Ξεκινούν οι κατασχέσεις και μικροποσών για οφειλές στα Ταμεία

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Με υπουργική απόφαση Πετρόπουλου διαβιβάζονται στο ΚΕΑΟ όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές «ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας» που δεν βρίσκονται σε ρύθμισηΣτο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών πλέον περνά το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλισμένων προς τα Ταμεία που δεν έχουν ρυθμιστεί ανοίγοντας έτσι το δρόμο των κατασχέσεων ακόμα και για μικροποσά.

Συγκεκριμένα με υπουργική απόφαση, που υπογράφει ο Υφυπουρφός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος πλέον «στο Κ.Ε.Α.Ο. διαβιβάζονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας, οι οποίες κατά την έκδοση της παρούσας δεν βρίσκονται σε καθεστώς ενεργούς ρύθμισης». Μάλιστα υπογραμμίζεται ότι προηγούμενη υπουργική απόφαση του 2014 (13822/1089/2.5.2014 – ΦΕΚ Β’1227) που καθόριζε τα «κριτήρια προσδιορισμού των «εισπράξιμων» ληξιπροθέσμων για τη διαβίβαση στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) των οφειλετών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ» καταργείται.

Σημειώνεται ότι το 2016 το ΚΕΑΟ είχε στείλει 40.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια μέσω τραπεζών σε οφειλέτες άνω των 5.000 ευρώ ο καθένας, οι οποίοι δεν είχαν ρυθμίσει την οφειλή τους. Σε συνδυασμό με τα χιλιάδες mail που έστελναν οι υπηρεσίες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών κάθε μήνα στους οφειλέτες, για να τους ενημερώσουν για το ύψος της οφειλής τους και να τους υπενθυμίσουν τους τρόπους αποπληρωμής, η ηλεκτρονική διαδικασία, αποτέλεσε το πιο ισχυρό μέσο άσκησης πίεσης. 

Δεν είναι τυχαίο ότι το 2016, μαζί με τις ελεγκτικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, το ΚΕΑΟ κατάφερε να συγκεντρώσει έσοδα της τάξης του 1,2 δισ. ευρώ. Με τη νέα υπουργική απόφαση εκτιμάται ότι θα ενταθούν οι πιέσεις προς τους οφειλέτες με βασικό στόχο να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των χρεών που με βάση τα σημερινά δεδομένα κυμαίνονται στα 17,5 δισ ευρώ (από 315.000 οφειλέτες).

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

protothema.gr

Loading...

3 thoughts on “Ξεκινούν οι κατασχέσεις και μικροποσών για οφειλές στα Ταμεία

  1. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. says:

    ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ, ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΣΙΤΙΑ. ΠΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΚΟΜΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΧΡΕΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΛΥΠΟΘΥΜΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΛΟΥΚΕΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΚΠΟΙΟΗΣΗ ΧΡΥΣΑΦΙΚΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΩΝ ΣΕ ΕΜΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΙΝΗΤΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΚΟΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΑ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ, ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ, ΛΕΒΙΤΕΣ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΚΟΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΑ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ ΒΛΕΠΕ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΕΣ ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΡΑΤΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΕΛΟΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΝΟΝΤΑΙ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, 800.000 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΡΑΙΝΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΛΑΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΑΠΙΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ. ΑΝ ΑΥΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ. ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ; ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ; ΘΑ ΤΟΝ ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

  2. KALA KRASA says:

    αυτά είναι αποφασίζει ο κάθε ανεπάγγελτος κηφήνας του βοθρο συστήματος 8000 το μήνα ευρωπουλα χώρια τής βουλευτικές αποζημιώσεις αυτοκινητάκι από τι βουλή και κάτι άλα κάτω από το τραπέζι αλά δε φταίνε αυτοί κάτι ζώα που ακόμα τους ψηφίζουνε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *