07:58 - 15/10/2018

Kagaya: Έλληνες οι Αξιοι Πρεσβευτές της Γης

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Όταν η ιαπωνική τέχνη συναντά την ελληνική μυθολογία με στόχο ένα ταξίδι στο Διάστημα, τότε το αποτέλεσμα είναι αριστουργηματικό. Ο ιάπωνας καλλιτέχνης ψηφιακού σχεδίου Kagaya Yutaka κάνει μια «βουτιά» στην ιστορία των αστερισμών, οπτικοποιώντας στοιχεία από έργα του Ησιόδου και του Οβιδίου.

Μέσα από εντυπωσιακά σχέδια, εκρηκτικά χρώματα και μοναδικά μουσικά ακούσματα με έντονα ιαπωνικό χαρακτήρα, ο Καγκάγια γυρίζει πίσω τον χρόνο, δανείζεται στοιχεία από το «Εργα και Ημέραι» και τις «Μεταμορφώσεις» και ξεδιπλώνει τη μαγική ιστορία των αστερισμών. Το «κουβάρι» του Διαστήματος ξετυλίγεται σιγά-σιγά με μια εισαγωγή στους διάφορους αστερισμούς, στις κινήσεις του Ηλιου και των πλανητών και φτάνει μέχρι τις ιστορίες των αστερισμών της Παρθένου και του Ζυγού.

Ο Kagaya Yutaka είναι ένας Ιάπωνας ψηφιακός καλλιτέχνης που γεννήθηκε το 1968, ο οποίος είναι γνωστός για την περίτεχνη ζωγραφική του με λεπτομερή και θεαματικά έγχρωμες εικόνες. Οι εικόνες του συχνά περιλαμβάνουν στοιχεία με φωτεινή ποιότητα κι αρχαιοελληνικές λεπτομέρειες..

Έχει δημιουργήσει έργα τέχνης σχετικά με το σύμπαν, συμπεριλαμβανομένων CG εικόνες κινουμένων σχεδίων, ψηφιακές εκτυπώσεις, αφίσες, εικονογραφήσεις για αστρονομικά βιβλία και περιοδικά. Τα κύρια θέματα του έργου του είναι το σύμπαν, ο μπλε πλανήτης και η ανθρωπότητα, ως μέρος του σύμπαντος τα όνειρα και οι επιθυμίες τους.

Μέσα από την ιστορία της Παρθένου και του Ζυγού, ο καλλιτέχνης κάνει κάποιες φιλοσοφικές αναφορές και εκτός από τη δική του ιστορία μάς αποκαλύπτει ότι όλες οι ιστορίες που έχουν ειπωθεί για τους αστερισμούς μέχρι σήμερα, έχουν συνδεθεί κατά κάποιον τρόπο με αυτούς.

Στην Ιαπωνία προτιμούν την ελληνική μυθολογία

Πώς όμως αποφάσισε μέσα στο εντυπωσιακό ταξίδι του στην ιστορία των αστερισμών να εντάξει στοιχεία από την ελληνική μυθολογία;

«Στους Ιάπωνες αρέσει πολύ η ελληνική μυθολογία. Για παράδειγμα, σε πλανητάρια η εισαγωγή στους διάφορους αστερισμούς συνοδεύεται πάντα με παραπομπές στην ελληνική μυθολογία. Ο πολιτισμός των αστερισμών που δημιούργησαν οι αρχαίοι Έλληνες έχει εξαπλωθεί παντού στον κόσμο. Πιστεύω ότι πρόκειται για κάτι πραγματικά υπέροχο και ότι η διάδοσή του θα συνεχιστεί από γενιά σε γενιά, όσο υπάρχει ανθρώπινος πολιτισμός. Γιατί ακριβώς εξηγεί καθολικές έννοιες, όπως π.χ. ουράνια σώματα, το σωστό και το λάθος, την αγάπη, την περιέργεια κ.ά.»

Λάτρης της ελληνικής ιστορίας και των τοπίων της χώρας μας, ο Ιάπωνας καλλιτέχνης μας λέει ότι «λόγω του μεγάλου πολιτισμού τους, οι Έλληνες θα ήταν οι άξιοι πρεσβευτές της Γης. Σε στιγμές όπως αυτές, ο κόσμος μπορεί να υπερπηδήσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, στρέφοντας το βλέμμα του προς το μέλλον, μέσα από τους αστερισμούς. Αυτό είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα που θα ήθελα να μοιραστώ με το κοινό.»

 

terrapapers.com

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*