ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Καβάλα: 150 εκταφές ανθρώπων που πέθαναν από covid-19 και οι σοροί τους δεν έχουν αποσυντεθεί!

· Κατοχικά Νέα

Οι παρενέργειες της εποχής της πανδημίας του κορωνοϊού ακόμα κρατάνε καθώς δημοτικό συμβούλιο Καβάλας πρόκειται να εξετάσει το ζήτημα της δωρεάν εκταφής περίπου 150 τάφων στα δημοτικά κοιμητήρια, σε περιπτώσεις θανόντων από Covid-19.

Όπως μεταδίδει το proininews.gr, προβλέπεται διπλή διαδικασία που αφορά τόσο τις σορούς όσο και τις κάσες, καθώς διαπιστώθηκε ότι, παρά την πάροδο πέντε ετών, δεν έχει επέλθει η αναμενόμενη αποσύνθεση!

Το θέμα συζητήθηκε αρχικά στη δημοτική επιτροπή, όπου έλαβε την πρώτη έγκριση.

Στην εισήγηση που έχουν στα χέρια τους οι δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Κατά την διάρκεια της εκταφής των περιστατικών με αιτία θανάτου τον ιό COVID-19 μετά την παρέλευση πέντε ετών, διαπιστώθηκε πως τα περιστατικά αυτά βρέθηκαν εντελώς αδιάλυτα διότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την μη διάδοση του ιού ήταν τοποθετημένα μέσα σε πλαστικούς σάκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα περιστατικά αυτά που αφορούν τα κοιμητήρια του Δήμου Καβάλας ανέρχονται σε περίπου εκατόν πενήντα και σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση τους απαιτείται η εκταφή, η αφαίρεση των πλαστικών καλυμμάτων και ο ενταφιασμός τους ξανά για να παραμείνουν τουλάχιστον ένα χρόνο ενταφιασμένα ώστε να επιτευχθεί η αποσύνθεση τους».

Βάσει της πρότασης, μετά την εκταφή θα αφαιρεθούν οι ειδικοί πλαστικοί σάκοι στους οποίους είχαν τοποθετηθεί οι σοροί για λόγους υγειονομικής προστασίας και θα ακολουθήσει εκ νέου ταφή για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο, προκειμένου να ολοκληρωθεί φυσιολογικά η διαδικασία αποσύνθεσης.

Πηγή: www.pronews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Θαλάσσια κύματα, συμβολική φωτογραφία για την προετοιμασία απέναντι σε τσουνάμι, όχι εικόνα από το ΡέθυμνοΕΛΛΑΔΑ

ΛΕΚΚΑΣ ΓΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: Υπαρκτός ο κίνδυνος τσουνάμι – Οι δύο περιοχές και το σχέδιο εκκένωσης που χρειάζεται η πόλη

Τρακτέρ σε αγροτική έκταση, ενδεικτική φωτογραφία για τις αγροτικές επιδοτήσεις και τον ΟΠΕΚΕΠΕΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: 1.188 κατηγορούμενοι, 108 συλλήψεις και έξι οργανώσεις – Ποιος έλεγχε τις αγροτικές επιδοτήσεις;

Σακίδιο με παγούρι νερού, ενδεικτική φωτογραφία για ετοιμότητα 72 ωρώνΕΛΛΑΔΑ

ΕΥΡΩΠΗ – ΟΔΗΓΟΣ 72 ΩΡΩΝ: Γιατί ζητούν προετοιμασία και τι χρειάζεται πραγματικά κάθε ελληνικό σπίτι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *