21:44 - 07/01/2017

Κατεψυγμένοι οι πρόσφυγες στα νησιά – Έξαλλος ο ΟΗΕ – Ο Μουζάλας τι ακριβώς (δεν) κάνει;

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

«Μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, μόνο 7.760 αιτούντες άσυλο είχαν αποχωρήσει ή είχε προγραμματιστεί να φύγουν από την Ελλάδα στο πλαίσιο του Μηχανισμού Μετεγκατάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος είχε συμφωνηθεί στα τέλη του 2015 για μια περίοδο δύο ετών» σημειώνει σε ανακοίνωση της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στο 12% των 66.400 θέσεων που συμφωνήθηκαν την περασμένη χρονιά «και αποτελεί εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επαναλαμβάνει την έκκλησή της να επιταχυνθεί η μεταφορά αιτούντων άσυλο από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα.

«Ακόμα και μετά τις πρόσφατες προσπάθειες βελτίωσης της κατάστασης, οι συνθήκες σε πολλούς χώρους φιλοξενίας στα νησιά παραμένουν ιδιαίτερα ελλιπείς» σημειώνεται στην ανακοίνωση όπου υπογραμμίζεται ακόμα πως «ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο.

Μιντιακοί ακτιβιστές ανάρτησαν στο διαδίκτυο αυτές τις φωτογραφίες από το προσφυγικό στρατόπεδο στη Μόρια της Λέσβου το Σάββατο το πρωί. «Ευτυχώς» δηλαδή που με τους πρόσφυγες ασχολείται ο «πολυπολιτισμικός» και υπερευαίσθητος κ. Μουζάλας…

Κατεψυγμένοι οι πρόσφυγες στα νησιά – Έξαλλος ο ΟΗΕ – Ο Μουζάλας τι ακριβώς (δεν) κάνει; - Εικόνα1

»Στη Σάμο, περίπου 700 άνθρωποι, ανάμεσά τους μικρά παιδιά και άλλα ευάλωτα άτομα, παραμένουν σε σκηνές που δεν διαθέτουν θέρμανση στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης».

Σχετικά με τις κακές καιρικές συνθήκες που από το πρωί επικρατούν στο βόρειο Αιγαίο, η Ύπατη Αρμοστεία υποστηρίζει πως «παρόλο που έχουν διανείμει πολλές εκατοντάδες κουβέρτες, υπνόσακους και βασικά είδη προστασίας για τον χειμώνα, είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι θα βρίσκονταν σε καλύτερη θέση στην ενδοχώρα και ότι θα πρέπει να μεταφερθούν εκεί πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερους αριθμούς».

Στον καταυλισμό στη Σούδα της Χίου γίνεται προσπάθεια να εγκατασταθούν ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα σε κάθε μονάδα στέγασης και στέλνονται περισσότερα βασικά είδη πρώτης ανάγκης για να βοηθηθούν οι άνθρωποι να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα.

Κατεψυγμένοι οι πρόσφυγες στα νησιά – Έξαλλος ο ΟΗΕ – Ο Μουζάλας τι ακριβώς (δεν) κάνει; - Εικόνα2 Σκηνές προσφύγων στη Σούδα της Χίου το Σάββατο το πρωί. Απορίας άξιον τι «προγραμματισμό» κάνει ο κ. Μουζάλας. Έχει αίσθηση της πραγματικότητας; Δελτίο καιρού λαμβάνει; Ενημερώνεται; Ξέρει τι του συμβαίνει;

Παρέχονται επίσης περισσότερα καύσιμα για την παροχή θέρμανσης.

Στη Λέσβο τέλος, δύο θερμαινόμενες μεγάλες σκηνές έχουν στηθεί στη Μόρια για να αυξηθούν οι ζεστοί χώροι.

Μία ακόμα βρίσκεται στις βόρειες ακτές. Σε συνεργασία δε με την οργάνωση Eurorelief, πραγματοποιούνται κι άλλες εργασίες που αφορούν τη μόνωση και την τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων σε περισσότερες σκηνές.

Στην ανακοίνωση της τέλος η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αναφέρει ότι «οι μεταφορές αιτούντων άσυλο από τα νησιά στην ενδοχώρα επιτρέπονται μόνο αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής, ή σε περιπτώσεις ιδιαίτερα ευάλωτων ατόμων.

»Στην καθυστέρηση των μεταφορών έχει συμβάλλει ο αργός ρυθμός της καταγραφής ή του εντοπισμού των ευάλωτων ατόμων, και παλαιότερα η έλλειψη κατάλληλων χώρων στην ενδοχώρα.

»Μεταξύ άλλων, η καθυστέρηση αυτή έχει οδηγήσει στο μεγάλο συνωστισμό των χώρων φιλοξενίας, οι οποίοι δημιουργήθηκαν για πολύ λιγότερους ανθρώπους, και στην αύξηση των κινδύνων στον τομέα της προστασίας».

Τέλος, υπενθυμίζεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης «η συνεχής και επείγουσα ανάγκη που υπάρχει να βρεθεί λύση για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα μέσω της μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο σε άλλα κράτη μέλη».

#MoriaCamp #Lesvos #Greece. To be #refugees is not crime, to threat them like this is crime & inhuman. #EU, #UNHCR & #GreekGov responsible pic.twitter.com/y4nOW1c1BP

— City Plaza Squat (@sol2refugees) January 7, 2017

 

#SoudaCamp #Chios #Greece pic.twitter.com/PKcx3CLDAd

— City Plaza Squat (@sol2refugees) January 7, 2017

 
tribune.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (17)

 1. Να ένας ακόμη τρόπος που εξαφανίζονται! Τους καλύπτει το χιόνι!

  • Να σε καλυψει το χωμα… Απανθρωπε “Χριστιανε” μαλακα!

   • esu kale xristiane pou tous lipase an den tous aresh edw exoun thn epilogh na girisoun sth xores toys pou einai poly pio zestes kai na stisoun ena tsantiri mesa sthn erimo wpos kai oi progonoi tous.

    • Το να συζητάς με μισάνθρωπους φανατικά τυφλωμένους είναι ανούσιο… Εκεί που ξεκινά ο φανατισμός (οποιουδήποτε είδους) χάνετε η λογική. Η σελίδα αυτή δυστυχώς έχει γεμίσει καυλωμένους 40χρονους μαλάκες προγραμματισμένους να μισούν…
     Για πες μου τώρα εσύ μαλάκα… Τι φταίνε οι άμαχοι? Όλοι άνθρωποι είμαστε… και επειδή παπάρες ζω δίπλα σε ένα απο τα μεγαλύτερα camp, οι περισσότεροι είναι οικογενειάρχες μετανάστες πολέμου, δεν φταίνε αυτοί για το στημένο παιχνίδι από πίσω… πιόνια είναι όπως και εσείς οι φανατισμένοι. Άμυαλοι σκατόψυχοι διαχειρίσιμοι παπαγάλοι. Το πούλο, κουράσατε την κοινωνία, μόνο το κολαράκι σας κοιτάτε, αραχτοί με φραπεδιά κυνηγώντας τα προνόμια.

     • ΠΑΡΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΖΕΣΤΑΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΖΕΣΤΑΝΗ. ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΙΟΙ ΤΗΣ Π@@@Σ

     • ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕς ΠΟΛΕΜΟΥ?ΕΧΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ?ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ?Η ΑΦΡΙΚΗ?ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 70-80% ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ.

      ΑΚΟΥ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

      ΕΧΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΙΤΗΣΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΦΥΓΑΝΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝΕ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ Η ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

      ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ.

   • πρωτη φορα αριστερα μην χεσω! 01/08/2017 @ Ιανουάριος 8, 2017 5:43 μμ

    εχεις δίκιο!! παρε κανα δυο στο σπιτι σου κ στείλε κ κανα δυο στον μουζάλα μπουφο ε μπουφο

   • Οι ΣΥΡΙΖΑίοι έκλεισαν την “απάνθρωπη” Αμυγδαλέζα με τα κλιματιζόμενα κοντέινερ και τους έβαλαν σε σκηνές. Επισημαίνω το δούλεμά τους, δεν εύχομαι αυτό που κατάλαβες.

 2. Δεν εχουν κανενα δικαιωμα να ζητησουν αλλα και να τους δωσουν ασυλο εδω στην ελλαδα!!!μπορουν να ζητησουν ασυλο μονο στην πρωτη μη εμπολεμη χωρα που θα περασουν μετα την πατριδα τους!!! Αραγε ποσες μη εμπολεμες χωρες περασαν πριν ερθουν στην ελλαδα? και γιατι δεν ζητησαν ασυλο εκει? βαση διεθνων κανονισμων ειναι παρανομο να τους δωθει ασυλο εδω εκτος και αν ηρθαν απευθειας με αεροπλανο ή μεςω πλοιου απο την εμπολεμη χωρα .

 3. έχει τόσο καιρό μας πρήξανε τα παπάρια με την κακοκαιρία, αλλα είναι τόσο μικρόμυαλοι που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ένας μηνας με -20 είναι ευλογια θεού.

 4. ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!

 5. ΑΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΜΙΚΡΟ Η ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ,ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ.ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΥΛΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ,ΓΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΛΠ.ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ.(ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ:ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΝΑΙ ΡΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΗ).

 6. ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ…ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙΣ ΠΙΣΩ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΡΙΖΩΘΟΥΝ (Η ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΡΙΖΩΘΟΥΝ)

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*