18:24 - 23/12/2016

Κόπηκε ο «Επιτάφιος» του Περικλέους από την Γ’ Λυκείου: Για να μην καταλαβαίνουν τα ελληνόπουλα τις ανοησίες των πολιτικάντηδων όταν μιλάνε περί Δημοκρατίας…

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα


Κόπηκε ο «Επιτάφιος» του Περικλέους από την Γ’ Λυκείου: Για να μην καταλαβαίνουν τα ελληνόπουλα τις ανοησίες των πολιτικάντηδων όταν μιλάνε περί Δημοκρατίας…

Πολύς ο λόγος περί «δημοκρατίας». Ακόμα και ο Ομπάμα, στον περιβόητο λόγο του στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», έκανε λόγο περί «δημοκρατίας» και σύσσωμο το μιντιακό κατεστημένο «ανατρίχιασε» από την αναφορά στην Ελλάδα.
Παράλληλα, διαβάζουμε στην σημερινή εφημερίδα «Δημοκρατία», ότι υπογράφηκε κείμενο-κόλαφος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Φιλολόγων, οι οποίοι αντιδρούν στην υποβάθμιση των Ανθρωπιστικών Σπουδών, με αφορμή την κατάργηση της διδασκαλίας του «Επιταφίου» του Περικλή στη Γ’ λυκείου, επί υπουργίας Νίκου Φίλη.

Παρά το γεγονός ότι η επιστολή των Φιλολόγων τονίζει ότι «την ώρα που υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα της καλλιέργειας της ιδέας της Δημοκρατίας στις συνειδήσεις των νέων, κρίνεται σκόπιμη η κατάργηση της διδασκαλίας του “Επιταφίου” του Περικλή», η κατάργηση της διδασκαλίας του λόγου του Περικλέους, όπως αυτός διασώζεται από τον Θουκυδίδη, είναι στην πραγματικότητα συνεπής με την Νέα Τάξη Πραγμάτων και το πολίτευμα που αυτή πρεσβεύει.

Ο Επιτάφιος του Περικλέους, σύμφωνα με τα ειωθότα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, είναι ένα αγίασμα ρατσιστικών απόψεων, που σαφέστατα πρέπει να καούν στις αντιρατσιστικές πυρές. Συγκεκριμένα, στην εποχή του “Refugees Welcome”, δεν μπορεί να βγαίνει κάποιος Θουκυδίδης και κάποιος Περικλής και να κάνουν σαφή διάκριση μεταξύ Ελλήνων και Βαρβάρων, αλλά και νύξη στον αυτοχθονισμό των Ελλήνων.

Ειδικότερα αναφέρεται στο “ρατσιστικό” αυτό κείμενο:
«Θὰ μιλήσω πρῶτα πρῶτα γιὰ τοὺς προγόνους μας… Γιατὶ δὲν ὑπῆρξαν οὔτε μία στιγμή, κατὰ τὴν ὁποία νὰ ἔπαυσαν νὰ κατοικοῦν τὴν χώρα αὐτή, καὶ χάρις στὴν ἀνδρεία τοὺς διαφύλατταν τὴν ἐλευθερία της ἀπὸ γενεὰ σὲ γενεὰ μέχρι τῶν ἡμερῶν μας καὶ μᾶς τὴν παράδωσαν ἐλεύθερη… Ἀπὸ ὅλα δὲ αὐτὰ ἐγὼ ὅσα μὲν ἀναφέρονται σὲ πολεμικὰ κατορθώματα, μὲ τὰ ὁποῖα ἔγινε ἡ κάθε μιὰ κατάκτηση, ἢ ἀφοροῦν τὴν ἐνεργητικότητα, μὲ τὴν ὁποία ἀποκρούσαμε, εἴτε ἐμεῖς οἱ σημερινοὶ εἴτε οἱ πρόγονοί μας, τοὺς ἑκάστοτε ἐπελθόντες ἐναντίον μας Βαρβάρους ἢ Ἕλληνες, ὅλα αὐτά, θὰ τὰ παραλείψω, γιατὶ δὲν ἐπιθυμῶ νὰ ἀπεραντολογῶ ἐνώπιον ἀνθρώπων, οἱ ὁποῖοι τὰ γνωρίζουν» – Θουκυδίδης Β 36.

Πέραν αυτού, είναι γεγονός, ότι η Δημοκρατία των Αρχαίων Αθηνών θεωρούσε πολίτη μονάχα όποιον ήταν και από τους δύο γονείς Αθηναίος (ρατσισμός!) και είχε ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία! Συνεπώς, η κατάργηση της διδασκαλίας αυτού του ρατσιστικού κειμένου, το οποίο απηχεί τις απόψεις μίας τέτοιας κοινωνίας, όπως η αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία, σαφέστατα δεν συνάδει με τις «πολιτικά ορθές» διδαχές που θέλει να διοχετεύσει στην Ελληνική Νεολαία ο Σύριζα, η Νέα Δημοκρατία (ας μην ξεχνάμε ότι οι ψευτοδεξιοί ήταν οι πρώτοι που έβαλαν τον ανθελληνισμό στα σχολεία με το βιβλίο της Ρεπούση) και τ’ αφεντικά τους, δηλαδή ο Σόρος και η υπόλοιπη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Κώστας Αλεξανδράκης

Υ.Γ.: Μην σας φαίνονται ακραία και υπερβολικά τα όσα γράφονται παραπάνω: ήδη στις ΗΠΑ αφαίρεσαν από σχολικές βιβλιοθήκες λογοτεχνικά έργα που κρίθηκαν “ρατσιστικά”, ενώ δεν πάει και πολύς καιρός από τότε που άναβε η συζήτηση στην Ελληνική Βουλή για το ρατσιστικό ποίημα του Σολωμού “Ύμνος Εις την Ελευθερία”, που οι δύο πρώτες στροφές του αποτελούν τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο!!!

ΠΗΓΗ 
thesecretrealtruth.blogspot.com

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (9)

 1. Η Γνώση του Είναι της ψυχής του Ανθρώπου. Έξελθε Ελλάδα από τον φθόνο και το μίσος που έσπειραν οι ιερείς και σπορείς του σατανά, που ως σατανά σε έχουν εσένα γιατί η Ελλάς εστί Θεός και γυναίκα Παναγία.

 2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 12/23/2016 @ Δεκέμβριος 23, 2016 8:22 μμ

  ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΡΑΤΑΩ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΕΥΓΩ ΛΕΚΤΙΚΑ. ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΒΑΛΛΟΜΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟ Μ’ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ … ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΕΔΩΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ;;; ΠΟΙΟ ΠΑΙΔΑΡΕΛΙ, Η ΠΟΙΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΡΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ; ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΡΑΣΗ [ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ] ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΟΥ ΡΕΕΙ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΛΟΓΟ…

 3. Και τι κανουν οι πουθεναδες οι φιλολογοι της ελλαδας αγαοητε φιλε?……..Γιατι δεν κανουν μια απεργεια διαρκειας και να καταγκειλουν αυτες τις μαλακιες ?…….Μολις γινει το μπαμ απο αυτους θα ακολουθησουν και οι συλογοι γονεων και κηδεμονων αλλα και οι γονεις…..αλλα οι δασκαλοι ειναι τιποτες και αυτοι……χεσε μεσα….ολο κλο κλο και αυγο τιποτα……ΠΟΥΝΑΙ ΡΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ?…..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ?……….ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΨΕΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ…………………
  υγ///Λεβεντη εσυ που γραφεις το κειμενο ,σιγουρα θα ξερεις οτι ο Θεμιστοκλης ηταν μπασταρδος…. οι αθηναιοι δεν τον δεχονταν στις παλαιστρες…ουτε δεχονταν να τον σπουδασουν οι Σοφοι ης αρχαιας ελλαδας….αν δεν ηταν οι ΚΥΝΙΚΟΙ της σχολης του Αντισθενη[ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ Η ΓΝΗΣΙΑ ΣΩΚΡΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ.. Ο Πλατωνας ηταν της ψιλομαιμου Σωκρατικης σχολης …γιατι ηταν χαρτης… και ελιτιστης χαχαχχαχχαχ ] ΘΑ ΦΟΡΑΓΑΜΕ ΠΕΡΣΙΚΟ ΦΕΣΙ ΤΩΡΑ……….

 4. Γονιος μου διεμηνησε με το παιδι του να σταματησω να ”λεω τετοια ” στη ταξη. Αυτό που ελεγα στο μαθημα της ιστοριας ηταν η κοροιδια των πολιτικαντιδων από τα αρχαια χρονια εως σημερα, και τα τερτίπια που χρησιμοποιουν. Τα αλλα παιδια πειραχτηκαν και δεν ηθελαν να σταματήσω και μαλιστα απομακρυνθηκαν σιγα σιγα από το παιδι με τον ρουφιανομπαμπα. Σε κάθε ταξη υπαρχουν οι νεοταξητες γονεις που με καταγγελιες ή αλλα μεσα σταματουν κάθε δασκαλο που δεν είναι δικος τους. Σε συριζεους πασοκους κκεδες ποτε δεν καταγγελουν ότι μαλακια κι αν λενε στη ταξη. Προφανως το εχουν μαθει αυτό το κολπο από τα σεμινάρια που κανουν στα γραφεια τους.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 12/24/2016 @ Δεκέμβριος 24, 2016 9:25 πμ

   ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΚΩΣΤΗ, ΣΕ ΤΙΜΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ… ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΕΞΑΤΑΞΙΟ, ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ [ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ”ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ”]. ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ. ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ [ΔΕΝ ΕΣΤΙΑΖΩ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ’60 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ], ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΦΗΝΑΝ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΑΥΤΟΣ ΣΩΣΤΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ “ΣΠΙΟΥΝΩΝ” ΛΟΙΠΟΝ; ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΘΩΜΑΝΟ;

  • Κωστή, pρέπει να είσαι καθηγητής αν κρίνω από τα λεγόμενά σου. Άρα θα γνωρίζεις όλη την ιστορία για την κατάργηση του Επιταφίου και γενικά για τα όσα αναφέρονται στο νόμο Φίλη για μείωση των ωρών διδασκαλίας σε Αρχαία και Ιστορία κλπ. Την αρχή έκανε ο Αρβανιτόπουλος το 2014 επί κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συνεχίστηκε επί Λομβέρδου που υπήρχαν αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ (!!!!) (εδώ και η απόδειξη των όσων λέω http://www.diadrastika.com/2014/04/blog-post_3172.html) και ολοκλήρωσε το σχέδιο ο Φίλης με όσα πρόσφατα έγιναν. Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με. Να σημειώσω εδώ ότι το 2007 είχε γίνει μια προσπάθεια για να μπει ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο Επιτάφιος στη διδασκαλία γιατί αυτό που διδασκόταν και συνέχισε να διδάσκεται είναι απόσπασμα, άρα και τα οφέλη αποσπασματικά! Δυστυχώς δεν έγινε αυτό πραγματικότητα και τώρα δεν θα διδάσκεται ούτε αποσπασματικά! Αλλά μήπως διδάσκεται ο Πλάτωνας και οι Σωκρατικοί διάλογοι και ειδικά ο Τίμαιος και ο Φαίδων που μαζί με τα Ομηρικά έπη, την Θεογονία και τα Ορφικά αποτελούν την Αγία Γραφή των Ελλήνων;;;; Η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη όμως διδάσκονται όμως αποσπασματικά, όχι στο μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά σαν κείμενο στα Αρχαία Ελληνικά!!!!! Κάνω κάπου λάθος;

   • 1987.
    Καποιο Δημοτικο Σχολειο Γλυφαδας. Ο ΚΚΕΣ δ/ντης δεν δεχθηκε να εγγραψει στο σχολειο 3 παιδακια αστυνομικων. Οταν δεν του περασε, οντας και δασκαλος ουδεποτε εδωσε σημασια στα παιδακια αυτα. Στερησε τη σημαια αργοτερα απο το αριστο παιδι του σστυνομικου για να τη δωσει στο τραυλο παιδι του γραμματεα της τοπικης.
    Οσο ζω, τα νεοταξικα καθικια θα μισω.

    • Σωστός! Αυτό το περιστατικό, που δεν είναι φυσικά το μοναδικό, είναι αποτέλεσμα της διχαστικής πολιτικής των ανθελληνικών κυβερνήσεων! Δυστυχώς!!!

 5. ΛΑΓΟς ΤΗΝ ΠΤΕΡΗ ΕΣΕΙΕ,ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*