13:37 - 21/09/2018

Τι Είναι ΑΥΤΑ τα Απόκοσμα Μπλε Ηλεκτρικά Σύννεφα που Εμφανίστηκαν στην Ατμόσφαιρα

Τι Είναι ΑΥΤΑ τα Απόκοσμα Μπλε Ηλεκτρικά Σύννεφα που Εμφανίστηκαν στην Ατμόσφαιρα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Παρατηρήσεις στον ουρανό σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας, φέρνουν στην δημοσιότητα εκπληκτικές θεάσεις από σύννεφα. Άλλες φορές είναι τετράγωνα και λέγεται πως είναι προϊόντα γεωμηχανικής ή του HAARΡ, ενώ κάποια παραπέμπουν σε ιπτάμενους δίσκους. Αυτή τη φορά, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Όταν τα κοιτάς δίνουν την εντύπωση του απόκοσμου, αλλά παράλληλα είναι εντυπωσιακά και έλκουν την προσοχή του καθενός αυτόματα. Σχετικά με αυτά η NASA έχει μία εξήγηση:

Στην άκρη της ατμόσφαιράς μας ζει μια λεπτή ομάδα εποχιακών ηλεκτρικών μπλε σύννεφων. Σχηματίζονται πενήντα μίλια πάνω από τους πόλους το καλοκαίρι. Αυτά τα σύννεφα είναι γνωστά ως ηλεκτρικά σύννεφα ή Πολικά Μεσοσφαιρικά Σύννεφα (Polar Mesospheric Clouds – PMCs).

Μια πρόσφατη αποστολή ενός μετεωρολογικού αερόστατου μεγάλης διάρκειας της NASA παρατηρεί αυτά τα σύννεφα κατά τη διάρκεια πέντε ημερών στο «σπίτι τους», εκεί ψηλά από τους πόλους, στη μεσόσφαιρα.

Οι φωτογραφίες που λήφθηκαν έχουν ήδη αρχίσει να αναλύονται από τους επιστήμονες, καθώς θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τις αναταράξεις στην ατμόσφαιρα, αλλά και στους ωκεανούς, τις λίμνες και άλλες πλανητικές ατμόσφαιρες. Η μελέτη τους μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τις προβλέψεις του καιρού.

Δείτε αυτά τα εκπληκτικά σύννεφα μέσα από ένα βίντεο της NASA:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Rare Electric Blue Clouds Observed by NASA Balloon

diadrastika.com

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Πολίτισσα 09/21/2018 @ 6:36 ΜΜ

    Τωρα, αυτη τη στιγμη, γινεται χαμος στα ουρανια.
    Απο βδομαδα οι μισοι θα ειναι αρρωστοι, οι υπολοιποι με πονοκεφαλο και θα ερθει ο χειμωνας.
    Ο πολεμος συνεχιζεται.

  2. Τα αέρια των ψεκασμών είναι, που άρχισαν στα μέσα Σεπτέμβρη και θα συνεχιστούν μέχρι μέσα Ιουνίου.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*