Κραυγή απόγνωσης από τους εμπόρους: Σε φόρους το 60% του εισοδήματός μας!

Δείτε τις 17 αλλαγές με τις οποίες θα επιβαρυνθούν φέτος ακόμα περισσότερο οι έμποροι – Νέοι φόροι, ΦΠΑ, ειδικά τέλη ρίχνουν βαρύ φορτίο στις ήδη επιβαρυμένες πλάτες των επαγγελματιώνΣυνολικά 17 αλλαγές στην καθημερινότητα και στα εισοδήματά τους μέτρησαν φέτος οι έμποροι, που χαρακτηρίζουν ήδη το 2017 ως το πιο δύσκολο έτος από τα συνολικά οκτώ της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.

Ειδικά φέτος, τονίζουν, αναμένεται περισσότερο από το 60% του εισοδήματός τους να «αποδοθεί» στο κράτος μέσω της φορολογίας, που γίνεται γι’ αυτούς ολοένα και πιο βαριά. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, «το 2017, ήρθε στη καθημερινότητά μας με τον πιο επιβαρυντικό τρόπο, όσο καμιά άλλη χρονιά στην οκταετή πλέον περίοδο της κρίσης». 

«Οι φόροι και οι εισφορές θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν το 2017 το 60% του εισοδήματός μας», τονίζει ο κύριος Κορκίδης.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς αναλύει τις παρακάτω 17 αλλαγές του 2017, επισημαίνοντας, σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, τις νέες επιβαρύνσεις που θα διαπιστώσουν στην καθημερινότητά τους.

1. Η νέα αύξηση φόρων και τελών
Οι φόροι θα αυξηθούν κατακόρυφα, αφού ο νέος χρόνος ζητά 2,5 δισ. ευρώ επιπλέον φόρους από 6 εκ. φυσικά και νομικά πρόσωπα με τις παρακάτω επιβαρύνσεις: Αύξηση του φόρου μερισμάτων από 10% σε 15% / Επιβολή τέλους συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας ύψους 5%/ Επιβολή φόρου κατανάλωσης στα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου/Επιβολή φόρου κατανάλωσης στον καφέ/Αύξηση σε 26% από 20% του συντελεστή του αναλογικού φόρου των τσιγάρων/Αύξηση του Ε.Φ.Κ. αμόλυβδης βενζίνης από 670 σε 700 ευρώ ανά 1.000 λίτρα/Αύξηση του Ε.Φ.Κ. πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) κινητήρων από 330 σε 410 ευρώ ανά 1.000 λίτρα/Αύξηση του Ε.Φ.Κ. υγραερίων (LPG) που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα κινητήρων από 330 σε 430 ευρώ ανά 1.000 χιλιόγραμμα.

2. Το κόστος των αυξήσεων
Το κόστος σε απόλυτους αριθμούς αναλύεται ως εξής:
716 εκατ. ευρώ από τον φόρο εισοδήματος/ 668,5 εκατ. ευρώ από εισφορά αλληλεγγύης/ 218,4 εκατ. ευρώ από Φ.Π.Α. 24%/12,5 εκατ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας/ 91 εκατ. ευρώ από φόρο επιχειρήσεων/142 εκατ. από τσιγάρα και ηλεκτρονικά τσιγάρα/ 439,6 εκατ. ευρώ από καύσιμα/ 19,3 εκατ. ευρώ από επενδυτικά σχήματα/14,6 εκατ. ευρώ από συνδρομητική τηλεόραση/25,8 εκατ. ευρώ από μπίρα/62 εκατ. ευρώ από καφέ/54,2 εκατ. ευρώ από σταθερή τηλεφωνία.

3. Οι Απώλειες εισοδήματος
Επίσης, χιλιάδες φορολογούμενοι το 2017 χάνουν μέρος του εισοδήματος τους, όπως: Εργαζόμενοι χάνουν 716 εκατ. ευρώ από φόρο εισοδήματος/Συνταξιούχοι χάνουν 687 εκατ. ευρώ από περικοπές συντάξεων/ Ιδιοκτήτες ΙΧ από αύξηση καυσίμων/ Ιδιοκτήτες ακινήτων από αύξηση φόρου ενοικίων/Οικογένειες από φόρο ΤV και τηλεφώνου/ Επιχειρήσεις από επιπλέον φόρους/ Όσοι έχουν παιδιά από μείωση επιδομάτων/Μισθωτοί – συνταξιούχοι από περικοπές φοροελαφρύνσεων/Νέοι συνταξιούχοι από περικοπές έως 37% στις συντάξεις.

4. Τιμολόγια και αποδείξεις μέσω Εφορίας
Πάνω από 1.000.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες με το νέο έτος θα έχουν την υποχρέωση να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στη Γ.Γ.Δ.Ε. τα δεδομένα όλων των τιμολογίων, των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και των λοιπών φορολογικών στοιχείων που εκδίδουν. Η αποστολή των δεδομένων των εκδιδόμενων φορολογικών στοιχείων στη Γ.Γ.Δ.Ε. είναι υποχρέωση καθολική, δηλαδή ισχύει για όλα τα τιμολόγια, τις αποδείξεις και τα λοιπά φορολογικά στοιχεία.

5. Οι 15 φοροαπαλλαγές που κινδυνεύουν:
1. Μειωμένος Φ.Π.Α. για Δ.Ε.Η. – ύδρευση – φυσικό αέριο, 2. Απαλλαγές Φ.Π.Α.: Εκπαιδευτικές και ιατρικές υπηρεσίες,3. Εξαιρέσεις Φ.Π.Α.: Αγροτών – αλιέων,4. Αφορολόγητο 150-300.000 γονικών παροχών, κληρονομιών – δωρεών,5. Α’ Κατοικία: Αφορολόγητο 200-250.000 ευρώ από μεταβιβάσεις, γονικές παροχές,6. Συμπληρωματικός ΕΝ.Φ.Ι.Α.: Αγροί – βοσκότοποι εκτός σχεδίου,7. Απαλλαγές – Εκπτώσεις ΕΝ.Φ.Ι.Α.: για αναπήρους – πολυτέκνους,8. Τεκμήρια: Συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, μείον 30%,9. Φοροαπαλλαγές: Περιστασιακά απασχολούμενοι,10. Επιδόματα – Αποζημιώσεις: Τέλος οι ολικές απαλλαγές,11. Φόρος Υπεραξίας: Αφορά σε ακίνητα,12. Νομικά Πρόσωπα: Καμία εξαίρεση,13. Αγροτικές Επιδοτήσεις: Καμία απαλλαγή κάτω των 12.000 ευρώ,14. Εισφορά Αλληλεγγύης: Τέλος οι εξαιρέσεις,15. Τέλος Επιτηδεύματος: Καμία απαλλαγή κάτω των 500 κατοίκων.

6. Oι αλλαγές στις συντάξεις
Από το 2017, ξεκινάνε αλλαγές στο σύνολο των μέτρων, όπως:
1. Επανυπολογισμός 2,6 εκατ. συντάξεων. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 θα πρέπει να επανυπολογιστούν 2,6 εκατομμύρια κύριες συντάξεις για να προκύψει η «προσωπική διαφορά». 2. Ακριβότερα πλασματικά έτη, από 6,67 σε 20%. Από 1/1/2017 εφαρμόζεται η νομοθεσία του Ε.Φ.ΚΑ. και αυξάνεται το κόστος εξαγοράς των πλασματικών ετών για τους δημοσίους υπαλλήλους.3. Νέα περικοπή Ε.Κ.Α.Σ. σε 250.000 συνταξιούχους. 4. Μείωση επικουρικών: Απώλεια 233 εκατ. ευρώ.5. Μείωση νέων συντάξεων 30%.6. Απώλεια 58,7 εκατ. ευρώ σε συντάξεις χηρείας.7. Κούρεμα συντάξεων άνω των 2.000 ευρώ μεικτά.8. Κούρεμα συντάξεων άνω των 3.000 ευρώ μεικτά.9. Περικοπές τραπεζοϋπαλλήλων έως 21%.10. Στο υπερταμείο, εντάσσονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 3,5 εκατ. ασφαλισμένοι και 2,6 εκατ. συνταξιούχοι.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

5 thoughts on “Κραυγή απόγνωσης από τους εμπόρους: Σε φόρους το 60% του εισοδήματός μας!

 1. Ανώνυμος says:

  ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ..ΤΗΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΦΕΝΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΟΡΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ… ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ…

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ says:

   Ανώνυμε
   Σιγα μη παθεις τιποτα απο το πολυ …Συριζανελ…ξέρεις αν το παίρνεις σε μεγάλες δόσεις βλάπτει σοβαρά την υγεία.
   Άκου πληρώνουν και οι μεγαλο νταβατζηδες;;; πλάκα εχεις. Γι αυτο μαλλον άφησαν να παραγραφεί και η λίστα Λαγκάρντ ε;;;
   Α, ρε, μυαλό δεν βάζουμε με τιποτα εμεις οι Ελληνες. Αν κολλήσει το μυαλό μας κάπου, τελείωσε, κόλλησε και δεν ξεκολλάει με τιποτα.

 2. ΑΝΩΝΥΜΟΣ says:

  Παιρνουν το 60% σε φόρους, αλλα μη ξεχνάμε πως απο το υπόλοιπο 40% πληρωνουμε φορο 24% σε οτι αγοράζουμε, αρα δεν πληρωνουμε μονο το 60% αλλα πολυ περισσότερο.

 3. βασιλεια says:

  ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ….
  ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΜΕΛΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ,ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *