Τι Είναι ΑΥΤΑ τα Απόκοσμα Μπλε Ηλεκτρικά Σύννεφα που Εμφανίστηκαν στην Ατμόσφαιρα

Τι Είναι ΑΥΤΑ τα Απόκοσμα Μπλε Ηλεκτρικά Σύννεφα που Εμφανίστηκαν στην Ατμόσφαιρα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Παρατηρήσεις στον ουρανό σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας, φέρνουν στην δημοσιότητα εκπληκτικές θεάσεις από σύννεφα. Άλλες φορές είναι τετράγωνα και λέγεται πως είναι προϊόντα γεωμηχανικής ή του HAARΡ, ενώ κάποια παραπέμπουν σε ιπτάμενους δίσκους. Αυτή τη φορά, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Όταν τα κοιτάς δίνουν την εντύπωση του απόκοσμου, αλλά παράλληλα είναι εντυπωσιακά και έλκουν την προσοχή του καθενός αυτόματα. Σχετικά με αυτά η NASA έχει μία εξήγηση:

Στην άκρη της ατμόσφαιράς μας ζει μια λεπτή ομάδα εποχιακών ηλεκτρικών μπλε σύννεφων. Σχηματίζονται πενήντα μίλια πάνω από τους πόλους το καλοκαίρι. Αυτά τα σύννεφα είναι γνωστά ως ηλεκτρικά σύννεφα ή Πολικά Μεσοσφαιρικά Σύννεφα (Polar Mesospheric Clouds – PMCs).

Μια πρόσφατη αποστολή ενός μετεωρολογικού αερόστατου μεγάλης διάρκειας της NASA παρατηρεί αυτά τα σύννεφα κατά τη διάρκεια πέντε ημερών στο «σπίτι τους», εκεί ψηλά από τους πόλους, στη μεσόσφαιρα.

Οι φωτογραφίες που λήφθηκαν έχουν ήδη αρχίσει να αναλύονται από τους επιστήμονες, καθώς θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τις αναταράξεις στην ατμόσφαιρα, αλλά και στους ωκεανούς, τις λίμνες και άλλες πλανητικές ατμόσφαιρες. Η μελέτη τους μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τις προβλέψεις του καιρού.

Δείτε αυτά τα εκπληκτικά σύννεφα μέσα από ένα βίντεο της NASA:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Rare Electric Blue Clouds Observed by NASA Balloon

diadrastika.com

Loading...

3 thoughts on “Τι Είναι ΑΥΤΑ τα Απόκοσμα Μπλε Ηλεκτρικά Σύννεφα που Εμφανίστηκαν στην Ατμόσφαιρα

  1. Sofoklis says:

    ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ, ΤΙ ΛΕΤΕ HAARP ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΤΕ ΚΛΙΚ; ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΟΤΝ ΚΟΣΜΟ;

  2. Πολίτισσα says:

    Τωρα, αυτη τη στιγμη, γινεται χαμος στα ουρανια.
    Απο βδομαδα οι μισοι θα ειναι αρρωστοι, οι υπολοιποι με πονοκεφαλο και θα ερθει ο χειμωνας.
    Ο πολεμος συνεχιζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *