in

ΙΣΟΠΕΔΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ Ο ΓΑΥΡΟΓΛΟΥ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

ΚΑΤ΄ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Επικίνδυνη η απόφαση για αναγνώριση των χώρων λατρείας…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μεθόδευσαν απόλυτα συντονισμένα, σε αρμονία  με τον ξένο παράγοντα, την “φυλάκιση” της Ελλάδος μας και του λαού της στα κάτεργα της ΝΤΠ, της Ευρωζώνης και των δανειστών – τοκογλύφων “εταίρων” μας στην ΕΕ, πετυχαίνοντας την οικονομική εξαθλίωση του λαού και την παραχώρηση του ευρισκομένου σε υπερεπάρκεια ορυκτού πλούτου της Πατρίδος μας!

Ετούτη όμως η κυβέρνηση, ανέλαβε το ρόλο του στυγνού “εκτελεστή”! Κρατώντας στα χέρια της “πυρηνικό όπλο”, “εκτελεί” την Ελλάδα παραχωρώντας κυριαρχικά της δικαιώματα! Ταυτόχρονα αποδομεί την Πατρίδα από τα Ιερά και τα Όσιά της, που επί αιώνες κράτησαν όρθιο αυτό το Έθνος, όταν άλλα Έθνη με μεγάλη ιστορία εξαφανίστηκαν στον ρου της ιστορίας!

Αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως εχθρό της, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Μέγα Αλέξανδρο, τις Θερμοπύλες, τους ήρωες του ΄21, τους ήρωες του ΄40! Και εσχάτως τον Κύριό μας Ιησού Χριστό!

Δεν πρέπει η μαθητιώσα νεολαία της Ελλάδος να γνωρίζει από πού ερχόμαστε! Δεν πρέπει να καμαρώνει με την ιστορία μας και τους ηρωικούς αγώνες των Ελλήνων για ελευθερία!

Κατά συρροή “δολοφόνος” ο Κώστας Γαβρόγλου…

“Αυτόματο όπλο” αυτής της άεθνης, της άθεης, της αντίχριστης κυβέρνησης θα έλεγα καλύτερα, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (σ.σ. εξαφάνισαν το “Εθνικής” που τόσο πολύ τους ενοχλούσε) Κώστας Γαβρόγλου!

Ο οποίος αλλοιώνει βίαια όλα τα σχολικά βιβλία και έτσι τα ελληνόπουλα θα μπορούν ευκολότερα να αφομοιωθούν από τις χιλιάδες ελληνοποιήσεις παράνομων μεταναστών, αφού δεν θα τα διακρίνει η γνώση, η υπερηφάνεια, του γεγονότος πως είναι τελείως διαφορετικό να είσαι Έλληνας!

Τελευταίο “έγκλημα” του κατά συρροή “δολοφόνου” της ελληνικής Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, η εγκύκλιος με αριθμό πρωτοκόλλου 176169/Θ1 από 19 Οκτωβρίου 2018 και θέμα: Διαδικασία αναγνώρισης χώρου λατρείας, προ του 1955 υφιστάμενου, τυπικής ή άτυπης μορφής οργάνωσης, θρησκείας και δόγματος θρησκευτικών κοινοτήτων (πλην αυτών, των κατ΄ άρθρο 3Σ κλιμάτων της Ανατολικής του Χριστού Ορθοδόξου Εκκλησίας)!

Εκεί διαβάζουμε ένα απόσπασμα από την 7σέλιδη εγκύκλιο του Υπουργείου:

«Όλες οι θρησκευτικές κοινότητες (πλην αυτών, των κατ΄ άρθρο 3Σ κλιμάτων της Ανατολικής του Χριστού Ορθοδόξου Εκκλησίας) ειδικά για χώρους λατρείας που στερούνται παντελώς άδειας ίδρυσης και λειτουργίας, μπορούν να αιτηθούν την έκδοση σχετικής διαπιστωτικής πράξης για τη νόμιμη λειτουργία τους και την ένταξη των υπευθύνων θρησκευτικών λειτουργών τους στο μητρώο που τηρεί η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων. Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι οι χώροι λατρείας να λειτουργούν συνεχώς και αδιαλείπτως στο συγκεκριμένο κτίριο ή τμήμα του επί μακρό χρονικό διάστημα, και τουλάχιστον πριν την 09-08-1955, μέχρι και σήμερα. Ήτοι, απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης είναι η έναρξη χρήσης του χώρου ως χώρου λατρείας πριν από την 09-08-1955 (μέχρι και σήμερα), σε κτίριο που προφανώς έχει ανεγερθεί προ της ημερομηνίας αυτής, ήτοι προ της έναρξης ισχύος του συστήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών, ώστε να θεωρείται νομίμως υφιστάμενο.

Για τις Συναγωγές η αίτηση πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (Κ.Ι.Σ.Ε.) και να δηλώνονται τα στοιχεία των θρησκευτικών λειτουργών και του Προέδρου της τοπικής Ισραηλιτικής Κοινότητας, ως Φυσικού Προσώπου, Υπεύθυνου του χώρου λατρείας. Στην αίτηση καθορίζεται η επωνυμία του χώρου λατρείας, η έδρα του, οι θρησκευτικοί λειτουργοί, ο χρόνος ίδρυσης και έναρξης λειτουργίας του (με τεκμηρίωση, όσο το δυνατό καλύτερα, των στοιχείων από τα οποία προκύπτει η παλαιότητά του)»!

Το σατανικό σχέδιο Τσίπρα – Γαβρόγλου…

Εάν ωστόσο δεν καταλάβατε το “έγκλημα” Γαβρόγλου και επειδή δεν είμαστε επαΐοντες περί όλων των θεμάτων, απευθυνθήκαμε σε πλέον ειδικό πρόσωπο – επιστήμονα περί αυτών των ζητημάτων (σ.σ. μας ζητήθηκε η ανωνυμία) που εμπεριέχει αυτή η εγκύκλιος και παρακάτω θα διαβάσετε τα συμπεράσματά του, τα οποία πηγάζουν από τη μελέτη αυτής της εγκυκλίου:

«Το ΣτΕ, με μία πρωτοποριακή απόφασή του και με εξαιρετική εισήγηση του επιφανούς δικαστού Αναστασίου Μαρίνου  είχε κρίνει ότι το να τεθούν ακόμη και τα ησυχαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό διαδικασία αδειοδότησης, ακόμη και από την προϊσταμένη εκκλησιαστική αρχή, δηλαδή την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνιστά πράξη αντισυνταγματική διότι παραβιάζει το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας και κατ’ επέκταση το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι για θρησκευτικούς σκοπούς. Τα ησυχαστήρια πρέπει να προστατευθούν διότι, ως γνωστόν, δίπλα στις Πατριαρχικές και Αυτοκρατορικές Μονές υπήρχε επί αιώνες η λαμπρή παράδοση  των “αυτοδεσπότων” μονών!

Αναγνωρίζουμε βεβαίως, ότι  υφίστανται λόγοι εθνικής ασφαλείας για την αδειοδότηση, διότι μέσω των φαινομενικά θρησκευτικών φορέων  υπηρετούνται ενίοτε  αλλότριες σκοπιμότητες. Τίθεται επίσης θέμα εγκυρότητας των διαφόρων λειτουργικών πράξεων (γάμοι, βαπτίσεις) οι οποίες έχουν σοβαρότατες αστικές συνέπειες. Υπάρχουν επίσης προβλήματα όπως η φοβερή εξάπλωση των κρυφών τζαμιών!

Από την άλλη πλευρά όμως, η ελληνική Πολιτεία δεν έχει επιλύσει με σοβαρότητα θέματα όπως οι πολλαπλές και αντικρουόμενες δικαιοδοσίες των Παλαιοημερολογιτών, αλλά και θέματα που αφορούν στην Εκκλησία της Ελλάδος. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν πέντε εκκλησιαστικά καθεστώτα στη χώρα μας (Παλαιές Χώρες, Νέες Χώρες, Άγιο Όρος, Δωδεκάνησα, Κρήτη).  Επομένως  αποτελεί σχήμα πρωθύστερο να θέλει κανείς να “τσουβαλιάσει” όλες αυτές τις καταστάσεις με μία ενιαία ρύθμιση. Με αυτή τη ρύθμιση το υπουργείο Παιδείας καθίσταται ένα είδος “Diyanet” όπως ονομάζεται η πανίσχυρη υπηρεσία θρησκευτικών υποθέσεων  της Τουρκίας η οποία  αδειοδοτεί τα τεμένη, ελέγχοντας όμως παράλληλα  και το περιεχόμενο του κηρύγματος της Παρασκευής. Στα καθ’ ημάς φοβούμεθα μήπως αυτή η υπηρεσία εξελιχθεί σε ένα μηχανισμό ο οποίος θα “καπελώνει” και θα “πατρονάρει” τη θρησκευτική ζωή στην Ελλάδα. Πληροφορούμεθα  επίσης, ότι απώτερος σκοπός  είναι η ένταξη στο μέλλον και της Εκκλησίας της Ελλάδος  με απρόβλεπτες συνέπειες για τη θρησκευτική ελευθερία.  Το πλαίσιο της αδειοδότησης  ναών τίθεται υπό κρατική επιτήρηση κατά τρόπο που θυμίζει την τέως Σοβιετική Ένωση. Αυτό δεν αποτελεί προμήνυμα θετικών εξελίξεων δοθέντος ότι το υπουργείο Παιδείας,  δεν έχει συμμορφωθεί  με τις αποφάσεις του ΣτΕ  για το μάθημα των θρησκευτικών. Αντιλαμβάνεται κανείς, ότι η στάση αυτή του υπουργείου Παιδείας  ελάχιστη εμπιστοσύνη εμπνέει για τη διάθεσή του να ελέγξει το σύνολο του θρησκευτικού βίου της χώρας μας. Θα έλεγε κανείς, συνυπολογίζοντας και τους δεδηλωμένους άθεους της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, ότι βάζουμε “τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα”!  Έχουμε επίσης δείγματα γραφής που μας προκαλούν ανησυχία από προηγούμενα νομοθετήματα όπως ο νόμος του 2014 ο οποίος καλύπτει πλήρως τους συμπολίτες μας, του Ρωμαιοκαθολικού και του Εβραϊκού θρησκεύματος αφήνοντας όμως έκθετους τους Ορθοδόξους και λοιπούς ετεροδόξους.  Ιδιαιτέρως μάλιστα για τους Ρωμαιοκαθολικούς συμπατριώτες μας αναγνωρίζεται σε πλήρη ισχύ το Ρωμαιοκαθολικό δίκαιο εν Ελλάδι, ενώ η Πολιτεία εμποδίζει  να εφαρμοστεί το κανονικό δίκαιο από την  Ορθόδοξη Εκκλησία.

Εν κατακλείδι  διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια χαώδης κατάσταση και στο ήδη υπάρχον χάος έρχεται να προστεθεί μία άκρως αμφίσημη και δυνητικά επικίνδυνη διάσταση με αυτή τη νέα εγκύκλιο»!

Μετά ταύτα, ο Θεός να βάλλει το χέρι Του…

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ…

Report

What do you think?

Written by panos

Comments

Leave a Reply
  1. Ο βαρβαρικός Σιωνισμός πολεμά τον Ελληνισμό, χρησιμοποιώντας τα σκουπίδια τού κομμουνισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Νεκρός Έλληνας στο μακελειό της Καλιφόρνια: Είχε γλιτώσει από την δολοφονική επίθεση του Λας Βέγκας ένα χρόνο πριν!

Ακάρ σε Καμμένο: Ο εναέριος χώρος της Ελλάδας είναι μόνον έξι μίλια