Καμμένος από τα Ψαρά: Σύντομα η Ελλάδα θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα

Από τα Ψαρά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ανέφερε πως σύντομα η Ελλάδα θα επεκτείνει την εθνική κυριαρχική ευθύνη στον θαλάσσιο χώρο της, μέσα από την εκμετάλλευση της ΑΟΖ.

Ο κ. Καμμένος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως η Ελλάδα σύντομα με την αναγνώριση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) θα αρχίσει να εκμεταλλεύεται τον υποθαλάσσιο πλούτο της, και θα παράγει φυσικό αέριο και ίσως αργότερα πετρέλαιο. Οπως είπε «είμαστε σε μια στιγμή της ιστορίας του έθνους που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα «επεκταθούν» τα χωρικά μας ύδατα, με την αναγνώριση της ΑΟΖ, την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου και η πατρίδα μας θα περάσει σε μια καινούργια εποχή».

Αρχικά, τα λεγόμενα του κ. Καμμένου προκάλεσαν ψιθύρους και προκειμένου να μην υπάρξουν παρανοήσεις, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας διευκρίνισε σε δεύτερο χρόνο ότι δεν αναφερόταν σε επέκταση με την ακριβή έννοια του όρου, αλλά σε φρούρηση των χωρικών υδάτων όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Μάλιστα τόνισε: «Το Πολεμικό Ναυτικό θα υπερασπίζεται τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης».

×áéñåôéóìüò ÕÅÈÁ ÐÜíïõ ÊáììÝíïõ óôéò åïñôáóôéêÝò åêäçëþóåéò ôïõ Ðïëåìéêïý Íáõôéêïý óôá ØáñÜ, Ôñßôç, 5 Éïõíßïõ 2018. (Eurokinissi/ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÕÐ.ÅÈÍÉÊÇÓ ÁÌÕÍÁÓ)

Ο κ. Καμμένος βρίσκεται στα Ψαρά, που έχει οριστεί ως κεντρική νήσος των εκδηλώσεων «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», που διοργανώνει το Πολεμικό Ναυτικό, πραγματοποιήθηκε σήμερα η έναρξη των σχετικών εκδηλώσεων.

Υπό την παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, που συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη (ΠΝ), και τον αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Ναυάρχων Κωνσταντίνου Κανάρη, Ανδρέα Μιαούλη και της Υποναυάρχου Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Για το λόγο αυτό τα λείψανα των ηρωικών αυτών πολεμιστών της ελληνικής επανάστασης μεταφέρθηκαν στα Ψαρά με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε πως με αυτή την εκδήλωση από τα Ψαρά στέλνεται το μήνυμα πως όσο το έθνος μας είναι ενωμένο τότε θα είναι ανίκητο. «Σήμερα και μόνο η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πολεμικού Ναυτικού που έχουν ως κορυφαία αυτή την εκδήλωση στη σειρά των εκδηλώσεων «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», του δημάρχου των Ψαρών που εκπροσωπεί τους Ψαριανούς και τις Ψαριανές απογόνους των ηρώων πυρπολητών των Ψαρών, του δημάρχου της Ύδρας εκπροσώπου των Υδραίων πυρπολητών ναυάρχων και ναυμάχων, του εκπροσώπου των Σπετσών και βεβαίως των Σπετσιωτών της Μπουμπουλίνας και όλων εκείνων που συνευρέθησαν για την απελευθέρωση του έθνους, δίνει από εδώ από την «μαύρη ράχη» των Ψαρών το μήνυμα της ενότητας του έθνους και το μήνυμα ότι όσο είμαστε ενωμένοι τόσο θα είμαστε ανίκητοι» σημείωσε σχετικά ο ΥΕΘΑ.

×áéñåôéóìüò ÕÅÈÁ ÐÜíïõ ÊáììÝíïõ óôéò åïñôáóôéêÝò åêäçëþóåéò ôïõ Ðïëåìéêïý Íáõôéêïý óôá ØáñÜ, Ôñßôç, 5 Éïõíßïõ 2018. (Eurokinissi/ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÕÐ.ÅÈÍÉÊÇÓ ÁÌÕÍÁÓ)

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, υπογράμμισε πως μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις ισχυροποιείται ο δεσμός της ελληνικής κοινωνίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Επιπρόσθετα ο ΑΓΕΕΘΑ τόνισε πως μέσα σε μια ευρύτερη περιοχή γεωπολιτικής αστάθειας η χώρα αποτελεί παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας, ενώ υπογράμμισε πως μέσω της αμυντικής συνεργασίας με το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο και άλλες χώρες, δημιουργεί νέα δεδομένα στην άσκηση της στρατιωτικής διπλωματίας.

Ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, δήλωσε πως: «η αύρα του ένδοξου παρελθόντος και το δυναμικό παρόν, το οποίο στηρίζεται στο υψηλό ηθικό των στελεχών του Π.Ν. συνιστά εγγύηση για το μέλλον. Ο στόλος ως κληρονόμος της ένδοξης ναυτικής μας ιστορίας αποτελεί με την ισχυρή παρουσία του τον φύλακα των κυριαρχικών δικαιωμάτων και τον υπερασπιστή των εθνικών μας συμφερόντων».

Ο Δήμαρχος των Ψαρρών, Κωνσταντίνος Βράτσανος, στην ομιλία του τόνισε πως «το Πολεμικό Ναυτικό πρωτοστατεί στη διαφύλαξη των ιστορικών και εθνικών παραδόσεων, στην ηθική στήριξη των μόνιμων κατοίκων των ακριτικών νησιών του Αιγαίου με την αδιάλειπτη παρουσία του και στην διαρκή εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών υγείας των τοπικών πληθυσμών».

Eurokinissi/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣEurokinissi/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ακόμα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ο Δήμαρχος Ύδρας, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου των Σπετσών.

Αλλα υπαρχει ταυτοχρονα και αυτη η αποψη …

iefimerida.gr

Loading...

6 thoughts on “Καμμένος από τα Ψαρά: Σύντομα η Ελλάδα θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα

 1. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΨΥΧΗ. says:

  Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, υπογράμμισε πως μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις ισχυροποιείται ο δεσμός της ελληνικής κοινωνίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις.
  ΚΑΙ ΘΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
  ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ.
  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΜΕ, 44 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ ΑΠ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΞΗ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.
  ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟ, ΔΡΑΧΜΗ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ , ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ , ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΙΣΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣ, ΤΕΛΟΣ, ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ.

 2. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΨΥΧΗ. says:

  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΑ Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ 300 ΗΜΕΡΕΣ ΗΛΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 365 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΝΑ ΒΡΕΧΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΟ ΑΚΡΗ Σ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ; KAI NA ZEI ME ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ;
  ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ; ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΤΕ, Η ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ KAI TIΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΑΘΛΙΟΙ ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΒΑΡΒΑΡΩΝ;

  • ΗΛΕΚΤΡΑ says:

   Συμφωνώ μαζι σου, αλλα μη ξεχνάς πως εμεις τους αφηνουμε να διωχνουν τα παιδια μας. Κι αυτο για αρχη, γιατι σύντομα θα διώξουν κι εμας. Οςο για τον στρατό μη περιμενεις πολλα. Δυςτυχως υπάρχει μεγαλη λειψανδρία στην Ελλαδα και ειδικα στο στράτευμα. Εμεις πρεπει να σηκωθούμε απο τον καναπέ και να οργανωθούμε για να ρους διώξουμε. Τι περιμενουμε;;; Να φύγουν απο μονοι τους;;; Είπαμε, αλήτες ειναι, προδοτες ειναι, αλλα οχι μακακες.

 3. δεν υπαρχουν εξωγηινοι .. says:

  O Ερντογαν..χρειαζεται τάχιστα  να ενωσει ολους τους Τουρκους κατω απο αυτον  για να παρει την μεγαλειωδη νικη στις καλπες. Ισως  ομως εαν δει οτι δεν του βγαινει οπως υπολογιζει να θελησει μια δυνατη δικαιολογια ωστε λογω Εθνικης αναγκης να σταματησει τις εκλογες. .Δεν χρειαζεται να ειναι η επιχειρηση καταληψης της Πελοποννησου ..Ο Ερντογάν εαν επιτεθει θα παρει κατι στρατηγικα σημαντικο για τα μελλοντικα του  σχεδια .ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ  .Ο ΑΛΕΞΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ..ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΔΥΜΟ ΤΑΓΙΠ -ΑΛΕΞΗ   ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΌΝ .ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΜΜΕΝΟΣ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΗΡΕΜΉΣΟΥΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ .ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΒΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *