ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Λήμνος: Δραματικές στιγμές για 9 παιδιά που παρασύρθηκαν από τους ανέμους

· Κατοχικά Νέα

Σκηνές έντονης αγωνίας σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (8/8) στην παραλία Πλατύ της Λήμνου, όταν εννέα παιδιά παρασύρθηκαν στα ανοιχτά, επιβαίνοντας σε τρεις σανίδες όρθιας κοπηλασίας (SUP), την ώρα που στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι 7-8 μποφόρ. Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου 40 λεπτά, όταν φουσκωτό σκάφος τα μετέφερε με ασφάλεια στην ακτή, προκαλώντας χειροκροτήματα από παραθεριστές και κατοίκους.

Αυτόπτης μάρτυρας, που συμμετείχε στη διάσωση, περιέγραψε ότι η κατάσταση έγινε αντιληπτή όταν οι σανίδες είχαν ήδη απομακρυνθεί επικίνδυνα: «Καταλάβαμε ότι υπήρχαν τρεις σανίδες, καθεμία με τρία παιδιά, και ότι είχαν βρεθεί πολύ μακριά. Επικοινωνήσαμε άμεσα με το Λιμενικό. Σε περίπου δέκα λεπτά έφτασαν για να εκτιμήσουν την κατάσταση και στη συνέχεια κάλεσαν ελικόπτερο Super Puma».

Στην προσπάθεια διάσωσης, γονείς και δύο ακόμη λουόμενοι βρέθηκαν παγιδευμένοι στα φουρτουνιασμένα νερά. «Όταν μετέφερα στην ακτή έναν γονιό και δύο σανίδες, εντόπισα δύο ηλικιωμένους σε σωστική λέμβο. Πήρα τη λέμβο, περισυνέλεξα τρία παιδιά που δεν είχαν σανίδες και μετά τους ηλικιωμένους. Ο ένας από αυτούς χρειαζόταν άμεση ιατρική βοήθεια».

Η κινητοποίηση του Λιμενικού ήταν άμεση, με τη συμμετοχή περιπολικού σκάφους, ναυαγοσωστικού, δύο οχημάτων και του ελικοπτέρου Super Puma. Το γεγονός ότι ορισμένοι γονείς δεν γνώριζαν καλό κολύμπι αύξησε τον κίνδυνο. «Ένας γονιός δεν μπορούσε να φτάσει, δεν ήξερε κολύμπι, και τον έβγαλαν ενώ φώναζε να σωθούν τα παιδιά του», ανέφερε ο μάρτυρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά την απουσία ναυαγοσώστη στην παραλία, οι γονείς και ο υπεύθυνος των ναυαγοσωστών συνελήφθησαν με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι.

zougla.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Traffic Commander: Η ΕΛ.ΑΣ. επιστρατεύει AI, 235 κάμερες και drones για το κυκλοφοριακό της ΑττικήςΕΛΛΑΔΑ

Traffic Commander: Η ΕΛ.ΑΣ. επιστρατεύει AI, 235 κάμερες και drones για το κυκλοφοριακό της Αττικής

Ινδία: 11 νεκροί, ανάμεσά τους 8 παιδιά, από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτωνΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

Ινδία: Η άδεια του εργοστασίου είχε ακυρωθεί από το 2024 — FIR κατά έξι ατόμων μετά τους 11 νεκρούς στην Καουσάμπι

Ελλάδα–Ισραήλ: Συμφωνία 3,5 δισ. δολαρίων για πολυεπίπεδη αεράμυναΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: 3,035 δισ. ευρώ, 19 ελληνικές εταιρείες και νέο σύστημα διοίκησης στη συμφωνία Ελλάδας–Ισραήλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά