Τον ύπνο τους έχουν αρχίσει να χάνουν όσοι κρύβουν καταθέσεις

Τον ύπνο τους έχουν αρχίσει να χάνουν όσοι κρύβουν καταθέσεις και εισοδήματα στο εξωτερικό τα οποία δεν έχουν φορολογηθεί στην Ελλάδα. Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων παρέλαβαν τον Σεπτέμβριο τις λίστες από περισσότερες από 80 χώρες, με στοιχεία, που αφορούν στο έτος 2017, για φορολογουμένους με καταθέσεις και χρηματοοικονομικά προϊόντα στο εξωτερικό, τα οποία έστειλαν στην Ελλάδα χώρες της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών.

Σύντομα θα ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις των φορολογικών δεδομένων προκειμένου να εντοπιστούν όσοι φυγάδευσαν στο εξωτερικό καταθέσεις που είχαν κρύψει από τα μάτια της Εφορία. Στο στόχαστρο των φοροελεγκτών βρίσκονται:

1. Λογαριασμοί Θεματοφυλακής, δηλαδή μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια.

2. Καταθετικοί λογαριασμοί

3. Ασφαλιστήρια συμβόλαια με αξία εξαγοράς ή ασφαλιστήρια συμβόλαια προσόδων.
4. Ακαθάριστα ποσά τόκων, μερισμάτων και λοιπών εισοδημάτων που προέκυψαν σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία που τηρούνται στον Δηλωτέο Λογαριασμό.

5. Ακαθάριστα έσοδα από την πώληση ή εξαγορά χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων που καταβλήθηκαν ή πιστώθηκαν στον Δηλωτέο Λογαριασμό κατά το έτος αναφοράς.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το σύστημα Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών, το οποίο έχει ήδη ενεργοποιηθεί στη χώρα μας από το 2017, επιτρέπει στις φορολογικές αρχές να λαμβάνει πληροφορίες από 100 χώρες για τις κινήσεις των χρηματοοικονομικών λογαριασμών Ελλήνων φορολογουμένων στις τράπεζες των χωρών αυτών. Παράλληλα, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να στέλνει στις φορολογικές αρχές των 100 αυτών χωρών στοιχεία και πληροφορίες για τους χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς που έχουν στη χώρα μας οι δικοί τους φορολογούμενοι.

Η πρώτη ελεγκτική κίνηση που κάνουν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ μόλις λάβουν τα στοιχεία, είναι η ταυτοποίηση των καταθετών εξωτερικού προκειμένου να συνταχθεί μια λίστα με τους ΑΦΜ που θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα.
Για τις υποθέσεις που κρίνονται ύποπτες ακολουθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα και έλεγχος και σύγκριση με τα ποσά εισοδήματος που δήλωσαν στις φορολογικές τους δηλώσεις. Αν τα ποσά δεν δικαιολογούνται τότε θα πέσουν καμπάνες με τη μορφή φόρων και προστίμων. Στην περίπτωση αυτή, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν κατά 40% τα πρόστιμα. Αρκεί να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, να δηλώσουν τα ποσά που δεν έχουν «κρύψει» και να πληρώσουν το φόρο εντός 30 ημερών.

Ο έλεγχος των χιλιάδων φορολογικών κατοίκων Ελλάδας που διαθέτουν καταθέσεις, μετοχές και άλλα κινητά περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό μπαίνει στην τελική ευθεία. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία και οριστικοποίηση των σχετικών αρχείων που έχει λάβει από ξένες χώρες και προχωρά τις διαδικασίες για τους ελέγχους.

makeleio.gr

Loading...

8 thoughts on “Τον ύπνο τους έχουν αρχίσει να χάνουν όσοι κρύβουν καταθέσεις

 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ says:

  ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!!! ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ

 2. Στέλιος Κόρινθος says:

  Δημήτρη ,,χρόνια πολλά ,,,έχεις δίκιο …Αλλά ,,τους βουλευτές θα τους πιάσει,,,,κάτι περίεργες λίστες ,όπως η λίστα Λαγκάρτ ,,,θα την ακουμπήσει;;;;;;
  Και αν ναι ,,που πρέπει ,,, τα λεφτά που θα πάνε ,,,,, εδώ σε θέλω;;;;;;; Στην χώρα πίσω,,,,η στους ξένους;;;;;Εσύ τι λες ;;;;;

  • ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ says:

   Με βάση τον νόμο περί ευθύνης των υπουργών του Σαπιοκοιλιά από 2000, μετά τις δύο βουλευτικές εκλογές που έγιναν το 2015 παραγράφονται ΟΛΑ τα αδικήματα των υπουργών των κυβερνήσεων των Σαμαροβενιζέλων από το 2012 μέχρι το 2015. Το ίδιο είχε συμβεί και με τις δύο εκλογές των Σααροβενιζέλων το 2012 που παραγράφηκαν όλες οι ρεμούλες του Γιωργάκη και του Καραμανλή από το 2004 μέχρι το 2012. Και το 2009 παραγράφηκαν όλες οι κλοπές του Σιμήτη από 1996 μέχρι το 2004. Ο κάθε νέος κυβερνήτης σβήνει τις ρεμούλες των προηγούμενων!!!!!!! Αν το 2019 δεν βγάλουμε κυβέρνηση με την ία και γίνουν επαναληπτικές εκλογές, τότε (Ω του θαύματος) σβήνουν όλα όσα θα μπορούσαν να κατηγορήσουν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Αν δεν καταργηθεί αυτός ο νόμος του Σαπιοκοιλιά δεν θα δούμε κανέναν στην φυλακή για κλοπές. Και ο Γιάνος με τον Τσοχατζόπουλο μπήκαν φυλακή γιατί δεν πρόλαβαν να σβήσουν τις ρεμούλες με δύο εκλογές!!!!!!!!

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ says:

   ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, Η ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΤΑΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ, Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΦΥΛΑΚΗ… ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΕΙΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΑΝ ΠΛΗΜΕΛΗΜΑΤΑ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΦΣΟΡ… ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

 3. ΚΑΝΕΝΑΣ (ο original) says:

  Τα λαμόγια τα ξέρετε. Θέλετε όμως να κυνηγήσετε και αυτούς που έχοντας μία έξοδο διαφυγής έφυγαν εξωτερικό για να μπορέσουν να ζήσουν και θέλετε τώρα να τους φορολογήσετε διπλά και τριπλά, γιατί αυτά ήδη φορολογούνται στις κατα τόπους χώρες, και είτε τα εισοδήματα που πήγαν στο εξωτερικό τα έχετε ήδη φορολογήσει κατά την απόκτησή τους στην Ελλάδα (αποτελούσαν οικονομίες δηλωμένες των νοικοκυραίων), είτε αυτά που αποκτήθηκαν με κόπο και ιδρώτα με εργασία και ήδη φορολογούνται από τις χώρες στις οποίες αποκτήθηκαν. ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!!! ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *