ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ – SOS ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ – ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ

esfigmenou

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ – SOS ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ – ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ

Πριν απο λίγες ώρες λάβαμε την κατωτέρω ειδοποίηση σε μορφή επιστολής, από φίλο της σελίδας μας με το ψευδώνυμο «Γεώργιος Γεωργίου».
Απ” ότι φαίνεται, ο κ.Γεώργιος Γεωργίου είναι καλά δικτυωμένος άνθρωπος και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα γύρω από το θέμα της Ι.Μ. Εσφιγμένου Α.Ο. Άθω.
Η επιστολή του είναι συγκλονιστική και χωρίς αμφιβολία αποτελεί σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση Εσφιγμένου, την οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.
Έτσι από αυτήν την στιγμή είμαστε σε συναγερμό.

Παρακαλούμε θερμά όλους τους φίλους της σελίδας να κοινοποιήσουν-προωθήσουν-ενημερώσουν άπαντας μέσα από κάθε μέσο μαζικής και διαδικτυακής ενημέρωσης.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τους Εσφιγμενίτες Μοναχούς, φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν κάτι χειροπιαστό παρά μόνον από κάποιες διάσπαρτες φημολογίες για την επικείμενη επίθεση στο Κονάκι.

Απ” ότι φαίνεται όμως οι πληροφορίες του κ. Γεωργίου είναι ακριβείς και φερέγγυες (κάτι που αποδείχθηκε και με την πρώτη επιστολή που δημοσιεύσαμε τον Ιούλιο), και δίνουν άλλη βαρύτητα στην υπόθεση.

Επίσης από έγκυρες πηγές μάθαμε ότι το τμήμα Πολυγύρου-Χαλκιδικής καθώς και η κεντρική Αστυνομική διοίηκηση των Καρυών, έχουν ενημερωθεί και ετοιμάζονται και προωθούν μυστικώ τω τρόπω αυτήν την πληροφορία.
Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους δεν μας δώσανε περεταίρω πληροφορίες.

Εμείς ήδη βρισκόμαστε για πολλοστή φορά σε πλήρη ετοιμότητα για την ενημέρωσή σας καθώς και σε τακτική επικοινωνία με τους Εσφιγμενίτες Πατέρες για παν ενδεχόμενο.

Ακολουθεί το κείμενο του κ. Γεώργιου Γεωργίου:

Καλημέρα αγαπητοί φίλοι,

Θα μου επιτρέψετε να επανέλθω στο θέμα της μονής Εσφιγμένου για το οποίο σας είχα απασχολήσει προ μερικών εβδομάδων. Είμαι ο άνθρωπος ο οποίος σας είχα γράψει ότι λόγω της θέσης την οποία κατέχω στο πολιτικό κατεστημένο είχα έγκυρες πληροφορίες ότι επίκειται χτύπημα στο μοναστήρι μέχρι το δεκαπενταύγουστο. Αν θυμάστε η παρέμβασή μου είχε γίνει στα μέσα του Ιουλίου.

Σας παρακαλώ ούτε να θεωρήσετε την απότομη εμφάνιση αλλά και «εξαφάνισή» μου από την σελίδα σας, σαν ένα πυροτέχνημα αλλά ούτε και τα λεγόμενά μου σαν κάποιες συνωμοσιολογίες φαντασιόπληκτου τινός σπερμολόγου, ο οποίος αρέσκεται στο να ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα…

Λόγω της θέσης την οποία κατέχω, μού είναι αρκετά δύσκολο να επικοινωνώ οποτεδήποτε, γι αυτό αρχικά ζητώ την κατανόησή σας. Για να σας δώσω δε να καταλάβετε πόσο κινδυνεύω από αυτά τα οποία σας πληροφορώ και με την βοήθεια του Θεού θα σας πληροφορώ στο μέλλον, σας αναφέρω ότι τα κείμενα τα οποία σας στέλνω δεν έχουν συνταχτεί από μένα αλλά από φίλο μου. Και τούτο για να μην προδοθώ από τον στυλ και τον τρόπο με τον οποίο γράφω. Ακόμα και τα μηνύματα που στέλνονται στην ιστοσελίδα σας είναι από διαφορετικούς αποστολείς. Οπότε σας παρακαλώ οτιδήποτε σας αναφέρω στο μέλλον μην το καταφρονήσετε διότι όπως καταλαβαίνετε τέτοιου είδους προφυλάξεις δεν θα λαμβάνονταν εάν δεν ήταν οι πληροφορίες βάσιμες και αληθείς.

Οφείλουν όλοι οι φίλοι της μονής να ευχαριστήσουν την Παναγία η οποία για μια ακόμη φορά προστάτεψε την αδελφότητα. Σας παρακαλώ να μεταβιβάσετε σε όλους και ειδικά στους οσίους μοναχούς, την παρακάτω αλήθεια. Η επέμβαση είχε προγραμματιστεί να γίνει και ματαιώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Η αιτία ξέρετε ποια ήταν; Ότι η δημοσίευσή σας βρήκε άμεση απήχηση και αναρτήθηκε αστραπιαία σε πολλούς άλλους ιστότοπους, κάνοντας το θέμα της μελετώμενης μυστικής επέμβασης στην μονή, να γίνει τελικά κοινό μυστικό σε χιλιάδες πολίτες. Μιλάω κυριολεκτικά. Σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες. Με τέτοιες προϋποθέσεις πώς να λειτουργήσει ο αιφνιδιασμός; Θέλοντας και μη, για μια ακόμη φορά έδωσαν άκυρο.

Ένα πράγμα να μεταφέρετε στους εσφιγμενίτες, ότι τους έχουν στην κορυφή των προτεραιοτήτων της ελληνικής αστυνομίας για βίαιη επέμβαση και απέλαση από το Άγιον Όρος και ειδικά αυτούς που μένουν στο Κονάκι στις Καρυές. Κι ας μην το δείχνουν. Όμως, δεν πρέπει με τίποτα να χαθεί το Κονάκι τους. Συντρέχουν ποικίλοι λόγοι τους οποίους δεν μπορώ να αναφέρω εδώ. Αυτό το ερειπωμένο σπίτι, να ξέρατε πόσο κάποιους έχει τσουρουφλίσει και πόσους άλλους ενοχλεί. Εάν σας πω ότι μέχρι στο Βατικανό έχει ακουστεί, θα το πιστεύατε; Ε, λοιπόν πιστέψτε το!

Δεν είχα σκοπό να σας τα γράψω όλα αυτά γιατί αφενός είμαι χαμηλών τόνων άνθρωπος και αφετέρου διότι αυτό που έγινε το θεώρησα ως μυστικό θαύμα της Παναγίας και δεν ήθελα να δημοσιοποιηθεί.

Έλα όμως που όπως ο διάβολος δεν ησυχάζει… Κι αυτοί τώρα πάλι άρχισαν να τρώγονται με σας. Τους πιέζουν όμως κι αυτούς να το ξέρετε.

Τώρα αρχίζουν και πάλι να συζητούν για την μονή και μάλιστα για «χτύπημα» μέχρι τέλος του 2015 αρχές του 2016.

Καθώς μαθαίνω αυτό που τους ενοχλεί προσέτι είναι οι συχνές ομιλίες του ηγουμένου Γέροντα Μεθόδιου, τον οποίο παρεμπιπτόντως πολύ θα ήθελα να γνωρίσω από κοντά. Μια που το έφερε ο λόγος σας παρακαλώ ενημερώστε τον ότι κάθε φορά που βγαίνει εκτός Αγίου Όρους να προσέχει. Τα πράγματα δεν είναι τόσο ήσυχα όσο δείχνουν. Μεταφέρετέ του και το εξής: η αίθουσα που τους ακύρωσαν πριν πολύ καιρό σε κάποια πόλη δεν έγινε λόγω κάποιας απλής παρέμβασης όπως ίσως φαντάστηκαν π.χ. από τους Κατσουλιέρηδες. Η ακύρωση ήρθε κατόπιν τηλεφωνικής εντολής από το εξωτερικό… όμως δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες, διότι μετά θα ψάξουν να μάθουν ποιοι τα γνώριζαν και από ποιόν διέρρευσε…

Σας είπα δεν ησυχάζουν. Θέλουν να τους πετάξουν έξω… Αυτό που συνέβη το καλοκαίρι ήδη ξεθώριασε και αυτοί πάλι αρχίζουν να τρίβουν τα χέρια τους. Και αν σας πω τι είναι αυτό το οποίο τους ενθαρρύνει θα εντυπωσιαστείτε! Ξέρετε τι τους δίνει πλάτες για να κάνουν επέμβαση; Η κλιμακούμενη εμπόλεμη κατάσταση στην Συρία!!! Πως λέμε στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος; Κάπως έτσι… θα σας πώ κάτι απίστευτο όμως είναι η αλήθεια. Δείτε λίγο στο ημερολόγιό σας πότε έγιναν τα πολύ βίαια σκηνικά με την έφοδο των Κατσουλιέρηδων με τους σιδηρολοστούς στον χώρο των πραγματικών εσφιγμενιτών στις Καρυές. Δείτε πότε νομιμοποιήθηκαν οι Κατσουλιέρηδες. Σημειώστε πότε έλαβαν χώρα τα πιο σκληρά περιστατικά εναντίον των εσφιγμενιτών…Το αποτέλεσμα της έρευνας; Όλες οι εξελίξεις έγιναν την περίοδο που γινόταν ο επέμβαση των αμερικανών στο Ιράκ, και όλα τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας ασχολούντο αποκλειστικά εκεί. Σας κάνει εντύπωση; Για θυμηθείτε: Πότε άλλαξαν το ημερολόγιο στην Ελλάδα; Το 1924. Πότε έγινε ο ξεριζωμός στην Σμύρνη; Το ΄22. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τότε που η Ελλάδα δεν είχε επουλώσει ακόμα τις πληγές αφενός του άνω του ενός εκατομμυρίου προσφύγων στα εδάφη της και αφετέρου της στρατιωτικής πανωλεθρίας της στην Τουρκία, τότε κάποιοι επιτήδειοι βρήκαν την κατάλληλη στιγμή για να αλλάξουν το ημερολόγιο. Είπαμε στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται…

Η επέμβαση λοιπόν και πάλι επί θύραις… θέλετε να βοηθήσετε τους εσφιγμενίτες; Στείλτε χιλιάδες e-mail διαμαρτυρίας, προς κάθε κατεύθυνση, αρμόδια υπουργεία (ειδικά εξωτερικών), πολιτικό διοικητή, ιερά κοινότητα, ιερά επιστασία, πατριαρχείο στο φανάρι, διάφορους κυβερνητικούς αξιωματούχους… «αλλάξτε τους τα φώτα». Στείλτε μαζικά e-mail διαμαρτυρίας στο εξωτερικό σε διεθνείς οργανώσεις, σε ΜΜΕ ελληνικά και ξένα, αναμοχλεύστε το θέμα της Μονής Εσφγιμένου.

Οργανωθείτε . Μην αμελήσετε να προβείτε στις παραπάνω επικοινωνιακές κινήσεις . Ενημερώστε τον κόσμο της μονής να στείλουν παντού διαμαρτυρίες. Στην σαπίλα που ζούμε, στην εποχή που τα πάντα έχουν καταρρεύσει – συστήματα, αξίες, ιδανικά – υπάρχει ακόμα ένα μοναδικό κίνητρο το οποίο δύναται να κάνει την ψυχορραγούσα κρατική μηχανή να σαλεύσει. Το, «τι θα πει ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι». Μόνο αυτό τους κρατάει και τους κάνει να λαμβάνουν συνεσταλμένες αποφάσεις. Για όλα τα άλλα πλέον δεν ιδρώνει το αυτί τους.

Εύχομαι καλή νίκη στους εσφιγμενίτες για την νέα δοκιμασία που πλησιάζει.

Ας σταθούμε όλοι στο πλάι τους!

Το κλειδί της επιτυχίας μας: παντού e-mail διαμαρτυρίας και ενημέρωσης για το θέμα Εσφιγμένου.
Ο Θεός και η Παναγιά μαζί τους!

Υ.Γ. Για να σας διευκολύνω ας υποθέσουμε ότι με λένε Γιώργο Γεωργίου και έτσι θα μπορούμε να μιλάμε πιο προσωπικά από δω και πέρα.

Τέλος κειμένου.

Σχόλιο της σελίδας: Αναμένουμε τις όποιες εξελίξεις.

Ενημερώνουμε τους αγαπητούς φίλους ότι η τακτική της σφετεριστικής ομάδας των Κατσουλιέριδων και των συν αυτώ ηλεκτρονικών συνεργατών τους μέσα στο διαδίκτυο (των οποίων τα ονόματα και λοιπά στοιχεία γνωρίζουμε και έχουμε στην διάθεσή μας), είναι να δυσφημίζουν με δυσμενή σχόλια μέσα στην σελίδα, γινόμενοι ενεργά ακόλουθοι – «φίλοι» αυτής ούτως ώστε με τα παραπλανητικά σχόλιά τους ότι δήθεν είναι ψεύτικες οι ανακοινώσεις και ότι κουράσαμε τον κόσμο, να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη των φίλων της σελίδας.

Από τώρα τους πληροφορούμε ότι θα διαγράφονται άμεσα (αποκλεισμός – ban).
Αγαπητοί αδελφοί, συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγανάκτησή σας για όλα τα θλιβερά γεγονότα αλλά σας παρακαλούμε θερμά να εκφράζεστε όσο το δυνατόν πιο κόσμια στα σχόλια σας διότι οι αναρτήσεις διαβάζονται και από ιερείς και πατέρες, από γονείς και παιδια και γενικότερα όλα τα σχόλια θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από τον απαραίτητο σεβασμό προς όλους.
Δυστυχώς είμαστε στην δυσάρεστη θέση να διαγράφουμε πάσης φύσεως υβριστικά και απρεπή σχόλια.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.
esfigmenou1
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

triklopodia

Loading...

31 thoughts on “ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ – SOS ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ – ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ

 1. Ανώνυμος says:

  είναι πλέον οφθαλμοφανές ακόμα και στον πλέον δύσπιστο Έλληνα ότι κάποιοι τα έχουν με το Άγιο Όρος
  είναι ντροπή να βλέπουμε αστυνομική επέμβαση σε ιερό χώρο που ανήκει στην Μητέρα μας την Παναγία την Κυρία των Αγγέλων που μόνο στο άκουσμα του ονόματός της ο διάβολος κι οι δαίμονες εξαφανίζονται πανικόβλητοι, προκαλεί απίστευτη θλίψη πλέον τέτοιου είδους πράξεις
  Η ΠΑΝΑΓΙΑ τον Αύγουστο , η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ
  στον τόπο Της, Κυρία είναι Εκείνη
  όλα θα πάνε καλά

 2. croif101 says:

  ΑΝ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ,ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.
  Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ,ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙ,ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.
  Η ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
  ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ,ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ.
  ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΟΝΙΣΤΕΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ,ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΕ.
  ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ
  ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ,ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟ ΘΕΟΥ,ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ,ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟ,ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΝΗΡΟ.

 3. ακκ says:

  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ‘Η ΘΑΝΑΤΟΣ !!!

  ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΑΥΤΑΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ !!!!

  Η ΑΡΧΗΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ !!!
  ΕΜΕΙΣ….ΑΠΛΑ ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ !!!

  Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ !!!

 4. Ανώνυμος says:

  Για ποιον λόγο όμως να μας πείτε. Πιος είναι ο λόγος που θέλει παράνομα και κρυφά να εισβάλει η αστυνομία στο Άγιο Όρος? Και σε μια συγκεκριμένη μόνη κιόλας. Πίστη και προσευχή σε αυτές της περίεργες ημέρες…

 5. NEK says:

  Γιατί δεν γράφετε ότι η συγκεκριμένη Μονη έχει αποσχιστεί από τις άλλες Μονες ότι δεν μνημονεύει τον πατριάρχη και όταν δεν μνημονεύει τον πατριάρχη θεωρείτε αιρετική ** .
  Εγώ σαν απλός άνθρωπος δεν είμαι σε θέση να κρίνω κανέναν απλός θέλω να τα λέτε από όλες τις πλευρές τα πράγματα.
  ψάξτε το λίγο ….

  • Ανώνυμος says:

   Και πολυ καλα κανουν και δεν μνημονευουν τον τουρκο πατριαρχη αυτο το κανουν εδω και χρονια και μπραβο τους αν αυτοι ειναι αιρετικοι που λενε ορθοδοξια η θανατος οι αλλοι τι ειναι που λενε μασονια η θανατος

    • Ανώνυμος says:

     ΣΩΠΑ ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΟ ΠΡΟΔΟΤΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ..ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΡΕ !!!
     ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΡΥΒΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ…ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΟΥ!!
     Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΒΟΘΡΥΛΥΜΑΙΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΒΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΦΡΑΣΗ:
     «ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΙΠΟΛΙΤΟΙ ΤΟ 1821 ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΙΣ ΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ»…
     ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ…
     ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ…΄
     Ή ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΟΣ.

     • ακκ says:

      Ανωνυμε..
      Οχι μονο εχει πει για τους ξεβρακωτους Ελληνες που χαλασαν την ωραια συμβιωση με τους Τουρκους…αλλα ΕΧΕΙ ΧΟΡΕΨΕΙ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΓΥΜΝΙΑ ΤΟΥ…ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΤΡΑΒΟΥΝ !!!

      ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ με φωτογραφιες που δεν δημοσιευσαν , αλλα κατεσχεσαν (παραμονη της αφιξεως του στον τοπο μου)…τα αναδημοσιευσαν ξενα εντυπα (κανενα Ελληνικο)…ΚΑΙ….ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ… !!!
      Το πληρωσα ακριβα …και θα το πληρωνα ακριβωτερα…
      ΑΝ :
      ΔΕΝ ΕΠΕΝΕΒΑΙΝΑΝ ΕΜΕΣΑ… Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ…ΚΑΙ Ο ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ με μακροσκελεστατα δημοσιευματα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ( ΜΕ θρησκευτικα ΚΑΙ ιστορικα επιχειρηματα ) ΠΟΥ ΚΟΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΥΣΤΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ !!!!
      Βεβαια , η δημοσιευση μου τοτε , αφορουσε την ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ‘ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ’ …που…δεν εχει στην διοικηση της στις μητροπολεις κολλητα στο μουσουλμανικο τοξο ( Θρακη , Μακεδονια ,Δωδεκανησα , Κρητη ) ,
      αλλα διοικουνται απο το Πατριαρχειο Κωνσταντινουπολεως..
      ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ προς τις εν λογω μητροπολεις , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΝΟΜΑΡΧΗ !!!!!!!!!!!! εκει που ηταν και ο Ερντογαν !!!
      Οταν κοντραρανε με τον ΕΛΛΗΝΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ…..για να υπαχθουν οι μητροπολεις αυτες στην Ελληνικη Εκκλησια…Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΕΒΓΑΖΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΦΡΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.., ΜΕ

      ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ (ΙΣΩΣ) ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ….ΤΗΝ Ι. Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ !!!
      που εχει το θαρος και την πυγμη να τον καταγγελλει !!!!!!!!

     • AN ΕΧΕΙΣ.... says:

      ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΩΝΥΜΟ ΜΠΛΟΓΚ Ή ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ IMAGE HOST ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΛΙΝΚ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΣΧΟΛΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΑ….

    • αθηναια says:

     Ο συγκεκριμμενος Βαρθολομαιος δεν ειναι πλεον αξιος να φερει τον τιτλο του Πατριαρχου! οχι γιατι ειναι Τουρκος στην Υπηκοοτητα, αυτο ειναι μεσα στους ορους που διεπουν το Οικουμενικο Πατριαρχειο της Κωνσταντινουπολεως και δεν ειναι επιληψιμο. Όμως ειναι βαθυτατα επιληψιμο το οτι εχει παραβει τους Ιερους Κανονες της Ορθοδοξου Χριστιανικης Εκκλησιας, συμμετεχοντας σε συλλειτουργα με Αιρετικους και Αλλοθρησκους! Επίσης ειναι θιασωτης της Νεας Ταξης Πραγματων και εχει ασπαστει την Μασωνια!!! Εχει συλλειτουργήσει ακομα και με Εβραιους δηλαδη τους Σταυρωτές του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και Θεού μας!!!! Οι Εσφιγμενιτες μοναχοι εχουν παψει απο τοτε που στραβωσε το δρομο του ο κκ Βαρθολομαιος να τον μνημονευουν και γι αυτο θελει να τους εκδιωξει!!!!!

    • ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ says:

     Στα τσακίδια να πάει ο τούρκος λοχαγός σιωνιστής που υπηρετεί τη νέα τάξη πραγμάτων…. δεν είναι άξιος να φορά τα ράσα της ορθοδοξίας και πολύ περισσότερο να είναι πατριάρχης……

     Ένας αντίχριστος διορισμένος από τους τραπεζίτες είναι και τίποτα περισσότερο….

  • croif101 says:

   ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ,ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ,ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ,ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ!!!
   ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΗΛ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ,ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΤΟΝ ΑΛΘΗΙΝΟΝ ΘΕΟΝ!!!
   ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΥΙΟΝ ΤΟΥ LUCIFER!!!ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΩΡΕ,ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΕΤΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ,ΣΕ ΠΟΙΟΝ?

 6. Stenograph says:

  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ Ή ΟΧΙ;

  «Οι ζηλωτές είναι πλανεμένοι» είχε πει μετά από 3ήμερη προσευχή ο γ.Ιωσήφ

  Έγκριτη εφημερίδα των Αθηνών εφιλοξένησεν κατά τους τελευταίους μήνας ωρισμένα κείμενα εκφράζοντα θέσεις της ομάδος της κατεχούσης κτίρια της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου εις το Άγιον Όρος. Μάλιστα εις τα κείμενα αυτά η εν λόγω ομάς παρουσιάζεται ως «Ιερά Μονή Εσφιγμένου», «Εσφιγμενίται» κ.λπ.

  Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου επιθυμεί να απευθυνθή προς όλους τους καλοπροαιρέτους Χριστιανούς προκειμένου να θέση υπ’ όψιν των τα κάτωθι εν απλότητι και αγάπη.

  Α. Εν πρώτοις: είναι προφανές ότι οι φιλήσυχοι άνθρωποι της Εκκλησίας μας αντιμετωπίζουν μίαν σύγχυσιν περί το καθεστώς των κατεχόντων τα κτίρια της Μονής, εν σχέσει προς την αδελφότητα της Μονής, η οποία ….δεν κατέχει τα κτίρια αυτά. Διερωτώνται σήμερον πολλοί: «τι συμβαίνει με την Μονή Εσφιγμένου», «είναι ή δεν είναι Εσφιγμενίται οι ζώντες στην Μονή» κ.λπ.

  Η σύγχυσις οφείλεται ακριβώς εις μόνον το γεγονός της κατοχής των κτιρίων και μάλλον ερείδεται επί της αγνοίας σημαντικών γεγονότων.

  Η κατοχή των κτιρίων της Μονής μας τυγχάνει απολύτως αντικανονική, παράνομος και αντίθετος προς το καθεστώς του Αγίου Όρους, αφ’ ου έχουν προηγηθή, το έτος 2002,αμετάκλητοι εκκλησιαστικαί και διοικητικαί πράξεις, του Οικουμενικού Πατριαρχείου αφ’ ενός και της Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους και της Ελληνικής Πολιτείας αφ’ ετέρου, δια των οποίων ούτοι εκηρύχθησαν σχισματικοί και απεφασίσθη η αποστέρησίς των από όλα τα δικαιώματα τα ανήκοντα εις τους εσφιγμενίτας μοναχούς και η απέλασίς των από το Άγιον Όρος, ηκολούθησαν δε, το έτος 2005, αμετάκλητοι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας επικυρωτικαί εκείνων. Σημειωτέον, ότι εις το Συμβούλιον της Επικρατείας κατά των ως άνω πράξεων προσέφυγον αυτοί οι ίδιοι οι κατέχοντες τα κτίρια, και το Ανώτατον Δικαστήριον απέρριψεν τας αιτήσεις των άπαξ δια παντός.

  Ότι πρόκειται λοιπόν περί παρανόμου κατοχής, δηλαδή περί καταλήψεως υπό ανθρώπων «μη Εσφιγμενιτών» δεν υπάρχει αμφιβολία, εφ’ όσον ισχύη και εφαρμόζηται το Κανονικόν και Εκκλησιαστικόν Δίκαιον, το Σύνταγμα του Κράτους και ο Καταστατικός Χάρτης του Αγίου Όρους.

  Το θέμα είναι δυνατόν να τεθή διαφορετικώς, μόνον υπό την αντίθετον προϋπόθεσιν. Δηλαδή μόνον εάν αρνηθώμεν ότι ισχύουν οι νόμοι και αν δεχθώμεν ότι δεν πρέπει να εφαρμόζωνται. Θέττομεν εις την ελευθέραν κρίσιν εκάστου το «πρόβλημα», αν η αντικανονικότης, η παρανομία και γενικώς η πλήρης αναρχία, δύνανται να αποτελέσουν κανονισμόν συμπεριφοράς εις μίαν ευνομουμένην εκκλησίαν και κοινωνίαν.

  Καθώς λοιπόν ο μόνος δρόμος δια την αμφισβήτησιν των εκκλησιαστικών, διοικητικών και δικαστικών αποφάσεων είναι ο δρόμος της αναρχίας (αρνήσεως θεσμών και αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων, αρνήσεως του Κανονικού και του Κοινού Δικαίου κ.λπ.), τούτον ακριβώς και ακολουθούν αυτοί οι ίδιοι οι καταληψίαι των κτιρίων της Μονής: αμέσως μετά τας αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου προέβησαν εις την εντυπωσιακήν δήλωσιν, ότι «παρά τας αποφάσεις και προς λύπην του Συμβουλίου της Επικρατείας, του κυρίου Βαρθολομαίου και της Ιεράς Κοινότητος παραμένομεν κ.λπ.».

  Ακολούθως, μέχρι σήμερον συμπεριφέρονται, ως εάν δεν υπάρχη τίποτε που να εμεσολάβησεν και να αφορά το καθεστώς των. Χρησιμοποιούν το λογότυπον της Μονής, εκδίδουν παραστατικά της Μονής (ασφαλώς όλα αυτά είναι άκυρα και αποβαίνουν εις βάρος των εκδοτών των αλλά και των αποδεκτών των) και γενικώς συμπεριφέρονται ως νόμιμοι εκπρόσωποι της Μονής, εν ω δεν έχουν με την Μονήν καμίαν σχέσιν, πλην της αυθαιρέτου σωματικής παρουσίας των. Βεβαίως παραλλήλως οι ίδιοι επιδιώκουν να κάμουν χρήσιν των φορολογικών και άλλων προνομίων του Αγίου Όρους εκδίδοντες ακόμη και απαλλακτικά του ΦΠΑ προς τους ανυποψιάστους συναλλασσομένους μαζί των και παρασύροντες ούτω πως πολλούς ανθρώπους εις άνευ προηγουμένου περιπετείας.

  Γενικώς ειπείν, το καθεστώς των προσομοιάζει με το του ενοικιαστού, κατά του οποίου εξεδόθη δικαστική απόφασις περί εξώσεως και αυτός καταλαμβάνει το μίσθιον αμέριμνος και ακλόνητος εις την θέσιν του.

  Β. Εις ωρισμένας συζητήσεις ακούομε την παρατήρησιν, ότι αι ως άνω θέσεις περιορίζονται εις μίαν νομοκανονικήν θεώρησιν και αποφεύγουν την ουσίαν του πράγματος.

  Η άποψις, ότι αι κρίσιμοι αποφάσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγίου Όρους και Ελληνικής Πολιτείας κείνται μακράν της ουσίας ή ότι το επιχείρημα εκ των αποφάσεων αυτών παραθεωρεί την ουσίαν και την πραγματικότητα, στερείται λογικής ή μάλλον κινείται εξωλογικώς. Συνήθως ερείδεται επί γενικολόγων και επιπολαίων βατολογιών, κατά τας οποίας αίφνης αι Αρχαί διώκουν εκδικητικώς καλοκαγάθους ανθρώπους κ.λπ. Η ψυχραιμία και η σοβαρότης όμως, μάλλον απουσιάζουν από αυτόν τον τρόπον σκέψεως.

  Εκ προοιμίου κρίνομεν σκόπιμον να τονίσωμεν, ότι προδήλως είναι άστοχον και προσβλητικόν δια τους επιληφθέντας αρμοδίως: Οικουμενικόν Πατριαρχείον, Άγιον Όρος και Ελληνική Πολιτεία, αι πράξεις των να αντιμετωπίζωνται ως αγνοούσαι την ουσίαν ή ως προελθούσαι με κριτήρια συναισθηματικού τύπου. Απλή ανάγνωσις των αποφάσεων δεικνύει, ότι η σωρεία των πράξεων και αποφάσεων της Μητρός Εκκλησίας, της Ιεράς Κοινότητος και της Ελληνικής Πολιτείας εστηρίχθη εις γνωστά τοις πάσι γεγονότα μη δυνάμενα να τεθούν υπό αμφισβήτησιν. Αι εν λόγω πράξεις και αποφάσεις μάλιστα ωλοκληρώθησαν, μόνον αφού παρήλθεν τεράστιον χρονικόν διάστημα γέμον πλείστων όσων προσπαθειών, αι οποίαι απεκρούσθησαν πάντοτε υπό των ανθρώπων αυτών και μόνον αφού οι ίδιοι εκλήθησαν προς καταβολήν υστάτης προσπαθείας συνεννοήσεως και αποκαταστάσεως της ενότητος και ηρνήθησαν. Τέλος το Ανώτατον Δικαστήριον διαπιστώσαν την αρτιότητα και νομιμότητα των πράξεων και αποφάσεων τας επεκύρωσεν.

  Επειδή όμως αυτή η λογική προσέγγισις των κρισίμων αποφάσεων πιθανώς εξακολουθεί να μην αρκή δια τον δύσπιστον αναγνώστην, ας προσεγγίσωμεν την ουσίαν.

  Το ότι οι κατέχοντες σήμερον τα κτίρια είναι σχισματικοί, δεν είναι η κρίσιμος Πατριαρχική πράξις που το διεπίστωσεν πρώτη. Αντιθέτως, η Ιερά Κοινότης και το Πατριαρχείον αλλά και η κοινή συνείδησις του Αγίου Όρους, από το 1972 και εντεύθεν αντεμετώπιζον ως σχισματικούς τους «Εσφιγμενίτας» μοναχούς. Απλώς το 2002 πλέον εθεωρήθη παρά πάντων ότι εξέλειπαν όλαι αι πιθανότητες αποκαταστάσεως της τρωθείσης τόσον δεινώς ενότητος του σώματος του Αγίου Όρους και της Εκκλησίας και ούτω ελήφθησαν αι κρίσιμοι αποφάσεις πριν η κατάστασις καταστή παντελώς ανεξέλεγκτος και μη αναστρέψιμος.

  Ως γνωστόν δε παλαιόθεν εθεωρήθη άκρως επικίνδυνον και ως εκ τούτου αδιανόητον να εγκαταβιούν εις το Άγιον Όρος σχισματικοί και τούτο είχεν προβλεφθή πάντοτε ρητώς και απεριφράστως. Οι παλαιοί Αγιορείται Πατέρες, οι οποίοι είχον ανέκαθεν αδούλωτον φρόνημα και παρρησίαν γνώμης, διεφώνουν συχνάκις μεταξύ των και προς τας επιλογάς της Μητρός Εκκλησίας, αλλά πάντοτε εντός ωρισμένων ορίων και διατηρούντες σταθερώς αρραγή την ενότητά των. Δι’ αυτούς το σχίσμα απετέλει κορυφαίον αμάρτημα. Ούτω απέκλεισαν απολύτως την εγκαταβίωσιν σχισματικών εν Αγίω Όρει.

  Εάν τυχόν όμως αμφιβάλλουν κάποιοι δια την διαπίστωσιν εν προκειμένω των προϋποθέσεων του σχίσματος, ερωτώμεν και παρακαλούμεν να απαντήσουν εν νηφαλιότητι, ιδίως οι έχοντες έστω στοιχειωδώς εκκλησιαστικήν ζωήν:

  Τι άλλο είναι άραγε κάποιοι, αν όχι σχισματικοί, όταν νυχθημερόν αρνώνται την πνευματικήν υπαγωγήν εις τον εκάστοτε Οικουμενικόν Πατριάρχην και επί πλέον εις πάσαν ευκαιρίαν χυδαιολογούν εναντίον του και του απευθύνουν φοβεράς ύβρεις ακόμη και εις απλούν ανθρώπινον επίπεδον, ενώ οι ίδιοι λειτουργούν επί ξένου αντιμηνσίου; Πέραν τούτου όμως:

  Τι είναι όταν αρνώνται την κοινωνίαν με όλας τας ορθοδόξους Εκκλησίας και ειδικώς με όλας τας Μονάς του Αγίου Όρους;

  Τι είναι, αν όχι σχισματικοί, αυτοί που αρνούνται την συμπροσευχήν με τας Μονάς του Αγίου Όρους και εξ αιτίας αυτού δεν συμμετέχουν εις τα κοινά όργανα της αγιορειτικής πολιτείας και διατηρούν μίαν Κυρίαρχον Μονήν εκτός του σώματος των αγιορειτικών Μονών;

  Τι είναι, αν όχι σχισματικός, αυτός που θεωρεί άκυρα τα μυστήρια όλων ημών των τηρούντων κοινωνίαν μεταξύ μας και με το Οικουμενικόν Πατριαρχείον και τας λοιπάς Ορθοδόξους Εκκλησίας;

  Τι είναι, αν όχι σχισματικός, αυτός που καλεί τους προσκυνητάς της Μονής να επαναβαπτισθούν;

  Τι είναι, αν όχι σχισματικός, ο προτρέπων τους πάντας να εξέλθουν από την Εκκλησία μας, «επειδή είναι του Σατανά», όπως διαβεβαιώνει ο ίδιος;

  Πεδίον συζητήσεως δεν απομένει νομίζομεν περί του αν πρόκηται εδώ περί βαρείας μορφής σχίσματος. Ούτε περί του αν δικαιούνται οι ελευθέρως επιλέξαντες και σταθερώς εμμένοντες εις το σχίσμα να εγκαταβιούν εις το Άγιον Όρος.

  Πεδίον συζητήσεως θα ηδύνατο να προκύψη, μόνον εάν ετίθετο υπό αμφισβήτησιν ο παμπάλαιος κανών ο ορίζων, να μη εγκαταβιούν εις το Άγιον Όρος σχισματικοί. Και εν προκειμένω, όπως και ανωτέρω, θέττομεν το ζήτημα εις την κρίσιν των νηφαλίων ανθρώπων:

  Υποστηρίζει άραγε κάποιος σοβαρώς, ότι οι σχισματικοί γενικώς δέον να δικαιούνται να εγκαταβιούν εις το Άγιον Όρος; Μήπως τότε, αν δηλαδή αντιμετωπισθή το θέμα ως υπόθεσις ελευθερίας εκφράσεως της θρησκευτικής εκάστου συνειδήσεως, τούτο πρέπει να ισχύση και δια τους ετεροδόξους και, διατί όχι, και δια τους αλλοθρήσκους; Διατί να τεθούν τα όρια ανοχής πέραν του σχίσματος και όχι πέραν του θρησκεύματος; Γίνεται αντιληπτόν, που δύναται να οδηγήση μία τοιαύτη συζήτησις, την οποίαν αφελώς παραθεωρούν η αγνοούν η ανέχονται η διεξάγουν ωρισμένοι;

  Υποστηρίζει μήπως κανείς ενσυνειδήτως, ότι ειδικώς επί των ανθρώπων αυτών δεν έδει να εφαρμοσθούν τα περί σχισματικών; Βάσει τίνων επιχειρημάτων θα εγένετο όμως τοιαύτη διάκρισις; Καθώς δεν γνωρίζομεν ούτε εν επιχειρήμα, υποθέττομεν ότι η διάκρισις θα είχε σχέσιν μόνον με την δυσχέρειαν της υλοποιήσεως της απομακρύνσεως των σχισματικών αυτών ανθρώπων. Νομίζομεν όμως, ότι θα επικρατή εις την υποθετικήν αυτήν σκέψιν μία σαφής ανευθυνότης.

  Εν πάση περιπτώσει: όσοι ακούουν με συμπάθειαν τους περιπεσόντας εις την κατάστασιν ενός δεινού σχίσματος και έχουν υπ’ όψιν των την ιδιοτυπίαν του αγιορειτικού καθεστώτος και της αγιορειτικής ιστορίας, συμφωνούν άραγε μαζί των πράγματι, ότι η κατάστασις αυτή είναι ακίνδυνος δια το Άγιον Όρος; Η μήπως φρονούν, ότι θα πρέπη να προσχωρήσωμε όλοι ημείς οι υπόλοιποι Αγιορείται και όλαι αι Ορθόδοξοι Εκκλησίαι εις τας δοξασίας των, δια να αρθούν δι’ αυτού του τρόπου το σχίσμα των και οι ποικίλοι εξ αυτού κίνδυνοι;

  Γ. Ακούομε συχνάκις το επιχείρημα, ότι οι ένοικοι της Μονής ζουν επί πολλά έτη εντός των τειχών της και είναι άδικον να απομακρυνθούν.

  Από πλευράς ανθρωπίνης ασφαλώς δεν είναι ούτε ανώδυνον ούτε ευχάριστον. Επειδή όμως όλοι γνωρίζομεν ότι αι διαστάσεις του θέματος είναι ευρύτεραι και πολύπλευροι δέον όπως διευκρινισθούν τα εξής:

  Είναι γνωστόν, ότι το σχετικόν ζήτημα τίθεται, αφ’ ης εξετραχύνθη πέραν παντός ορίου η στάσις των ιθυνόντων εντός της Μονής. Προ της τροπής αυτής των πραγμάτων, αδιάπτωτοι ήσαν αι προσπάθειαι και άσβεστοι αι ελπίδες συγκλήσεως, κάποτε δε εθεωρήθη όντως εφικτόν να επιτευχθή η ποθητή ενότης. Όλοι οι αγιορείται πατέρες και οι έστω κατ’ ελάχιστον γνωρίζοντες το θέμα φίλοι του Αγίου Όρους αλλά και πολλά μέλη της εν λόγω ομάδος, ομολογούν ότι η κατάστασις εξετράπη λόγω της πρωτοφανούς φανατικής αδιαλλαξίας του και σήμερον ηγέτου των και των περί αυτόν ελαχίστων, οι οποίοι εκτός των άλλων απέρριψαν και σειράν όλην αλλεπαλλήλων συμβιβαστικών προτάσεων. Αποτελεί κοινήν πεποίθησιν, ότι εκ των έσω προέκυψεν το πρόβλημα.

  Οι κινούντες λοιπόν τα ηνία και οδηγήσαντες τους συμμοναστάς των αμετακλήτως εις την δεινήν σημερινήν θέσιν, είναι δίκαιον να αναλάβουν κάποτε και την ευθύνην να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι το πρόβλημα της απομακρύνσεως, αντί να προβάλλουν ανεξόδως εαυτούς ως μάρτυρας.

  Κατακλείομεν αναφερόμενοι εις την ημετέραν θέσιν. Ευθύς από της αναλήψεως της Μονής η αδεφότης και προσωπικώς ο Καθηγούμενος ετοποθετήθημεν σαφώς:

  Ανελάβομεν ένα σύνθετον έργον λέγοντες «να είναι ευλογημένο» εις την πρόσκλησιν του Αγίου Όρους. Προχωρούμεν σταθερώς και αποκαθιστώμεν σταδιακώς την εύρυθμον λειτουργίαν των υποθέσεων της Μονής. Βαθμηδόν επιλύομεν συν Θεώ πολλά προβλήματα με ιδιαιτέρως θλιβεράς πτυχάς, η αναφορά εις τας οποίας δεν είναι του παρόντος. Η Μονή άγει νέαν περίοδον εις την ιστορίαν της και έχει εισέλθη αμετακλήτως εις μίαν πορείαν, η οποία δεν είναι δυνατόν πλέον να ανακοπή.

  Με τους παραμένοντας παρανόμως εντός της Μονής δεν μας χωρίζει τίποτε εις ανθρώπινον επίπεδον. Έχομεν ανοικτήν την αγκάλην μας και τους εκαλέσαμεν και τους καλούμεν πάντοτε, όλοι όσοι προτάσσουν ανυποκρίτως και ασκοπίμως την αγάπην των δια την Ιεράν Μονήν Εσφιγμένου και το Άγιον Όρος, να κατανοήσουν την αιτίαν του προβλήματός των και να αποδεχθούν την πραγματικότητα, να προσέλθουν κοντά μας και να μας δώσουν την χαρά να εξετάσωμε τας δυνατότητας της ειρηνικής συνυπάρξεώς των με την νέαν διοίκησιν της Μονής.

  Ευχόμενοι εις όλους να Σας σκέπη η χάρις της Παναγίας μας, διατελούμεν μετά πολλής της τιμής.

  Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Εσφιγμένου
  +Αρχιμ. Χρυσόστομος
  και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί.

  Αναδημοσίευση από: esphigmenou.gr/index.php?mid=5&sid=4&newsid=27

  18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

  egolpion.com/katalipsies_esfigmenou.el.aspx

  • ακκ says:

   Και σε απλα Ελληνικα ‘φαναριωτη’ αρθρογραφε !!

   ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ,
   οι οποιοι , ΡΗΤΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΩΣ , ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ ;

   ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ , ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ , ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ κ.λ.π. ;;; !!!!

   ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ;

   ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ….ΩΣ …’ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ’ ;;

   ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ …ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ….. ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ;;;;;

   ΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ….ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ;;

   ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ;

   ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ …

   ΚΑΙ ΟΙ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ…. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ !!!!!

   ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ….ΦΑΝΑΡΙΩΤΙΚΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ…..ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΕ…ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ !!!!!!!

   ΟΜΩΣ….ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΩΞΕΤΕ ….
   Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑ……ΚΑΙ….ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!!!!!!

   ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ..ΙΣΩΣ…ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕΤΕ !!!!

   ΤΟΝ ΘΕΟ ΟΜΩΣ …..ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ , ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ !!!

   ΓΡΗΓΟΡΑ …ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ !!!! και τοτε …που να κρυφτουμε !!!!
   Εχω διαβασει ομως …, εχει ιδιαιτερη μεταχειρηση για τους ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ !!!!!

   Ας με συγχωρεσει Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ,για ολα οσα εχω κανει και γραψει….αλλα οπως ολοι οι λα’ικοι , ετσι και εγω ,
   ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΚΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ , κ. Βοθρολομαιου
   που συλειτουργει και συμπροσευχεται ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ,
   ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ , μεσω των Αγιων μας ( που …ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ μνημονευετε , αφου δεν τηρειτε τον Αγιο βιο τους ) !!!!

   Οι πρεσβειες της Παναχραντου Δεσπινας Θεοτοκου…
   ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΦΩΤΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ …ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΤΗΣ !!!!

 7. αθηναια says:

  Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΞ ΟΣΩΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΞ ΑΛΛΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ:

  ΟΙ ΚΑΛΟΓΗΡΟΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΨΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΑΚΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ κκ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΣΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΩΣ ΑΝΩ ΚΥΡΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΟΡΘΟΤΟΜΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ ΜΕ ΑΛΛΟΔΟΞΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΣΧΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΣΤΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΣΕ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ, ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
  ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΣΦΙΓΜΕΝΗΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ (ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ) ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΖΟΥΝ.
  Ο κκ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ (ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ.
  ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΡΟΦΗ.
  ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΕΓΩ Η ΑΦΕΛΗΣ……. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΙΕΡΕΑ (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ) ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ;
  ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ (ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΘΕΟΣ;) ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ;
  ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ κκ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ
  Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΑΝΑΓΚΗ!!!

 8. ΔΙΚΑΙΩΣ ΟΙ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ says:

  Όμως τι δρακονιανό προβοκατόρικο νεοθρήσκευμα θα έχει αυτή η νεοβυζαντινή αυτοκρατορία ΜΑΙΜΟΥ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ που σχεδιάζουν οι αντίπαλοι μας;;

  Ορθόδοξο 888;;

  Όπως «ορθόδοξος» είναι τάχα μου ο Οικουμενιστής αρχισιωνιστής και ανθέλληνας Τουρκόφιλος Βαρθολομαίος που υβρίζει σήμερα τους επαναστάτες του 1821;;; Πριν από αυτόν υπήρξε σειρά όμοιων θεοσοφιστών Οικουμενιστών του Π.Ε.Θ ή M.R.A. 666 (Παγκόσμια Ενωμένη Θρησκεία) με αρχή τον αρχιμασόνο Αθηναγόρα και άλλους και με εκκίνηση-starter-μίζα της εκτροπής την ημερολογιακή εκτροπή (νέο ημερολόγιο) και την προσέγγιση με το Βατικανό, ενώ όσο προχωρούσαν τα χρόνια η κατάσταση χειροτέρευε μεθοδικά….

  Ο Βαρθολομαίος στα πλαίσια του Π.Ε.Θ. προωθεί στην Ελλάδα σήμερα εκτροπή της Ορθοδοξίας 888 σε χριστιανική σουφιστική σχιζοφρενική παρωδία 666 ως παρανοϊκου κράματος ορθόδοξου εβραιοχριστιανισμού και αρχαίου παγανιστικού λατρευτικού θρησκευτικού δωδεκάθεου (με οιωνούς-θυσίες-ειδωλολατρίες και τα λοιπά δρακονιανά και εμετικά) (ΣΟΥΦΙΣΜΟΣ)

  Μελετήστε παρακάτω το προβοκατόρικο νεοθρήσκευμα που μαγειρεύουν οι θεοσοφιστές για την «αυτοκρατορία τους»…

  M.R.A. 666 ως αιτία πόλωσης, ιερού πολέμου τζιχαντ, μεταξύ ΗΠΕΙ(Δύσεως) και ΡΙΚ(Ανατολής)
  ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/09/mra-666.html

  Προς Χριστιανούς Ορθόδοξους: Αποδεσμευτείτε από MRA 666 και Πατριαρχείο Κων/πολης
  ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/02/mra-666.html

  Χριστόδουλος, τον έφαγε η μασονία επειδή αρνήθηκε να εκτελέσει τα σχέδια τους
  ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/09/blog-post_17.html

  ΤΑ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΟΣΟΦΙΚΑ «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ» ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΥ»
  pentaedron-kafes.blogspot.com/2009/02/blog-post_9656.html

  Σεληνιακό Μέντιουμ Παϊσιος: Προγραμματιστής των Γλύξμπουργκ-Βαρθολομαίου και του «Δώρου» Κων/πολη
  ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/05/blog-post_17.html

  Ο Γέροντας Παίσιος με τον …καλύτερο Πατριάρχη
  ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/05/blog-post_31.html

  Σήμερα σχεδόν όλο το «Αγ.Ορος» (εκτός τελευταίας αντιστεκόμενης στο 666-ΠΕΘ και διωκόμενης «μονής Εσφιγμένου») σε συμπαιγνία με το Φανάρι, σε συμπαγνία με τους «Εψιλον-Φουράκηδες»(ΜΟΝΗ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ), σε συμπαιγνία με μονές στην Αγγλία, και με τον Κάρολο της Αγγλίας προωθούνε Σουφισμό 666 και Π.Ε.Θ. όπως δείξαμε ανωτέρω.

  βλ. επίσης απόσπασμα κειμένου Πρυτανείας Ο.Ε.Α. 22-5-2004:

  ΟΙ ΣΟΥΦΙΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΕΚΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΑΜΙΓΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΣΟΥΦΙΣΜΟ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.

  ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΑ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΔΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΕΚΕΙ ΣΟΥΦΙΣΤΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΩΝΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΤΙΣ 12-5-2004 ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, ΑΣΠΑΣΘΗΚΕ ΕΙΚΟΝΙΚΩΣ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΔΙΑ ΝΑ ΣΥΡΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΕ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΟΥΦΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΕΛΕΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΟΥΦΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ.

  Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΓΕΤΗΣ – ΠΑΠΑΣ ΤΟΥ ΣΟΥΦΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΡΑΧΜΑΝΤ ΑΧΜΑΝΤ Ή «ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ 666» ΚΑΙ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΓΑΡΩΝ ΤΟΥ «ΤARA CENTER» ΛΟΝΔΙΝΟΥ.

  ΟΘΕΝ ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΦΙΣΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ.

 9. Paul says:

  O BAΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΑΠΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΩ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟΝΗΜΟ

 10. Ενας Ανοητος says:

  ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΕΙΧΕ ΕΙΠΩΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ….ΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗΝ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ……

  Το αγιον ορος θα βουλιάξει απο σεισμο,για να μην εισέλθουν μεσα οι βέβηλοι.. Εσεις οι μοναχοι που θα ζειτε τοτε την εποχη του αντιχριστου,θα βγειτε μονο απο το περιβόλι με το ράσο σας και δεν θα πάρετε τίποτα άλλο…Πριν γίνει αυτο η θεοτοκος θα ελθει ολοζώντανη και θα σας ειδοποίηση,να βγειτε απο το αγιον ορος και να κηρύξετε στους χριστιανούς μετάνοια…Η χερσόνησος θα σχιστεί σε κοματια και ο Αθως σαν Ηφαίστειο θα σφυρίζει και ο ηχος του ανάλογά με τον καιρο θα φτάνει μεχρι την κρητη..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *