ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΝ! Μπαίνουν μπουλντόζες στον Εθνικό Κήπο…

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Ξεχάστε τον Εθνικό κήπο που ξέρατε. Ήταν ένα πανέμορφο οικοσύστημα και ησυχαστήριο για τους ανθρώπους, καταφύγια από τη βουή της . Ο Δήμος Αθηναίων όμως ετοιμάζεται ( μετά από διαδικασία που έγινε με μυστικοπάθεια) να βάλει μέσα μπουλντόζες που θα σκάψουν 7χλμ δρομάκια σε βάθος 20 εκ διαταράσσοντας το χώμα εκεί ακριβώς που βρίσκεται όλο το πλέγμα του ριζικού συστήματος, εφαρμόζοντας μια παλιά μελέτη του πολυτεχνείου που δεν λαμβάνει υπ όψη της κανένα γεωπονικό δεδομένο.

Θα μπει ένα υλικό που δεν ταιριάζει ούτε με το οικοσύστημα, ούτε με τη φιλοσοφία του κήπου– τέτοιες εργολαβίες γίνονται με το περίφημο πλεόνασμα του Δήμου, αντί να γίνει κάτι ουσίας που θα βελτίωνε την καθημερινότητα, μπήκε στο στόχαστρο ή ίδια η φύση του Ιστορικού και αρχαιολογικού χώρου. Στο εξής, αν γίνει το έργο, μην ξαφνιαστείτε αν βλέπετε αυτοκίνητα μέσα στον κήπο.

Από Martin Gaethlich

«Σε λίγες μέρες, οι μπουλντόζες θα έχουν μπει στον Εθνικό Κήπο.

Η αποσφράγιση των προσφορών έχει ήδη γίνει και η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου είναι θέμα ημερών. Μπορεί και αύριο κιόλας. Θα σκάψουν τα δρομάκια του Κήπου (σε βάθος τουλάχιστον 20 εκατοστών), θα τα καλύψουν με μία νέα επίστρωση, θα ξεπατώσουν και θα βάλουν νέα περίφραξη στις λιμνούλες, και θα τις βάψουν (!). Τα έργα περιλαμβάνουν επίσης και τις πέργκολες του Κήπου (όχι που θα γλίτωναν…).

Κι αν αναρωτιέστε για το κόστος όλων αυτών των παρεμβάσεων, μόλις 4.200.000 ευρώ. Με ίδιους πόρους του Δήμου Αθηναίων παρακαλώ. Δεν ξέρω αν σκέφτεστε κι εσείς, όπως κι εγώ, τι άλλες κοινωνικές, εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές ανάγκες των δημοτών θα μπορούσε να καλύψει ο Δήμος Αθηναίων με τα χρήματα αυτά. Αλλά ακόμα και στα θέματα της διαχείρισης του Εθνικού Κήπου, δεν υπάρχουν άραγε άλλες προτεραιότητες πολύ πιο σημαντικές και πολύ πιο οικονομικές;

Και πουθενά δεν υπάρχει κάποια σαφής μέριμνα για το τι θα γίνει με τα ζώα (στις λιμνούλες και αλλού) ή με τα αναρριχόμενα φυτά στις πέργκολες κατά τη διάρκεια των εργασιών. Ούτε κάποια αναφορά για τις επιπτώσεις από τη γενικότερη διατάραξη του οικοσυστήματος του Εθνικού Κήπου. Διότι, ναι, ο Εθνικός Κήπος είναι ΚΑΙ ένα οικοσύστημα, με πουλιά, φρύνους και άλλα ζώα!

Ακόμα και για τις επιπτώσεις στα δέντρα, υπάρχει μόνο μία αναφορά, η οποία αποτελεί περισσότερο ευχή παρά σαφή όρο, και απέχει πολύ από το να διασφαλίσει την ουσιαστική προστασία των ριζών των δέντρων, ιδίως των υπεραιωνόβιων. Λέει συγκεκριμένα στο τιμολόγιο μελέτης (!): «…η εκσκαφή των διαδρόμων θα γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και σε περίπτωση διαπίστωσης της ύπαρξης ριζικού συστήματος, θα ενημερώνονται οι αρμόδιοι επιβλέποντες και κατά περίπτωση θα είναι δυνατή η σημειακή παρέκκλιση της υποχρέωσης για το επιβαλλόμενο βάθος εκσκαφής».

Πώς γίνεται τα έργα αυτά να κατάφεραν να περάσουν χωρίς διαβούλευση και «κάτω από τα ραντάρ»; Και -κυρίως- γιατί; Θέλω να τονίσω ότι δεν αμφισβητώ την καλή προαίρεση των εμπνευστών των έργων, όμως όπως λέει και ένα σοφό ρητό «ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις».

press-gr.com

Loading...

9 thoughts on “ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΝ! Μπαίνουν μπουλντόζες στον Εθνικό Κήπο…

 1. ΗΛΕΚΤΡΑ says:

  Οι …ανθρωποι;;;….αυτοι ανεβαίνουν σε καποιο αξίωμα και νομίζουν πως η Ελλαδα τους ανηκει. Πως ειναι τσιφλίκι τους η κληρονομιά απο τον πατέρα τους. Δεν καταλαβαίνουν πως δεν τους ανηκει τιποτα;;; Πως βρίσκονται σε αυτες τις θέσεις για να διαχειριστούν καποια πραγματα, οχι να τα καταστρέψουν. Αλλα φυσικα ουτε ο Ελληνικός λαός η ο καθε λαός εχει καταλάβει πως μια χώρα ανηκει στους κατοίκους της και οχι στους πολιτικους. Δεν μπορουμε να καταλαβουμε πως εμεις ειμαστε τα αφεντικα κι αυτοι οι υπάλληλοι μας. Εμεις τοθς βάζουμε εκει, τους χρυσοπληρωνουμε πολλες φορές απο το υστέρημα μας για να κανουν κατι προς όφελος μας και οχι εναντιον μας. Αυτοι απο υπάλληλοι μας έγιναν δυνάστες μας κι εμεις το επιτρέψαμε. Ποτε επιτελους θα καταλαβουμε πως εμεις ειμαστε τα αφεντικα και θα αρχίσουμε να φερόμαστε ετςι;;; Τα χαρίζουν και τα ξεπουλανε ολα, υπηρετώντας σκοπιμότητες και εξυπηρετώντας συμφεροντα και ολα αυτα εναντιον του λαού. Δεν τους ανηκει τιποτα, δικα μας ειναι ολα, αλλα δεν μας ρωτάνε για τιποτα. Κανουν οτι θελουν, οπως το θελουν και οποτε το θελουν. Ποτε επιτελους θα τους πάρουμε με τις πέτρες;;;

 2. ΕΙΡΗΝΗ says:

  Βασιλικός κήπος παρακαλώ, και ας μην έχουμε πλέον βασιλιά. Τι να κάνουμε, χάρη στην βασιλική οικογένεια υπάρχει αυτός ο κήπος, όσο και αν κάποιοι κάνουν πως δεν το θυμούνται . Όσον αφορά τα έργα είναι δυστυχώς η αρχή και η δικαιολογία, για να αρχίσει σιγά σιγά να ξηλώνεται ο κήπος για να γίνει μάλλον στο μέλλον δρόμος.

  • ΕΙΡΗΝΗ says:

   Συνονόματη Ειρήνη, ο Εθνικός κήπος δεν υπάρχει χάριν της οικογένειας αυτής, αλλά χάριν των ακολούθων της που νομίζουν οτι είναι τσιφλίκι τους και τα χαρίζουν. Οπως προίκισαν και την Σοφία, μη χάσουν το σοϊ, οταν οι Ελληνες φυτοζωούσαν,,,,,Τίποτα δεν τους ανήκει!!!

 3. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ says:

  Όσοι σχολιάζετε αρνητικά την ανακατασκευή – συντήρηση του Κήπου, πηγαίνετε πρώτα μια βόλτα από εκεί να δείτε πώς είναι η κατάσταση εκεί και μετά σχολιάστε. Μακάρι να γίνει τελικά αυτό το έργο γιατί σε λίγο καιρό θα καταρρεύσουν τα πάντα. Σκουριασμένες πέργκολες, σπασμένα ξύλα στη γέφυρα, νερό που δεν έχει ροή λόγω κατεστραμμένων υποδομών, λίμνες χωρίς νερό, ο ζωολογικός κήπος πλέον ανύπαρκτος με τρεις κατσίκες, οι πάπιες να υποφέρουν χωρίς καθαρά νερά και να λιγοστεύουν, χωρίς σοβαρή σήμανση και χωρίς πλέον αναψυκτήριο. Και όλα αυτά θα γίνουν με τεχνογνωσία από την Βαβαρική κυβέρνηση που ασχολείται με τους Βαβαρικούς κήπους και ο Εθνικός ή Βασιλικός Κήπος είναι Βαβαρικός.

  Και για να ξέρουμε τί λέμε, πού ξέρετε τί θα γίνει στον Κήπο;; Γνωρίζετε την προκήρηξη;;;; Επειδή κάποιο Παρατηρητήριο Πολιτών λέει ότι θα καταστρέψουν τον Κήπο έχουν δίκιο;;;; Όπως είχαν δίκιο και για τους Κορμοράνους εκεί που ήταν να γίνει το Γήπεδο του Παναθηναϊκού και τελικά ΔΕΝ έγινε κι έτσι άνοιξε ο δρόμος για το Τζαμί;;;;;; Ξυπνάτε και σταματήστε να τρώτε σανό! Προκαλεί βέλασμα Μπεεεεεεεεεε

 4. Babis says:

  Τι περιμενατε οτι θα γλιτωνε ο κηπος;;;
  Δεν εχετε καταλαβει οτι κυβερνουν τερμιτες που κατατρωνε τα παντα κ τους παντες;;
  Νιωθω λυπη για τον κηπο
  Νιωθω ντροπη που δεν υπαρχουν κ αλλοι κηποι σαν κ αυτον
  Νιωθω απογοητευση που δεν μπορω να παω βολτα στο φιλόπαπου λογω ελειπους αστυνομευσης κ λογω υπαρξης τόσων αλλοθρησκων κακοποιων
  Ευτυχως που στη κυβερνηση μετεχόυν κ οικολογοι…
  Τα αρχαια τα δωσαμε στους δανειστες τα νεα στους αλλοθρησκους…
  Ξεπεσμος
  Περιμενω πότε ο εθνικος κηπος θα γινει κεντρο διαμονης αλλοθρησκων κ θα σκοτωνουν τα ζωακια για να τα φανε κ θα καινε κ τα δεντρακια για να κανουν μπαρμπεκιου
  Ζω να το δω κ αυτο δυστυχως
  Ζω για τη μερα που στα ιερα χωματα της ακρόπολης θα απλωνουν τη μπουγαδα τους τα μουσλιμια
  Αλλη μια τετραετια συριζα να ξεθεμελιωθόυν τα παντα
  Αυτο μας πρεπει τετοιοι που ημαστε
  Αντε να τελειωνουμε!!!
  Επι 45 χρονια ψηφιζουμε αδαεις ασχετους κ ανθελληνες κ τωρα ηρθε η ωρα να παμε ταμειο
  Ηρθε η ωρα να τα δουμε ολα δυστυχως
  Ηρθε η ωρα να ξεπουληθει η μακεεδονια η θρακη η βορεια ηπειρος κ το αιγαιο
  Ηρθε η ωρα της νεμεσης του νεοελληνα στοκου
  Τετελεσται αδελφια
  Παμε για αλλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *