20:19 - 25/10/2018

ΛΕΜΕ ΟΧΙ Δικάζεται γιατί κατήγγειλε το έγκλημα χρήσης φορμόλης στις ιχθυοκαλλιέργειες

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Γιατί είναι σημαντικό;
Την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017 εκδικάστηκαν στην Ηγουμενίτσα τα ασφαλιστικά μέτρα της εταιρείας Ανδρομέδα σε εργαζόμενο ιχθυολόγο που κατήγγειλε τη χρήση των καρκινογόνων αντιπαρασιτικών (φορμόλη), τις σάπιες τροφές, και τα χρώματα των διχτυών των κλωβών που μετά την επεξεργασία ρίχνονται στη θάλασσα.

Στη διαδικασία διατυπώθηκε με επιχειρήματα από τον εργαζόμενο ότι αυτές οι πρακτικές δεν αφορούν μόνο τη συγκεκριμένη εταιρία αλλά συνολικά τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη ρυπογόνο εκμετάλλευση των ιχθυοκαλλιεργειών, που ως μαζική βιομηχανοποιημένη παραγωγή καταστρέφει τη φύση και την ποιότητα της παραγωγής.Το δικαστήριο θα αποφασίσει για τα ασφαλιστικά μέτρα στους επόμενους 2 μήνες, ως τότε επέβαλε τη συνέχιση της απαγόρευσης δημοσίευσης πληροφοριών για το ζήτημα…Το ιστορικό της υπόθεσης Ο ιχθυολόγος μηνύθηκε από την εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας στην οποία εργαζόταν για συκοφαντική δυσφήμηση και διαφυγόντα κέρδη. Ο ιχθυολόγος κατάγγειλε με δημοσιεύματα το τεράστιο έγκλημα που συντελείται στις ελληνικές θάλασσες και τα ποτάμια από όλες τις εταιρίες ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, το οποίο λέγεται χρήση ΦΟΡΜΟΛΗΣ.

Ο υπό κατηγορία ιχθυολόγος σε κείμενό του αναφέρει τα εξής:«Ας δούμε τι είναι η φορμόλη. Η μεθανάλη ή φορμαλδεΰδη (φορμόλη) είναι οργανική χημική ένωση, που περιέχει άνθρακα, οξυγόνο και υδρογόνο. Εξαιτίας της ευρύτατης χρήσης, της σημαντικής τοξικότητας και ευφλεκτότητας, η έκθεση στη μεθανάλη αποτελεί ένα σημαντικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Το 2011, το Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα των ΗΠΑ (US National Toxicology Program), περιέγραψε τη μεθανάλη, ως ένα «…γνωστό ανθρώπινο καρκινογόνο…» («…known to be a human carcinogen…»).

Η χρηση φορμολης προκαλεί καρκινογενέσεις όπως λευχαιμία, καρκίνο στο ήπαρ, στο φάρυγγα, στο δέρμα, δερματικές παθήσεις, σοβαρές επιπτώσεις στα μάτια κ.ά. Ουσιαστικά είναι μία απ’ τις πιο επικίνδυνες ουσίες.Οι εταιρίες ιχθυοκαλλιεργειών υπερφορτώσανε σε αριθμό ψαριών τα κλουβιά όπου γίνεται η εκτροφή, με αποτέλεσμα την διόγκωση των ασθενειών και των παρασίτων. Ορισμένα παράσιτα όπως το microcotyle παρασιτεί στα βράγχια των ψαριών και θρέφεται με το αίμα. Με αποτέλεσμα να δημιουργείται αναιμία στα βράγχια είτε των μικρών ψαριών (30 – 200 γρ) και να υπάρχει θνησιμότητα είτε των μεγάλων ψαριών (>300 γρ) και έτσι να μην είναι εμπορεύσιμα. Αυτό γιατί η αναιμία προκαλεί άσπρισμα στα βράγχια. Εκεί τον λόγο παίρνει η φορμόλη όπου διοχετεύεται στα ψάρια με τα γνωστά μπάνια φορμόλης.Τα ψάρια του κλωβού κλείνονται σε σάκο με θαλασσινό νερο που έχει κλειστεί με παροχή οξυγόνου από μπουκάλα και εκεί ρίχνουν τη φορμόλη σε υγρή μορφή.

Η φορμόλη μαζί με το θαλασσινό νερό περνάει απ’ το στόμα του ψαριού και όταν την αποβάλλει απ’ τα βράγχια εξοντώνει τα παράσιτα.Αποτέλεσμα όλης της παραπάνω διαδικασίας είναι η φορμόλη να διοχετεύεται στο αέριο και θαλάσσιο περιβάλλον, στον άνθρωπο που την χειρίζεται και στο ψάρι που θα καταναλωθεί. Τόνοι φορμόλης ρίχνεται στην Σαγιάδα, στον Όρμο Βάλτου (προστατευόμενη Α ζώνης περιοχή στο Δέλτα του Καλαμά NATURA), στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Αμβρακικού Κόλπου, στο Δέλτα του Αχελώου (επίσης προστατευόμενη περιοχή NATURA),στον κόλπο Ληξουρίου στη Κεφαλονιά, στον Μαλιακό Κόλπο, στον Πόρο στη περιοχή αρχαίας Επιδαύρου και αλλού.Εργάστηκα για 13 χρόνια σαν ιχθυολόγος για λογαριασμό της Ανδρομέδας και απολύθηκα λόγω της χρόνιας εναντίωσης μου σε αυτές τις πρακτικές.-

ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ- ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ- ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ-ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ-ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΒΟΛΩΝ ΠΟΜΩΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Οι απειλές που δέχομαι ότι θα με θάψουν αν συνεχίσω τον αγώνα δεν με ακουμπάνε. Για ό,τι μου συμβεί υπεύθυνος είναι το διευθυντικό προσωπικό της Ανδρομέδας, η εισαγγελία και η αστυνομία Ηγ/τσας.Θα υπάρχουν συνεχείς ενημερώσεις και θα δοθεί περαιτέρω υλικό φωτογραφιών και βίντεο για όλα αυτά τα καθάρματα που πλουτίζουν σε βάρος των ζωών μας.Λοβέρδος Στελακάτος Χρήστος»

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (13)

 1. ευχαριστουμε τον κυριο επιστημονα που ανεδειξε το θεμα.

  Απο οτι καταλαβα απο την μεγενυυση της εικονας το δικαστηριο αρχές του 2018 εκρινε ενοχο τον επιστημονα για αδικημα οπως εξιβρισης, το δευτερο αδικημα δε διευκρινίζει τι ηταν, δλδ βρεικαν ενα υπουλο τροπο να αποστομωσουν την διαμαρτηρια του.
  Θαπρεπε αυτοι οι δικαστες να σκισουν τα πτυχια τους και να πεσουν απο τους οροφους των δικαστηριων

  Ντροπή, συνεχιστε ετσι βρωμεροι , χαρειτε για λιγο ακομα

 2. Τα έβαλες με τη Μαφία αγόρι μου. Όχι με τη ντόπια μαφία και το παρακράτος. Μιλάμε για την Ιταλική Μαφία που ελέγχει όλα τα ιχθυοτροφεία στην Ελλάδα. Αυτοί παίρνουν τα ψάρια και τα πουλάνε στην υφήλιο σε εξευτελιστικές τιμές. Είναι ένα ολόκληρο καλοκουρδισμένο κύκλωμα εντός και εκτός Ελλάδος. Έχεις απόλυτο δίκιο ως προς τους θανάσιμους κινδύνους σε ανθρώπους, σε ψάρια, σε θάλασσα, σε Φύση. Εγκλήματα!!! Γνωρίζω δύο ιδιοκτήτες Ιχθυοτροφείων που δεν γνώριζαν τις τραγικές συνέπειες, έχουν ήδη μολυνθεί και αρρωστήσει με καρκίνο στον εγκέφαλο. Θα σε στηρίξουμε όλοι μας με όσες ακόμη δυνάμεις διαθέτουμε. Ελπίζω στη δικαίωση τόσο των στοιχείων που κατέθεσες, όσοι και την κάθαρση της δικαιοσύνης που άγεται και φέρεται από κυκλώματα, από διαπλεκόμενους, από ύποπτα πρόσωπα του υποκόσμου και τέλος από ανάξιους λειτουργούς που δεν έχουν καμία σχέση με την απονομή του Δικαίου.Σούμε και θα ζήσουμε τραγικές ακόμη καταστάσεις, όπου θα εξευτελιστούν τα πάντα και θα πωληθούν στο βωμό του κέρδους και της παγκοσμιοποίησης: Θάλασσες, Περιβάλλον, Οικονομία, Συνειδήσεις, Ζωές, Αξιοπρέπειες, Νεώτερη γενιά, τα παιδιά του μέλλοντος. Όλα υποθηκευμένα σε Συμβόλαια Θανάτου, σε μία Χώρα που ενταφιάζεται ζωντανή μαζί με τους κατοίκους της και δεν αντιδρά κανείς. Όταν πέσουν τόνοι χώματος πάνω στο φέρετρό μας, θα είναι ήδη αργά για όλους. Καληνύχτα Ελλάδα μας.

 3. Παρακολούθησα το βίντεο ο άνθρωπος αυτός είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο λέει αλήθειες και δίνει πληροφορίες τις οποίες δεν γνώριζα ούτε εγώ ούτε άλλοι. Τι να πεις μόνο καλό κουράγιο γιατί είπε και μια τεράστια αλήθεια ζούμε σε μια απέραντη φυλακή κάτι που έχω αισθανθεί και εγώ στην ζωή μου καλό κουράγιο Άνθρωπε μου είμαι μαζί σου.

 4. ποτε δεν κανω σαμπ δεν κανω λογκιν δεν υπογραφω……
  Αυτη τη φορα υπεγραψα επωνυμα στο αβααζ μπας και…

  https://secure.avaaz.org/el/petition/ARIOS_PAGOS_OLOI_MAZI_ENANTIA_STOYS_ANOMOYS_NOMOYS/?aPjtphb&fbclid=IwAR3CIhzrEwTIfjranASBW7s6c3Una6ySEUJyJAIlOqeCEKWgvVq98cE0YSw

 5. Φιλε εχεις πολυ μεγαλα αρχιδια.
  Μακάρι και εμεις να ειχαμε μια τριχα απο τα δικα.σου . Ελπιζω να δικαιωθείς και μεσα απο σενα να παρουμε δυναμη και εμεις . Συνέχισε να δειχνεις το δρομο.

 6. χρυση αυγη η κατι αλλο. η το ριχνεις η οχι. κλαψες δε θελω.

 7. Είμαι ιχθυωπολεις και δεν ξέρω πολλά πράγματα…απλά πρέπει να ξυπνήσει όλος ο κόσμος και για όλα τα θέματα…συνέχισε είμαι μαζί σου.οχι μόνο εγώ αλλά αρκετός κόσμος….ξυπνάτε ρε

 8. Αν και διατηρώ κεντρικό ψαράδικο…ντροπή σας..μόνο για τα λεφτά.ξυπνατε ρε…όλα στην επιφάνεια…όλα…και για όλα…όλοι μαζί σου….

 9. Μπήκα και υπέγραψα κι εγώ στο πιο πάνω σάιτ που έδωσε ο φίλος “μπάς και” …μπάς και γίνει τίποτα με το παλληκάρι και σταματήσουν οι διώξεις. Αλλά τώρα είμαστε σοβαροί? Διώκουν έναν άνθρωπο που έβγαλε στο φώς ένα έγκλημα και όχι το έγκλημα ?!? Που σκατά ζούμε ρέεεεεεε.

 10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 10/26/2018 @ Οκτώβριος 26, 2018 1:32 πμ

  ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΕΙΧΕ ΒΡΕΘΕΙ ΠΛΗΘΟΣ ΑΠΟ ΑΔΕΙΑ ΜΠΕΤΟΝΙΑ ΦΟΡΜΟΛΗΣ ΣΕ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ. ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΕΙ ΠΡΟΕΒΑΛΑΝ ΜΙΑ ΑΣΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ “ΠΙΣΤΕΥΤΗ” ΑΦΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ.
  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ.
  ΘΕΛΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΑΠΙΛΑ. ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΥ Π.Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΣΑΚΑΛΗ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΒΙΩΤΟΣ.
  ΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ Μ.Κ.Ο. ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΥΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. ΕΝΙΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ. ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ, ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
  ΕΥΓΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ….

 11. Πριν μπω εδώ, ήμουν φβ. Το είχα κοινοποιησα κατευθείαν. Το μυαλό μου, άθελα πήγε στην μείωση του πληθυσμού, ατζέντα 21,κλπ κτλ κτλ. ΥΓ. εδώ και λίγο καιρό μας φλομωσε στην τσιπούρα και το lidl. Χαμός μιλάμε. Τυχαίο? Δεν νομίζω….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*