Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Βλάσφημοι αρχιερείς… έχιδνες ευσεβείς, λύκοι γραμματείς, αρχι-δεσπότες του Αγίου Έθνους μου προδότες.
Το ελάχιστο που κάνετε εις τον αδελφό σας, τούτο πιείτε εις τον Κύριο μου, και εσείς κάτω από τα ιερά τα άμφια, φοράτε ιερές ζαρτιέρες;

Ουαί !!! εσάς πόρνοι !!!!

Σας είπε ο Κύριος : «το να είστε στην οδό μου, εστί ούτε δεύτερο μανδύα να κρατάς για σένα, και τα πάντα τα ελέη είναι ελέη Θεού προς τον Λαό Του, το ποίμνιό Σας !’»

Και εσείς αρχι-ιεράρχες σαν τα τσακάλια τις σάρκες σας ξεσκίζετε αναμεταξύ σας για το ποιος θα φάει ποιο πολλά από την περιουσία του Ελληνικού Λαού;

Και διαμελίσατε την Μίαν Αγία Αποστολική Ορθόδοξο της αγάπης εκκλησία … σε εκατοντάδες αυτόνομα κρατίδια, και ως βασιλείς υπηρετείτε ως δημόσιοι υπάλληλοι τον καίσαρα σας;;;  πουλώντας τα πρόβατα στους ανθρωποφάγους και παιδεραστές του έθνους της κατάρας των ανθρώπων… μέσα στην Ελλάδα;

Ουαί!!! ουαί !!!

Λάσπες ρίξτε στα μούτρα σας… και λινάτσες αντί για ράσα ! Εσείς δεν είστε παιδιά μου, αλλά υιοί του σατανά σας.
Τρεις τα ανάθεμα, να θερίσετε από τα σπαρμένα σας ! ! !

 

ΦΩΝΗ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

63 thoughts on “Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

 1. croif101 says:

  ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΡΟΔΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ!!!! ΤΟΣΗ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ,ΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ!!!
  ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΑΛΩΝΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΝΤΑΓΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΟΥΝ.
  ΙΣΧΝ ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ.
  ΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΕΙΣΤΟΣ ΜΕΘ ΗΜΩΝ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ.
  ΜΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΛΑ,ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΗΝΨΥΧΗ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ.
  ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ,ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠ ΤΟΝ ΛΑΟ.
  ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ,ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ,ΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΘΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ,ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ.
  ΕΛΛΗΝΕΣ,ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΙΑ ΘΕΟΙ ΕΣΤΕ.
  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

   • croif101 says:

    ΓΙΑΤΡΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΩ.
    ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ,Η ΣΚΙΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ,ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΟΠΩΣ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑ?
    ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΟΙ ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΝΟΕΣ,ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ,Π ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ.
    ΤΙ ΛΕΣ?ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ!!!

    • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Ποιο σκότος και ποια σκιά;
     Είπα εγώ κάτι για αυτά;
     Για ποιο πράγμα πλησιάζει ο καιρός επικίνδυνα;

 2. ΦΦ. says:

  Socratesnie λυπάμαι που στο λεω αλλά χίλια δίκια να έχεις,δεν έχεις κανένα δικαίωμά ούτε εσύ ούτε κανένας μας να κρίνουμε, μη πέφτεις στη παγίδα γιατί με τα μέτρα που κρίνεις θα κριθείς!

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   ΦΦ απλά γνωστοποιεί την αλήθεια. Πρόσεξε τι θα κάνω εγώ.

   Ο Θεός με τα διαστροφικά ένστικτα.
   Εξοδος 32:27-28. «Οὕτω λέγει Κύριος ὁ Θεὸς τοῦ Ἰσραήλ· Ἄς βάλῃ ἕκαστος τὴν ῥομφαίαν αὑτοῦ ἐπὶ τὸν μηρὸν αὑτοῦ· καὶ διέλθετε καὶ ἐξέλθετε ἀπὸ πύλης εἰς πύλην διὰ τοῦ στρατοπέδου, καὶ ἄς θανατώσῃ ἕκαστος τὸν ἀδελφὸν αὑτοῦ καὶ ἕκαστος τὸν φίλον αὑτοῦ καὶ ἕκαστος τὸν πλησίον αὑτοῦ. Καὶ ἔπεσαν ἐκ τοῦ λαοῦ ἐκείνην τὴν ἡμέραν περίπου τρεῖς χιλιάδες ἄνδρες.»

   Ο ορισμός της διαστροφής.
   Ποιος Πατέρας τιμωρεί τα τέκνα του με τέτοιο τρόπο; Μόνο ένας παΤέρας πραγματικό Τέρας θα μπορούσε να συλλάβει με το μυαλό του μια τέτοια τιμωρία.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Και έπειτα μιλάς για Κρίση. Ποια Κρίση φίλε μου ΦΦ; Ο Θεός τον οποίο λατρεύεις υποσχέθηκε την δευτέρα παρουσία του και την Κρίση στην Γενιά των μαθητών του.
   Πράγμα το οποίο σημαίνει πολλά και κατά κύριο λόγο οτι είσαι αδιάβαστος. Δεν γνωρίζεις τι λέει η Αγία σου Γραφή. Αυτό δεν σε τιμά καθόλου.
   Το να ασκεί κάποιος τυφλή Πίστη δεν διαφέρει απο τους υπόλοιπους που πιστεύουν κάτι άλλο.

 3. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Επειδή το βίντεο ξεκινάει με τον Χρυσόστομο και την δήθεν αγάπη προς αλλήλους, να πω κι εγώ δυο λόγια για τους Ιεράρχες και πατέρες της εκκλησίας.
  Αυτοί μίσησαν τον ελληνισμό και αγάπησαν τον Ισραήλ. Θα σας το αποδείξω αμέσως.

  Ιωάννης Χρυσόστομος:
  «Αν κοιτάξεις στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) θα δεις, τέφρα και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας, όλα δε είναι γεμάτα ακαθαρσίες και πύον, και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν από σκουλήκια. Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΤΟΥΣ. Εμείς όμως, δεν παραιτούμαστε από την μάχη εναντίον τους». (Υπόμνημα εις τον άγιον Ιωάννην τον Απόστολον και Ευαγγελιστήν, Ομιλία Ξ’, 59.369-370)

  https://books.google.gr/books?id=z09JD5utn_4C&printsec=frontcover&hl=el&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false Στην σελίδα 369- 370

 4. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Ιωάννης ο Χρυσόστομος:
  «Πού είναι τώρα οι σοφοί των Ελλήνων με τα πυκνά τους γένια, με τους έξωμους χιτώνες τους και με τα παραφουσκωμένα λόγια; Όλη την βάρβαρη Ελλάδα ο σκηνοποιός (ο Παύλος) επέστρεψε (εκχριστιάνισε). Ας είναι ανάμεσά τους κι αυτός ο περιβόητος Πλάτων, που τρεις φορές πήγε στη Σικελία, γεμάτος επίδειξη και κομπορρημοσύνη, μα κανείς δεν του έδωσε προσοχή. Όμως εκείνος ο σκηνοποιός όχι μόνο στη Σικελία, όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σ’ όλη την οικουμένη πέταξε και δεν σκανδάλισε, και είναι φυσικό, γιατί οι διδάσκαλοι δεν καταφρονούνται από την εργασία τους αλλά από τα ψέμματά τους».
  (Ερμηνεία εις την “Προς Ρωμαίους επιστολήν”, 60.407)

  http://khazarzar.skeptik.net/pgm/PG_Migne/John%20Chrysostom_PG%2047-64/In%20epistulam%20ad%20Romanos.pdf σελ 13

  Βάρβαρη η Ελλάδα και οι φιλόσοφοι της.
  Μάλιστα! Μάλιστα!

 5. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Ο Ιωάννης Χρυσόστομος «εις τον μακάριον Βαβύλαν» ξεκαθαρίζει για ποιόν λόγο διεσώθησαν από την μανία των χριστιανών και κάποια ελάχιστα κείμενα των ελλήνων φιλοσόφων.

  «Οι φιλόσοφοι (των Ελλήνων) είναι καταγέλαστοι και δεν διαφέρουν από τα φλύαρα παιδιά. Είναι τόσο γελοία αυτά που έγραφαν ώστε τα βιβλία τους εξαφανίστηκαν κι αν διεσώθει κάποιο βιβλίο τους, βρίσκεται στα χέρια χριστιανών και με αυτόν τον τρόπο εξευτελίζουμε τις πλεκτάνες τους διότι δεν φοβόμαστε τα φίδια και τους σκορπιούς. Έχουμε λάβει εντολή από τον Θεό να καταπατούμε τα φίδια και τους σκορπιούς» (539,2 D–E)

  http://patrologia.graeca.tk/hta/db/John%20Chrysostom_PG%2047-64/De%20Babyla%20contra%20Julianum%20et%20gentiles.pdf.txt.db.html 61-65

  Φίδια και σκορπιοί λοιπόν για τους χριστιανούς Πατέρες ο Πλάτων, ο Σωκράτης, ο Ηράκλειτος, ο Αριστοτέλης και όλοι οι άλλοι μεγάλοι Τιτάνες του πνεύματος στους οποίους όλος ο πολιτισμένος κόσμος υποκλίνεται.

 6. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Ιωάννης Χρυσόστομος:
  «Όλα αυτά τα λόγια της ελληνικής μωρίας, είναι παραληρήματα που προκαλούν το γέλιο. Διότι όπως ακριβώς εάν κάποιος αποτολμά να σημαδεύει τον ουρανό με το τόξο του προσπαθώντας να τον κάνει κομμάτια με τα βέλη του ή να αποστερέψει τον ωκεανό με το να τον αδειάζει με τα χέρια του, δεν θα υπάρχει κανένας εύθυμος που δεν θα γελάσει μαζί του, αλλά οι σοβαρότεροι θα χύσουν πολλά δάκρυα (για τα χάλια του). Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όταν οι Έλληνες μας αντιμιλούν, είναι καλό να γελάς εις βάρος τους και να κλαις για λογαριασμό τους. Διότι αυτοί επιχειρούν πολύ πιο κενόδοξα πράγματα απ’ αυτόν που ελπίζει ότι μπορεί να τραυματίσει τον ουρανό ή να αδειάσει τη θάλασσα».
  (Εις τον μακάριον Βαβύλαν και κατά Ελλήνων, παρ. 21)

  http://khazarzar.skeptik.net/pgm/PG_Migne/John%20Chrysostom_PG%2047-64/De%20Babyla%20contra%20Julianum%20et%20gentiles.pdf

 7. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Ιωάννης Χρυσόστομος:
  «Πόσο κόπιασε ο Πλάτων με τους μαθητές του με το να μας συζητεί περί γραμμής και γωνίας και σημείου και περί αριθμών αρτίων και περιττών και ίσων μεταξύ τους και ανίσων και για τέτοια θέματα λεπτεπίλεπτα ως ο ιστός της αράχνης (διότι αυτά στη ζωή είναι περισσότερο άχρηστα από εκείνα τα υφάσματα) και χωρίς να ωφελήσει πολύ ή λίγο με τις συζητήσεις αυτές εγκατέλειψε έτσι τη ζωή;».
  (Ερμηνεία εις την “Α΄ Κορινθίους επιστολήν”, Ομιλία Δ’, 61.34)

  http://khazarzar.skeptik.net/pgm/PG_Migne/John%20Chrysostom_PG%2047-64/In%20epistulam%20i%20ad%20Corinthios.pdf σελ 20

 8. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Mέγας Βασίλειος:
  «Προσταγή, μη δειλιάζετε από των Ελληνικών πιθανολογημάτων… τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν» Βασίλειος ο Μέγας, 330-379 μ.Χ. Εις τον προφήτην Ησαΐαν προοίμιον 7.196.3

  https://greekdownloads3.files.wordpress.com/2014/09/enarratio_in_prophetam_isaiam.pdf σελ 102

 9. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Ο Ιωάννης ο Νηστευτής θέσπισε 4 Κανόνες «περί μαλακίας» όπου μεταξύ άλλων κατηγορεί τους έλληνες φιλόσοφους ότι είχαν κυριευθεί από το πάθος της μαλακίας.

  «Ο Θεός μισώντας τόσο πολύ εκείνους τους υπερηφάνους φιλόσοφους των Ελλήνων, τους άφησε να κυριευθούν από την αμαρτίαν αυτήν δια τιμωρία της ειδωλολατρείας των» Πηδαλιον σελ 567 http://www.kenef.phil.uoi.gr/pdf/14936/14936.pdf

  Μαλάκες λοιπόν οι έλληνες φιλόσοφοι.

 10. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Ο Κλήμης Αλεξανδρεύς στον «Προτρεπτικό» λέει για τον Ορφέα πως ήταν απατεών και διαφθορέας των συνειδήσεων (κεφ. 1), για τον Όμηρο πως είναι διδάσκαλος πορνείας (κεφ. 4), ο Πλάτων είναι απατεών που κατέκλεψε την σοφία των Εβραίων (κεφ. 6), ο Φειδίας, ο Πραξιτέλης και οι άλλοι μεγάλοι γλύπτες είναι ηλίθιοι (κεφ. 10)

  http://khazarzar.skeptik.net/pgm/PG_Migne/Clement%20of%20Alexandria_PG%2008-09/Protrepticus.pdf

 11. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Ευσέβιος της Καισαρείας
  «Τον πτωχόν και πένητα λαόν σήκωσες από… της κοπριάς των Ελληνικών μυσαγμάτων (βδελυγμάτων) και κάθισες αυτόν μετά των αρχόντων του Ισραήλ, τον όντος λαόν αυτού» Ευσέβιος Ευαγγ. Προπαρ. / Εις τους ψαλμούς / αλληλούια. ριβ΄ (23.1352.34)

  http://khazarzar.skeptik.net/pgm/PG_Migne/Eusebius%20Caesariensis_PG%2019-24/Commentaria%20in%20Psalmos.pdf σελ 493

 12. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  «Ο Μέγας Αθανάσιος έγραψε τον περιβόητο λόγο κατά των Ελλήνων με τον οποίο δεν αρκέστηκε στο να τους αποκηρύξει ως ειδωλολάτρες αλλά κατέκρινε και χλεύασε και την σοφία τους.» Ιστορία του ελληνικού έθνους Τομ 9 σελ 192.

 13. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Γρηγόριος Ναζιανζηνός ο Θεολόγος
  «Η σοφία των Ελλήνων είναι τύφος… Οι Έλληνες είναι αλαζόνες…δεισιδαίμονες…αυθάδεις…».
  (Εις Ηρώνα τον φιλόσοφον)

  http://khazarzar.skeptik.net/pgm/PG_Migne/Gregory%20of%20Nazianzus_PG%2035-38/In%20laudem%20Heronis%20philosophi%201.pdf

  Τι είναι η σοφία των προγόνων σας εβραιοέλληνες;
  Τι ήταν οι έλληνες πρόγονοι σας;

 14. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  «Η ελληνική ποίηση, η φιλοσοφία, η φιλολογία και η ιστορία καταπολεμήθηκαν απο την εκκλησία.» Ιστορία του ελληνικού έθνους Τομ 9 σελ 194.

 15. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Οι εβραιόφρονες νεοφαρισαίοι Ιεράρχες του χριστιανισμού έθεσαν τη μαύρη διαχωριστική γραμμή, απαρνούμενοι την (ενιαία) ελληνική καταγωγή τους με το να αυτοαποκαλούνται με υπερηφάνεια «ο καινός (=νέος) Ισραήλ»

  Έλληνες Αλληλουια!!

 16. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

  Αχ ρε ντόκτορ, την καρδιά και το μυαλό σου τα έχουν πλημμυρίσει το μίσος. Δεν υπηρετείς καμία αλήθεια, παρά μόνο την αρρωστημένη παθογένειά σου. Είσαι και μεγάλος άνθρωπος. Βλέπεις; Αυτά παθαίνει όποιος ηθελημένα αρνείται τον Χριστό. Αρρωσταίνει ψυχικά και σωματικά και δεν βρίσκει ηρεμία. Μόνο ο Χριστός αναπαύει την ψυχή του ανθρώπου.
  Ο σύγχρονος Έλληνας δεν αρνείται τον Χριστό γιατί ανακάλυψε άλλη αλήθεια, αλλά γιατί εγκατέλειψε τον ελληνικό τρόπο ζωής, τον ρωμαίϊκο και έγινε αμερικανόδουλος ευρωλιγούρης. Αλλά είπαμε… ΤΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ…

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Καλημέρα Ρωμηοσύνη. Είχες εξαφανιστεί για αρκετό καιρό και χαίρομαι που έδωσες το παρόν και είσαι καλά. Ξέρω οτι τα παραπάνω σου προκαλούν αναγούλα διότι αυτή είναι η αλήθεια και δεν μπορείς να το αρνηθείς. Ο Χριστός φίλε μου δεν αναπαύει την ψυχή του ανθρώπου. Η Θεότητα του είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι υποσχέσεις του δεν εκπληρώθηκαν. Λες ότι την καρδιά και το μυαλό μου τα έχουν πλημμυρίσει το μίσος. Μίσος για τον Θεό; Για τον συνάνθρωπο μου; Πιστεύεις οτι μισώ τον Θεό; Οτι μισώ εσένα και τον Άσχετο Αδαή;

   • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

    Μισείς τους χριστιανούς γενικά. Άδικα παιδεύεσαι. Το αρχαίο ελληνικό στεγνό πνεύμα ήδη ζει σήμερα σε όλη τη δυτική κοινωνία. Και όπως λέει και εφυέστερος των ελλήνων, Νίκος Λυγερός ΄΄η Πόλις θα παρθεί, αυτό είναι το μόνο σίγουρο΄΄. Η Αναγέννηση του Ελληνισμού όμως δεν γίνεται να καταλήψει πουθενά αλλού παρά μόνο στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ!!!

    • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Ρωμηοσύνη μην μπορώντας να αντικρούσεις τα άνωθεν σχόλια μου για τους Πατέρες της εκκλησίας, κατέληξες να πεις οτι έχω μίσος για τους χριστιανούς. Κάποιοι άλλοι βρίζουν, εσύ είσαι πιο συγκρατημένος. Δεν σε μισώ. Δεν μισώ τον Socratesnio που φτιάχνει ωραία άρθρα και Βίντεο. Άσχετα αν δεν συμφωνούμε. Του το αναγνωρίζω όμως. Και μην ξεχνάς οτι ένας άνθρωπος που είχα συμπαθήσει πάρα πολύ απο δω μέσα ήταν ο ΠΔ. Πόσες φορές Ρωμηοσύνη σε ρώτησα τι κάνει το φιλαράκι ο ΠΔ και γιατί έχει εξαφανιστεί;

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Παλιόφιλε ντόκτορ, μπορεί να μην μισείς τον κάθε άνθρωπο προσωπικά, εχθρεύεσαι όμως την χριστιανοσύνη ως ιδέα. Μην κολλάς στις λέξεις. Για τους πατέρες που λες ξέρεις πολύ καλά ότι έχουμε απαντήσει πολλές φορές και ο Αδαής και ο Δαίδαλος και ο παλιός φίλος ΠΔ, ο Γιδοβοσκός και άλλοι. Έχουμε κάνει αναλύσεις απίστευτες. Όμως όλο τα ίδια και τα ίδια. Είναι κουραστικό.

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ρωμηοσύνη παραπάνω είπες οτι μισώ τους χριστιανούς, ενώ τώρα λες οτι μισώ τον χριστιανισμό ως ιδέα. Αποφάσισε και πες μου τι μισώ για να μάθω κι εγώ.

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Από εσένα έχει εξαφανιστεί.Εχει αλλάξει nickname
      όπως αρκετοί αλλωστε …
      Ακόμη μια φορά δεν κατανοείς,τι και ποιος κρύβεται
      στις λέξεις ανθρώπων και δηλώνεις με θράσος ότι κατανοείς περισσότερο από εμάς,λέξεις Θεού .
      Σχολιάζει ο Π.Δ και μάλιστα συχνά αλλά εσύ αγρόν ηγόραζες.
      Από σεβασμό ,δεν θα φανερώσω το nickname για να τον φαίρω
      σε δύσκολη θέση.Μας βαρέθηκε γιατρέ και δεν είναι ο μόνος!

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Οι άλλοι δικαιολογημένα εξαφανίστηκαν γιατί τους έφαγε ο Μεγαλόσαυρος. Και αν ο ΠΔ βαρέθηκε κάποιον αυτός είσαι εσύ. Είσαι βαρετός τύπος. Μαζί μου γνώρισε καινούργια πράγματα και γέλασε με την ψυχή του. Δεν θυμάσαι τότε που σατίριζα τον chaos τι είχε γίνει;

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Και για να σε πειράξω λίγο.

   «Το όνομα των ελλήνων απογυμνωμένο απο την αρχαία ένδοξη σημασία του απέκτησε αυτή του ειδωλολάτρη. Κατά συνέπεια και αυτό και ολα τα παράγωγα του οπως «ελληνικός» «ελληνισμός» ελληνίζω» «ελληνοφρονώ» για πολλούς αιώνες αποκρούστηκαν και καθυβρίστηκαν απο την νέα πίστη.»
   (Ιστορία του ελληνικού έθνους Τομ 9 σελ 193.)

  • Απογονος του Αντιοχου του μονοφθαλμου says:

   Γιατρε την ξεφτυλισ μενη »’ πνευματικη κατασταση»’ των βαρβαρων- εγωιστων και πρωην ωμοφαγων – ολων των τυπων με το γενικο χαρακτηρισμο χριστιανοι , ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΣΑΝ ΣΑΜΑΝΙΚΑ ΔΙΠΟΔΑ [σχαμανοι-σιχαμενοι]

 17. ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ says:

  Γιατρε ο πονηρος ειναι ο καλυτερος θεολογος.οποτε κ εσυ μιας κ εχεις ακαθαρτο πνευμα εισαι δασκαλος θεολογιας.γιατι το λεω τωρα αυτο.θελω τη βοηθεια σου.εκανα μια ερωτηση στον γιοχαν κ δεν απαντησε(ισως να μη την ειδε).ο Κυριος ειπε στους Αποστολους(οποτε κ στους διαδοχους) οτι εαν συγχωρησουν αυτοι τοτε θα συγχωρησει κ Αυτος(Μυστηριο Εξομολογησης).ακομη ειπε οτι πρεπει να λαβουμε το Σωμα κ το Αιμα Του για την σωτηρια.εσυ τι πιστευεις,ορθοδοξος ιερεας θα εδινε αδεια σε χριστιανο να λαβει Θεια Κοινωνια οταν απορριπτει την Παλαια Διαθηκη,λεει Τον Γιαχβε διαολο κ μπλεκει χριστιανισμο με νεο-ειδωλολατρεια?ειδες ρε?ο φιλος ο Ρωμηοσυνη λυπαται για σενα.εγω παλι ευχαριστως θα σε κοπαναγα με τη σκεπαρνια στο κεφαλι(ετσι για να χασει κ ο δαιμονας την κατοικια).μιας κ δεν μπορω σε λιγο που θα παω για σκαλισμα θα κοπανησω καμια οχια κ θα σε σκεφτομαι.καλημερα κ καλο καλοκαιρι

  • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

   Καλημέρα αδελφέ,Θέλει προσοχή να μην παραπλανηθούμε .
   Ο γιατρός είναι ειδικός στο μπλέξιμο και στην παραπλάνηση.
   Δεν πετάμε την Π.Δ , μετά θα έρθει καιρός που θα πετάξουμε και την Κ.Δ,
   διότι εάν κόψουμε ρίζες , θα καταστρέψουμε καρπό και θα τον πετάξουμε.
   Από την άλλη ΔΕΝ έχουμε τον ίδιο Θεό με τους εβραίους ειδάλλως να ΑΦΗΣΟΥΜΕ την πανθρησκεία να ΠΕΡΑΣΕΙ αμαχητή.Κύριος και Θεός μας είναι ο Χριστός .
   Είμαστε χριστιανοί όχι γιαχβενοί.Η Εκκλησία μας, ενεργώντας συνετά και με σεβασμό, χρησιμοποιεί για το Θεό τις προσφωνήσεις που χρησιμοποιούν οι Απόστολοι στην Καινή Διαθήκη. Αυτοί, ποτέ δεν χρησιμοποίησαν στην Καινή Διαθήκη το όνομα: «Ιεχωβά», η το «Γιαχβέ». Το χρησιμοποιούν με την έννοιά του στα Ελληνικά, ως: «ο Ων», ή χρησιμοποιούν για το Θεό, λέξεις που χρησιμοποίησαν και οι μεταφραστές τής μετάφρασης τών Εβδομήκοντα, όπως Κύριος, ή Θεός.
   Θεός μας ειναι ο είναι (στα εβραικά Γ.Χ.Β.Χ).αυτός που υπάρχει και όχι ανύπαρκτος .
   Ο θεός των εβραίων είναι ο Μαμωνάς και όχι ο πραγματικός.
   Εάν προσεύχεσαι στον ένα Θεό και πράττεις μέσα στην ιστορία τα αντίθετα ,λατρεύεις και είσαι πιστός του σαταν.Οταν ό λόγος δεν συνοδεύεται με πράξη
   ακυρώνεται.

   • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Άσχετε Αδαή, (Ο Γιαχβέ είναι ο Ιησούς Χριστός)

    «Ὁ Θεός τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης, πού ἀναφέρεται σχεδόν σέ κάθε ἐδάφιο αὐτῆς, εἶναι τό δεύτερο πρόσωπο τῆς Ἁγίας Τριάδος, δηλαδή ὁ Υἱός καί Λόγος τοῦ Πατρός.»

    http://www.orthodoxos.com.gr/phpBB3/viewtopic.php?t=167

    • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

     Εφαγες το δόλωμα !Δεν μπορείς να κατανοήσεις
     τα αυτονόητα και θέλεις να ομιλήσεις για την αλήθεια η μη των γραφών?»Εάν προσεύχεσαι στον ένα Θεό και πράττεις μέσα στην ιστορία τα αντίθετα ,λατρεύεις και είσαι πιστός του σαταν.Οταν ό λόγος δεν συνοδεύεται με πράξη ακυρώνεται».(ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ)
     Ιω. 8,19 Ελεγαν τότε προς αυτόν· “που είναι ο Πατήρ σου, δια τον οποίον λέγεις ότι μαρτυρεί;” Απήντησεν ο Ιησούς· “ούτε εμέ ως Υιός του Θεού και Θεόν γνωρίζετε ούτε τον Πατέρα μου. Εάν είχατε γνωρίσει εμέ, θα εγνωρίζατε και τον Πατέρα μου, διότι εγώ περί αυτού πολλές φορές ωμίλησα και αυτόν στους πιστούς ακροατάς μου εφανέρωσα”.Ιω. 8,21 Είπε, λοιπόν, πάλιν εις αυτούς ο Ιησούς· “εγώ πηγαίνω προς τον Πατέρα μου, αφού τελειώσω το έργον μου, και θα με ααναζητήσετε ως Σωτήρα σας, όταν αι συμφοραί επιπέσουν εναντίον σας, αλλά δια την απιστίαν σας θα αποθάνετε ζυμωμένοι με την αμαρτίαν σας. Δι’ αυτό και όπου εγώ πηγαίνω, δεν ημπορείτε σεις να έλθετε”.

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Άσχετε Αδαή ο λόγος μου είναι ξεκάθαρος και σαφής. Ο Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Χριστός της Καινής Διαθήκης.
      Συμφωνείς ή διαφωνείς; Μήπως έχει δίκιο ο croif που υποστηρίζει οτι ο Γιαχβέ είναι ο Διάβολος;

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Κοκκινογραμματούλη, παραθέτω την εμπειρία ενός Ιερέα και το κάνω αυτό για να σου δώσω απάντηση χριστιανική. Πάνω στην πίστη σου δηλαδή.

   «Με κάλεσαν να εξομολογήσω και να κοινωνήσω έναν βαριά άρρωστο. Μπαίνοντας στο σπίτι, άκουσα απ” το δωμάτιό του φωνές και κατάρες. Αναρωτήθηκα ποίος βρίζει με τέτοιο τρόπο και ταράζει τη γαλήνη, πού πρέπει να επικρατεί στις κρίσιμες αυτές ώρες. Έκπληκτος όμως διαπίστωσα πώς ήταν ο ίδιος ο ετοιμοθάνατος. Σκεφτόμουν με τι τρόπο να επικοινωνήσω μ αυτόν τον άνθρωπο, πού λίγο πριν πεθάνει βρίζει και καταριέται. Αφού προσευχήθηκα, μπήκα τέλος στο δωμάτιό του, αποφασισμένος να κάνω το καθήκον μου. Τον εξομολόγησα πρώτα, και ύστερα τον κοινώνησα.

   Όταν γύρισα στο ναό, στάθηκα να τακτοποιήσω το άγιο ποτήριο που είχα πάρει μαζί μου. Τότε ένιωσα να με διαπερνά ένα ρίγος. Διαπίστωσα πώς τα τίμια Δώρα βρίσκονταν μέσα, όπως όταν ξεκίνησα για να πάω στον άρρωστο. Ήταν σαν να μην κοινώνησε!

   Ο Κύριος σκέπασε και τα δικά μου μάτια και του μελλοθάνατου, και η μετάδοση του δεσποτικού Σώματος και Αίματος δεν πραγματοποιήθηκε. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ανάξιος να κοινωνήσει στις τελευταίες του στιγμές».

   Συνεπώς λοιπόν βάλε με το μυαλό σου τι θα συμβεί στον croif που αποκαλεί το δεύτερο πρόσωπο την Αγίας Τριάδας κοπρόσκυλο.

   Ναι! Κοπρόσκυλο αποκαλεί ο croif τον Γιαχβέ ο οποίος σύμφωνα με τους Άγιους αποστόλους είναι ο ίδιος ο Ιησούς. Αυτό διδάσκει η Αγία Γραφή.

 18. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Ο Χριστός δεν ήταν Έλλην. Η απολογητική του ορθόδοξου χριστιανισμού κατατάσσει τις ιδέες αυτές στον Νεοπαγανισμό.

  Ο Χριστός δεν πραγματοποίησε κανένα θαύμα. Η Θεότητα του είναι ενα ανθρώπινο κατασκεύασμα και δεν είναι άξιο απορίας γιατί οι υποσχέσεις του δεν εκπληρώθηκαν.

  Έπειτα μάθε οτι ο Ιεχωβά-Γιαχβέ στον οποίο αναφέρεσαι υποτιμητικά, είναι ο ίδιος ο Χριστός. Αυτό διδάσκει η Γραφή και αυτό η ορθόδοξη πίστη.

  Θα σου αποδείξω αμέσως ποιος είναι ο Γιαχβέ και με ποιο τρόπο χτίστηκε η Θεότητα του Χριστού.

 19. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Εφόσον πιστεύεις στην Καινή Διαθήκη Αθανάσιε θα πρέπει και να Πιστέψεις οτι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης.

  Α Κορινθιους 10.9 «Μηδὲ ἄς πειράζωμεν τὸν ΧΡΙΣΤΟΝ, καθὼς καὶ τινὲς αὐτῶν ἐπείρασαν καὶ ἀπωλέσθησαν ὑπὸ τῶν ὄφεων.» Όπως είναι γνωστό από την Παλαιά Διαθήκη, ο ισραηλιτικός λαός στην έρημο γόγγυσε εναντίον του Θεού και του Μωυσή. Ο Θεός (Γιαχβέ) τότε διέταξε θανατηφόρα φίδια να δαγκώνουν τους ασεβείς Ισραηλίτες. Ετσι ο Απόστολος Παύλος γράφει στους κορίνθιους μην ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ τον ΧΡΙΣΤΟ οπως ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΑΝ και οι ισραηλίτες και απολέσθηκαν απο τα φίδια.

  Α κορινθιους 10.1-4 «Δὲν θέλω δὲ νὰ ἀγνοῆτε, ἀδελφοί, ὅτι οἱ πατέρες ἡμῶν ἦσαν πάντες ὑπὸ τὴν νεφέλην…καὶ πάντες εἰς τὸν Μωϋσῆν ἐβαπτίσθησαν…καὶ πάντες τὸ αὐτὸ πνευματικὸν ποτὸν ἔπιον διότι ἔπινον ἀπὸ πνευματικῆς πέτρας ἀκολουθούσης, ἡ δὲ πέτρα ἦτο ὁ ΧΡΙΣΤΟΣ» Η πνευματική πέτρα απο την οποία έπιναν οι ισραηλίτες ήταν ο Χριστός τον οποίο γνώριζαν με το όνομα Γιαχβέ.

  Αποκαλυψη 19.1-6 Ολα τα πλάσματα του θεού μπροστά στον θρόνο του φωνάζουν ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ. «Καὶ ἐξῆλθεν ἐκ τοῦ θρόνου φωνή, λέγουσα· Αἰνεῖτε τὸν Θεὸν ἡμῶν, πάντες οἱ δοῦλοι αὐτοῦ καὶ οἱ φοβούμενοι αὐτὸν καὶ οἱ μικροὶ καὶ οἱ μεγάλοι….Καὶ ἤκουσα ὡς φωνήν ὄχλου πολλοῦ, καὶ ὡς φωνήν ὑδάτων πολλῶν, καὶ ὡς φωνήν βροντῶν ἰσχυρῶν, λεγόντων· Ἀλληλούϊα· διότι ἐβασίλευσε Κύριος ὁ Θεὸς ὁ παντοκράτωρ.»

  Τι σημαίνει η προσφώνηση ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ ;
  Η εξελληνισμένη έκφραση «αλληλούια» (αρχ. «ἀλληλούϊα»), που προέρχεται από τα Εβρ. הַלְּלוּיָהּ‎, Χαλελουγιάχ, κατά γράμμα αποτελεί προτροπή προς ομάδα ανθρώπων να «αινέσουν τον Γιαχ» Ο όρος Γιάχ αποτελεί συντομευμένη μορφή του θεϊκού ονόματος που προσδιορίζεται από το Τετραγράμματο και αποδίδεται συνήθως Γιαχβέ ή Ιεχωβά.

 20. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Οι απόστολοι το κατάλαβαν πολύ καλά οτι ο Γιαχβέ είναι ο Ιησούς ώστε γράφοντας τα βιβλία τής Αγίας Γραφής, εφάρμοζαν στον Ιησού Χριστό διάφορα εδάφια που αναφέρονταν στον Γιαχβέ. Ένα τέτοιο χωρίο, είναι το: Ιωάννης 12/ιβ΄ 36 – 42. Εκεί, ο Ιωάννης παραθέτει από το Ησαϊας 6/ς΄ 1 – 10. Ενώ εκεί ο Ησαϊας είχε δει τη δόξα τού «Γιαχβέ τών δυνάμεων», ο Ιωάννης εξηγεί ότι στην πραγματικότητα ο Ησαϊας «είδε την δόξαν αυτού, (τού Ιησού Χριστού), και ελάλησε περί αυτού. Αλλ’ όμως και εκ τών αρχόντων πολλοί επίστευσαν εις αυτόν, πλην δια τους Φαρισαίους δεν ωμολόγουν, δια να μη γείνωσιν αποσυνάγωγοι.»

 21. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  «Παν γόνυ» θα κάμψει στον Γιαχβέ, που όμως είναι ο Υιός!

  Διαβάζοντας το χωρίο (Ησαϊα, 45/με και στίχους 22,23) από τη μετάφραση των Εβδομήκοντα, βλέπουμε τα εξής: «Εγώ ειμι ο Θεός, και ουκ εστίν άλλος. Κατ’ εμαυτού ομνύω, κατ’ εμαυτού ομνύω, ή μην εξελεύσεται εκ του στόματός μου δικαιοσύνη, οι λόγοι μου ουκ αποστραφήσονται, ότι εμοί κάμψει παν γόνυ και εξομολογήσεται πάσα γλώσσα τω Θεώ».Το χωρίο αυτό το παραθέτει ο Απόστολος Παύλος σχεδόν αυτούσιο, στην προς Ρωμαίους επιστολή, στο 14/ιδ κεφάλαιο. Διαβάζουμε τον στίχο 11. Εκεί λέει ο απόστολος Παύλος: «Πάντες γαρ, παραστησόμεθα τω βήματι του Χριστού. Γέγραπται γαρ: (Έχει γραφτεί): Ζω εγώ λέγει Κύριος, ότι εμοί κάμψει παν γόνυ. Και πάσα γλώσσα εξομολογήσεται τω Θεώ».Εδώ, ο απόστολος Παύλος παίρνει το χωρίο της Παλαιάς Διαθήκης από τον προφήτη Ησαϊα, όπου ο Θεός, ο Κύριος, ο Γιαχβέ, ομιλεί για τον εαυτό Του, και λέγει ότι «αυτόν θα τον προσκυνήσουν πάντες, και κάθε γλώσσα θα τον δοξάσει», και το εφαρμόζει αυτούσιο στον Χριστό. «Πάντες γαρ παραστησόμεθα τω βήματι του Χριστού», και το αιτιολογεί λέγοντας: «γέγραπται γαρ, (έχει γραφθεί), ζω εγώ λέγει Κύριος, ότι εμοί κάμψει παν γόνυ, και πάσα γλώσσα εξομολογήσεται τω Θεώ».Έτσι λοιπόν παρατηρούμε ότι ο απόστολος ταυτίζει τον Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης με τον Ιησού Χριστό, και εφαρμόζει το κομμάτι που αφορά στη λατρεία του αληθινού Θεού, το εφαρμόζει όπως είναι στον Ιησού Χριστό.

 22. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Οι χριστιανοί του πρώτου αιώνα πίστευαν στην επικείμενη δεύτερη έλευση στην διάρκεια της Γενιάς τους σύμφωνα πάντα με τις υποσχέσεις του Χριστού. (Ματθαίος 10:23, 16:28, 24:34)

  Γιατί λοιπόν δεν εκπληρώθηκαν οι υποσχέσεις του Χριστού και διαψεύστηκαν οι προσδοκίες τους;

  «Ο πάσχων Μεσσίας, η θεότητα του Ιησού και η Τριάδα ήταν μεταγενέστερες εφευρέσεις» Bart Denton Ehrman.

  Η Θεότητα του Τριαδικού Θεού είναι ένα κατασκεύασμα των ανώνυμων Αγυρτών συγγραφέων των ευαγγελίων και λοιπών παραμυθολόγων ηγετών του Ιερατείου. Χτίστηκε τεχνηέντως με κύριο χαρακτηριστικό το τέχνασμα της τεχνητής επαλήθευσης των προφητειών της ΠΔ. Παράδειγμα (Ωσηέ, 11: 1-2 Κατά Ματθαίον, 2: 15.) Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι υποσχέσεις του ΔΕΝ εκπληρώθηκαν.

 23. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Αθανάσιε, τακτική της κατασκευής των προφητειών είναι απλή: «Εξ Αιγύπτου εκάλεσα τον υιόν μου» Γράφει λοιπόν η Βίβλος (μιλάει ο Θεός): «Από πολύ νωρίς απερρίφθη ο Ισραήλ, αλλά είναι νήπιος και εγώ τον αγάπησα κι από την Αίγυπτο μετεκάλεσα τα τέκνα αυτού . Όσο όμως εγώ τους καλούσα τόσο αυτοί με απέφευγαν και στους Βααλείμ εθυσίαζαν…» (Ωσηέ, 11: 1-2).

  Κι ο πιο ηλίθιος (πλην πιστού χριστιανού) καταλαβαίνει πολύ εύκολα τι γράφεται εδώ. Ο Ματθαίος* όμως, όταν επέστρεψε το ζεύγος με τον μικρό Ιησού από την Αίγυπτο, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ «προφητεία». Έγραψε λοιπόν για την επιστροφή του ζεύγους: «…ίνα πληρωθή το ρηθέν υπό του Κυρίου διά του προφήτου λέγοντος “εξ Αιγύπτου εκάλεσα τον υιόν μου”…» (Κατά Ματθαίον, 2: 15). Ετσι, δεν κατέγραψε το υποτιθέμενο γεγονός, αλλά δημιούργησε το ίδιο το γεγονός ΓΙΑ ΝΑ («ίνα») εκπληρωθεί η προφητεία.

  * Τα ευαγγέλια είναι ανώνυμα συγγράμματα.

 24. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Όταν η προφητεία του Χριστού για την δευτέρα παρουσία δεν εκπληρώθηκε, τότε ένας πλαστογράφος απατεώνας έγραψε την Β Πέτρου επιστολή και δήλωσε χαρακτηριστικά οτι ο Θεός ΑΝΕΒΑΛΕ την Παρουσία του λόγο της μακροθυμίας του. «Το δε γεγονός, ότι ο Κυριος αναβάλλει να έλθη ένεκα της μεγάλης αυτού μακροθυμίας..» Β Πε. 3,15 ΜεταΦ Κολιτσαρα.

  Για τους περισσότερους ειδικούς το ζήτημα της συγγραφικής ταυτότητας έχει ήδη επιλυθεί. Ο απόστολος Πέτρος δεν έγραψε αυτή την επιστολή. Η πλειοψηφία των μελετητών υιοθετεί αυτή την προοπτική χωρίς πολλή συζήτηση. «Είναι λοιπόν βέβαιο ότι η Β Πέτρου επιστολή δεν προέρχεται από τον Πέτρο και αυτό σήμερα αναγνωρίζεται ευρέως» Werner Kümmel

  «Οι περισσότεροι βιβλικοί λόγιοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Πέτρος δεν είναι ο συγγραφέας» https://en.wikipedia.org/wiki/Second_Epistle_of_Peter

  «Η Β Πέτρου επιστολή προέκυψε από κάποιον άγνωστο ιουδαιοχριστιανό που την απέδωσε στον απόστολο Πέτρο για μεγαλύτερο κύρος.» Καραβιδόπουλος, Ιωάννης (2004). «Εισαγωγή στην Καινή Διαθήκη» σελ. 430–436.

 25. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Στο αρχαιότερο ευαγγέλιο αυτό του Μάρκου τα εδάφια της Νεκρανάστασης είναι προϊόν Πλαστογραφίας. «Tα συμπεράσματα του Mάρκου είναι πράγματι πλαστά. Σχεδόν όλο το χωρίο αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη» (Encyclopedia Biblica, vol ii, p.1880)

  Κατά Μάρκον Ευαγγέλιο κεφ 16. Απο τους αρχαιότερους κώδικες απουσιάζουν τα εδάφια 9 ως 20 που κάνουν αναφορά στην νεκρανάσταση του Χριστού. ΕΔΩ http://codexsinaiticus.org/en/manuscript.aspx?book=34&chapter=16&lid=en&side=r&verse=8&zoomSlider=0

  Τα πρώτα και πιο αξιόπιστα χειρόγραφα του Μάρκου τελειώνουν στο 16: 8. (Edwards 2002 , σελ. 500-01) Kαι αυτό υποστηρίζεται από δηλώσεις των πατέρων της εκκλησίας Ευσέβιο και Ιερώνυμο. ( Schröter 2010 , σελ. 279.) Η πλειοψηφία των μελετητών υπογραμμίζει ότι αυτό είναι το αρχικό τέλος. Τα εδάφια 9-20 γράφτηκαν στις αρχές του 2ου αιώνα και προστέθηκαν αργότερα τον ίδιο αιώνα. (Horsely 2007 , σελ. 91.)

  Παραθέτω απο την βιβλική αρχαιολογία. «Tο τέλος 9-20 είναι φανερά ψευδές. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι σαφή. Αυτό το τέλος δεν βρίσκεται στα πρώτα μας και πιο αξιόπιστα ελληνικά χειρόγραφα του Μάρκου.» https://www.biblicalarchaeology.org/daily/biblical-topics/new-testament/the-strange-ending-of-the-gospel-of-mark-and-why-it-makes-all-the-difference/

  Οι Westcott and Hort στο κριτικό τους κείμενο «Η Καινή Διαθήκη στην αρχική ελληνική γλώσσα» τοποθέτησαν τα πλαστά εδάφια (Μαρκος 16.9-20) μέσα σε αγκύλες. Επίσης και τον τίτλο «Κατα Μαρκον» στην σελίδα 113. https://archive.org/stream/newtestamentinor01west#page/112/mode/2up

  Tο 1990 o Bruce Metzger συμμετείχε στην Επιτροπή Μεταφραστών για τη νέα αναθεωρημένη τυποποιημένη έκδοση (NRS). Τα πλαστά εδάφια (Μαρκος 16.9-20) στην NRS είναι μέσα σε αγκύλες. https://www.biblestudytools.com/nrs/mark/16.html

  Τα πλαστά εδάφια (Μαρκος 16.9-20) στην English Standard Version (ESV) είναι μέσα σε αγκύλες. https://www.biblestudytools.com/esv/mark/16.html

  Τα πλαστά εδάφια (Μαρκος 16.9-20) στην Common English Bible (CEB) είναι μέσα σε αγκύλες, και εκτος τούτου δηλώνει οτι είναι μεταγενέστερη προσθήκη. «Endings Added Later» https://www.biblestudytools.com/ceb/mark/16.html

  Στην New International Version (NIV) διαβάζουμε για τα εδάφια (Μαρκος 16.9-20). «Τα πρώτα χειρόγραφα και μερικοί άλλοι αρχαίοι μάρτυρες δεν έχουν τους στίχους 9-20.» https://www.biblestudytools.com/mark/16.html

  Ο Bart Denton Ehrman στο jesus interrupted περιγράφει την πρόοδο που έχουν καταφέρει οι μελετητές στην κατανόηση της Βίβλου τα τελευταία διακόσια χρόνια και τα αποτελέσματα της μελέτης τους, αποτελέσματα που είναι συχνά άγνωστα μεταξύ του πληθυσμού γενικότερα. Με τον τρόπο αυτό υπογραμμίζει την ποικιλομορφία των απόψεων που βρέθηκαν στην Καινή Διαθήκη, και την ύπαρξη πλαστών βιβλίων που γράφτηκαν στα ονόματα των αποστόλων από χριστιανούς συγγραφείς που έζησαν δεκαετίες αργότερα.

 26. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Η ιστορία είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας πραγματικών γεγονότων και όχι εγκεφαλική δραστηριότητα που παράγει μυθικά και σκόπιμα επινοήματα.

 27. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Αφού ο θεράπων Ιατρός σας είναι ο Χριστός, γιατί τρέχετε στους γιατρούς του Διαβόλου; Την επόμενη φορά που θα αρρωστήσεις πήγαινε στην εκκλησία, και αν χρειαστείς εγχείρηση θα στην κάνει ο Παπαφώτης της ενορίας σου. (πάνω απ` τα ρούχα.)

 28. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Αν ο Θεός σας ήθελε όλους καλά, τότε εμείς οι Γιατροί θα ήμασταν άνεργοι. Δοκιμάζει την πίστη σας, αφήνοντας τον Διάολο να σας αρρωσταίνει κάνοντας μας πλούσιους. Δεν θυμάσαι τον καημένο τον Ιώβ; Πάντως εγώ αν ήμουν κοντά του δεν θα του έλεγα να βλαστημήσει τον Θεό όπως οι φίλοι του, αλλά θα του έλεγα να προσεύχεται ακόμα πιο πολύ και θα του πούλαγα κούτες τα μπεταντίν και τα οξυζενέ.

 29. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Φίλε γιατρέ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ
  ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΝΟΙΕΣ.Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΝΟΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ!Ο Είναι(Υπάρχων Θεός) της Π.Δ είναι ο Πατέρας,ο Υιός και Το Αγιο Πνεύμα της Κ.Δ.Η Αγία Τριάδα και όχι ένας μονοπρόσωπος μη υπάρχων Θεός, prive για Εβραίους(γιαχβέ) η για Μουσουλμάνους(Αλλάχ).Επειδή δεν μπορεί να κατανοήσουν ΆΛΛΩΣΤΕ οι υλιστές Εβραίοι και οι Μωαμεθανοί την διαφορά λένε τους χριστιανούς πολυθειστές…..
  Οι εβραίοι ,όπως και οι μουσουλμάνοι δεν πιστεύουν ούτε στον Υιό,ούτε στο Αγιο Πνεύμα,
  λατρεύουν την ύλη και όχι τα πνευματικά αγαθά.Ο Γιόχαν έχει δίκιο στο ότι Ο πραγματικός Θεός των Εβραίων είναι Ο Αρχαίος Δράκοντας,αφού ως γνωστόν σταύρωσαν τον Υιό του Ανθρώπου,τον Ενσαρκωμένο Υπάρχων Θεό και προσκυνούν τον Μαμωνά=άρχων ύλικών αγαθών, μέχρι τις ημέρες μας.Στο Κατα Ιωάννην Ο Κύριος ξεκαθάρΊσε αναγκαία και επαρκώς σε ποιον »Θεό» πιστεύουν οι Εβραίοι.Καταλαβαίνει και ο πιο αδαής όπως εγώ η, πανθρησκεία την πίστη ποιού »θεού’,στο βάθος προετοιμάζει.Του άρχων της ύλης του
  δράκοντα και όχι του Αληθινού Τριαδικού Θεού.
  Ειναι εκ του πονηρού Η ΠΡΑΞΗ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ Η ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΓΙΑΧΒΕ ΧΩΡΙΣ ΕΣΤΩ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΠΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΝΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΘΕΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΩΝ.
  .ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ !!!

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Βρε άσε κάτω τους Εβραίους. Ο λόγος μου είναι ξεκάθαρος και σαφής. Ο Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Χριστός της Καινής Διαθήκης.
   Συμφωνείς ή διαφωνείς; Μήπως έχει δίκιο ο croif που υποστηρίζει οτι ο Γιαχβέ είναι ο Διάβολος;

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    Καλήμέρα ,κάνεις σαν μικρό παιδάκι που δεν του δίνουν την πιπίλα του.
    Ο Γιαχβέ(ο Είναι-ο Υπάρχων Θεός) της Παλαιάς Διαθήκης δεν είναι μόνο
    Ο Χριστός αλλά και ο Πατέρας και το Αγιο Πνευμα(Αγία Τριάδα).
    Αυτό που έγραψες είναι αιρετικό!Καταλαβαίνεις την ΔΙΑΦΟΡΑ?Επειδή δεν κατανοείς δεν σημαίνει ότι γράφουμε μπερδεμένα.Οσο για τον Γιόχαν , γνωρίζει ότι ο πραγματικός Θεός των Εβραίων είναι ο έκπτωτος Αγγελος,από υπερβάλλοντα ζήλο-μένος κατά των Εβραίων,συμπαρασύρεται ο συλλογισμός του σε εξαγωγή λάθος συμπεράσματος.Γράφοντας ,ο Γιαχβέ είναι ο διάβολος
    δεν θελει να υβρίσει την Αγία Τριάδα αλλά δυστυχώς το διαπράττει.
    Την αγάπη μου Γιόχαν!

 30. ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ says:

  ΑΣΧΕΤΕ πολυ σωστη αναλυση.μπραβο φιλαρακι.ειναι ομως ετσι για τον γιοχαν?θα ηθελα να το πει κ ο ιδιος.οταν λεει Τον Γιαχβε τρισκαταρατο εννοει οτι οι εβραιοι μεσα στην καρδια τους στην ουσια λατρευαν τον τρισκαταρατο?η μηπως οτι ο Θεος που φανερωθηκε στους εβραιους ειναι οντως ο τρισκαταρατος?οταν ο Θεος εδωσε τις πλακες στον Μωυση του ειπε οτι ειναι ο αληθινος Θεος κ να πει στον λαο οτι Αυτον πρεπει να λατρευουν.ο Μωυσης ειπε »πως να πω τον λαο οτι σε λενε»?κ εδωσε το τετραγραμματο.οχι οτι εχει ονομα ο Θεος,εχει την μοναδικοτητα κ δεν χρειαζεται καποιο ονομα.ηταν ενας τροπος να προσεγγισει τον λαο.κατα τον γιοχαν αυτος ο Θεος ειναι ο αληθινος?δε νομιζω φιλαρακι.εαν κανω λαθος να με συγχωρεσει κ να το διευκρινησει.ειναι τεραστια αμαρτια κ βλασφημια να λεει καποιος Τον Γιαχβε τρισκαταρατο διοτι με αυτο το ονομα(που δεν ειναι ονομα οπως το δικο μου κ το δικο σου) φανερωθηκε ο αληθινος Θεος στους εβραιους

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Παραθέτω απο σχόλια του croif.
   «croif101 3 Οκτωβρίου 2016 @ 19:57 ,Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑΧΒΕ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΔΛΔ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ!!! ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ!!! Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΘΕΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΕΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΙΣΩ.»

   «croif101 3 Οκτωβρίου 2016 @ 03:13 ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΕΙΣΤΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ,ΑΛΛΑ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ,ΤΟΝ ΣΑΒΑΩΘ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ!!!»

   Στην ερώτηση μου αν είναι χριστιανός ορθόδοξος ο croif απάντησε «croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 18:10 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗΣ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *