22:03 - 21/03/2019

«Κλείδωσε» λύση «a la Σκόπια» για το Αιγαίο με την Άγκυρα ο Α.Τσίπρας – Μ.Τσαβούσογλου: «Στις 12 Απριλίου υπογράφουμε»

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Η κυβέρνηση «κλείδωσε» λύση τύπου Σκοπίων για τα ελληνοτουρκικά και βιάζεται να την εφαρμόσει και έτσι στις 12 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας σε επίπεδο γενικών γραμματέων, κατά την οποία θα συζητηθούν και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο που πρακτικά θα γίνει εις βάρος της ελληνικής πλευράς αφού την ένταση την προκαλεί η Άκγυρα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας σε του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο:

«Η πρώτη συνάντηση για τα ΜΟΕ θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου. Με τον ομόλογό μου συναντιόμαστε συχνά και στο προσεχές μέλλον θα πραγματοποιήσουμε συναντήσεις σε τεχνικό επίπεδο για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο. Μετά από αυτές τις τεχνικού περιεχομένου συναντήσεις θα συναντηθούν οι υπουργοί Άμυνας, οι οποίοι είναι καλοί φίλοι από την περίοδο που ήταν επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Κατά συνέπεια αυτές οι συνομιλίες είναι σημαντικές σε αυτή την διαδικασία», τόνισε ο κ. Τσαβούσογλου.

«Όταν θα έχει ωριμάσει μια βάση συνομιλιών θα μπει σε λειτουργία και η πλατφόρμα για την επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο και αναφέρομαι στις διερευνητικές συνομιλίες για την έναρξη των οποίων είμαστε σύμφωνοι. Εμείς δεν επιθυμούμε τέτοια θέματα να τα κάνουμε αντικείμενο εσωτερικής κατανάλωσης. Διότι είναι πολύ σοβαρά θέματα που πρέπει να επιλυθούν με ειρηνικό τρόπο από τις δύο χώρες. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω για την Ελλάδα, αλλά η επιθυμία της κοινής γνώμης στην Τουρκία, είναι προς την ίδια κατεύθυνση. Η Ελλάδα για εμάς είναι ένας σημαντικός γείτονας, είμαστε δύο χώρες που ζούμε διπλά-δίπλα. Αρκεί να επιδείξουμε αυτή την ειλικρινή βούληση και να τη συνεχίσουμε», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας στην ερώτηση του ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο κ.Τσαβούσογλου είπε ακόμη ότι «η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε συνεργασία στη Μεσόγειο, στα θέματα ενέργειας και οικονομίας. Δεν έχουμε δισταγμούς επ’ αυτού, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και με τρόπο που θα διασφαλίζονται τα δικαιώματα όλων αλλά και προς όφελος όλων, είμαστε έτοιμοι για κάθε μορφής συνεργασία. Υπό την προϋπόθεση της προστασίας των δικαιωμάτων όλων όπως και των Τουρκοκυπρίων».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησης με τον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Κατρούγκαλο τόνισε: «Όταν συναντιώμαστε συζητάμε και τα θέματα του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και το Κυπριακό. Σκεπτόμαστε ότι για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό πρέπει μεταξύ μας να αποφασίσουμε το τί θα διαπραγματευτούμε και πώς. Και σε αυτό συμφωνούμε. Δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για να λέμε ότι διαπραγματευόμαστε, αλλά για την επίλυση θεμάτων».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου και τη στάση της Ελλάδας σημείωσε ότι «η αντίθεση της Ελλάδας σε αυτή την απόφαση συνιστά στάση με αρχές και ένδειξη της ειλικρινούς υποστήριξης στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας»

Όπως ήδη έχει δημοσιεύσει το pronews.gr και η Κύρα Αδάμ τα ΜΟΕ περιλαμβάνουν 9 απαιτήσεις της Τουρκίας οι οποίες στην ουσία οδηγούν σε συγκυριαρχία στο Αιγαίο με ότι αυτό συνεπάγεται για την εθνική κυριαρχία.

1.Δήλωση- συμφωνία της ελληνικής πλευράς ότι στο εξής θα εφαρμόζεται ανελλιπώς το Μνημόνιο Παπούλια- Γιλμάζ του 1988 και της επέκτασης του στη συμφωνία Μπακογιάννη- Γκιουλ το 2006.

Η Άγκυρα έχει επιμείνει ιδιαιτέρως σ’ αυτή τη διατύπωση, την οποία ζήτησε μετ’ επιτάσεως ο Τούρκος ΥΕΘΑ Χ.Ακάρ από τον Έλληνα ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκη κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στις Βρυξέλλες.

Μια ρητή δέσμευση της ελληνικής πλευράς στην τήρηση του Μνημονίου, διευκολύνει την Άγκυρα να επιχειρηματολογήσει ότι και η Αθήνα δεν έχει εφαρμόσει στο ακέραιο το Μνημόνιο, το οποίο επομένως χρήζει αποσαφηνίσεων, διευκρινίσεων και προσθηκών.

Και τούτο διότι το υφιστάμενο Μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ δίνει σε αμφότερα τα μέρη «το δικαίωμα χρήσης της ανοιχτής θάλασσας και του διεθνούς εναερίου χώρου του Αιγαίου»…

Η μη σαφής και ρητή αναφορά του Μνημονίου στο FIR Αθηνών, ούτε και σε συγκεκριμένη περιοχή του Αιγαίου, επιτρέπει τώρα στην Άγκυρα να προχωρήσει σε προτάσεις εξουδετέρωσης του και συγκυριαρχίας στο Αιγαίο.

2.Σχέδια πτήσης

Η Άγκυρα επιμένει σταθερά ότι δεν προβλέπονται από τον ICAO κατάθεση σχεδίων πτήσης στρατιωτικών αεροσκαφών μέσα στο FIR Αθηνών, επικαλούμενη το άρθρο 3 του ICAO (τα στρατιωτικά αεροσκάφη εξαιρούνται των κανόνων του ICAO) και το άρθρο 39 της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας (τα στρατιωτικά αεροσκάφη πετούν ιδία ευθύνη – due regard- στο διεθνή εναέριο χώρο).

3. Παραβιάσεις

Η Τουρκία οχυρωμένη πίσω από τις παράνομες διαταγές του ΝΑΤΟ (βλέπε pronews) για το (ανύπαρκτο) καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης 20 ελληνικών νησιών του Αν.Αιγαίου επιμένει ότι η Ελλάδα είναι αυτή που κάνει παραβιάσεις κάθε φορά που αεροσκάφη της περνάνε πάνω από τα νησιά αυτά. Και γι’ αυτό και η Τουρκία, ως απάντηση, κάνει και αυτή παραβιάσεις των νατοϊκών διαταγών.

Το θέμα αυτό επανέφερε όσο πιο γλαφυρά μπορούσε ο πρόεδρος Ρ.Τ,Ερντογάν σε πρόσφατη συνέντευξη του «όσο πετάνε ελληνικά αεροπλάνα θα πετάμε κι εμείς στο Αιγαίο». Το θέμα είναι γνωστό και επισήμως στην ελληνική πλευρά από το 2010, όταν ο τότε Τούρκος ΥΠΕΞ Α.Νταβούτογλου στην Αθήνα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «κάνει παραβιάσεις» χωρίς καμιά απάντηση από την τότε ελληνική κυβέρνηση..

Η Τουρκία δηλαδή, απαιτώντας από την Αθήνα να μην πετούν τα ελληνικά αεροσκάφη πάνω από τα ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου-δηλαδή να μην υπερίπτανται ή να ασκούνται στην ελληνική κυριαρχία -έχει στόχο την αποποίηση της ελληνικής κυριαρχίας στα ελληνικά νησιά του Αν Αιγαίου.

4. Συνθήκες

Η Τουρκία επιμένει να ανοίξει το κεφάλαιο της Αναθεώρησης των Συνθηκών με γνώμονα τη δική της έκνομη «ερμηνεία» με αρωγό τις διαταγές του ΝΑΤΟ.

5. ΜΟΕ

Η Τουρκία εξειδικεύει ακόμα περισσότερο τα ΜΟΕ πέραν των ήδη υπαρχόντων προτάσεων της για εγκατάσταση διαύλου CROSS-TEL μεταξύ ΑΤΑ Λάρισας και 1ου ΑΤΑ Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για ενημέρωση πτήσεων και κατάθεση ημερησίου προγράμματος τουρκικών πτήσεων(DFS) στο Αιγαίο- και οι δύο περιπτώσεις χωρίς κατάθεση σχεδίων πτήσης. (βλέπε pronews).

H Άγκυρα απαιτεί τώρα αυτά τα ΜΟΕ να εφαρμόζονται και από την Ελλάδα και από την Τουρκία:

Για οποιαδήποτε πτήση τουρκικών αεροσκαφών με δυτική πορεία μέσα στο Αιγαίο θα ενημερώνεται το ΑΤΑ Λάρισας.

Αλλά και για κάθε πτήση ελληνικού αεροσκάφους με ανατολική πορεία στο Αιγαίο θα ενημερώνεται αντιστοίχως το τουρκικό ΑΤΑ.

Δι’ αυτού του τρόπου η Άγκυρα επιδιώκει την εξουδετέρωση-κατάργηση του FIR Αθηνών και την μετατροπή του διεθνούς θαλασσίου και εναερίου χώρου στο Κεντρικό Αιγαίο κυρίως, σε «κοινό γήπεδο προπόνησης» για όποιον «ενοικιαστή «προλάβει πρώτος.

6. Θαλάσσια Έρευνα και Διάσωση (SAR)

Η Άγκυρα επιμένει να συμφωνήσουν οι δύο χώρες στην οριοθέτηση της περιοχής Έρευνας και Διάσωσης για θαλάσσια ατυχήματα στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του ΙΜΟ, όπου η Τουρκία έχει κατοχυρώσει την δική της θαλάσσια περιοχή από τον 25ο μεσημβρινό και ανατολικά, ενώ η Αθήνα έχει κατοχυρώσει στον ICAO την περιοχή έρευνας και διάσωσης για αεροπορικά ατυχήματα το FIR Αθηνών. Επιδιωκόμενος στόχος της Άγκυρας είναι να οριοθετηθεί η θαλάσσια περιοχή στο Αιγαίο για ναυτικά ατυχήματα χωρίς αναφορά στο FIR Αθηνών, ώστε να εγκλωβιστούν και να απομονωθούν στην τουρκική περιοχή τα ελληνικά νησιά του Αν Αιγαίου (βλέπε pronews).

7. ΑΟΖ

Η θέση της Τουρκίας παραμένει σταθερή ότι το υπέδαφος στη θάλασσα μέχρι το μέσο του Αιγαίου και στην Κύπρο αποτελεί προέκταση των ακτών της Τουρκίας. Ως εκ τούτου, η θέση της Τουρκίας «Καζάν – Καζάν» (μισά- μισά) διατηρείται ανέπαφη για την ΑΟΖ στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο στα όρια του FIR Αθηνών.

8. Κατάργηση πεδίων βολής

Η Τουρκία ζητεί την κατάργηση των ελληνικών μονίμων Πεδίων Βολής και πεδίων εκπαιδευτικών πτήσεων (πεδία βολής στην Άνδρο, στα Καράβια, (στον Αργοσαρωνικό), στην Ψαθούρα (Χαλκιδική), αλλά και στην ελληνική περιοχή εκπαιδευτικών πτήσεων στην Χρυσή , νοτίως του Καστελίου. Επικαλείται προς τούτο ότι τα πεδία βολής καταλαμβάνουν διεθνή εναέριο χώρο και παραβιάζουν το Μνημόνιο διότι δεσμεύουν περιοχές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

9.Προσφυγικό

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία επανέρχεται στην αρχική επιδίωξη της -στο Σχέδιο Δράσης ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό 2015- να υπάρξουν κοινές περιπολίες, Ελλάδας- Τουρκίας υπό Τούρκο διοικητή στη διεθνή θάλασσα για τον εντοπισμό και περισυλλογή προσφύγων.

Αυτά τα ΜΟΕ αναμένεται να εφαρμοστούν κάποια από αυτά άμεσα και κάποια άλλα σε βάθος τριετίας.

pronews.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (14)

 1. Οσο πιο γρηγορα ξεκουμπιστουν οι συριζαιοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ τοσο μικροτερη θα ειναι η ζημια που θα εχουν προκαλεσει στην χωρα …Αυτοι αν μεινουν μεχρι τον οκτωβριο ειναι ικανοι να φερουν τα συνορα της Ελλαδος μεχρι την Λαρισσα …..

  • Δεν ανησυχώ!Τα παλαιά ελληνοτουρκικά φυλάκια στην πάλαι ποτέ ελληνοτουρκική μεθόριο Ολύμπου-Αμβρακικού στέκονται ακόμα όρθια και σε καλή κατάσταση, δείγμα μαστοριάς αλλά και ιστορικής ειρωνίας.Σχεδόν έναν αιώνα μετά ξαναγυρνάμε καθώς φαίνεται στα ίδια, αφού οι θυσίες τόσων αγωνιστών πήγαν χαμένες μιας κι εμείς φανήκαμε ανίκανοι να κρατήσουμε έστω και τα σώβρακα ανεβασμένα.Αυτοί όπως λες είναι προδότες.Και πρέπει να ξεκουμπιστούν δηλ. εύχεσαι να το κάνει κάποιος άλλος αντί για σένα.Εάν αυτοί είναι προδότες,τότε εμείς που ροχαλίζουμε μακαρίως τι είμαστε? ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

  • Αυτοί αν ήταν εφικτό, δηλαδή αν δεν ανησυχούσαν οτι στο τέλος θα πάρουμε την απόφαση να τους πάρουμε τα κεφάλια γιατί χαμένοι για χαμένοι, θα πουλούσαν και τον βυθό των θαλασσών μας ακόμα, τον παρθενώνα και οτιδήποτε υπάρχει απο άκρη σε άκρη, ψηλά και χαμηλά στην χώρα. Μιλάμε για φιλέλληνες, όχι αστεία!!!!!!!

 2. .Οι άδειες για συναλλαγές σε χρηματοπιστωτικά μέσα που εκδίδονται από τη βουλγαρική νομοθεσία είναι αξιόπιστες

 3. .Οι άδειες για συναλλαγές σε χρηματοπιστωτικά μέσα που εκδίδονται από τη βουλγαρική νομοθεσία είναι αξιόπιστες

 4. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και τη στάση της “Alternativa Finance”.

 5. παιδια συνηστω [παρα την τρομερη πιεση] ψηχραιμια!!!
  ολα θα γινουν [χωρις αυτο να λεει οτι πρεπει να επαναπαυομαστε] καθε πραμα στον καιρο του το λεει ο ελληνικος λαος αυτο
  οιλοι οι παρισακτοι θα ξεκουμπιστουν
  οσο για τα κλειδωμενα κοντρατα ???
  εκει λεω να μην βιαζομαστε [δεν μηλαω υπερ της προδοτοκηβερνησης] γιατι πολλα κοντρατα μεχρι τωρα εχουν ανατραπει
  ενα ξερω οτι ξερεται ολοι οι ευαιστητοποιημενοι και να αντλειτε πιστη απο αυτο!!!
  οτι σε ολα αυτα που συμβαινουν στον κοσμο ειδικα στην εποχη μας,η οποιαδηποτε πιθανη προβλεψη εχει τουλαχιστον τις μισες πιθανοτητες να βγει αναποδα.

 6. Οσο θελεις φωναζε οι κοτες κοτ κοτ ,τα προβατακια μπεεεεεε 03/22/2019 @ Μάρτιος 22, 2019 4:31 πμ

  Σε κανα 6μηνο , θα φωναζουμε το Αιγαιο δεν πωλειται τα νησια δεν χαρίζονται  .Και παει λεγωντας .. .. Μια χωρα  με μια εντελως προδοτικη κυβερνηση κσι με ενα σχεδιο πασιφανές ολικης καταστροφης της χωρας .Μιας ανυπαρκτης αντιπολίτευσης που απλως  συνηγορεί υπουλα  με το προδοτικο σχεδιο .Με τα  ΜΜΕ να κρύβουν την αλήθεια. Με ενοπλες δυναμεις υπο διάλυση μια αστυνομια ανυπαρκτη  μια δικαιοσυνη καθυποτσγμενη ,
   ενα λαο που δέχεται τα χαστούκια απο ολες τις παντες και που   εχει  χασει το κουραγιο του πανελλαδικού ξεσηκωμου .Με την αφροκρεμα των νεων σνθρωπων να εχουν εγκαταλειψει την πστριδα.
  Με την εγκληματικοτητα να γιγαντώνεται , και την καθημερινη εισβολη  αλλοθρησκων και εγκληματικων στοιχειων .Μαζι με τους ξενους πραχτορες που δρουν υπουλα  .Με την ιεραρχεια της Εκκλησιας να εχει κρυφτει ,αντί να βρισκεται στην πρωτη γραμμη .Μια χωρα που κουμαντο πλεον κανουν τα φρικια οι πρεζακηδες οι τρομοκρατες και οι ανωμαλοι ..Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ  ΕΙΝΑΙ… ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
   ..ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΜΕΝΟΙ ΧΕΙΡΟΠΟΔΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΈΣ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ. .ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΆΝΑΤΟΙ ..ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΛΩΣ ΕΧΟΥΝ ΛΟΥΦΑΞΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ  ΣΩΣΕΙ ..ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ , ΝΑ ΣΗΚΏΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ…ΑΣΧΕΤΑ ΕΆΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ..ΑΡΑ ΕΚΤΌΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΆ  ΕΥΧΟΛΌΓΙΑ ΚΑΙ  ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΊΕΣ  ΠΩΣ  ΠΡΆΓΜΑΤΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΎΝ ΟΛΑ ΑΥΤΆ;ΕΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΟΜΜΑΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΣΚ@Τ@ ΘΑ ΤΟΥΣ  ΣΩΣΟΥΝ ..ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ .ΕΊΜΑΣΤΕ ΌΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΌΓΩ ΑΥΤΏΝ ΤΩΝ ΣΑΠΙΩΝ ΒΟΛΕΜΈΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΈΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ … (.ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ
  ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ  ΜΠΡΟΣΤΆΡΗΔΕΣ
  ΣΤΟ ΑΡΜΕΓΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
  ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ  ΓΙΑ
  ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ  ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ ΜΕΧΡΙ ΑΠΌΓΝΩΣΗΣ
  ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ ..
  ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΥΚΙΑ
  ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ  ΕΊΝΑΙ ΥΠΈΡΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ 
  ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ )..
  ΚΑΙ ΕΝΌΣ ΑΤΟΛΜΟΥ ΛΑΟΎ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ   ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ  ΝΑ ΤΟΥ  ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ …
  ΕΝΩ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ,, ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΛΩΣΕΣ ΣΤΟ ΚΟΤΕΤΣΙ ……
  ΠΑΝΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ ..ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ  ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΈΜΕΙΝΑΝ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ..
  ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ….ΟΛΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΈΝΑ  ΤΊΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΊΟ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΌΝΙΑ ΟΥΤΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΚΡΊΣΗ ΟΥΤΕ Η ΈΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΎ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΟΥΤΕ Η ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΉ ΜΑΣ ΑΛΛΟΊΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΥΣΗ.ΟΥΤΕ Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ  ΜΕΤΑΝΆΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΏΝ ΜΕ ΜΙΚΡΆ ΠΑΙΔΙΆ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ..ΟΎΤΕ  ΤΟ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ  Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΠΕΙΝΑΣΜΈΝΟΣ ΚΑΙ ΆΣΤΕΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΝΑ ΈΧΕΙ ΦΑΓΗΤΌ ΕΠΊΔΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΔΗ ΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΛΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20ΕΤΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ.
  Η ΧΏΡΑ ΤΕΛΕΊ ΥΠΟ ΚΑΤΆΛΗΨΗ.ΤΑ Κ@ΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΆΡΧΙΣΑΝ ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΆΚΙ ΤΟ ΠΡΟΧΏΡΗΣΑΝ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΈΝΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΈΝΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΥΣ   ΤΩΝ ΑΝΕΛ.
  TΕΛΙΚΑ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ.ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ IΣΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ “ΛΑΘΡΟΥΣ” ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΦΙΚΤΟΣ.
  Πιστευα οτι οι περισσοτεροι ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΈΧΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ …ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ..Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΟΛΉ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ….ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ..

 7. εχουμε καταλαβει ολοι μας τι γινετε? τελικα μας τελειωνουν και εμεις το μονο που κανουμε σε ολα τα φορουμ ειναι να επαναστατουμε γραφοντας…..νομιζω οτι η πορεια μας εχει δρομολογηθει,….

  • Χωριο που φαινεται 03/22/2019 @ Μάρτιος 22, 2019 10:20 πμ

   Ο Κατσιφας στην αγκαλιά της γαλσνολευκης παρεα με την δοξα στου ταφου την σιωπη ..ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΜΕ  ΛΌΓΙΑ ΗΡΩΙΚΑ ΚΑΙ  με Μοιρολόγια. ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΆΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΑ   ..ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ  ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ….ΑΥΤΟ ΑΠΟΖΗΤΟΎΝ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥΣ …ΧΕΣΤΕΣ ΕΕΕΕΕ ΧΕΣΤΕΣ

 8. Εγώ ένα θα πω: Όλα αυτά που γράφει το άρθρο είναι ανοησίες και η μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είναι το Νο 7 για την ΑΟΖ. Για ψάξτε ν δείτε μήπως η ίδια διαμάχη υπάρχει μεταξύ της Αμερικής και της Ρωσίας για την περιοχή της Αλάσκας;;;; Και τί λένε οι Αμερικάνοι;;;; Αν ισχύσουν αυτά που λένε οι Τούρκοι και το δεχθούν οι Αμερικάνοι , τότε χάνουν την ΑΟΖ στην Αλάσκα. Λέτε να το δεχθούν;;;; Ξυπνάτε και μην παρασύρεστε από μισέλληνες υπερπατριώτες.

  Μπορεί οι ξεβράκωτοι Τούρκοι να λένε ό,τι θέλουν (μέχρι και την Κρήτη θεωρούν δική τους γιατί είναι απομονωμένοι πλέον και έξω από τα ενεργειακά παιχνίδια και συμφωνίες και σαν επαίτες έχουν απλώσει το χέρι και ζητάνε ελεημοσύνη γαβγίζοντας για να μας τρομάξουν, τρομάρα τους), όπως και εδώ στην Ελλάδα λένε ό,τι θέλουν για Αγιά Σοφιά και Κόκκινη μηλιά και “πάλι με χρόνια και καιρούς πάλι δικά μας θα ‘ναι” και τα είπανε οι Άγιοι και οι προφήτες. Η ανοησία, η βλακεία και η ηλιθιότητα είναι διεθνή προσόντα και, το σπουδαιότερο, ανίκητα!!!

  • Μαθε πρωτα αυτο που εφαρμοζουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ οταν προκειται για το συμφερον τους δηλ. ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ και μετα ξεκινα τις αμπελοφιλοσοφιες ,τους χαρακτηρισμους και τις αναλυσεις …..

   • Ενοχλήθηκες που υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν Τουρκόσπορε και σου κάνουν ζημιά;;;; Ούτε σταγόνα καυσίμου δεν θα πάρετε! Η ΑΟΖ Τουρκόσπορε έχει ένα Μέτρο και κανένα… σταθμό για τους Μογγόλους συμπατριώτες σου! Δρόμο ξεβράκωτοι!

 9. Ως πελάτης της “Alternativa Finance”, μπορώ να πω ότι η εταιρεία παρέχει υψηλής ποιότητας χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*