηρίζεται ακόμα από πολλές διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.

Για ποιον λόγο ο πρωθυπουργός ένιωσε την ανάγκη, σε αυτή την περίσταση, να επιτεθεί εναντίον του ελληνικού λαού λέγοντας ότι στην κοινωνία μας υπάρχουν διακρίσεις σε βάρος των γυναικών;

Θα έπρεπε ίσως να διευκρινίσει σε ποιες περιοχές της χώρας έχουν σημειωθεί περιστατικά συστηματικών -αλλά και νομιμοποιημένων με κάποιον «θεσμικό» μανδύα- διακρίσεων σε βάρος των γυναικών.
Μήπως σε εκείνες όπου υπάρχει έντονο το στοιχείο του Ισλάμ και σε κάποιες περιόδους του συλλογικού βίου εφαρμοζόταν υποχρεωτικά η σαρία;
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ισλαμικό δίκαιο έπαυσε εδώ και περίπου μία διετία να είναι υποχρεωτικό για τη μειονότητα των μουσουλμάνων της Θράκης! Πλέον η εφαρμογή της σαρίας είναι προαιρετική.
Για ποιον λόγο ο πρωθυπουργός ενοχοποιεί τους Έλληνες με ένα στιλ που αναπόφευκτα θυμίζει Γιώργο Παπανδρέου (στις αρχές του 2010);

Η σύγχρονη Ελληνίδα

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης είπε για την κυρία Σακελλαροπούλου ότι:

έχει όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών, τιμώντας στο πρόσωπό της τη σύγχρονη Ελληνίδα.

Μια ένσταση: Η σύγχρονη Ελληνίδα δεν θα πρότεινε την αθώωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου (υπόθεση «λίστας Λαγκάρντ»).

Επίσης, η σύγχρονη Ελληνίδα δεν θα ψήφιζε υπέρ των περικοπών των συντάξεων και της κατάργησης των δώρων, όπως έκανε η κυρία Σακελλαροπούλου το 2015.

Συν τοις άλλοις ελάχιστες από τις σύγχρονες Ελληνίδες είχαν πατέρα που είχε κάποτε διατελέσει αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Λίγα τα κοινά σημεία επαφής της σύγχρονης Ελληνίδας με την υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το φύλο από μόνο του, φυσικά, δεν αρκεί για να χαρακτηρίσει κάποιον άνθρωπο. Η κρίση γίνεται πάντα με βάση τις πράξεις και τις επιλογές του. Ούτως έχουσιν τα πράγματα…

Π. Λιάκος

newsbreak.gr

Η συναίνεση

Ο κ. Μητσοτάκης προέβαλλε έντονα την επιδίωξη της επίτευξης συναίνεσης του πολιτικού συστήματος.
Το πολιτικό σύστημα συναίνεσε, προφανώς εκτιμώντας τα παρακάτω τουλάχιστον πεπραγμένα:

1. Την επίσπευση της εκδίκασης  έκδοσης για τον Ρώσο Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστό ως mr. Bitcoin (εδώ, εδώ)

2. Την υποστήριξη στο κόψιμο μισθών και συντάξεων (εδώ, εδώ)

3. Την αθώωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου (υπόθεση «λίστας Λαγκάρντ»).

4. Το κόψιμο των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας  στο Δημόσιο (εδώ), την ίδια ώρα που οργιάζουν οι διορισμοί υμετέρων.

5. Το ότι όταν ο πρόεδρος του ΣτΕ τέλεσε αγιασμό, διαμαρτυρήθηκε για την θρησκευτική ουδετερότητα και καταπάτηση θρησκευτικών ελευθεριών (εδώ).

Ο λόγος περί φύλου των Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι ενδεικτικός του πως το Ελληνικό πολιτικό σύστημα πετυχαίνει εύκολα συναινέσεις εναντίον του Ελληνικού πληθυσμού, όπως και στο θέμα της μετανάστευσης.

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (8)

 1. ΕΛΛΗΝΙΣ 01/19/2020 @ 11:12 ΠΜ

  ΑΡΘΡΟ ΜΕΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ.
  Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΣΕ ΚΑΙΡΙΑ ΠΟΣΤΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ.
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ….ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ Η ΤΟΥΣ…ΑΛΛΟΥΣ!!!!

 2. Μανιάτη Βηρσαβεέ 01/19/2020 @ 11:53 ΠΜ

  Ένα-ένα αρχίζουν να μαζεύονται τα στοιχεία, που συνθέτουν την προσωπικότητα της νέας Προέδρου. Και βέβαια το φύλο από μόνο του δεν αποτελεί, ούτε πρέπει άλλωστε προσόν για την εκλογή της στην ανώτατη αυτή θέση, εκτός αν συνδυάζεται με άλλα στοιχεία, όπως τα προαναφερόμενα

 3. antekaigamitheite 01/19/2020 @ 11:56 ΠΜ

  Με αποχή 50% , οι εκλογες (σε δημοκρατικες χωρες) είναι ακυρες. Δεν αποτελεί πλέον δημοκρατία, το αποτέλεσμα – εκτρωμα της παρούσας πολιτικής κατάστασης.

  Και τα δυο κόμματα μαζι δεν πηραν πανω απο 33%.
  Το δε κομμα της ΝΔ δεν ελαβε πανω απο 20%(!!!!).

  Το 80% των ψηφοφόρων, ΔΕΝ ψήφισαν την παρούσα κυβερνηση !!!! Αφού το 50% των ψηφοφόρων δεν είχαν την επιθυμία να πανε καν να ψηφίσουν οποιοδηποτε κομμα.

  Η παρούσα κυβέρνηση δεν είναι παρά μια συμμορίτικη βολεμενη ολιγαρχια

 4. Εξωγήινος 01/19/2020 @ 12:29 ΜΜ

  Ακριβώς. Για μένα το γυναίκα δεν λέει απολύτως τίποτα.

 5. ονειρευτης 01/19/2020 @ 12:59 ΜΜ

  ΝΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑ
  ΣΩΣΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ … ΒΑΖΕΙ ΚΑΤ ΑΡΧΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΧΤΟ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ “ΓΛΑΣΤΡΑ” ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΑΝΤΡΑΣ…ΤΑΞΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!!!…Η ΗΘΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΑ ΑΙΩΝΑ ΑΚΟΜΗ!!!

 6. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 01/19/2020 @ 1:59 ΜΜ

  ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΕΩΝ. ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ, ΠΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΩΝ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΙ, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ, ΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΣΚΕΨΗ.
  ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΕΚΕΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΛΕΥΡΑ. ΜΑΥΡΟΜΑΛΛΟΥΣΑ Η ΞΑΝΘΙΑ, ΨΗΛΗ Η ΚΟΝΤΗ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΑΝΔΡΑΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ.
  ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΠΑΔΙΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.
  ΠΟΙΟΣ Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ-ΗΣ;;;
  ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ… ΟΧΙ ΤΕΤΟΙΑ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

 7. Γιωργος 01/19/2020 @ 3:54 ΜΜ

  Οσο περνανε οι μερες βγαινουν στην επιφανεια τι μπουμπουκι ειναι η νεα δηθεν προεδρος της δηθεν δημοκρατιας της δηθεν χωρας.
  Μιλαμε για τεραστιο υπαλληλακι των τραπεζων.
  Η πεμπτη φαλαγγα ειναι εδω σε καθε επιπεδο.

 8. ΕΥΜΑΙΟΣ 01/19/2020 @ 5:31 ΜΜ

  Οι γυναικες κανουν στρατιωτικη καριερα αλλα ειναι λιγες.Ο ΠτΔ μεσα στα αλλα καθηκοντα του ειναι η κυρηξη πολεμου και η συναψη συνθηκης ειρηνης.Μπορει μια γυναικα ΠτΔ να κηρυξη πολεμο,και μαλιστα σε μια κρισιμη φαση των ελληνοτουρκικων σχεσεων?Θα το κανει αυτο και ποιον θα ωφελησει αφου ουτε τον εαυτο της θα ωφελησει ,πολυ περισσοτερο και τον εαυτο της Θα καταδικασει!Οσο για την συναψη συνθηκης ειρηνης μπορει να γινει και χωρις τον ΠτΔ .Βγαζουν νεο ΠτΔ για αυτο το λογο.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*