Καμμένος στα Ψαρά: «Η πατρίδα μας μεγαλώνει – Πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα εθνικά μας ύδατα…

…με την αναγνώριση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας – Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα παραγωγό φυσικού αερίου και ίσως αργότερα και πετρελαίου, τόνισε ο Πάνος Καμμένος

«Είμαστε σε μια στιγμή της ιστορίας του έθνους που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα εθνικά μας ύδατα με την αναγνώριση της ΑΟΖ» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τα Ψαρά.

«Η δύναμη στο Εμπορικό μας Ναυτικό, όπως και στο Πολεμικό Ναυτικό, δεν είναι η δύναμη από τα φουγάρα, τις μηχανές και τα λεφτά, τα γρόσια. Η δύναμη είναι η ναυτοσύνη του Έλληνα. Η δύναμη είναι ότι η θάλασσα και ο Έλληνας έχουν συμβιώσει μαζί για αιώνες. Σεβόμαστε την θάλασσα και η θάλασσα παράλληλα σέβεται την πατρίδα» επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και υπογράμμισε: «Είμαστε σε μια στιγμή της ιστορίας του έθνους που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα «επεκταθούν» τα χωρικά μας ύδατα, με την αναγνώριση της ΑΟΖ, την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου και η πατρίδα μας θα περάσει σε μια καινούργια εποχή».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναέρθηκε και στην οικονομική κρίση προαναγγέλλεοντας ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα παραγωγό φυσικού αερίου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ελπίζω τα παιδιά μας να μην ζήσουν την οικονομική κρίση που έζησε η δική μας γενιά και τα μικρά μας παιδιά. Βγαίνουμε από την οικονομική κρίση χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού. Βγαίνουμε από την οικονομική κρίση και παράλληλα η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα παραγωγό φυσικού αερίου και ίσως αργότερα και πετρελαίου. Αυτό συμβαίνει χάρη στο γεγονός ότι κράτησαν γερά οι Ένοπλές μας Δυνάμεις και το Πολεμικό μας Ναυτικό, ότι παρότι τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων υπέστησαν τεράστιες μειώσεις στα εισοδήματά τους ούτε μια φορά δεν σκέφτηκαν να υποστείλουν το ηθικό τους, τον επαγγελματισμό τους και την αποφασιστικότητά τους και γι’ αυτό τους τιμούμε».

Διαβάστε τον χαιρετισμό του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πολεμικού Ναυτικού στα Ψαρά:

«Σήμερα είναι μία πολύ ιδιαίτερη μέρα. Έχω συμπληρώσει 30 χρόνια στην πολιτική ζωή με τη βοήθεια της Παναγίας και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Μπορώ να σας πω ότι αν σταματούσε σήμερα η πολιτική μου καριέρα θα ήμουν ευτυχής για αυτή εδώ την εκδήλωση. Γιατί αυτή η εκδήλωση έχει τεράστια δύναμη, μία δύναμη που δεν έχει να κάνει μόνο με την απόδοση τιμών σε τρεις ήρωες του έθνους, που δεν έχει να κάνει μόνο με την απόδοση τιμών σε ένα ηρωικό νησί, που δεν έχει να κάνει μόνο με τη συνύπαρξη των τριών κορυφαίων ναυμάχων πυρπολητών και ναυάρχων που πήραν στην «πλάτη» τους των αγώνα του 1821. Έχει να κάνει με την ενότητα του έθνους.

Σήμερα και μόνο η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πολεμικού Ναυτικού που έχουν ως κορυφαία αυτή την εκδήλωση στη σειρά των εκδηλώσεων «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», του δημάρχου των Ψαρών που εκπροσωπεί τους Ψαριανούς και τις Ψαριανές απογόνους των ηρώων πυρπολητών των Ψαρών, του δημάρχου της Ύδρας εκπροσώπου των Υδραίων πυρπολητών ναυάρχων και ναυμάχων, του εκπροσώπου των Σπετσών και βεβαίως των Σπετσιωτών της Μπουμπουλίνας και όλων εκείνων που συνευρέθησαν για την απελευθέρωση του έθνους, δίνει από εδώ από την «μαύρη ράχη» των Ψαρών το μήνυμα της ενότητας του έθνους και το μήνυμα ότι όσο είμαστε ενωμένοι τόσο θα είμαστε ανίκητοι.

Θέλω ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι εθνοφύλακες και οι στρατεύσιμοι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε πρόκληση. Έχουν την καρδιά του Μιαούλη, έχουν την ψυχή του Κανάρη, έχουν τη δύναμη της Μπουμπουλίνας. Όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ενωμένες με το λαό και έχουν την ευλογία της Ορθοδόξου Πίστεως όποιος αγώνας και αν δοθεί θα είναι αγώνας νικηφόρος. Η δύναμη που συγκεντρώνεται σήμερα στο νησί είναι μία δύναμη ανίκητη.

Ήρθαμε το πρωί με τον Βουλευτή, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αρχηγό ΓΕΝ και μας φιλοξένησε ο κυβερνήτης της Φρεγάτας στο καρέ του. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα παρουσία του κυβερνήτη και του υπάρχου, παρουσία της καρδιάς του Κανάρη, της καρδιάς του Μιαούλη και των οστών της Μπουμπουλίνας είχαμε σιωπήσει όλοι. Είχαμε σιωπήσει κάτω από το βάρος της συγκέντρωσης αυτής της τεράστιας δύναμης. Γιατί αυτή είναι η δύναμη του έθνους. Αυτή είναι η δύναμη, όχι του παρελθόντος, αλλά η δύναμη του παρόντος και του αύριο.

Η Ελλάδα είναι μία ειρηνική χώρα, επεδίωξε, επιδιώκει και θα επιδιώκει πάντα την ειρήνη, αλλά παράλληλα η Ελλάδα κατοικείται από ένα έθνος το οποίο δεν σήκωσε ποτέ στη πλάτη του ζυγό. Όταν οι μεγάλοι πυρπολητές ναύαρχοι ξεκίνησαν τον αγώνα, όπως σωστά είπε ο δήμαρχος, ξεκίνησαν με βαπόρια που μετέφεραν σιτάρι, τα μετέτρεψαν σε πολεμικά πλοία και αντιμετώπισαν και νίκησαν μία τεράστια αυτοκρατορία.

Αποδίδουμε τις τιμές σε αυτούς τους ήρωες, αλλά παράλληλα αποδίδουμε και τις τιμές σε εκείνους που δεν πρόλαβε το έθνος να τιμήσει.

Θέλω να σας θυμίσω μία μικρή ιστορία. Την ιστορία του Ματρόζου, ενός μεγάλου Σπετσιώτη πυρπολητή που έδωσε ολόκληρη την περιουσία του στον αγώνα του έθνους. Όταν τελείωσε η επανάσταση και απελευθερώθηκε η πατρίδα μας, ο Ματρόζος ήταν ρακένδυτος στο νησί των Σπετσών και δεν μπορούσε να ζήσει. Του είπαν οι άλλοι Σπετσιώτες γιατί δεν πας να βρεις τον Κανάρη που είναι Υπουργός των Ναυτικών και που τον έσωσες κάποτε στα στενά βόρεια της Λήμνου. Εκείνος δεν πείστηκε εύκολα, αλλά η ανάγκη τον έκανε, έτσι όπως ήταν ρακένδυτος, να πάει στο Επιτελείο του Ναυτικού. Στην είσοδο του Υπουργείου των Ναυτικών ήταν με χρυσή στολή ντυμένος ένας κλητήρας ο οποίος του απαγόρευσε την είσοδο.

Του λέει «τι θες ζητιάνε εσύ εδώ;»

«Θέλω να δω τον Κανάρη, τον καπετάνιο, τον φίλο και συμπολεμιστή μου», του λέει.

Του απαντάει «εσύ, ένας ζητιάνος, ρακένδυτος, δεν μπορείς να δεις τον Κανάρη».

Θύμωσε πολύ ο Ματρόζος και του απάντησε έτσι όπως περιγράφει το ποίημα το οποίο είναι συγκλονιστικό: «Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν κι εσέ δε θα φορούσαν στέμμα».

Αυτό, προς απόδοση τιμών, λοιπόν, σήμερα, κάτω από τη βαριά κληρονομιά της καρδιάς του Κανάρη, του Μιαούλη και της Μπουμπουλίνας, σε όλους τους ανώνυμους αγωνιστές του έθνους, που όχι απλώς πολλές φορές δεν τιμήσαμε, αλλά που αδικήσαμε, φυλακίσαμε και εξορίσαμε.

Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε αυτή την προσπάθεια, χωρίς κανέναν πολιτικό καιροσκοπισμό – δεν είμαι εδώ ούτε ως πολιτικός-είμαι εδώ ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και υπηρετώ το έθνος και μόνο, όπως υπηρετούν και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Θέλω να σας πω ότι κάνουμε τα πάντα με τις Ένοπλες Δυνάμεις για να αποδώσουμε τιμές και σε εκείνους που πολέμησαν στην Κύπρο, αλλά ουδέποτε βραβεύτηκαν και εκείνους που κάποιοι την εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο την ονόμασαν «exercise under permission», δηλαδή «άσκηση κατόπιν αδείας», σε κάποιους άλλους που έδωσαν τη δική τους μάχη στις θάλασσες, στον αέρα τον ελληνικό, στη στεριά την ελληνική.

Είναι ξεχωριστή, λοιπόν, η στιγμή που βρίσκομαι μαζί σας στο ιστορικό αυτό νησί των Ψαρών που είναι σύμβολο θυσίας και προσφοράς στην ελευθερία του έθνους, που συνδέει άρρηκτα τη σύγχρονη ιστορία του νεοελληνικού κράτους, ενώ φέτος για εμάς, για το Πολεμικό Ναυτικό, αποτελεί το κεντρικό νησί των εκδηλώσεων.

Και θέλω να δεσμευτώ για δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι παρόμοιες εκδηλώσεις θα κάνουμε ως οφείλουμε στην Ύδρα και στις Σπέτσες και παράλληλα, όπως δώσαμε το λόγο μας, στα 200 χρόνια θα έχουμε έτοιμο το σπίτι του Κανάρη ως Μουσείο του Πολεμικού μας Ναυτικού, όπως του αρμόζει, με τη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Πολεμικού Ναυτικού και του Δήμου Ψαρών.

Η παρουσία μας εδώ ακόμα, δηλώνει αφενός την έμπρακτη αναγνώριση της πολιτείας για τη διαχρονική προσφορά του Πολεμικού μας Ναυτικού στην άμυνα της χώρας και αφετέρου τον σεβασμό και την εκτίμησή μας προς τους κατοίκους της ακριτικής αυτής περιοχής, οι οποίοι με πνεύμα αγνού πατριωτισμού δίνουν καθημερινά τον αγώνα για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, ως αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας στέκονται σε καθημερινή βάση αρωγοί στα ακριτικά νησιά και στους κατοίκους ανά την επικράτεια. Όπως εδώ, στα Ψαρά, μέσω του κοινωνικού έργου που προσφέρουν.

Η μεγάλη παράδοση του Πολεμικού μας Ναυτικού μας κάνει όλους να είμαστε σίγουροι για το μέλλον της πατρίδας. Γιατί Ελλάδα και θάλασσα είναι έννοιες αλληλένδετες.

Η τεράστια σημασία της θαλάσσιας ισχύος για την ασφάλεια και την επιβίωση του έθνους ζύμωσε τον Έλληνα με το υγρό στοιχείο και τον ανέδειξε στους πιο ικανούς ναυτικούς στον κόσμο. Η προσφορά τους ήταν ανεκτίμητη στον επίπονο δρόμο προς την ελευθερία του ελληνικού έθνους και τη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, και γι’ αυτό σήμερα, τιμούμε τους Ναυάρχους Κανάρη και Μιαούλη και την Υποναύαρχο Μπουμπουλίνα. Και μαζί με το Πολεμικό Ναυτικό οφείλω να αποδώσω τα εύσημα και στο Εμπορικό μας Ναυτικό το οποίο το κρατά στα χέρια του το Λιμενικό Σώμα. Στο Εμπορικό Ναυτικό που είναι το πρώτο Εμπορικό Ναυτικό του κόσμου.

Χθες ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε τα «Ποσειδώνια» και ξέρετε πολύ καλά εδώ εσείς οι Ψαριανοί ότι η δύναμη στο Εμπορικό μας Ναυτικό, όπως και στο Πολεμικό Ναυτικό, δεν είναι η δύναμη από τα φουγάρα, τις μηχανές και τα λεφτά, τα γρόσια. Η δύναμη είναι η ναυτοσύνη του Έλληνα. Η δύναμη είναι ότι η θάλασσα και ο Έλληνας έχουν συμβιώσει μαζί για αιώνες. Σεβόμαστε την θάλασσα και η θάλασσα παράλληλα σέβεται την πατρίδα.

Είμαστε σε μια στιγμή της ιστορίας του έθνους που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα «επεκταθούν» τα χωρικά μας ύδατα, με την αναγνώριση της ΑΟΖ, την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου και η πατρίδα μας θα περάσει σε μια καινούργια εποχή.

Ελπίζω τα παιδιά μας να μην ζήσουν την οικονομική κρίση που έζησε η δική μας γενιά και τα μικρά μας παιδιά. Βγαίνουμε από την οικονομική κρίση χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού. Βγαίνουμε από την οικονομική κρίση και παράλληλα η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα παραγωγό φυσικού αερίου και ίσως αργότερα και πετρελαίου. Αυτό συμβαίνει χάρη στο γεγονός ότι κράτησαν γερά οι Ένοπλές μας Δυνάμεις και το Πολεμικό μας Ναυτικό, ότι παρότι τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων υπέστησαν τεράστιες μειώσεις στα εισοδήματά τους ούτε μια φορά δεν σκέφτηκαν να υποστείλουν το ηθικό τους, τον επαγγελματισμό τους και την αποφασιστικότητά τους και γι’ αυτό τους τιμούμε.

Οι ήρωες είναι σήμερα εδώ χάρη στην ευγενική προσφορά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του Ιστορικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Ύδρας και του Μουσείου των Σπετσών που ιδιαίτερα τους ευχαριστούμε.

Με την προσφορά αυτή υπογραμμίζεται ότι η ιστορία του έθνους είναι μέρος της σύγχρονης πραγματικότητας. Οι τρεις εμβληματικές προσωπικότητες της ναυτικής μας ιστορίας αγωνίστηκαν με αποφασιστικότητα και τόλμη για τα ιερά και τα όσια της πατρίδας.

Το ελάχιστο χρέος μας είναι να τιμήσουμε τη συνεισφορά τους στο έθνος, στην ιστορία και στη διαμόρφωση της συνείδησης του πολιτισμού μας. Η κληρονομιά που μένει σε εμάς τους νεώτερους είναι να αγωνιζόμαστε πάντα με όλες μας τις δυνάμεις για την υπεράσπιση της πατρίδας μας και των αξιών του λαού μας και τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού το πράττουν ως άξιοι συνεχιστές του Κανάρη, του Μιαούλη και της Μπουμπουλίνας, αλλά και των αμέτρητων ηρώων του λαού μας.

Σε κάθε δραστηριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων διαπιστώνουμε μαζί με την στρατιωτική ηγεσία την αποφασιστικότητα και την αυταπάρνηση των στελεχών μας για την εκπλήρωση του καθήκοντος, όπως συμβαίνει άλλωστε και στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2018» του Πολεμικού Ναυτικού που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα.

Αυτό μας κάνει να είμαστε υπερήφανοι για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των στρατευμένων και των Εθνοφυλάκων και να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια της χώρας ιδιαίτερα σήμερα που δυστυχώς υφίσταται έντονη αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.

Η δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων αντλείται από την αγάπη του λαού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ευλογία της Ορθοδόξου πίστεως. Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αυτή τη δύναμη δεν μπορεί κανείς να την σταματήσει.

Η ιστορία, η θρησκεία, τα σύμβολα, οι αξίες μας ως έθνος ενδυναμώνουν την πίστη και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και θέλω να σας πω ότι ξαναβρίσκουμε τον δρόμο μας, ανυψώνουμε πάλι την χώρα μας, η Ελλάδα ξαναγυρνά. Ξαναγυρνά δυνατή και ισχυρή. Ο ευλογημένος αυτός τόπος μπορεί και πρέπει να ευημερήσει, το οφείλει στην ιστορία του και στην παρακαταθήκη των ηρώων που τιμούμε σήμερα αλλά και όλων των γνωστών και αγνώστων ηρώων της πατρίδας.

Θέλω, κ. Δήμαρχε, κλείνοντας να σας ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά και να πω ότι η παρουσία των τριών ιστορικών πολεμικών σημαιών και η παρουσία των εκπροσώπων των τριών νησιών έχει πολύ μεγάλη σημασία ως μήνυμα ενότητας του έθνους, ενότητας του λαού, των Ενόπλων Δυνάμεων υπό την ευλογία της Εκκλησίας».

Εκδηλώσεις στα Ψαρά

Στο νησί των Ψαρών πραγματοποιούνται σήμερα εκδηλώσεις για την απόδοση τιμών στους ναυάρχους Κωνσταντίνο Κανάρη, Ανδρέα Μιαούλη και Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, στο πρόσωπο των οποίων αναγνωρίζεται και τιμάται η προσφορά όλων των επώνυμων και ανώνυμων ηρωικών ναυμάχων του κατά θάλασσα αγώνα, διαχρονικά.

Για το λόγο αυτό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μετέφερε στα Ψαρά, την καρδιά του Κωνσταντίνου Κανάρη από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη από την Ύδρα και τα οστά της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας από τις Σπέτσες.

protothema.gr

Loading...

7 thoughts on “Καμμένος στα Ψαρά: «Η πατρίδα μας μεγαλώνει – Πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα εθνικά μας ύδατα…

 1. Έφτασε η ωρα says:

  από τη μία τα μοτίβα του stranger με τους αετούς και τα ηφαίστεια και από την άλλη η επέκταση μιλίων που έρχεται..
  Ξυπνήστεεεεεε τωρααα γιατί ηδη μας χτυπάει τη πόρτα το θερμό επεισόδιακι και αμέσως τους προσεχείς μήνες μία ωραία σύρραξη που τους μισούς για να μη πω παραπάνω θα τους βρει στην κοσμαρα τουςςςςςςς

 2. δεν υπαρχουν εξωγηινοι .. says:

  Μην ανησυχειτε ενα ειναι το σιγουρο . Η Κυπρος θα γινει Σαουδικη Αραβια ασχετα εαν θελουν να την κουτσουρεψουν ακομα περισσοτερο οι διεθνεις προστατες μας .Οι Τουρκοι απλως κανουν πλακιτσες .Ο, Ερντογαν θα βαλει τελικα την ουρα στα σκελια οταν η Ελλαδα θα ανακυρηξει ΑΟΖ  χωρις να υπολογισει τους Τουρκους και τις απειλες τους .ΔΙΟΤΙ  οι θεσμοι(τα αφεντικα μας) θα μας αφησουν να κανουμε οτι εμεις  θελουμε με τα κοιτασματα μας  και να παρουμε πισω τις ξεπουλημενες συμφωνιες μαζι τους .Αρα η Ελλαδα θα γινει μια χωρα ενεργειακος κολοσσος που ολοι θα την υπολογιζουν .Απο την αλλη οι Ισραηλινοι απλως θα το παιξουν φτωχοι συγγενεις μια και τα κοιτασματα τους ειναι μικρα μπροστα στα κοιτασματα της Ελλαδας και της Κυπρου και βεβαια ποτε δεν θα μας σκαψουν τον λακκο.Οι Ρωσοι απο την αλλη  θα αφησουν την Ελλαδα να γινει η χωρα που θα τροφοδοτεί  αεριο την Ευρωπη .Οποτε  ετσι η Ρωσια θα παψει να εχει  μοχλο πιεσης  αφου πλεον το αεριο της δεν θα αγοραζετε απο τους Ευρωπαίους και η οικονομια της θα  φθεινει .Απο την αλλη οι Αμερικανοι δεν θα μπορουν να ελεγχουν μια πλουσια Ελλαδα που θα εχει χρημα με ουρα.Ομως  εμεις βεβαια  θα χρησιμοποιησουμε τις Αμερικανικες εταιρειες που απλως θα μας δωσουν ενα πολυ καλο deal  για να γινουμε υπερπλουσιοι και  οικονομικά ανεξάρτητοι . Είναι οι ίδιοι που θα βαλουν τους Τουρκους στην γωνια και θα αναλαβουν αυτοί να  μας υπερασπίζονται απο τους Μογγολους ενω εμείς θα ειμαστε ανετοι και ωραιοι λογω κοιτασματων . Αυτο θα το κανει το Αμερικα   γιατι μας αγαπανε .ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ ..ΟΝΕΙΡΑ ΒΛΈΠΕΤΕ …..
  Είναι δικό σου ότι μπορείς να κρατήσεις έχοντας την δύναμη και το θάρρος να αμυνθεις εναντίον του  εχθρού για να το υπερασπιστείς ..
  Αλλιώς @@…

 3. tasos says:

  όπα ??? τι λέει εδώ ο χοντρούλης ???κάτι με aoz μυρίζομαι ……….. αχ άγιε «παισιε» τα είπες εσύ έτσι κι θα βγούν !!

 4. μανος says:

  Γέροντας Παΐσιος: Τι θα γίνει στο Αιγαίο και πότε!
  Γέροντας Παΐσιος: Τι θα γίνει στο Αιγαίο και πότε!
  Share Tweet e-mail
  Να τι θα γίνει στο Αιγαίο και πότε σύμφωνα με τον Γέροντα Παΐσιο

  Διαβάστε μερικά εξόχως αποκαλυπτικά σημεία, από το 1992, που αφορούν τις σχέσεις με την Τουρκία, η οποία θα μας… επιτεθεί ύπουλα ως τα «Εξαμίλια».

  Προβλέπονται διάφορα γεγονότα με χρονολογική σειρά που αφορούν σημερινά δεδομένα και εξελίξεις που 20 χρόνια πριν δεν είχαν ουδεμία βάση.

  Πολλές από αυτές τις αποκαλύψεις και προφητείες που προείπε ο Γέροντας Παΐσιος εμπεριέχονται στο βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994» .

  Ο Γέρων Παΐσιος για Τουρκία, Πόλη, Αιγαίο

  -«Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβη από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν… Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι»… σελ. 410

  -«Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι» Μάρτιος 1994, σελ. 412

  -«Άντε, άντε, δε θα είμαι να σε καμαρώσω στην προέλαση, όταν θα προελαύνει ο ελληνικός στρατός για την Κωνσταντινούπολη» 1992, προς Αξκο της Π.Α., σελ. 413

  – «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. «Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» σελ. 417

  -«Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

  Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς…… Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…» σελ. 417 – 418

  -Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….» σελ. 418-419 σ.σ. πρόκειται για την γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσμά.

  -«Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει…» σελ. 419

  -«Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θ΄ απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία» σελ. 422

  -«Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών.

  Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (εννοούσε τους Κρυπτοχριστιανούς)….Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός» σελ. 431

  -«Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους» σελ. 432

  -Οι Τούρκοι «θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, “θα πούμε το ψωμί ψωμάκι”» σελ. 434 και άλλη φορά έλεγε … «Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργήτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δε θα έχει» σελ. 436

  -«Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί….Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη.

  Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο…..

  Θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλη στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί , όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε…»… 434

  -«Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δε θα πάθει μεγάλη ζημιά. Δε θα περάσει πολύς καιρός μετά την επίθεση των Τούρκων στη χώρα μας και τότε οι Ρώσοι θα κτυπήσουν τους Τούρκους και θα τους διαλύσουν. Όπως ένα φύλλο χαρτί που το χτυπάς και διαλύεται, έτσι και οι Τούρκοι θα διαλυθούν. Το 1/3 από αυτούς θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανισθούν και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Η χρησιμοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα από τους Τούρκους θα είναι μια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιμασία του μεγάλου πολέμου που θα ακολουθήση» 1991, σελ. 439

  -«Μετά τη διάλυση της Τουρκίας, η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι τον Περσικό Κόλπο και θα σταματήσουν τα στρατεύματά της έξω από την Ιερουσαλήμ. Τότε οι δυτικές δυνάμεις θα δώσουν προθεσμία στους Ρώσους για να αποσύρουν από τα μέρη αυτά τα στρατεύματά τους, τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να γίνουν τα λάχανα, δηλαδή 6 μήνες.

  Η Ρωσία, όμως, δε θα αποσύρει τις δυνάμεις της. Και τότε οι δυτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα, για να επιτεθούν στους Ρώσους.

  Ο Πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι Παγκόσμιος και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν οι Ρώσοι. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή. Οι μεγαλουπόλεις θα γίνουν παραγκουπόλεις. Εμείς, οι Έλληνες, δεν θα συμμετάσχουμε στον παγκόσμιο πόλεμο.» σελ. 440 – 441

  -«Η διοίκηση της Πόλης , από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική»!!! 1991, σελ. 435

  -«Εσύ (είπε σε νεαρό φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης), σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί από την αρχή» σελ. 435

 5. dim says:

  … » Ο Ερντογαν θα βαλει τελικα την ουρα στα σκελια οταν η Ελλαδα θα ανακυρηξει ΑΟΖ χωρις να υπολογισει τους Τουρκους και τις απειλες τους » … εισαι τελειως λαθος φιλε στον συλλογισμο σου … η Τουρκια δεν ενεργει μονη της …. ο αθεατος πολεμος μεταξυ ΗΠΑ / Γερμανιας είναι που θα οπλισει το χερι τηςΤουρκιας αφου θα έχει την πληρη υποστηριξη του «χαμενου» (δλδ των ΗΠΑ ή της Γερμανιας).

 6. Έφτασε η ωρα says:

  Παλαιότερο άρθρο του stranger..
  Κ σε είδα στο χακί κ σου πήγαινε πολύ, όταν ο γενικός κέδρος γκρεμιστει..αλήθεια ο ερντογαν ποσες μερες μετραει ακόμα;;;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *