in

Ισλαμαμπάντ το Περιστέρι: Μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται για την Ασούρα!

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Οι σιίτες μουσουλμάνοι γιόρτασαν και φέτος στη χώρα μας την Ασούρα, την επέτειο θανάτου του ιμάμη Χουσεΐν, εγγονού του προφήτη Μωάμεθ, που έχασε τη ζωή του στη μάχη της Καρμπάλα (τον 7ο αιώνα, στο σημερινό Ιράκ), με παραστάσεις θείου πάθους και έκστασης.

Όπως σε ολόκληρο τον κόσμο, η σημαντικότερη θρησκευτική εορτή των σιιτών λαμβάνει χώρα τη 10η ημέρα του μήνα Μουχαράμ, του πρώτου μήνα του ισλαμικού ημερολογίου. [Το μουσουλμανικό σύστημα χρονολόγησης θεωρεί σημείο εκκίνησης το έτος της μετανάστευσης (Εγίρα) του Μωάμεθ από τη Μέκκα στη Μεδίνα. Την πρώτη ημέρα του μήνα Μουχαράμ ως την αρχή του νέου έτους όρισε ο δεύτερος χαλίφης Ομάρ Α’, που βασίλεψε μεταξύ 634 και 644, υπακούοντας στις επιταγές του Κορανίου.]

Στο Περιστέρι, σε αυτοσχέδιο χώρο λατρείας, πραγματοποιήθηκε, λοιπόν, το ιδιαίτερα σκληρό έθιμο της αναπαράστασης του μαρτυρίου του Χουσεΐν, με δεκάδες πιστούς να αυτομαστιγώνονται χρησιμοποιώντας φραγγέλια (μαστίγια με ιμάντες, στις άκρες των οποίων συνήθως είναι δεμένα βαριά ή αιχμηρά αντικείμενα).

Στην τελετή συμμετέχουν μόνο άντρες, ενώ οι γυναίκες προσεύχονται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα. Οι ίδιοι οι πιστοί υποστηρίζουν ωστόσο πως το αυτομαστίγωμα δεν τους το επιβάλλει η θρησκεία, αλλά το επιλέγουν οι ίδιοι προκειμένου να εκφράσουν τη βαθιά τους πίστη.

Οι εικόνες που φτάνουν από το Περιστέρι προκαλούν σοκ, καθώς τα δρώμενα χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη σκληρότητα.

Ρητορικό ερώτημα. Θα επέτρεπαν σε Χριστιανούς Ορθόδοξους να κάνουν περιφορά επιταφίου σε μουσουλμανική χώρα; Δύσκολο. Μοναδική εξαίρεση η Συρία και Λίβανος, οι λόγοι γνωστοί.

Δείτε εικόνες:

ksipnistere.com

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άλεξ Τζόουνς : Γιατί οι Πλούσιες Αραβικές χώρες του κόλπου δεν δέχονται ” πρόσφυγες” ;

EKTAKTO: Ήχησαν οι σειρήνες σε ομιλία του Νετανιάχου – Τον φυγάδευσαν σε καταφύγιο – Πυραυλική επίθεση από την Γάζα