Κακόμοιρε σκλάβε Γερμανέ!

Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη*

Κάνατε Λάθος. Τα βάλατε με Λαό, με γραπτή Ιστορία 3.500 χρόνων, και μια παράδοση, που έρχεται από βάθος 5.000 ετών.
Δεν υπάρχει υνί να ξεχερσώσει τέτοιο χωράφι..

Δεν είμαστε Λαός του χθες, με Ιστορία των τελευταίων χρόνων και μάλιστα Ιστορία ντροπής και ανάξια μνήμης.
Τι να καταλάβουν αυτοί από βοή ελευθερίας, που έρχεται από τα έγκατα των αιώνων και ξεσηκώνει και ανταριάζει τα σπλάχνα μας.

Τι να ζητήσεις να καταλάβει ένας αγκυλωμένος, καθηλωμένος…, για τον αέρα του πρωτοχορευτή του αγέρωχου και αλαφροπάτητου Τσάμικου;

Τι να καταλάβει, ένας που γεννήθηκε «ντυμένος με στολή, μπότες και πολεμική εξάρτυση», πειθήνιο, πειθαρχικό στρατιωτάκι, για τον ανάλαφρο εύζωνα, που όλη η φορεσιά του αφήνουν ολάκερο το κορμί του να πλέει, να ανεμίζει στον αέρα και να παιχνιδίζει με τον άνεμο.

Τι να καταλάβει για Ελευθερία και Εθνική Κυριαρχία, ένας υπήκοος που γεννήθηκε σε ένα κράτος, που ήταν υποταγμένο σε τέσσερα Κράτη και στρατούς.

Σε έναν υπήκοο ενός κράτους, που είναι τιμωρημένο από την διεθνή κοινότητα, γιατί ήταν υπαίτιο για δύο Παγκοσμίους Πολέμους, που σκόρπισε την καταστροφή και μάλιστα τους έχασε.

Πόσα κόμπλεξ πρέπει να σου δικαιολογήσω, πόση αδυναμία, πρέπει να σου αναγνωρίσω, να αντιληφθείς την εθνική καταπίεση που επιβάλεις σ΄ ένα Λαό, όταν ποτέ δεν βίωσες την Εθνική, αλλά ούτε και την ατομική Ελευθερία;
Όταν ποτέ δεν βροντοφώναξες την ιαχή «Ελευθερία ή Θάνατος», ενώ για μένα η θωριά της Ελευθερίας φάνταζε στο νου, στα σπλάχνα, στα λόγια, στην καρδιά και στην ζωή μου ότι πιο φανταχτερή, και ο θάνατος χαμένος.

Όταν όλη η Ιστορία σου, είναι Πολεμική Επιβολή και κατακτήσεις άλλων. Τι να καταλάβεις από την ανάταση κι από το αντάριασμα της εξέγερσης του καταπιεσμένου; Τι να καταλάβεις από Ψηλορείτη, Άγραφα, Μαίναλο και Πίνδο;

Μέχρι και ο Σταυρός σου είναι «αγκυλωτός», ενώ ο δικός μου είναι φωτεινός, «Σταυρός Αναστάσεως».

Ενώ μέσα μου, κάτι μου λέει ότι πρέπει να σε μισώ, γιατί πείραξες την Πατρίδα μου, εγώ όμως μόνο σε λυπάμαι, γιατί δεν έζησες ποτέ και τίποτε.

Δεν ανέπνευσες ποτέ και θα μείνεις για πάντα δέσμιος και καθηλωμένος.

Η μοίρα σου είναι να ταλαιπωρείς Λαούς και να νικιέσαι, ενώ η Μοίρα της Ελλάδος μου είναι να ταλαιπωρείται και να Νικάει!

(*) Ο Ευάγγ. Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α.

Loading...

8 thoughts on “Κακόμοιρε σκλάβε Γερμανέ!

 1. .+- says:

  Ωραια ειναι τα λογια αλλα επιστροφη στην πραγματικοτητα και η πραγματικοτητα ειναι πως αυτοι μια χαρα απολαμβανουν εις βαρος μας. Εμεις απεναντιας δουλευουμε μερα νυχτα (οσοι δουλευουν ακομη) και ανασα δεν παιρνουμε. Και η μοιρα μας ειναι να νικαμε αλλα μην ξεχναμε πως αλλα τα οπλα τους τα σημερινα ακι μεις δεν ξυπναμε δυστυχως. Εδω καποτε το ελεγε η καρδουλα τους και καναμε 400 χρονια στους Τουρκους υποταγμενοι τωρα? Αφηστε τα να πανε

 2. Ανωνυμος says:

  Ο αερας της Ελλαδας μυριζει Ελευθερια ……δε φοβαμαι να πεθανω γι αυτον τον αερα …..με φοβιζει μεχρι θανατου ….να μην τον μυριζω

 3. bihtis says:

  Εδώ και 2000 χρόνια είμαστε σκλάβοι-υπόδουλοι(ρωμαίοι, βυζαντινοί, Οθωμανοί, ευρωπαίοι-γερμανοί), αυτοί είναι για λύπηση?!

  • Vangelis Athanasiadis says:

   Το να σκλαβωθείς είναι ένα ιστορικό ενδεχόμενο. Το να εξεγερθείς είναι ιστορικό μεγαλείο. Για λύπηση είναι αυτός που είναι σκλάβος και το θεωρεί φυσιολογικό και του αρέσει κιόλας. Το τελευταίο είναι αυτοί. Και είναι για απόλυτη λύπηση και κατακραυγή.

 4. Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ says:

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΌ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΌΝΩΝ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΌ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ Η ΑΝΔΡΕΙΑ. ΑΛΛΑ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ.ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ .ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΌΤΕ ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΊΑ ΤΟΥ ΆΛΛΟΥ. ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΆΘΕ ΈΛΛΗΝΑΣ ΘΕΩΡΕΊ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΉ ΣΕ ΟΛΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΌ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΊΝΑΙ ΥΠΕΡΆΝΩ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΎ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ.

 5. ΑΕΡΑΚΗΣ says:

  Μακεδονία είναι Ελλάδα και Ελλάδα είναι Μακεδονία. Ήλθε η Ώρα να ωριμάσει η μετονομασία της σύγχρονης Ελλάδος στο ευρύτερο αρχαίο όνομα Μακεδονία από το περιορισμένο όνομα Greece, που μας έχουν επιβάλλει οι «φίλοι» μας. Ήλθε η ώρα να ωριμάσει η απελευθέρωση των Ελλήνων και Ελληνογενών λαών Αίμου, Μικρασίας και ευρύτερης Μεσογείου και Ευξείνου και Ιδιαίτερα Ανατολικής Μεσογείου. Ήλθε η ώρα για το Όραμα Της Σύστασης Μακεδονικής Δημοκρατικής Ένωσης αντίστασης Ελλήνων και Ελληνογενών λαών (εκτουρκισμένων και μη) στην καπελωμένη από τους ΣιωνοΧαζάρους Αγία Γερμανική «Ευρωπαϊκή Ένωση» που κατευθύνεται από μια μικρή ολιγαρχία που στηρίζει την δύναμή της στις μάζες των χαζαρο-ουραλοαλταϊκών βάρβαρων απόγονων Έρουλων, Ούννων, Βάνδαλων και άλλων που φανερώνονται σήμερα ως βορειοευρωπαϊκοί Γερμανικοί λαοί, δηλαδή Γερμανοί, Σκανδιναβοί, Αγγλοσάξονες, Ολλανδοί, Αυστριακοί και Γερμανογενείς όπως Γερμανοσλαύοι Κροάτες, Τσέχοι, Ουκρανοί και άλλοι αλλά και οι εκτουρκισμένοι Τούρκοι και Βούλγαροι. Προφανώς δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους ύπουλους συνεργάτες εκ Χαζάρων που χρησιμοποιούν την δυναμική των Ισραηλιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *