11:12 - 21/10/2018

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο – Στήνεται Ελληνικό θαλάσσιο τείχος – Οι 3 άγνωστες προκλήσεις της Τουρκίας στην άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Kρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Τουρκία αυξάνει συνεχώς την ένταση θέλοντας να δηλώσει παρών. Η Άγκυρα δεν έχει σκοπό να μειώσει την ένταση, αλλά αντιθέτως, μέσω και του Ρ. Τ. Ερντογάν, που χθες έστειλε μήνυμα, έχει στόχο και σκοπό να κλιμακώσει.

«Θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα αν χρειαστεί» στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εν πτήση επιστρέφοντας από την Μολδαβία.

«Όλα τα προβλήματα ξεκινούν από εδώ. Ότι οι Έλληνες οριοθετούν μόνοι τους δικές τους υποθετικές γραμμές και ενεργούν με βάση τις γραμμές που οριοθετούν η κάθε τους κίνηση είναι παραβίαση. Κατ’ εμάς οι γραμμές που έχουν οριοθετήσει δεν είναι κατάλληλες.

Άλλωστε αυτός ήταν ο πραγματικός σκοπός μας, να δείξουμε ότι δεν αποδεχόμαστε αυτή την υφαλοκρηπίδα και για αυτό πήγε στην περιοχή και το πλοίο μας, το ‘Μπαρμπαρός’.

Στις 05.00 το πρωί (της 18ης Οκτωβρίου) ξεκίνησε ένα ελληνικό πλοίο που βρίσκονταν στα ύδατα του Λιβάνου και με διαταγή που έλαβε περνώντας από εδώ επενέβη. Αλλά εμείς από την αρχή είχαμε στείλει μία φρεγάτα να βρίσκεται δίπλα στο ‘Μπαρμπαρός’. Κι έτσι με την επέμβασή της, οι ενέργειες του ελληνικού πλοίου έπεσαν όλες στο κενό.

Εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά τις δραστηριότητές μας εκεί», δήλωσε την ίδα στιγμή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ετσι λοιπόν, η Ελλάδα αναλαμβάνει δράση και δηλώνει παρών. Το ρόλο της Φ/Γ “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ” απέναντι από το Barbaros και την πολεμική συνοδεία αναλαμβάνει τα προσεχή εικοσιτετράωρα, η Φρεγάτα “ΣΑΛΑΜΙΣ”

Μέχρι στιγμής το πλήρωμα του πλοίου «Νικηφόρος Φωκάς» έχει δώσει σαφές μήνυμα προς το ερευνητικό σκάφος και τα Πολεμικά πλοία της Τουρκίας όχι μόνο μια φορά, αλλά περισσότερες και το μήνυμα των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού ήταν ένα, η απαγόρευση εισόδου ή αν δεν εισακουστούν αυτές οι προειδοποιήσεις, με επιδέξιους χειρισμούς οι προκλήσεις να απομακρυνθούν.

Πάντως οι αποκαλύψεις που φέρνει σήμερα η εφημερίδα Realnews είναι άκρως αποκαλυπτκές και επιβεβαιώνει αυτό που έγραψε χθες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018, τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από πολεμικά πλοία του Στόλου μας!

Οι Τούρκοι θέλουν να ελέγχουν κάθε στιγμή τις κινήσεις των ελληνικών πλοίων στην περιοχή, καθώς και την παρουσία ενός ή δύο ελληνικών υποβρυχίων που δρουν στην Α.Μεσόγειο τα οποία αποτελούν άλλωστε τον φόβο και τον τρόμο του τουρκικού ΠΝ.

Όπως και να έχει οι Ελληνικές ΕΔ όποτε και εάν χρειαστεί θα δώσουν απαντήσεις στην τουρκική επιθετικότητα.

Loading...

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. Το νου σας, πάλι μας την έφεραν. Ενώ μας έχουν στραμμενη την προσοχη σε δήθεν ναυμαχιες, θα χάσουμε τα σπίτια μας… tanea.gr/2018/10/20/economy/economy-greece/poioi-xanoun-ta-akinita-tous-to-dimosio-osa-den-dilothikan-sto-ktimatologio/

 2. 24
  3
  2018
  +
  749|947
  3×24=72*Βασιλείς
  72+11=83/8+3=11
  7+2=9/8+3=11
  911
  Η
  Σειρήνα
  Χτυπά
  Συνεχώς
  ΗΣΧΣ|ΣΧ(Ε)ΣΗ/Η ΣΧΕ(ΔΙΆ)ΣΗ
  8200600200=18=9
  Ε5-Δ(ΙΑ)15-5+6=11-ΑΙ+Δ= ΕΞΟΥΣ (ΊΑ)
  3×11=33
  162=ΖΟθΟΣ
  =ΑΝΑΒΟΛΗ
  =ΑΝΕΜΕΙΝΑ
  =ΑΡΜΑθΙΑ=ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟ ΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (Π.Χ. ΚΛΕΙΔΙΑ )
  ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΡΜΑ Η ΚΛΩΣΤΗ!
  =ΔΕΔΟΙΚΑ ΜΗ
  =ΠΛΗΓΜΑ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*