ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Τα 5 ΟΧΙ στη “λύση” που “σβήνει” από το χάρτη την Κύπρο

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Στη μίνι συνέντευξη που παραχώρησε ο νέος γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, έχοντας στο πλάι του τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις ως τώρα συνομιλίες, με την επισήμανση ότι τα Ηνωμένα Έθνη αναζητούν μια μόνιμη, και όχι μια βιαστική λύση. «Είμαστε πολύ κοντά σε μία ρύθμιση για τη δημιουργία μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδιακής Κύπρου».

Θα επιμείνουμε ότι η “λύση” που προσπαθούν να επιβάλλουν στην Κύπρο όλες οι μεγάλες δυνάμεις και την οποία δυστυχώς η Κυπριακή κυβέρνηση δέχτηκε να καθήσει να συζητήσει είναι η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της Κύπρου.

Γιατί;

1. Η Τουρκία αρνείται πεισματικά και δεν το ΄χει κρύψει, ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο. Επικαλείται το αίσθημα …ανασφάλειας των τουρκοκυπρίων! Η παραμονή έστω κι ενός στρατιώτη νομιμοποιεί τον Αττίλα.

2.Εκ περιτροπής προεδρία. Ο απόλυτος παραλογισμός. Κάθε πέντε χρόνια ο πρόεδρος θα εναλάσσεται υποχρεωτικά! Μία θητεία θα είναι Ελληνοκύπριος και μία Τουρκοκύπριος. Στη δεύτερη περίπτωση το 28% θα επιβάλλει τις απόψεις του στο 72%!

3. Οι Τουρκοκύπριοι θα αποτελούν το μακρύ χέρι της Τουρκίας στην ΕΕ. Γιατί το δέχονται οι Βρυξέλλες; Μα επειδή τη “λύση” στη Κύπρο την θέλουν οι κολοσσοί των εταιρειών ενέργειας που ενδιαφέρονται για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου. Στις Βρυξέλλες μάλλον δεν υπάρχουν πια πολιτικοί αλλά μόνο…οικονομολόγοι.

4.Το μέγα παραμύθι το οποίο επικαλούνται κάποιοι και στην Ελλάδα: η ελληνοκυπριακή πλευρά θα απορροφήσει οικονομικά την τουρκοκυπριακή! Μύθος…Αν οι Τουρκοκύπριοι εξασφαλίσουν την ελεύθερη μετακίνησή τους ως “από σπόντα ευρωπαίοι”, μαζί τους θα κινούνται και τα τουρκικά κεφάλαια. Τα οποία είναι πολύ ισχυρά.

5.Οι χάρτες που παρουσιάστηκαν για το εδαφικό. Η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει στους χάρτες της τη Μόρφου και το Ρυζοκάρπασο στα εδάφη που η Τουρκία θα παραχωρήσει. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα το κάνει.Κι αν τελικά υποχωρήσει θα έχει πάρει πολύ πιο σημαντικά πράγματα,όπως η εκ περιτροπής προεδρία που τους ενδιαφέρει.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για αρκετούς άλλους, όποιος υποστηρίξει ότι αυτό το σχέδιο είναι η “βιώσιμη ,δίκαιη λύση του Κυπριακού” κοροϊδεύει …
militaire.gr

Loading...

3 thoughts on “ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Τα 5 ΟΧΙ στη “λύση” που “σβήνει” από το χάρτη την Κύπρο

  1. Ανώνυμος says:

    ΡΕ ΑΝΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ,ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΔΗΛΑΔΗ!ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ.ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΚΕΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΙΔΕΣ;ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΟΣΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ;ΑΝΤΕ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ.Α ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ!

  2. ΑΝΩΝΥΜΟΣ says:

    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΡΕΕΙ «ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ» ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ? ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ «ΦΥΓΕΙ¨Ο «ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ» ΣΤΡΑΤΟΣ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕ? ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΔΛΔ? ΔΕΝ ΘΑ «ΚΑΘΑΡΙΖΑΝ» ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ?..
    ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ «ΕΡΓΟ»..
    ΑΗΔΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ! Ο ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΓΚΟΤΖΙΑΣ ΘΑ ¨ΛΥΣΕΙ» ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ?ΧΑΧΑΧΑΧΑ? ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΤΣΙΠΡΑ ?..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *