ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Ι. Μπαλτζώης: «Το θέμα δεν είναι αν θα γίνει πόλεμος αλλά το πότε θα γίνει-Ο Ερντογάν αν χάσει τις εκλογές ή θα πάει φυλακή ή θα κρεμαστεί οπότε θα κάνει τα πάντα να κρατηθεί στην εξουσία»

· Κατοχικά Νέα

«Ο Ερντογάν αν χάσει τις εκλογές ή θα πάει φυλακή ή θα κρεμαστεί. Αντιμετωπίζει θέμα προσωπικής επιβίωσης και θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στη θέση του» είπε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στην Δέσποινα Μποτίτση ο αντιστράτηγος ε.α. και πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, Iωάννης Μπαλτζώης.

Όπως εξήγησε «ο Τούρκος πρόεδρος ξεκίνησε ως ισλαμοδημοκράτης και έγινε ισλαμοφασίστας. Κυβερνά απολυταρχικά , στην Τουρκία υπάρχει «δημοκρατική δικτατορία». Πολλά τα σκάνδαλα και έχει διαπράξει οικονομικά εγκλήματα. Αν χάσει τις εκλογές είναι πολύ πιθανόν να πάει και αυτός και μέλη της οικογένειας του στη φυλακή. Επίσης θυμόμαστε την δεκαετία του 1960 είχαμε κρέμασμα Πρωθυπουργού. θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στη θέση του. Θέλει εδαφική επέκταση της Τουρκίας, θέλει ελληνικό έδαφος, θέλει νησί με κατοίκους ώστε να το επιδεικνύει ως λάφυρο» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ Μπαλτζώη η τουρκική επιθετικότητα έχει πάψει να είναι ρητορική. «Πρόκειται για μια ενιαία στρατηγική που στην παρούσα φάση ισοδυναμεί με μια διαρκή προπαρασκευαστική πολεμική ενέργεια. Θα είμαστε αφελείς αν πούμε ότι πρόκειται για συνηθισμένη συμπεριφορά των Τούρκων…Προπαρασκευάζονται πολεμικά και θα σπάσει το σπυρί. Δεκαετίες τα αντιμετωπίζουμε όλα αυτά με ψυχραιμία, μας απειλούν με πόλεμο και εμείς δεν μιλάμε. Nα βγουν και να ζητήσουν τώρα συγγνώμη από τον ελληνικό λαό όλοι όσοι υποστήριζαν την πολιτική κατευνασμού. Γιατί όπως υποστηρίζουν και πολλοί αναλυτές το θέμα δεν είναι αν θα γίνει πόλεμος αλλά το πότε θα γίνει».

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Δημόσιες υπηρεσίες – ενδεικτική φωτογραφίαFEATURED

Στάσεις εργασίας στις εφορίες: Πανελλαδικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων έως την απεργία της 25ης Νοεμβρίου

Πληρωμές και ευρώ – ενδεικτική φωτογραφίαFEATURED

ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: 71,78 εκατ. ευρώ σε 83.420 δικαιούχους από 19 έως 23 Οκτωβρίου – Όλες οι πληρωμές

Τηλεργασία – ενδεικτική φωτογραφία αρχείουFEATURED

Ακρίβεια καυσίμων: Ο ΟΤΕ διπλασιάζει προσωρινά την τηλεργασία στο 40% – Δύο ημέρες από το σπίτι για εργαζομένους

2 απαντήσεις στο “Ι. Μπαλτζώης: «Το θέμα δεν είναι αν θα γίνει πόλεμος αλλά το πότε θα γίνει-Ο Ερντογάν αν χάσει τις εκλογές ή θα πάει φυλακή ή θα κρεμαστεί οπότε θα κάνει τα πάντα να κρατηθεί στην εξουσία»”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *