Η Μέρκελ θέλει να «μαντρώσει» Αυστρία & Ιταλία για μεταναστευτικό & τις καθίζει στο τραπέζι μαζί με την «βολική» Ελλάδα

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής τεσσάρων κρατών-κλειδιών για το μεταναστευτικό επιδιώκει να συγκληθεί η Καγκελάριος της Γερμανίας, με Ελλάδα και Ιταλία, χώρες οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα από το πρόβλημα και την Αυστρία που τώρα ηγείται των αντιδράσεων κατά της μεταναστευτικής πολιτικής του Βερολίνου και αποτελεί τον προθάλαμο εισόδου στη Γερμανία των μεταναστών.

Την Α.Μέρκελ δεν την ενδιαφέρει η Ελλάδα, την έχει «στο χέρι» και ελέγχει απόλυτα την κυβέρνηση της Αθήνας.

Απλά την καθίζει και αυτήν στο τραπέζι για να ισορροπηθεί η πίεση από τις εθνοκεντρικές κυβερνήσεις της Ιταλίας (Κόντε) και Αυστρίας (Κουρτς).

Και να πάρει την διαβεβαίωση ενώπιον Ιταλίας και Αυστρίας ότι θα πάρουμε κι άλλους παράνομους ξένους και θα επεκτείνουμε τις δομές για να μην περνούν στην Ιταλία και τα δυτικά Βαλκάνια.

Η Α.Μέρκελ επιθυμεί η έκτακτη «μίνι» Σύνοδος να πραγματοποιηθεί ήδη πριν από το τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 και 29 Ιουνίου, πιθανότατα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Καγκελάριος θέλει σε αυτή την συνάντηση να συμμετάσχουν μεταξύ άλλων η Ελλάδα, η Ιταλία και η Αυστρία.

Η Ιταλία αντιδρά σε αυτή την διάσκεψη. Δεν έχουν καμία διάθεση να πιεστούν και πάλι από την Μέρκελ.

Κυβερνητικό αξιωματούχο, δεν έχει ακόμη ληφθεί οριστική απόφαση, ενώ δεν είναι σαφές το πότε ακριβώς μπορεί να συγκληθεί.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Καγκελάριος υφίσταται ισχυρή πίεση απο τον κυβερνητικό της εταίρο, τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), για το θέμα των προσφύγων, καθώς ο αρχηγός τους και υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ απειλεί να δράσει με ή χωρίς την έγκρισή της, δίνοντας εντολή να απελαύνονται στα σύνορα μετανάστες χωρίς έγγραφα ή μετανάστες των οποίων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί σε άλλο κράτος – μέλος της ΕΕ.

pronews

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *