20:04 - 26/10/2018

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΝΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Ελληνίδες και Έλληνες, Ορθόδοξοι πατριώτες ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Αυτή η ευλογημένη πατρίδα μας, κυβερνάται από εχθρούς και προδότες σε όλη την νεότερη ιστορία της. Αυτό το έχουν επισημάνει πολλοί και μεγάλοι Έλληνες, από τον στρατηγό Ιωάννη Μακρυγιάννη και τον Αλ. Παπαδιαμάντη, μέχρι τον Οδυσσέα Ελύτη.

Και η προδοσία της Ελλάδος διαχρονικά καλά κρατεί , αφού οι κάθε νέοι προδότες, φροντίζουν να παρουσιάζουν ως «ήρωες» στον λαό, τους προηγούμενους.

Έτσι παραβλέπουν και σκεπάζουν τα έργα της προδοσίας και επικεντρώνονται μόνο σε «πατριωτικά» λόγια.
Και σήμερα λόγω των ημερών της επετείου του έπους του 40, θα μιλήσουμε για τα έργα της κυβέρνησης του δικτάτορα Μεταξά. Και εμείς θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό τον προδότη Μεταξά και τον προδότη στρατηγό Παπάγο. Γιατί τόσα χρόνια μας παρουσιάζουν για «ήρωες» τους προδότες, ενώ τον πραγματικό πατριώτη και ήρωα στον οποίο οφείλουμε το ΕΠΟΣ του 40 , τον έχουν ξεχασμένο οι προδότες και ιστορικά παραγκωνισμένο.

Σήμερα θα δούμε τα αληθινά ιστορικά γεγονότα και θα καταλάβουμε όλοι, ποιός ήταν ο προδότης και ποιός ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΗΡΩΑΣ που δημιούργησε το ΕΠΟΣ του 40.

Άλλωστε δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να το καταλάβεις αυτό. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να μην ανήκεις στους προδότες, ώστε να μην δικαιολογείς τις «λανθασμένες εκτιμήσεις» τους και να διαθέτεις στοιχειώδη λογική και κριτική σκέψη.

Τις προδοσίες που έχουμε ζήσει ως λαός, τις έχει καταγράψει η ιστορία ως γεγονότα. Οι ιστορικοί, καταγράφουν τα γεγονότα της κάθε εποχής, όπως ακριβώς συμβαίνουν. Δεν τα αναλύουν όμως ούτε τα χρωματίζουν με προσωπικές εκτιμήσεις. Για το αν υπήρχε δόλος και προδοσία στα καταγεγραμμένα γεγονότα, θα αποφανθούν αυτοί που θα μελετήσουν τα ιστορικά γεγονότα, με κριτική σκέψη αλλά κυρίως με λογική. Και σημειώστε πως η λέξη και η έννοια της λογικής, συναντάται μόνο στην Ελλάδα.

Εξετάζοντας λοιπόν τα Ιστορικά γεγονότα με κριτική σκέψη και λογική, η Ελλάδα το 1940 ήταν εντελώς προδομένη από την κυβέρνηση του δικτάτορα Μεταξά, που με τις ενέργειές του μαζί με τον αρχηγό του ΓΕΣ Στρατηγό Παπάγο, παρέδιδαν την χώρα σε εθνική καταστροφή.

Και μην ακούτε τα ιστορικά γεγονότα αποσπασματικά πως «μας επιτέθηκαν οι Ιταλοί και ο Μεταξάς είπε το «ΟΧΙ», αλλά να μάθετε όλα όσα συνέβησαν πριν και μετά, για να καταλάβετε την προδοσία τους.

Σήμερα, όλοι έχουμε καταλάβει την προδοσία κατά της χώρας που έγινε μετά το 2010, διότι ενώ οι κυβερνώντες είχαν πολλές επιλογές που θα μπορούσαν να πράξουν, αυτοί επέλεγαν πάντα τις χειρότερες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. θέλοντας να παρουσιαστούν ως «ηλίθιοι» που εκτίμησαν λανθασμένα την κατάσταση. Με τα λόγια όμως, λένε πως τα κάνουν…. «για την πατρίδα»…!!!!
Με αυτόν τον τρόπο των «λανθασμένων εκτιμήσεων» έχουν προδώσει την Ελλάδα όλες οι Κυβερνήσεις. Αν εξαιρέσουμε αυτήν την τελευταία, των αναρχοάπλυτων φασισταριών της «αριστεράς και της προόδου» που προδίδουν την χώρα φανερά και απροκάλυπτα, όλες οι προηγούμενες, συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης του δικτάτορα Μεταξά, πρόδιδαν διά των παραλείψεων και των «λανθασμένων εκτιμήσεων».

Κάτι επίσης σημαντικό που θα πρέπει να γνωρίζετε, είναι πως όσες φορές οδηγούσαν την χώρα σε εθνική καταστροφή, φρόντιζαν, την εθνική καταστροφή να μην την χρεωθεί κάποιος πολιτικός σχηματισμός, αλλά να χρεωθεί σε καθεστωτική δικτατορική κυβέρνηση.

Αυτό για δύο λόγους. Πρώτον: ότι καταστροφή και να υποστεί ένα κράτος με παράνομη κυβέρνηση, κανένας δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτό, (βλέπε Κύπρος) και δεύτερον: τα πολιτικά πρόσωπα τα χρειάζονται για να συνεχίζουν την εξαπάτηση και την προδοσία του λαού, μετά από την εθνική καταστροφή. (Βλέπε Χούντα επταετίας και Κύπρο και μετέπειτα πολιτικά πρόσωπα «Μεταπολίτευσης»).

Έτσι λοιπόν και την κυβέρνηση του δικτάτορα Μεταξά, την έφεραν, για να χρεωθεί την εθνική καταστροφή που ετοίμαζαν για την Ελλάδα στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο.
Μήπως ο Χίτλερ ενήργησε υπέρ των Γερμανών και της Γερμανίας, ή μήπως κατέστρεψε την Γερμανία; Μήπως ο Μουσολόνι υπερασπίστηκε τους Ιταλούς και την Ιταλία; Πως περιμένατε ο φασίστας Μεταξάς να ενεργεί υπέρ της Ελλάδος;

Τα ιστορικά γεγονότα, που σκόπιμα τα αποσιωπούν για να καλύπτουν τους προδότες και να μην γνωρίζουν την αλήθεια οι Έλληνες, είναι αποκαλυπτικά και γκρεμίζουν τον δικτάτορα Μεταξά, από την θέση του «ήρωα» επειδή και καλά, είπε το «ΟΧΙ».

Το «ΟΧΙ», το είπε ο ελληνικός λαός, γιατί ήταν μέσα στο «πετσί» του και κανείς δεν θα μπορούσε τότε να πάει αντίθετα προς το κοινό αίσθημα. Οπότε ούτε ο Μεταξάς θα μπορούσε να πάει αντίθετα. Αλλά το «ΟΧΙ», βόλευε και όλους τους εχθρούς και τους προδότες της Ελλάδος που σχεδίαζαν την εθνική καταστροφή. Διότι μόνο με το «ΟΧΙ» θα μπορούσε να επιτεθεί ο Μουσολίνι και να μην αφήσει τίποτα όρθιο, για να «κοκκορευτεί» μετά στον φίλο του τον Χίτλερ.

Εκτός όμως από το «τι λές», μεγαλύτερη σημασία έχει το «τι κάνεις». Για να δούμε λοιπόν τι έκανε η κυβέρνηση του δικτάτορα Μεταξά, πριν αλλά και μετά από το ξημέρωμα της 28ης Οκτωβρίου που είπε το «ΟΧΙ» στον Ιταλό πρέσβη.

Ακούστε όλα τα ιστορικά γεγονότα πριν το «ΟΧΙ» για να καταλάβετε την προδοσία της κυβέρνησης Μεταξά, αλλά και τον επιχειρούμενο τότε υπνωτισμό των Ελλήνων , πριν από την μεγάλη επίθεση που θα δεχόταν η χώρα από τους Ιταλούς.
Ακούστε και σημειώστε τα γεγονότα.

Όταν ο Ιταλός πρέσβης, απαιτεί από τον Μεταξά την ελεύθερη διέλευση των Ιταλικών στρατευμάτων , στις 4 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο κύριος όγκος των Ιταλικών στρατευμάτων, βρίσκεται ΗΔΗ παρατεταγμένος και έτοιμος να μας επιτεθεί, έξω ακριβώς από τα Ελληνικά σύνορα στην Αλβανική μεθόριο.
Με το «ΟΧΙ» δηλαδή που του είπε ο Μεταξάς, μετά από δύο ώρες στις 6.00 το πρωί, ξεκίνησε η επίθεση των Ιταλών.

Ο Ιταλικός στρατός λοιπόν, δεν βρέθηκε παρατεταγμένος ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ με «διακτινισμό» μέσα σε μία στιγμή. Με τα μεταφορικά μέσα της εποχής του 1940, χρειάστηκαν πολλούς μήνες για να μεταφερθούν, στρατός, πυροβολικό, άρματα μάχης και να παραταχθούν στα Αλβανικά βουνά έξω από τα σύνορά μας.

Αυτούς τους μήνες που έβλεπαν τις επιθετικές κινήσεις των Ιταλών κατά της Ελλάδος, ΤΙ ΕΚΑΝΕ ο Μεταξάς και ο αρχηγός του ΓΕΣ στρατηγός Παπάγος;;;;;;;
Ότι θα έκαναν οι προδότες. Τίποτα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ. Είχαν μόνο…. ανησυχία …!!!

Ούτε η Κυβέρνηση έκανε τίποτα, αλλά και κανένα από τα ΜΜΕ της εποχής, (εφημερίδες, ραδιόφωνο,) δεν έλεγαν τίποτα στον Ελληνικό λαό για να προετοιμάζεται εν όψη της Ιταλικής επίθεσης που ερχόταν. Απλά το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε με «έκτακτον ανακοινωθέν» ότι «από την σήμερον πρωινήν βρισκόμαστε σε πόλεμο με την Ιταλία».

Για να καταλάβετε την απόλυτη ύπνωση που δημιουργούσαν στον Ελληνικό λαό, ακόμα και στις 27 Οκτωβρίου το βράδυ, παραμονή της Ιταλικής επίθεσης, ενώ ο Μεταξάς και ο Παπάγος γνωρίζουν την ανάπτυξη των Ιταλικών στρατευμάτων και πως σε πέντε ώρες θα έχουμε πόλεμο, μέλη της κυβέρνησης Μεταξά, βρίσκονται στο κοσμικό γεγονός της Αθήνας, παρακολουθώντας την πρεμιέρα του Θεάτρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Αυτά τα ξέρατε;

Η πορεία των Ιταλικών στρατευμάτων, από την Ιταλία στην Αλβανία και μέχρι την στιγμή που βρέθηκαν παρατεταγμένα έξω από τα σύνορά μας, διήρκησε συνολικά ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ. Δεν κατάλαβαν δηλαδή 1,5 χρόνο, ούτε ο Μεταξάς, ούτε ο έμπειρος στρατηγός Παπάγος, ότι οι Ιταλοί έρχονται για να μας επιτεθούν;;;;;; Τι ήταν τελικά;;; Αυτιστικά και καθυστερημένα άτομα με μηδενικό δείκτη νοημοσύνης;;;; Τέτοιοι ήταν;
Όχι. Δεν ήταν τέτοιοι. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΗΤΑΝ.

Ο Μεταξάς επίσης είχε αφοπλίσει τον ελληνικό λαό τρία χρόνια πριν ξεσπάσει ο Β’παγκόσμιος πόλεμος, με την αιτιολογία ότι χρειάζεται όπλα ο ελληνικός στρατός. Όχι απαιτώντας τα με νόμο, αλλά πατώντας στο φιλότιμο και την φιλοπατρία των Ελλήνων. Άλλωστε δεν γνώριζαν ποιός έχει όπλα.

Έτσι τότε αφόπλισαν με τρόπο τους πατριώτες Κρητικούς που έδωσαν τα όπλα τους για την πατρίδα και τους βρήκε άοπλους ο Χίτλερ τέσσερα χρόνια αργότερα. Οι μόνοι που ωφελήθηκαν τότε από τον αφοπλισμό του Μεταξά, ήταν οι ανερχόμενοι κομμουνιστές, οι οποίοι και δεν παρέδωσαν φυσικά κανένα όπλο. (Δεν ήταν υποχρεωτικό άλλωστε.) Γι’ αυτό και ήταν οι μόνοι που είχαν όπλα και μπορούσαν να έχουν αντιστασιακό ρόλο στην κατοχή. Με το αζημίωτο βέβαια, αφού μετά ήθελαν και την κυβέρνηση, (όπως την πήρε ο Τίτο με τους παρτιζάνους στην Γιουγκοσλαβία) και αφού εδώ δεν την πήραν, οδήγησαν την Ελλάδα στον εμφύλιο πόλεμο. Έτσι, ο «αντικομμουνιστής» Μεταξάς, «χωρίς να το θέλει» , με τον αφοπλισμό των Έλλήνων πατριωτών, βοήθησε ουσιαστικά τους απάτριδες κομμουνιστές.

Επίσης και σε συνέχεια των «λανθασμένων εκτιμήσεων» , ο Μεταξάς και ο Παπάγος, αντί να ενισχύουν την Αλβανική μεθόριο, στην οποία έβλεπαν να συσσωρεύεται ο Ιταλικός στρατός για να επιτεθεί στην Ελλάδα, ο Μεταξάς το έπαιζε .. «πατριώτης» … φτιάχνοντας τα «οχυρά Μεταξά» στην μεθόριο της Βουλγαρίας. Ένα σαφώς ισχυρό αμυντικό έργο, το οποίο όμως ήταν εντελώς άχρηστο στον πόλεμο της Αλβανίας. Και αν οι Ιταλοί πέρναγαν από την Αλβανική μεθόριο, μετά θα το καταλάμβαναν από πίσω και χωρίς μάχη.

Ο Μεταξάς λοιπόν και εν όψη του πολέμου που ερχόταν, πρώτα αφόπλισε τους Έλληνες πατριώτες. Ενάμιση χρόνο πριν τον πόλεμο, είχε «στραβωθεί» και «κουφαθεί» και ούτε έβλεπε ούτε άκουγε τα Ιταλικά στρατεύματα που κατέβαιναν και παρατάχθηκαν έξω από τα Αλβανικά σύνορά μας. Αρνείτο κάθε ενίσχυση που ζητούσε ο διοικητής της 8ης μεραρχίας Ιωαννίνων Χαρ. Κατσιμήτρος για την Αλβανική μεθόριο και έφτιαχνε τα οχυρά της Βουλγαρίας. Δεν προέβη σε καμία πολεμική προετοιμασία της χώρας, ούτε επιστράτευση, ούτε σε πολεμικά ανακοινωθέντα για να προετοιμάσει τον ελληνικό λαό για τον πόλεμο που ερχόταν, ούτε ακόμα και μετά τον τορπιλισμό της Έλλης στις 15 Αυγούστου 1940, δηλαδή δυόμιση μήνες πριν την κήρυξη του πολέμου. Και στις 27 Οκτωβρίου παραμονή του πολέμου, με ανεπτυγμένα όλα τα Ιταλικά στρατεύματα και έτοιμα να επιτεθούν, η Κυβέρνηση Μεταξά ήταν στο Θέατρο, για να υπνωτίζεται ο λαός και να μην καταλάβει τίποτα.

Και για να καταλάβετε το μέγεθος της προδοσίας τους, ακούστε πόσα ήταν τα Ιταλικά στρατεύματα που ήταν παρατεταγμένα την παραμονή το βράδυ έξω από τα σύνορά μας, όταν αυτοί παρακολουθούν το Θέατρο.

Στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Αλβανίας, υπό τον στρατηγό Βισκόντι Πράσκα, βρίσκονται ανεπτυγμένες στα Αλβανικά βουνά, οι εξής Ιταλικές δυνάμεις:

Στην Ήπειρο, το XXV Σώμα Στρατού «Τσαμουριά» (Ciamuria) υπό τον στρατηγό Κάρλο Ρόσσι (Carlo Rossi) που διέθετε,

– την 23η Μεραρχία Πεζικού «Φερράρα» (Ferrara) υπό τον στρατηγό Τζαννίνι (Zannini), ανεπτυγμένη στις περιοχές Μέρτζανη-Πρεμέτη και Γεωργουτσάδες- Αργυρόκαστρο και με δύναμη 21.000 ανδρών.

– την 51η Μεραρχία Πεζικού «Σιένα» (Siena) υπό τον στρατηγό Γκαμπούτι (Gabutti), ανεπτυγμένη στις περιοχές Κονίσπολη-Δέλβινο-Άγιοι Σαράντα και με δύναμη 12.500 ανδρών

– την 131 Τεθωρακισμένη Μεραρχία «Κένταυρος» (Centauro), υπό τον στρατηγό Μάλλι (Magli) ανεπτυγμένη στις περιοχές Τεπελένι- Αργυρόκαστρο με μειωμένη δύναμη 2.200 ανδρών και 40 αρμάτων μάχης.

– την Μεραρχία Ιππικού, ενισχυμένη με μονάδες πυροβολικού και πεζικού, υπό τον στρατηγό Ριβόλτα (Rivolta) ανεπτυγμένη στην περιοχή Κονισπόλεως.

Η συνολική δύναμη του XXV Σώματος Στρατού στο μέτωπο της Ηπείρου, έφτανε τους 42.000 άνδρες και περιλάμβανε 22 τάγματα πεζικού, 61 πυροβολαρχίες , 90 άρματα μάχης, 3 συντάγματα και μία επιλαρχία ιππικού και 2 τάγματα όλμων.

Στην Βορειοδυτική Μακεδονία και τη Γιουγκοσλαβική μεθόριο, το XXVI Σώμα Στρατού «Κορυτσά» (Corizza) υπό τον στρατηγό Γαβριήλ Νάσσι (Gabrielle Nasci) που διέθετε

– την 29η Μεραρχία Πεζικού «Πιεμόντε» (Piemonte) υπό τον στρατηγό Γκραττορόλα (Grattorola) ανεπτυγμένη ανατολικά της Κορυτσάς και δύναμης 12.500 ανδρών.

– την 49η Μεραρχία Πεζικού «Πάρμα» (Parma) υπό τον στρατηγό Νάλντι (Naldi) ανεπτυγμένη δυτικά της Κορυτσάς και με δύναμη 9.300 ανδρών

– την 19η Μεραρχία Πεζικού «Βενέτσια» (Venezia) υπό τον στρατηγό Μπονίνι (Bonini) ανεπτυγμένη από την λίμνη Πρέσπα εως το Ελβασάν και είχε δύναμη 10.000 ανδρών.

– την 53η Μεραρχία Πεζικού «Αρέτζο» (Arezzo) υπο τον στρατηγό Φερόνε (Ferone) ανεπτυγμένη στην περιοχή της Σκόδρας, με δύναμη 12.000 ανδρών.

– ως εφεδρεία του Σώματος υπήρχε ένα Τάγμα Βερσαλλιέρων της 131ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας με 50 άρματα μάχης στην περιοχή της Ερσέκας.

Συνολικά το XXVI Σώμα Στρατού διέθετε 44.000 άνδρες και περιλάμβανε 32 τάγματα, 47 πυροβολαρχίες, 60 άρματα μάχης, ένα σύνταγμα ιππικού, μία ίλη και 4 τάγματα όλμων.
Και ανάμεσα στα δύο Σώματα Στρατού, στην περιοχή Ερσέκα- Λεσκοβίκι, την 3η Μεραρχία Αλπινιστών «Τζιούλια» (Julia) υπό τον στρατηγό Τζιρότι (Girotti), η οποία είχε δύναμη 10.800 ανδρών και σύνθεση 5 τάγματα, 6 ορειβατικές πυροβολαρχίες και μια ίλη ιππικού.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ήταν παρατεταγμένα έξω από τα σύνορά μας ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1940, χωρίς να υπάρχει μέχρι εκείνη την στιγμή εκ μέρους της Κυβέρνησης Μεταξά, καμία προειδοποίηση πολέμου προς τον ελληνικό λαό, κανένας «κόκκινος συναγερμός» προς τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας που θα δέχονταν την επίθεση και έδωσε τον «κόκκινο συναγερμό» δύο ώρες πριν την επίθεση των Ιταλών, όταν ο Ιταλός πρέσβης είπε στον Μεταξά ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο» και στις 6.00 το πρωί θα ξεκινήσει η Ιταλική επίθεση.

Αυτά είναι τα γεγονότα.
Ποιός να προλάβει και τι να προλάβει να κάνει σε δύο ώρες, για να οργανώσει άμυνα επάνω στα βουνά, απέναντι σε έναν τέτοιο στρατό και σε ένα μέτωπο μήκους 150 χιλιομέτρων;;

Αυτά γνώριζαν και οι Ιταλοί, γι’ αυτό και ο Υφυπουργός των Στρατιωτικών της Ιταλίας Στρατηγός Σοντού, διαβεβαίωσε τον Μουσολίνι ότι με την «αιφνιδιαστική εισβολή» που θα κάνουν, δεν θα προλάβουν να αντιδράσουν οι Έλληνες και σε μία εβδομάδα ο ασταμάτητος Ιταλικός Στρατός θα ήταν στα Ιωάννινα και σε 15 με 20 μέρες θα ήταν στην Πρέβεζα.
“Αιφνιδιασμός”, βλέποντας επί μήνες τον εχθρό να παρατάσσεται;;;;;;;

Οι ενέργειες λοιπόν του Μεταξά, δεν οδηγούσαν την Ελλάδα σε έπος, αλλά σε εθνική καταστροφή, δια των «παραλείψεων»…!!!!! των «λανθασμένων εκτιμήσεων»…!!!! και την γενική ύπνωση στην οποία είχαν ρίξει τους Έλληνες, που άκουσαν ξαφνικά με το «έκτακτο ανακοινωθέν» ότι: « από την πρωινήν σήμερον βρισκόμαστε σε πόλεμο με την Ιταλία».

ΠΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΠΟΣ
Το έπος του 1940 και η νίκη κατά των Ιταλών προέκυψε από τις ενέργειες του διοικητή της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων υποστράτηγου Χαράλαμπου Κατσιμήτρου, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα, ούτε ο Μεταξάς, ούτε ο Παπάγος. Και έρχεται η ώρα που θα αποκατασταθεί όλη αυτή η προκλητική παραποίηση της ιστορίας του έπους του 1940. Γιατί μας έχουν παρουσιάσει για «ήρωες» τους προδότες και τους πατριδοκάπηλους, ενώ τους πραγματικούς ήρωες τους είπαν «προδότες» και τους πέταξαν στα αζήτητα της ιστορίας.

Ο υποστράτηγος Χαρ. Κατσιμήτρος, ήταν ένας αληθινός Έλληνας πατριώτης που με την στρατιωτική εμπειρία και την απλή λογική που διέθετε, καταλάβαινε αυτό που «δεν καταλάβαιναν» ούτε ο Μεταξάς ούτε ο στρατηγός Παπάγος. Καταλάβαινε δηλαδή αυτό που θα καταλάβαινε όποιος δεν ήταν προδότης. Ότι οι κινήσεις των Ιταλών είναι επιθετικές και αναπτύσσονται σιγά σιγά για να μας επιτεθούν.

Ζητούσε λοιπόν με συνεχείς εκκλήσεις προς την κυβέρνηση Μεταξά και το ΓΕΣ, να του στείλουν οικονομικές ενισχύσεις ,για να κατασκευάζει στα βουνά, οχυρωματικά έργα εδάφους.

Ο Κατσιμήτρος τα έλεγε, ο Κατσιμήτρος τα άκουγε. Ο Μεταξάς και ο Παπάγος τον έγραφαν κανονικότατα. Και αντί να ενισχύουν την Μεραρχία Ιωαννίνων η οποία θα αντιμετώπιζε την Ιταλική επίθεση, ο Μεταξάς το έπαιζε .. «πατριώτης» φτιάχνοντας τα «οχυρά Μεταξά» στην μεθόριο της Βουλγαρίας. Ένα σαφώς ισχυρό αμυντικό έργο, το οποίο όμως θα ήταν άχρηστο αν οι Ιταλοί πέρναγαν από τα Αλβανικά σύνορα , γιατί μετά θα το κυρίευαν εύκολα από πίσω και σχεδόν χωρίς μάχη. Όπως ακριβώς έπεσε και η περίφημη γραμμή Μαζινό στην Γαλλία, που αποδείχθηκε εντελώς άχρηστο έργο, αφού ο Χίτλερ την κατέλαβε από πίσω, περνώντας χωρίς αντίσταση από το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Ο Κατσιμήτρος βλέποντας την αδιαφορία του Μεταξά και του Παπάγου, στρέφεται για βοήθεια στον λαό των Ιωαννίνων και συγκεντρώνει τα ποσά που χρειάζεται για να κάνει τα έργα που θέλει. Παράλληλα συνεργάζεται και με τον διοικητή της 9ης μεραρχίας Δυτικής Μακεδονίας που και αυτός, βλέπει και αντιλαμβάνεται τα ίδια ακρίβώς με τον Κατσιμήτρο. Ότι οι Ιταλοί αναπτύσσουν στρατεύματα για να μας επιτεθούν.

Μετά ειδικά και από τον άνανδρο τορπιλισμό της Έλλης μέσα στο λιμάνι της Τήνου στις 15 Αυγούστου του 1940, είναι απόλυτα σίγουροι ότι έρχεται πόλεμος. Από εκείνη την στιγμή βγαίνουν και οι δύο επάνω στα βουνά και επιδίδονται σε έναν αγώνα αμυντικών έργων, με ναρκοθετήσεις περασμάτων, με τοποθετήσεις πολυβολείων και ορεινών πυροβόλων και με προκεχωρημένα παρατηρητήρια για παρακολούθηση των κινήσεων των Ιταλών.

Από αυτά που έβλεπαν και φυσικά τα γνώριζε και το ΓΕΣ και ο Μεταξάς, καταλάβαιναν ότι πλησιάζει η στιγμή της επίθεσης. Την ΠΑΡΑΜΟΝΗ λοιπόν το βράδυ στις 27 Οκτωβρίου και ενώ η κυβέρνηση του Μεταξά στην Αθήνα βρίσκεται στην παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και οι Έλληνες υπνωτισμένοι από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ κοιμούνται μην γνωρίζοντας τίποτα, οι ελληνικές δυνάμεις της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων υπό τας διαταγάς του υποστράτηγου Κατσιμήτρου, βρίσκονται με το δάχτυλο στην σκανδάλη, γιατί όλα εκεί πάνω, «βρωμάνε» πόλεμο.

Ο αρχηγός του ΓΕΣ στρατηγός Αλ. Παπάγος, στέλνει τον «κόκκινο συναγερμό» του πολέμου στον Κατσιμήτρο, δύο ώρες πριν την Ιταλική επίθεση με την εξής διαταγή: «Η 8η Μεραρχία όπως αποκρούσει διά των όπλων την εισβολήν των Ιταλικών Στρατευμάτων, συμμορφουμένη προς τας διαταγάς τας οποίας έλαβε διά την εκτέλεση της αποστολής της».

Εδώ το παίζει «πατρίδα», ο μέχρι εκείνη την στιγμή «τυφλός» και «κουφός» Παπάγος, θεωρώντας ότι ο Κατσιμήτρος είναι αδύνατον να προλάβει να προετοιμαστεί αμυντικά και να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα Ιταλικά στρατεύματα, που είδαμε παραπάνω.
Ο υποστράτηγος Κατσιμήτρος απάντησε στον Παπάγο το αναμενόμενο: «Η Μεραρχία θα εκτέλεση το καθήκον της προς την πατρίδα, όπως επιβάλλη η εθνική τιμή και καθ’ όν τρόπον αυτή γνωρίζει».

Και ξεκινάει η επίθεση των Ιταλών, με ότι έχουν και δεν έχουν στις 6.00 το πρωί ανήμερα της αγίας Σκέπης της Παναγίας στις 28 Οκτωβρίου 1940.

Πρώτη μέρα επίθεσης , οι Ιταλοί σπάνε τα μούτρα τους με τεράστιες απώλειες.
Δεύτερη μέρα επίθεσης το ίδιο.
Τρίτη μέρα επίθεσης τα ίδια και χειρότερα.
Τέταρτη μέρα της Ιταλικής επίθεσης, οι απώλειές τους χειροτερεύουν και παραμένουν καθηλωμένοι, αυτοί, που περίμεναν σε μία εβδομάδα να βρίσκονται στα Ιωάννινα.
Πέμπτη μέρα το ίδιο. Ο Κατσιμήτρος και η 8η Μεραρχία Ιωαννίνων δεν είχαν αιφνιδιαστεί από την επίθεση, όπως νόμιζαν οι Ιταλοί και οι προδότες των Αθηνών. Ο Κατσιμήτρος την παραμονή το βράδυ ούτε κοιμόταν ούτε στο Θέατρο ήταν. Είχε όλη την μεραρχία πάνω στα βουνά και περίμεναν τους Ιταλούς με το δάχτυλο στην σκανδάλη.

Βλέποντας ο προδότης ο Παπάγος, πως τα πράγματα στα βουνά δεν πάνε καλά για τους φίλους του τους Ιταλούς, αλλάζει την διαταγή για άμυνα, που έδωσε στον Κατσιμήτρο πριν την επίθεση των Ιταλών και διατάζει τώρα τον Κατσιμήτρο σε …..ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ…!!!!
Αυτά δεν τα ξέρετε ;

Το: «αποκρούστε διά των όπλων την εισβολήν…» , μετά από πέντε μέρες πανωλεθρία των Ιταλών, γίνεται εντολή υποχώρησης, με τα εξής λόγια: «πάσα αντίσταση σε έναν τέτοιο υπέρτερο εχθρό, είναι μόνο διά την τιμήν των όπλων, καθώς επί της ουσίας έχει κριθεί εκ προοιμίου χαμένη και δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο να δοθεί. Υποχωρήστε σε δεύτερη γραμμή άμυνας νοτιότερα στην κοιλάδα του Αράχθου και πολεμήστε -αν θέλετε να πολεμήσετε – τους Ιταλούς».

Ο «άντρας» Στρατηγός Παπάγος του «πολεμήστε», έγινε κλανιάρα κότα μέσα σε πέντε μέρες και είπε «υποχωρήστε», αφού οι φίλοι του οι Ιταλοί αποδεκατίζονταν στα βουνά από την 8η Μεραρχία και δεν μπορούσαν να προχωρήσουν.
Ο Κατσιμήτρος τον αγνοεί και τον περιφρονεί κανονικότατα και του γράφει το εξής: «Για μένα η τελευταία γραμμή άμυνας είναι εδώ στα σύνορα. Δεν παραδίδω στον εχθρό σπιθαμή ελληνικού εδάφους. ΚΡΑΤΑΩ ΚΑΛΠΑΚΙ».

Στην ημερήσια διαταγή του στο προσωπικό της 8ης Μεραρχίας, ο Κατσιμήτρος καλεί σε άμυνα μέχρις εσχάτων, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε υποχώρηση θα ήταν αδιανόητη. Και επειδή οι προδότες των Αθηνών αργούσαν να στείλουν ενισχύσεις, ο Κατσιμήτρος έδωσε όπλα σε όσους μπορούσαν να τα κρατήσουν, σε βοηθητικούς, σε μάγειρες, σε όλους.

Ο Κατσιμήτρος με τις ενέργειές του εξουδετέρωσε την ιταλική επίθεση, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην τελική νίκη σε βάρος των Ιταλών. Αν ο Υποστ. Κατσιμήτρος δεν προετοίμαζε από μόνος του την άμυνα στην Αλβανική μεθόριο και είχε υπακούσει στον προδότη Παπάγο, τότε η έκβαση του πολέμου θα ήταν εντελώς διαφορετική και θα έφερνε την εθνική καταστροφή που επιθυμούσαν οι προδότες.

Ήταν ο πατριωτισμός του και η απείθειά του στις διαταγές των προδοτών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, που έγραψε τις χρυσές πολεμικές σελίδες για το έθνος και οδήγησε στο Έπος του 1940.

Γιατί μετά την άμυνα, ήρθε η ολομέτωπη επίθεση. Ο Κατσιμήτρος πέρασε την κατάλληλη στιγμή σε σφοδρή αντεπίθεση και έδιωξε πέραν των ελληνικών συνόρων τους Ιταλούς εισβολείς, καταδιώκοντάς τους μέσα στο Αλβανικό έδαφος και απελευθερώνοντας ταυτοχρόνως Ελληνικές περιοχές.

Οι προδότες βέβαια προσπάθησαν να βάλλουν και σε αυτόν τον ήρωα την ρετσινιά του «προδότη» όπως και στον Κολοκοτρώνη και το κατάφεραν, γιατί τον έπεισαν να συμμετέχει στην πρώτη κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου. Μόλις βέβαια αντιλήφθηκε πως πρόκειται για κυβέρνηση ανδρείκελων παραιτήθηκε μετά από πέντε μήνες, αλλά μετά την απελευθέρωση το 1945, τον δίκασε και αυτόν το ειδικό δικαστήριο ως «προδότη» και τον φυλάκισαν για 4.5 χρόνια. Έτσι κάνουν οι διαχρονικά προδότες που μας κυβερνούν, με όλους τους Έλληνες ήρωες, για να μας παρουσιάζουν τους προδότες για .. «ήρωες». Το ίδιο έκαναν και με τον Αρχιστράτηγο Θ. Κολοκοτρώνη. Τον δίκασαν και τον φυλάκισαν οι προδότες.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΩΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟ

ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ….. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΟΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος

συγγραφέας-ερευνητής-αρθρογράφος

giannis_lampropoulos@yahoo.com

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2027914793895397&id=979084458778441&__tn__=K-R

Υ.Γ. Την ίδια ακριβώς κατάσταση ύπνωσης του λαού βιώνουμε και σήμερα λίγο πριν τον Γ’ παγκόσμιο πόλεμο και λίγο πριν την μεγαλύτερη επίθεση που έχουμε δεχθεί ποτέ ως έθνος. Βλέπετε τα σημερινά τεχνολογικά μέσα ύπνωσης και προπαγάνδας, αλλά και τα όπλα, είναι χιλιάδες φορές ισχυρότερα από αυτά του 1940. Αυτό σημαίνει ότι ο υπνωτισμός των Ελλήνων είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερος από το 40, όπως και η επίθεση θα είναι με συμβατικά ισχυρότερα όπλα, αλλά θα είναι και με όπλα φυσικών καταστροφών, αλλά και βιολογικά. Και βλέπετε πως παρόλο που σήμερα έχουν αποκαλυφθεί οι προδότες και όλα τους τα σχέδια τα όπλα ύπνωσης δουλεύουν «καλά». Μην περιμένετε λοιπόν να σας ειδοποιήσει κανένας. Όπως και τότε έτσι και τώρα θα ακούσετε ξαφνικά ένα πρωί, πως η χώρα χρεοκόπησε και θα ξεκινήσει η επίθεση του εισαγόμενου στρατού των Ισλαμιστών. Θα είναι διαφορετικός ο πόλεμος που θα ζήσουμε και δεν θα πολεμήσει ο στρατός, αλλά ο λαός. Όποιος ετοιμάζεται για πόλεμο και δεν αιφνιδιαστεί, αυτός θα έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να οδηγήσει και άλλους στην τελική νίκη.

Loading...
Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (28)

 1. οποιος το διαβασε θα καταλαβε πως γραφει μαλακιες ο τυπος…γιατι τον σκοτωσανε το Μεταξα δεν μας ειπε ομως….καπου γραφει οτι ο λαος ηταν υπνωτισμενος απο τα ΜΜΕ…
  ποια ΜΜΕ??? μονο ραδιωφωνο υπηρχε εκεινη την εποχη και αυτο δεν το ακουγαν ολοι…
  Μεχρι και σημερα μας κρυβουν λεπτομεριες για τον Μεταξα και αυτο γιατι ηταν αντικοινοβουλευτικος…καταλαβε απο τοτε τι ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ηταν το κοινοβουλιο και γι αυτο τον μισουνε ολοι…ιδιαιτερα οι κομμουνιστες και αυτο διότι αυτος εφερε το 8αρο και το ΙΚΑ στην Ελλαδα…σιγα μην αφηνε τους κομμουνιστες να αλωνιζουν και να φερουν την δυστηχια οπως μονο αυτοι ξερουν οπως και σημερα….αν δεν υπηρχε η γραμμη αμυνας Μεταξα ισως σημερα να ειχαμε πρωθυπουργο τον Σαλβινι…(δεν θα ηταν και ασχημα.. χαρ χαρ) που λεει ο λογος ρε παιδακι μου…

  • Γιατι ο προδοτης παντα καταληγει νεκρος στα χερια του εντολεα του κυριε/α τοσο μισος??. Ραδιοφωνο υπηρχε και εφημεριδες και μαλιστα ο κοσμος της εποχης ηταν πολυ προσηλωμενος στην ενημερωση του καθημερινα.

   • Σωωωωπα!! Πολυ σοφή βλακεια είπες. Δηλαδη να περιμενουμε και ο Τσιπρας να καταλήξει ετςι;;; Αλλα που να βρεθεί μυαλό να σκεφτείτε λογικα. Αν ολοι οι προδοτες κατέληγαν νεκροί απο τους εντολείς τους, τοτε οι εντολείς αυτοι δεν θα έβρισκαν αλλους προδοτες. Κατάλαβες;;; Μαλλον το αντίθετο συμβαίνει. Αμοιβονται πολυ καλα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Λίγη λογικη χρειάζεται.

 2. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡ. ΜΑΤΘΑΟΣ 10/26/2018 @ Οκτώβριος 26, 2018 8:46 μμ

  ΝΑ ΕΙΣΤΑΙ ΚΑΛΛΑ ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΩΣΗ !

 3. Διάβασα μέχρι το σημείο που λεει στο αρθρο πως το ΟΧΙ δεν το είπε ο Μεταξας, αλλα ο Ελληνικός λαός. Αυτην την ηλιθιοτητα λενε καποιοι συνέχεια και μου ανεβάζουν το αιμα στο κεφαλι. Δεν θέλησα και δεν με ενδιαφέρει να διαβάσω παρακάτω. Αυτη η βλακεια με προδιαθέτει αρνητικά. Φαντάζομαι πως παρακάτω θα συνεχιστούν οι βλακείες.

 4. Ο Μεταξάς τον ήξερε ασφαλώς τον πόλεμο και τον ήξερε διότι ήθελαν οι Άγγλοι να μας βγάλουν στον πόλεμο. Η Αγγλία είχε συμφέρον να βγει η Ελλάδα στο πόλεμο . Είχε γίνει μερική επιστράτευση με ατομικές προσκλήσεις, όπως είχε καλέσει και τον Κων/νο Δαβάκη που επίσης πολέμησε στη Πίνδο. Πράγματι την ιστορία τη γράφουν οι λαοί, αλλά ο Μεταξάς δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Δεν μπορούσε να ξεφύγει από τους Άγγλους, οι οποίοι και τον δολοφόνησαν όταν έσπασε το μέτωπο. Σήμερα όμως θα υπάρξει κανένας Κατσιμήτρος που να παρακούσει εντολές και να πολεμήσει ή θα μας αφήσουν να μας σφάξουν όπως έγινε στο Μάτι για να μη δυσαρεστηθεί το ΝΑΤΟ. Ένα πάντως είναι βέβαιο ότι οι σκοτεινές δυνάμεις την Ελλάδα δεν την θέλουν απλά διαλυμένη, αλλά ανύπαρκτη

  • ......της Αλβανιας που τα ειδαν ΟΛΑ. 10/27/2018 @ Οκτώβριος 27, 2018 9:22 πμ

   ….τον δολοφονησαν μαλλον γιατι δεν συμφωνησε με ”’αυτους”’ για την χρηση των τρισιμησι εκατομυριων λυρων αγγλιας της τραπεζας ελλαδος μετα τον πολεμο [βλεπε εμφυλιος]και το ιδιο εγινε και με τον αντικαταστατη του τον τραπεζικο τον ”’αυτοκτονημενο”’. Τον μεταξουλι τον δουλεψαν γιατι ηταν ”’αριστουχος” οπως και τον αλλον ”’αριστουχο” τον παπαδοπουλακο τον πονηροχωριατλαμα των παρελασεων ”’αερα μπανα”.Οι κατασκευαστες της παλαιας διαθηκης τα σχεδιαζουν ολα ”’τελεια”’ για την παρτυ τους πενηντα δεκαετιες τωρα διχως πολυ αγχος….οι υπολοιποι καραγκιοζ μπερντε……

 5. η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια..εκτος κ αν κανεις πολιτικη.φυσικα δεν ειναι δουλεια σου να ξερεις κ να αντιλαμβανεσαι τα στρατιωτικα σχεδια.αλλα με ποσο μα ποσο ελαφρα την καρδια γραφεις τοσες αοριστιες διχως να ξερεις την στοιχειωδη διπλωματια της τοτε εποχης.αλλα περαν τουτου κ επιγραμματικα να πω οτι η ιδεα ενεργειας της μεραρχιας ειχε αφεθει στον ιδιο τον κατσιμητρο.ειχε δυο επιλογες.τα οχυρα εγιναν στα συνορα με την βουλγαρια γιατι αυτος ηταν ο εχθρος τοτε.οι ιταλοι πηραν την αλβανια τον απριλιο του 39.η μεραρχια μετα την προωθηση των ιταλων στα συνορα ενισχυθηκε οσο δεν πηγαινε.παραθετεις τις ιταλικες δυναμεις αλλα δεν μπηκες στον κοπο να πεις τι δυναμεις υπηρχαν απεναντι τους,,χονρικα 42000 ιταοι εναντι 35 000 ελληνων.. υπερτερουσαν σε αεροπορια κ σε αρματα μαχης που δεν ειχαμε.23 αυγουστου ειχε ξεκινησει η επιστρατευση,η μυστικη,αν την ξερεις την λεξη αυτη.στην δεξιωση ηταν μονο ενας υφυπουργος,κανενα αλλο μελος της κυβερνησης.η τζουλια κοντεψε να φτασει στο μετσοβο.ο κατσιμητρος κυνδυνευε να περυκυκλωθει.ακομα κ τοτε δεν δωθηκε διαταγη να υποχωρησει αν κ ηταν σοβαρος ο κινδυνος.η μεραρχια ιππικου επιτεθηκε πρωτη στην τζουλια.στρατηγος στανωτας.με τα δεδομενα της τοτε εποχης ο ΕΣ προετοιμαστηκε σε υψιστο βαθμο..οσο για την επιστρατευση εαν γινοταν πριν επιτεθει η ιταλια θα ειχε χαθει ο πολεμος ,αλλα κ παλι ειχε ξεκινησει σταδιακα οπως ειπα απο την 23 αυγουστου 1940.αυτα προς τον αντιλογο.δεν επικροτω τον μεταξα αλλα για σκεψου στην θεση του να ηταν ο σημερινος πρωθυπουργος τ θα γινονταν??

 6. υπαρξη με πολλους προγονους -συγγενεις στον πολεμο της Αλβανιας που τα ειδαν ΟΛΑ. 10/26/2018 @ Οκτώβριος 26, 2018 10:29 μμ

  Χμμ…λοιπον ο μεταξακος κουραδακος στον πολεμο του 1897 εσπασε ολα τα ρεκορ υποχωρησης-τρεσαρισμου φτανοντας πρωτος στην Λαμια ενω τον κυνηγαγανε τουρκοασιατες κολλητοι του διχως να ριξει εναν πυροβολισμο στον αερα μαζι με κατι τεμαχια του λεγομενου παλατιου. Ηταν ο αξκος που εξαφανησε τα αρχεια της σχολης της λεγομενης ευελπιδων τα πριν απο την δικη του εκπαιδευση ετη. Ολα τα χρονια στο στρατο δεν φαινεται να πυροβολησε καποιον εχθρο σε μετωπο πολεμου. Ηταν τοσο πανηλιθιος που εκανε αμυντικα εργα τυπου Α’ παγκοσμιου πολεμου ενω οι πολεμικες τακτικες μαχης ολων των στρατων του πλανητη αλλαξαν ”’στυλ” πολεμου [βλεπε αλεξιπτωτιστες και μηχανοκινητα που προσπερνουσαν τις τρυπες του κωλου..] που προσπερναγαν οι επιτιθεμενοι τις κωλοτρυπες του τιποτα. [ο εχθρος στην Λαρισα και οι αλλοι μες στο τσιμεντινο τουνελ περιμεναν τον εχθρο!!!!! ] .Εξαφανησε σχεδον τους αξκους εξ μονιμων υπαξιωματικων σχολες που ηταν μαχημοι και εγιναν στρατηγοι λογω των μαχων και κρατησε εναν τυπομε ονομα ατοφιο της κεντρικης ασιας στο υπουργειο εσωτερικων που τελικα τοσκασε στην Αργεντινη μετα μεχρι που πεθανε!!!! Εβαλε αρχιστρατηγο εναν λεφτα σοβιετικης καταγωγης και εφερε χαρτια οτι τελειωσε σχολη αξκων ιδιωτικης φυσεως!!!!! στο εξωτερικο!!!!!ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΥΡΑΔΕΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ Α Ρ Α Ξ Α Ν στο ξενοδοχειο μεγαλη βρεττανια !!!!!! Ρε τον γυφτο του ιουνιου πελαγους κουραδας ατοφιος. Εχει παρα πολλα να γραψει καποιος κοινος ελληνας γιαυτον που ειναι πολυ βαρετο με τις εορτες και παρελασεις να καλυπτουν αυτον και αλλους…κουραδοασιατες [ο μεταξας ο αλλος πολεμισε υπερ των κουμουνιστων στην κριμαια της ρωσιας ”’ πολυ καλυτερα”’ απο τον μπουχεσα της ελλαδος….]

 7. απο το καλοκαιρι του 1940 αρχισαν να κανουν επιστρατευση τους τοπικους κατοικους

 8. Μπράβο λεβεντιά μου, έτσι πες τα να ανοίξουμε τα μάτια μας, μπράβο και πάλι μπράβο.
  Να σε έχει καλά ο Θεός

 9. Τις μπουρδολογίας το ανάγνωσμα… παντως ο κύριος αρθρογράφος έλεγε και ότι οι κάτοικοι του Κιλκίς είναι Σκοπιανόι..

 10. ΚΑΝΕΝΑΣ Ο ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ 10/27/2018 @ Οκτώβριος 27, 2018 12:50 πμ

  ακριβως ετσι εγινε! ηρθε ο ιταλος πρεσβης στις 5 τα ξημερωματα και ξυπνα τον ελληνικο λαο! και τον ρωτα: Να μπουμε ρε παιδια ή οχι; κι αυτοι του λενε δωσε μας λιγη ωρα να το συζητησουμε μεταξυ μας. Μεσα σε λιγα λεπτα λοιπον αποφασισθηκε απο το συνολο του ελληνικου λαου να πει το μεγαλο ΟΧΙ! ο Μεταξας απλα το επανελαβε το επομενο πρωινο αφου ηπιε πρωτα ενα καφεδακι…

 11. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μία λογική στο άρθρο. Δυστυχώς ο σόφρων αναγνώστης, στην εποχή μας, υποψιάζεται το ΠΑΝΤΑ. Μην ξεχνάμε τη διαστρέβλωση του ΟΧΙ σε ΝΑΙ που έγινε πριν από 2-3 χρόνια. Πόσα άλλα λοιπόν γεγονότα του παρελθόντος έχουν διαστρεβλωθεί;; Όσο για την παρούσα κατάσταση, συμφωνώ απόλυτα!!

 12. Αν ο Μεταξας είχε υπηρετήσει το σύστημα, δεν θα τον έβριζαν σήμερα. Θα του ειχαν στήσει αγάλματα, θα έδιναν το ονομα του σε αεροδρόμια, δρόμους, πλατείες κλπ, οπως κανουν με ολους τους προδοτες, αυτους δηλαδη που υπηρετούν το σύστημα. Τον Μεταξα δικτάτορα τον ανεβάζουν, προδότη τον κατεβάζουν. Το ιδιο κανουν και με τον Παπαδοπουλο. Τον Μεταξα Επεισης τον δηλητηρίασε το σύστημα, με μια πορτοκαλάδα σε γνωστό σπιτι μεγαλο καθίκιου. Ξεχνατε πως ο Μεταξας εκανε το ΙΚΑ, το οκτάωρο, τις αργίες κλπ. Οι σημερινοί …μη δικτάτορες,….ας μας πει καποιος τι εκαναν;;;

  • Συμφωνώ και επ’ αυξάνω και συμπληρώνω, ίδρυση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (αυτός το θεμελίωσε και ο Παπαδόπουλος, τι ειρωνεία, το τελείωσε, ενώ οι ενδιάμεσοι Δημοκράτες απλά το έκαιγαν και το καίνε με μολότωφ), καθιέρωση των υπερωριών κ.ά. Επίσης ήταν στρατιωτικός εγκέφαλος τον οποίο αν και χαμηλόβαθμος (αντισυνταγματάρχης αν δεν κάνω λάθος) τον καθιέρωσε ως υπασπιστή του ο Ελ. Βενιζέλος και αν τον άκουγε να οχυρωθεί η Καλλίπολη στην απέναντι μεριά των Δαρδανελίων, η έκβαση του Ελληνοτουρκικού πολέμου μπορεί να ήταν διαφορετική. Επίσης ήταν γνωστή η κόντρα του με τον Παπάγο κύριε Λαμπρόπουλε και εκείνη την νύχτα ήταν στο σπίτι του και όχι στις χοροεσπερίδες.

 13. Αν θες ειρήνη ετοιμάσου για πόλεμο !!!
  Αυτό το ρητό είναι αληθές και έχει εφαρμογή.
  Εσύ φίλε αναγνώστη βλέπεις να ετοιμάζετε κανείς εδώ στην Ελλάδα για πόλεμο?????
  ΟΧΙ !

  το θέμα λοιπόν είναι οτι μας σπρώχνουν σε πόλεμο με συνεχείς υποχωρήσεις του στύλ εε δεν γινόταν αλλιώς κλπ. Αν υπάρχουν μειονότητες στην γή του βυζαντίου μόνο Ελληνικές είναι .
  Όλα τα άλλα είναι το απο πού θα πιάσει την Ιστορία ο σκηνοθέτης για να σε ρίξει.
  Όποιος ενδιαφέρετε για ειρήνη πρέπει να δείξει τα δόντια του.
  Ο πόλεμος έρχεται. Δεν το λέω εγώ ο Κίσσιντζερ το έχει πει.
  Διαλύστε τους Έλληνες. Αυτοί είναι το πρόβλημα.
  ΚΑι δεν θα αργήσει ο καιρός που θα το δούμε και σαν πολεμικό σχέδιο.
  Και θα το δούμε διότι αυτή την φορά δεν θα μας αφήσουν οι μετανάστες να μετακινηθούμε προς τα σύνορα.
  Έχουν καταλάβει τα σύνορα και τις πολυκατοικίες μας έχουν εισέλθει στις γειτονιές μας και στα σχολέία μας είναι παντού και είναι πολλοί.
  Ενα τουφέκι θα σώζει 100 ψυχές ……… !!! Πατροκοσμάς !!
  Για την επιβεβλημένη αλλαγή συνόρων απο τους φίλους μας που έχουν μελετήσει ιστορία και μας φοβούνται έχουν εφαρμόσει όλες τις πιθανές με σκοπό να μην βγάλουμε άχνα….

  Η βγάζουμε και δεν το ακούω,
  Όλοι οι Μ@@@@@ς ασχολούνται με την διασφάλιση θέσης Αριστεροκεντροδεξιοβλαμμένοι στην κρίση χωρίς να αναλογιστούν οτι σε μία περίπτωση πολέμου θα ανέβουν πίστα διότι θα πρέπει να συνεργαστούν με το όποιο καθεστώς για να επιζήσουν..η απλά θα καταργηθούν και θα ριχτούν στο μένος του πλήθους.

  Όπως τότε με την Έλλη έτσι και τώρα το καλοκαίρι πήγαν να βουλιάξουν πλοίο δεν έχει σημασία αν είναι Τούρκοι η Ιταλοί. Ακόμη και η σύλληψη- κράτηση των Αξιωματικών ήταν για κάμψη του ηθικού μας. Αυτά θα πάθετε σου ψιθυρίζουν!!
  Απλά ζούμε στην προπολεμική εποχή….. Που τώρα κλιμακώνουν πριν την επίθεση κατ εντολην που έχουν…

  Κλείνοντας ένα απλό μήνυμα . Τόσο απλό που θα το καταλάβει αυτός που πρέπει για να το τρέξει παραπάνω……να το επικοινωνήσει ….
  Πρώτα τα κεφάλια εδώ ….. και μετά τα κεφάλια του εισβολέα…..
  Και δεν μιλώ για τον απλό συμφεροντολόγο τριπλοθεσ΄΄ιτη μ@@@@@@ κατα συνθήκη προδότη, μιλώ για τα υψηλά κεφάλια που ετοιμάζουν τις κρύπτες τους νομίζοντας οτι δεν θα ξετρυπωθούν.
  Λοιπόν πρώτα αυτά τα κεφάλια και μετά του εισβολέα…..

  Όσο για τον σκηνοθέτη……. καλή η προσπάθεια αλλά έχουν νου και γνώση οι φύλακες…
  λόγω ιστορίας.
  Ξέρεις Κισσιτζερ και κάθε Κίσσιτζερ ο Ελληνας είναι σαν την κατσαρίδα ξέρει να επιβιώνει….
  έχει Χριστό έχει Θεία βοήθεια είναι αρχαίος και πρώτος. Διάβασε αναφορές Ιταλων στρατηγών για το τι έβλεπαν στο μέτωπο της Αλβανίας, διάβασε ,διάβασε , διάβασε και θα καταλα΄βεις.

  Το καλύτερο λοιπόν είναι να ζούμε όλοι εν ειρήνη , χωρίς να ενοχλούμε τους διπλανούς μας . Αν όμως το κανεις εσύ η τα τσιράκια σας …….. ΤΟΤΕ………………………………………………………………………………….θα μάθεις τι είναι ΕΛΛΗΝΑΣ.

  Αλήθεια αρίθμησες ποτέ απο τις ιστορικές μάχες μέχρι τις τελευταίες, πόσοι ήταν οι αντίπαλοι και πόσοι οι Έλληνες ?
  Έχεις βγάλει αναλογία για να δείς απο ποια τρύπα βελόνας έχουμε μάθει να περνάμε ?
  Είναι αυτό που λένε Ολοι σας και μόνοι μας !!
  Δυο βήματα απέχεις λοιπόν … κάντα !!!

  υ΄γ Με το διαδύκτιο υπάρχει η ευκαιρία να διαβάζεις νέα και απο άλλες χώρες.
  Δεν μπορεί εδώ να φλέγεται η μεσόγειος και στην Κύπρο να γράφουν δια αναβάθμιση της οικονομίας απο οίκους κλπ κλπ.
  Αυτά τα λέω για τους Τσιπροκαμμένους και τα μέσα που διοικούν μέσω πρεσβειών.

 14. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 10/27/2018 @ Οκτώβριος 27, 2018 12:14 μμ

  ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΕ ΠΑΡΕΛΕΙΨΕΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ [ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟ ΚΑΙ ΒΡΑΧΝΟ]. ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΣΛΑ ΤΟΥ ΥΨΩΜΑΤΟΣ 731. ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΚΚΑΛΙΝΟΙ.
  “ΟΠΟΙΟΣ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΕΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ” ΗΤΑΝ Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ.

 15. ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ 10/27/2018 @ Οκτώβριος 27, 2018 12:17 μμ

  Κύριε Λαμπρόπουλε δεν ξέρω αν αυτα τα ιστορικά στοιχεία που μας γράφεται είναι η αλήθεια και όχι παραποιημενα από τους νεοταξιτες που έχουν κάνει την ιστορία διάτρητη από ψευδή και παραποιησεις όπως πχ

  Αλλά τέτοια άρθρα σαν το δικό σας κάτι τέτοιες μέρες είναι πολύ πονηρά ειδικότερα όταν εσείς μιλάτε για ένωση και ομόνοια των Ελλήνων στις ομιλίες σας και μετά βγάζετε αυτές τις διχαστικες άποψης είστε αντιφατικός στις απόψεις σας και το μόνο που καταφέρεται είναι τον διχασμό κύριε Λαμπρόπουλε

 16. Τετοια μπουρδολογια ειχα καιρο να διαβασω,να στε καλα με εκανε ο αρθογραφος να γελασω!!!

 17. Κάθε χρόνο στα τέλη του Οκτωβρίου έχουμε την αναπαραγωγή ενός λιβελογραφήματος κάποιου ανθρώπου που είναι απλά καραγκιόζης.
  Το χειρότερο όμως είναι ότι εξακολουθεί να βρίσκει ΓΙΔΙΑ που πιστεύουν ότι ενημερώθηκαν για την «αλήθεια» χωρίς να κάνουν τον κόπο να ψάξουν και να διασταυρώσουν κάθε παπαριά που διαβάζουν.
  Καημένη Ελλάδα.

 18. Αφήστε το τι έγινε,όχι ότι δεν παίζει ρόλο, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη όλοι μας να αρχίσουμε να διαβάσουμε το παρόν και να ερμηνεύσουμε το μέλλον. Δεν έχουμε την πολυτέλεια τούτη την στιγμή,που ο εχθρός δεν είναι στα σύνορα μας αλλά μέσα στην χώρα,να διχαστούμε μεταξύ μας προσπαθώντας να δούμε τι έγινε στο παρελθόν, είναι ανούσιο και μας κλέβει χρόνο προετοιμασίας. Ετοιμαστείτε ψυχικά και σωματικά για αυτά που έρχονται και που μας έχουν μιλήσει οι πατέρες της εκκλησίας μας.Να εκκλησιάζεστε να νηστεύετε και νακοινωνήτε τακτικά για την ψυχή σας και από την άλλη να γυμνάζεστε τακτικά, άνδρες και γυναίκες και καλό είναι να μάθετε, όσοι μπορούν, πολεμικές τέχνες. Έτσι λοιπόν δεν θα μας βρουν τα γεγονότα απροετοίμαστους. Διαβάζουμε το τώρα και ερμηνεύουμε το μέλλον.Το παρελθόν θα μας μπερδέψει και θα μας διχάσει.

 19. ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΥΓΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ?.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ”ΜΕΣΑ”.

  • Η χώρα μπορεί να ήταν υπό κατοχή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε να έχει κυβέρνηση, ούτε ο Κατσιμήτρος έγινε ξαφνικά προδότης επειδή διατέλεσε υπουργός αυτής.
   Μας φτάνει ένας Λαμπρόπουλος ας μην γινόμαστε και εμείς σαν του λόγου του.

 20. ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ 10/27/2018 @ Οκτώβριος 27, 2018 11:49 μμ
 21. ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ 11/02/2018 @ Νοέμβριος 2, 2018 5:40 μμ

  Θα μπορούσα να απαντάω στον καθένα χωριστά, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός, ούτε φυσικά και ο λόγος για τον οποίο γράφεται ένα άρθρο.
  Όποιος καταλαβαίνει τι διαβάζει, μπορεί πανεύκολα να διαπιστώσει αν τα γεγονότα στα οποία αναφέρομαι είναι αληθινά ή όχι.
  Γράφω βέβαια και στην αρχή, ότι τα ιστορικά γεγονότα τα αναλύω και τα ερμηνεύω με την δική μου κριτική σκέψη και λογική.
  Το ότι σε κάποιους δεν αρέσει που αποκαλώ τον Μεταξά και τον Παπάγο προδότες,
  ας πάνε αυτοί να του κάνουν ότι μνημόσυνα θέλουν.
  Αυτό που τους ενοχλεί όμως τόσο πολύ, να ξέρετε πως δεν είναι η εκτίμησή μου για το πρόσωπο του δικτάτορα Μεταξά και του στρατηγού Παπάγου,
  αλλά αυτό που ενοχλεί και ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ
  είναι ότι αποκαλύπτεται η διαστρέβλωση της ιστορίας όπως μας την έχουν παρουσιάσει μέχρι σήμερα οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ
  που “και καλά” μας επιτέθηκαν “ξαφνικά” οι Ιταλοί και ο πατριώτης Μεταξάς τους είπε “ΟΧΙ”
  λες και αν μπορούσε να τους πει “ΝΑΙ”, θα τους άφηναν οι Έλληνες και ο Κατσιμήτρος να περάσουν ελεύθερα…

  Αυτό που τους ενοχλεί λοιπόν είναι ότι μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους
  και αρχίζει η ιστορία να παρουσιάζεται με την αληθινή μορφή της.
  Αν το άρθρο έγραφε ψέματα, θα μπορούσαν οι επιτιθέμενοι σε αυτό,
  να πάρουν μία παράγραφο, ή μία πρόταση που γράφει ψέματα και να την παρουσιάσουν ως ψεύτικη.
  Αλλά το μόνο που κάνουν, οι επιτιθέμενοι,
  είναι να καταφεύγουν σε γενικούς αφορισμούς και χαρακτηρισμούς,
  κάτι βέβαια που όπως θα έχετε καταλάβει το συνηθίζουν αυτό.
  Δικά τους επιχειρήματα μπορεί να μην έχουν αλλά χαρακτηρισμούς έχουν.

  Οι Έλληνες πάντως είμαι σίγουρος ότι καταλάβατε τι διαβάσατε και προσωπικά για σας γράφω.
  Οι …… υπόλοιποι, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν με απασχολεί, ούτε τι πιστεύετε, ούτε τι καταλαβαίνετε από αυτά που διαβάζετε.
  Εδώ άλλωστε δεν προσπαθεί κανένας να πείσει κανέναν.
  Και το σημαντικότερο είναι πως “η αλήθεια πάντων ισχυρότερον”
  και στον αντίποδα “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια” και “το ψέμα ουδέποτε ζει για να γεράσει”.

  Οπότε αγαπητοί μου πολέμιοι του άρθρου μου και υπερασπιστές του Μεταξά,
  μην αγχώνεστε……
  Το αν λέω αλήθειες ή ψέματα, θα αποδειχθεί εν καιρώ.
  Οι χρυσές σελίδες της ιστορίας μας, δεν κινδυνεύουν πάντως από κανέναν “Λαμπρόπουλο”
  Οι προδότες “κινδυνεύουν” που υποχρεώθηκαν να βγούν και να υπερασπιστούν
  τον … Μεταξά που μας … “έσωσε”…. ??????
  Φανταστείτε σε τι απόγνωση έπεσαν…. οι …… “πατριώτες” μου….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*