Υπόδικη για κακούργημα η επικεφαλής του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Αντιδράσεις προκαλεί η επιλογή της Ράνιας Αικατερινάρη ως επικεφαλής του νέου Υπερταμείου.

Ως γνωστόν το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε -με καθυστέρηση μηνών – τα μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας – ΕΕΣΠ Α.Ε.

Πρόεδρος τοποθετήθηκε η κόρη της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ασημίνας Ξυροτύρη-Αικατερινάρη, η Ράνια Αικατερινάρη η οποία ωστόσο έχει σε εκκρεμότητα δίκη στην οποία είναι κατηγορούμενη, για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση για την οποία είναι κατηγορούμενη,  αφορά  παράνομη δανειοδότηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από τη ΔΕΗ όταν η κ. Αικατερινάρη ήταν Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας, ενώ παράλληλα, έχει ασκηθεί δίωξη κατά της Αικατερινάρη και κατά άλλων πέντε πρώην στελεχών της ΔΕΗ σε βαθμό κακουργήματος για απιστία από κοινού για ζημία που, σύμφωνα με την δικογραφία ανέρχεται σε 74,435 εκατ ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι υποψήφιοι επελέγησαν με βάση την αδιαμφισβήτητη επαγγελματική και προσωπική τους πορεία, τη δυνατότητά τους να αντιλαμβάνονται αφενός το επιχειρηματικό γίγνεσθαι σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, αφετέρου τον ευρύτερο οικονομικό ρόλο της εταιρείας στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, καθώς και το ρόλο των κρατικών επιχειρήσεων και της Δημόσιας περιουσίας, εντός του πλαισίου των μακροπρόθεσμων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και των απαιτούμενων διαρθρωτικών και δημοσιονομικών προσαρμογών.

Ποια είναι

Το βιογραφικό της κ. Ουρανίας (Ράνιας) Αικατερινάρη, Διευθύνουσας Συμβούλου (CEO) και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

“Γεννήθηκε το 1971. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ. Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το City University στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει εργαστεί στην επιχειρηματική και επενδυτική τραπεζική σε Ελλάδα και εξωτερικό σε μεγάλους οργανισμούς όπως η BNP Paribas, Eurobank και Deutsche Bank. Έχει διατελέσει Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος στη ΔΕΗ την περίοδο 2010-2015. Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν Partner στην Ernst & Young (ΕΥ). Να σημειωθεί πως η κ. Αικατερινάρη είναι κόρη της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη”.

 
iefimerida.gr

Loading...

4 thoughts on “Υπόδικη για κακούργημα η επικεφαλής του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων

  1. Αριστοφάνης says:

    Το δίδαγμα είναι άσχετα με το ποιόν της κυρίας : Μην απλώνεις τα χέρια παραπάνω από όσο σου επιτρέπεται…
    Σαν διευθύνων σύμβουλος, CEO για να καταλαβαινόμαστε, μπορεί να τη φάς την πετριά από κεί που δεν φαντάζεσαι.
    Τα ψηλά αξιώματα έχουν μεγάλες φουρτούνες και τα κοράκια όπως και τα σκουλήκια καραδοκούν πάντα – έξω από δίκιο ή άδικο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *