13:21 - 04/05/2021

Η φυγή τών Χριστιανών από την Ιερουσαλήμ πριν το 70 μ.χ, διαχρονικός αδιάψευστος μάρτυρας τής ακρίβειας τού Θεϊκού λόγου

Οι Ιουδαίοι  γνώρισαν την απόλυτη καταστροφή στην Ιερουσαλήμ το 70 μ.χ.

Τι έγινε όμως με τους χριστιανούς;

Όταν οι Ιουδαίοι επαναστάτησαν στη Μασάδα, ο Κέστιος Γάλλος επιτέθηκε στην Ιερουσαλήμ το 66 μ.Χ. Αλλά λίγο πριν τη νίκη τους, ξαφνικά τα Ρωμαϊκά στρατεύματα αποσύρθηκαν. «Τότε ήταν που ο Κέστιος… ανακάλεσε τους στρατιώτες του από εκεί…  Αποσύρθηκε από την πόλη, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος» γράφει ο Ιώσηπος. Οι Ιουδαίοι ενθουσιασμένοι από τη σκέψη ότι είχαν νικήσει καταδίωξαν τους Ρωμαίους (Ιώσηπος «Πόλεμοι των Ιουδαίων» ΙΙ, ιθ΄ 5-7).

Οι Χριστιανοί τής Ιερουσαλήμ και τής γύρω περιοχής στην Ιουδαία όμως, δεν έδειξαν τον ίδιο ενθουσιασμό. Θυμήθηκαν εκείνο που είχε προφητεύσει ο Ιησούς Χριστός: «όταν δε ίδητε κυκλουμένην υπό στρατοπέδων την Ιερουσαλήμ, τότε γνώτε ότι ήγγικεν η ερήμωσις αυτής. Τότε οι εν τη Ιουδαία φευγέτωσαν εις τα όρη, και οι εν μέσω αυτής εκχωρείτωσαν, και οι εν ταις χώραις μη εισερχέσθωσαν εις αυτήν, ότι ημέραι εκδικήσεως αύταί εισι του πληρωθήναι πάντα τα γεγραμμένα» (Λουκ. 21/κα΄ 20, 22). Και γνώριζαν ότι τα λόγια αυτά είχαν ειπωθεί ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΑ.

Οι Χριστιανοί περίμεναν ακριβώς μια τέτοια ευκαιρία, ώστε να υπακούσουν την εντολή του Χριστού. δεν μπορούσαν να βγουν από την Ιερουσαλήμ όσο υπήρχαν γύρω στρατεύματα. Επωφελήθηκαν λοιπόν από την αιφνίδια, ανεξήγητη αναχώρηση, και έφυγαν γρήγορα από την πόλη και τη γύρω περιφέρεια της Ιουδαίας, και γλίτωσαν το θάνατο ή την αιχμαλωσία, όταν τα Ρωμαϊκά στρατεύματα επέστρεψαν το 70 μ.Χ. κάτω από τον Στρατηγό Τίτο και κατέστρεψαν την Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τους πρώτους εκκλησιαστικούς ιστορικούς, τον Ηγήσιππο, τον Ευσέβιο και τον Επιφάνειο, οι Χριστιανοί τής Ιουδαίας κατέφυγαν πέρα από τον Ιορδάνη στην Πέλλα. Ο Ευσέβιος, που έζησε το πρώτο μέρος του τέταρτου αιώνα, αναφέρει ότι «Ολόκληρον όμως το σώμα της εκκλησίας της Ιερουσαλήμ έχοντας προσταγή με θεία αποκάλυψι, που δόθηκε σε ανθρώπους αποδεδειγμένης ευσεβείας εκεί πρίν από τον πόλεμο, απομακρύνθηκαν από την πόλι και κατώκησαν σε κάποια πόλι πέραν του Ιορδάνου, που ελέγετο Πέλλα» (Ευσέβιος «Εκκλησιαστική Ιστορία» ΙΙΙ, ε΄ 3). Ο Επιφάνιος της ίδιας γενικά περιόδου λέει ότι οι Χριστιανοί που κατοικούσαν στην Ιερουσαλήμ, αφού προειδοποιήθηκαν από τον Χριστό για την επικείμενη πολιορκία, μετοίκησαν στην Πέλλα.

Η Ιουδαϊκή εγκυκλοπαίδεια γράφει: «Πριν από την πολιορκία της Ιερουσαλήμ από τον Τίτο η Χριστιανική κοινότητα που ζούσε εκεί μετακόμισε στην Πέλλα». Είναι ενδιαφέρον ότι η Πέλλα βρισκόταν προς το βορρά, στους πρόποδες μιας οροσειράς στην απέναντι πλευρά του Ιορδάνη Ποταμού και, επομένως, η Κοιλάδα του Ιορδάνη την ξεχώριζε εντελώς από την Ιουδαία.

«Είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς αυτή τη φυγή αν η προφητεία [του Ιησού] γράφτηκε μετά το γεγονός», δηλώνει ο Τζ. Α. Γουίλιαμσον στον πρόλογο του βιβλίου του “Ιώσηπος — Ο Ιουδαϊκός Πόλεμος” (Josephus—The Jewish War). Τα λόγια αυτά, έρχονται να απαντήσουν σε όλους αυτούς τους απίστους που για να ξεφύγουν από τη μέγγενη τής προφητείας αυτής, υποθέτουν ότι η προφητεία γράφτηκε μετά την πτώση τής Ιερουσαλήμ, μη λαμβάνοντας υπόψιν τις αποδείξεις που παραθέτουν οι Παπυρολόγοι για την αρχαιότητα τών Ευαγγελίων που περιέχουν την προφητεία.

Και άλλοι για να θολώσουν τα νερά, λένε ότι η φυγή έγινε σε άλλη εξέγερση, έτσι αυθαίρετα, χωρίς να παρουσιάσουν κανένα στοιχείο, χωρίς να λάβουν υπόψιν τα όσα γράφουν οι αρχαίοι συγγραφείς. Το λένε έτσι αυθαίρετα, για να ξεφύγουν από τις συντριπτικές αποδείξεις που κλονίζουν την απιστία τους. Όμως 60 χρόνια μετά το 70 μ.Χ., οι Χριστιανοί δεν ήταν στην Ιερουσαλήμ, αλλά ήταν ακόμα στην Πέλλα. Και συνέβη το αντίθετο. Τότε οι Χριστιανοί επέστρεψαν, και δεν έφυγαν από την Ιερουσαλήμ.

Στην Πέλλα της Δεκαπόλεως, οι Χριστιανοί παρέμειναν μέχρι το 134 μ.X.  Μετά την επάνοδο των Χριστιανών στα Ιεροσόλυμα (που επί Αδριανού μετονομάστηκε Αιλία) πρώτος Έλληνας επίσκοπος εκλέγεται ό Μάρκος Α’ (135 μ.Χ.). Η Εκκλησία Ιεροσολύμων αναδιοργανώθηκε από τις αρχές του 4 αι., από την εποχή του επισκόπου Μακαρίου Α’ (314 μ.Χ.). Όλα αυτά είναι τεκμηριωμένα ιστορικά γεγονότα, και κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει μόνο και μόνο για να διατηρήσει την πίστη του στην… απιστία!

Η προφητεία τού Χριστού είναι γεγονός, όπως και η αρχαιότητά της. Και η εκπλήρωσή της επίσης είναι γεγονός. Και είναι γεγονός και η φυγή τών Χριστιανών από την Ιερουσαλήμ, διαχρονικός αδιάψευστος μάρτυρας τής ακρίβειας τού Θεϊκού λόγου. Μια προφητεία που θα ντροπιάζει και θα εκθέτει για πάντα αυτούς που κλείνουν τα μάτια τους στην αλήθεια.

Πηγή in-ad.gr

* Οι Σαδδουκαίοι, οι διδασκαλίες των οποίων ήταν απόλυτα συνδεδεμένες με το Ναό, και οι αρχιερείς τους  οδήγησαν στην Σταύρωση τον Χριστό εξαφανίστηκαν ,με την καταστροφή του Δεύτερου Ναού το 70 μ.Χ..

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (161)

 1. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/04/2021 @ 4:09 ΜΜ

  Λέτε ότι οι Ιουδαίοι χριστιανοί που έφυγαν στα βουνά πριν την καταστροφή το έκαναν γιατί έδωσαν βάση στην προειδοποίηση του Χριστού από τα ευαγγέλια.

  Από τα ευαγγέλια; Σοβαρά;

  Ο Ειρηναίος στο «Κατά αιρέσεων» 1:26 μας λέει ότι αυτοί που έφυγαν επιμένουν στην τήρηση εκείνων των εθίμων που επιβάλλονται από το Νόμο, και είναι Ιουδαίοι στον τρόπο ζωής τους.

 2. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/04/2021 @ 4:10 ΜΜ

  Δεδομένου ότι ο κανόνας των ιερών συγγραμμάτων αποτελούνταν αποκλειστικά από τις εβραϊκές “Γραφές” (Παλαιά Διαθήκη) ήταν γνωστή σε αυτούς η εντολή «φύγετε στα όρη» μέσα από την Π.Δ. (Γεν. 19, 17. Ιερ. 4, 29. Ιεζ. 7, 16. Α’ Μακ. 2, 28)

  Επιπλέον ο Ευσέβιος και ο Επιφάνιος δε συνδέουν το γεγονός με τον Λουκ. 21,20.

 3. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/04/2021 @ 4:11 ΜΜ

  Πριν ο Τίτος αρχίσει να πολιορκεί την Ιερουσαλήμ, είχε ξεσπάσει η επανάσταση των Ιουδαίων κατά των Ρωμαίων στην Ιερουσαλήμ αρχικά και έπειτα σ’ όλη την Παλαιστίνη.

  Η ακαδημαϊκή συναίνεση υποστηρίζει ότι έφυγαν από την Πόλη, αφού πλέον κανείς δε μπορούσε να τους εγγυηθεί ασφάλεια.

 4. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/04/2021 @ 4:11 ΜΜ

  Όπως συμβαίνει με όλα τα Ευαγγέλια, είναι άγνωστο ακριβώς πότε γράφτηκαν. Η πλειοψηφία των πρόσφατων κριτικών μελετητών λένε ότι ο Λουκάς γράφτηκε μετά το 70 μ.Χ, ο Μάρκος γύρω ή λίγο μετά την πτώση της Ιερουσαλήμ, ο Ματθαίος μεταξύ των χρόνων 70 και 100, και ο Ιωάννης μεταξύ 90-110.

 5. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/04/2021 @ 4:12 ΜΜ

  Κατά τη διάρκεια του 1ου αιώνα, ο κανόνας ιερών συγγραμμάτων της χριστιανικής εκκλησίας αποτελούνταν αποκλειστικά από τις εβραϊκές «Γραφές» (Παλαιά Διαθήκη) οι οποίες θεωρούνταν θεόπνευστες. Καθώς η εκκλησία θεωρούσε ότι ήταν ο «νέος Ισραήλ», παρέμενε προσκολλημένη στον κανόνα βιβλίων που χρησιμοποιούνταν από τους Ιουδαίους. Τα συγγράμματα που αργότερα έγιναν γνωστά ως Καινή Διαθήκη χρησιμοποιούνταν σε τακτική βάση από τις εκκλησίες για κατηχητική εκπαίδευση.

 6. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/04/2021 @ 4:13 ΜΜ

  Έτσι για να σου φτιάξω το κέφι!

  «Το βασικό μήνυμα του Ιησού ήταν ότι το τέλος της ιστορίας ήταν κοντά, ότι ο Θεός σύντομα θα παρέμβει για να ανατρέψει το κακό και να εδραιώσει την εξουσία του στη γη, και ότι ο Ιησούς και οι μαθητές του όλοι πίστευαν ότι αυτά τα γεγονότα στο τέλος του χρόνου θα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια των ζωών τους.» (Bart Denton Ehrman )

 7. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/04/2021 @ 4:13 ΜΜ

  Τι σόι άνθρωπος είσαι Άσχετε Αδαή;

  Είσαι ένας απατεώνας του ιερατείου; Ένας άνθρωπος με μειωμένη εγκεφαλική λειτουργία; Είσαι άνθρωπος;

  Τόσες και τόσες πνευματικές σφαλιάρες έχεις εισπράξει κι εσύ εκεί το βιολί σου. Πολλοί αναγνώστες διαβάζουν τα άρθρα σου για να με βλέπουν να σε χαστουκίζω. Μήπως κάνεις πράξη αυτό που είπε ο χριστός να γυρνάς και το άλλο μάγουλο; Ένα σου λέω! Θα μελανιάσεις!

 8. Νικος Γιαννιτσα 05/04/2021 @ 5:46 ΜΜ

  Αγαπητε Γιατρε μου. Νωμηζω οτι ειναι ποιο καλο να γραφεις εδω και εσυ τα δηκα σου κειμενα παρα να απαντας στα σχολεια. Πηστευω οτι οι γνωση σου θα βοηθησουν πολη τους αναγνωστες. και για ξεερω ποιος εισαι να δηλωνης Γιατρος στο τελος. Μακαρη να διαβασω καποια αρθρα σου.Νικος και ευχαρθστω.

 9. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» 05/04/2021 @ 5:56 ΜΜ

  ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΙ ΓΙΑΤΡΟΣ………………«Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν. Αμήν.»
  ……………..ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ…+++ ΔΕς ΤΙ ΜΑΛΑΚΑς ΕΙΣΑΙ.

  ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ…ΚΑΙ Και ΛΕΕι ΛΕΕι ΚΑΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ το καημενο!!!! … και καμμενο!!! χαχαχαχαχαχαχα
  https://katohika.gr/wp-content/uploads/2021/04/1_DclSvV4RrVgOwi26JC5TMw@2x-670×400.jpeg

 10. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/04/2021 @ 6:11 ΜΜ

  Χριστός Ανέστη!
  Μου δυνάμωσες αφάνταστα την πίστη,στον Θεό.
  Και συνεχίζεις .
  Για το καλό που μου έκανες,προσπάθησα αλλά δεν βρήκα τον τρόπο να ανταποδώσω.
  Για χρόνια προσπαθούσα να σε βοηθήσω ,απαντώντας σε αμέτρητες ερωτήσεις σου.
  Είναι ανώφελο ,το σκοτάδι το βιώνεις σαν φώς.
  Το ψεύδη ως αλήθεια ,δεν αντέχεις την αλήθεια.
  Υποφέρεις από την αλήθεια και δεν χαίρομαι για αυτό.
  Εάν γράψω όλα τα θαυμαστά στην ζωή μου, θα φρίξεις τελείως,θα βγάλεις αφρούς από το στόμα.
  Προτιμότερη η σιωπή.
  Αληθώς Ανέστη!

 11. “ΓΙΑΤΡΕ” άσε μας.

 12. ΕΧΕΙΣ ΣΚΑΣΕΙ “ΓΙΑΤΡΕ”. 80 ΧΡΟΝΆΚΙΑ ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙ ΧΑΣΑΜΕ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΥΧΗΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ(ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ-ΚΟΛΑΣΗ) ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.

 13. φαβλε…saule…γιατρε γιατι τον καταδιωκεις…οι Μαθητες πιστευαν…εως τα βαθεια γεραματα μαλιστα ο Παυλος που μακαρι καποτε να γινεις οπως κι ο Πετρος με σταυρικη θυσια…ξερεις κανεναν απατεωνα να το κανει αυτο αν δεν ηταν σιγουρος πως ο Ιησους Χριστος ειναι η οδος..υστερα ποτε οι μαθητες ηταν ευκολοπιστοι..ποτε..γιατι παθαινεις αλεργια με τους εβραιους και τον εβραικο θεο…αυτος ο θεος ειναι αληθινος του Ισραηλ του Αβρααμ του Μωυση του Δαυιδ,εσυ εχεις το προβλημα οχι ο Θεος αρνησαινασωθεις

 14. Έλληνας 05/05/2021 @ 8:30 ΠΜ

  Χριστός Ανέστη και πάλι, φίλε καθόλου “αδαή”. Και μόνο με την στάση που έδειξες είσαι πηγή έμπνευσης.

  Ωστόσο, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την ανοχή του ιστολογίου σε μια τέτοια βίαιη, προσβλητική, συστηματική παρενοχληση από έναν σχολιαστή. Κάνω έκκληση σήμερα στα Κατοχικά να του ρίξουν μόνιμο ban – και άργησαν. Ο σεβασμός προς κάθε αντίθετη άποψη είναι αρχή απαράβατη. Η ανοχή στον σχολιασμό του είναι προσβολή προς όλους εμάς που ερχόμαστε να διαβάσουμε τα άρθρα όλων των συντακτών εδώ.

 15. EXEIΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Ο,ΤΙ ΠΑΛΑΒΩΜΑΡΑ ΘΕΛΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΝΙΣΜΟ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΠΟΠΟΙΕΙΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΟ?
  ΥΓ
  ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ 4ου μχ αιωνα.
  ΤΟΤΕ ΝΤΕ, ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΑΦΟΥ ΕΠΕΣΕ ΓΕΡΟ ΞΥΛΟ ΕΠΙ 6 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Α΄ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ…

 16. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/05/2021 @ 12:02 ΜΜ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ
  ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΙ ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΔΕΣ
  ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΕΣ;

  ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΒΡΗΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΝ ΚΑΙ
  ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ…

 17. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/05/2021 @ 4:36 ΜΜ

  Ισχυρίζεστε ότι εκπληρώθηκε άλλη μια προφητεία του Χριστού με την φυγή των Ιουδαίων. Σύμφωνα με τα ευαγγέλια των ανώνυμων συγγραφέων (οι τίτλοι εκφράζουν την πεποίθηση της εκκλησίας) ο Ιησούς είπε ότι όταν θα δουν περικυκλωμένη την Ιερουσαλήμ να φύγουν στα όρη.

  Ο.Κ Κανείς δεν γνωρίζει αν αυτοί έφυγαν επειδή θυμήθηκαν την προτροπή του. Ήταν αυτόπτες μάρτυρες της συγκεκριμένης φράσης από τον Χριστό; Γνωρίζουμε ακριβώς πότε γράφτηκαν τα ευαγγέλια;

 18. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/05/2021 @ 4:36 ΜΜ

  Κάτι άλλο που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι ότι εκείνη την εποχή κυκλοφορούσαν πάρα πολλά απόκρυφα ευαγγέλια κυρίως παλαιστινιακής άλλα και ελληνιστικής προέλευσης, τα οποία προέρχονται κυρίως από το χρονικό διάστημα 200 π.Χ. – 100 μ.Χ. Αυτά περιέχουν τις θρησκευτικές αντιλήψεις και προσδοκίες του ιουδαϊκού λαού της εποχής τους.

  Ο Ειρηναίος μας λέει ότι αυτοί που έφυγαν επιμένουν στην τήρηση εκείνων των εθίμων που επιβάλλονται από το Νόμο, και είναι Ιουδαίοι στον τρόπο ζωής τους.

 19. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/05/2021 @ 4:37 ΜΜ

  Τι σημαίνει αυτό; Είστε σίγουροι για τον ισχυρισμό σας; Όμως η εντολή να φεύγουν στα όρη σε περίπτωση κινδύνου την συναντάμε αρκετές φορές στην Παλαιά Διαθήκη.

  (Γεν. 19, 17. Ιερ. 4, 29. Ιεζ. 7, 16. Α’ Μακ. 2, 28)

  Το σίγουρο εδώ είναι ότι αυτοί που έφυγαν είχαν γνώση της Π.Διαθήκης. Πέραν αυτού η ακαδημαϊκή συναίνεση υποστηρίζει ότι έφυγαν από την Πόλη, αφού πλέον κανείς δε μπορούσε να τους εγγυηθεί ασφάλεια.

 20. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/05/2021 @ 4:37 ΜΜ

  Υπάρχει και η άποψη μεταξύ των μελετητών ότι το απόσπασμα στο Λουκά 21:20 αναθεωρεί και “εκσυγχρονίζει” ένα αντίστοιχο που υπάρχει στον Ματθαίο και τον Μάρκο, Ματθ.24:15 Μαρκ.13:14. Το τμήμα αυτό αναφέρεται προφανώς στα γεγονότα που έγιναν στην Ιερουσαλήμ όταν Καίσαρας ήταν ο Καλιγούλας και αφορούσαν την τοποθέτηση του αγάλματος του. Προφανώς αναφέρεται σε γεγονότα που έγιναν το 40, έπειτα από τη ζωή του Ιησού.

 21. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/05/2021 @ 4:38 ΜΜ

  Δεν έχετε στα χέρια σας καμία απόδειξη ώστε να στηρίξετε την αλήθεια του ισχυρισμού σας! Από την άλλη μεριά όμως εγώ σας φέρνω τρανταχτές αποδείξεις οι οποίες δεν επιδέχονται ερμηνεία. Είναι ξεκάθαρες! Αφορούν τις προφητείες του Χριστού καθώς και την πίστη εκείνων των χριστιανών. Αφού λοιπόν τα έχουμε συζητήσει όλα αυτά εσείς ψάχνετε να βρείτε απεγνωσμένα έστω μια προφητεία του χριστού που να έχει επαληθευτεί με εικασίες.

  Για αυτό λοιπόν σας λέω απατεώνες. Ναι, είστε απατεώνες!

 22. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/05/2021 @ 4:38 ΜΜ

  Προσπαθείτε απεγνωσμένα να κάνετε το μαύρο άσπρο αλλά δεν σας αφήνω. Για αυτό τον λόγο αντιδράτε έτσι! Ο Άσχετος Αδαής μετά από αρκετές λαχτάρες που πέρασε μαζί μου, αποφάσισε να με αγνοεί. Και καλά θα κάνει! Ίσως ανέβει λίγο το επίπεδο του. Άλλωστε αυτό επιθυμείτε κι εσείς οι οπαδοί του σκότους. Πως να ξεχάσω πριν καιρό που παγιδεύτηκε από τα ίδια του τα λόγια;

  Ο θεός τιμωρεί!
  Ο Θεός δεν τιμωρεί!
  Είμαι υποκριτής!
  Είμαι κακός χριστιανός!

  Μάλιστα μάλιστα!

 23. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/05/2021 @ 4:39 ΜΜ

  Χρήστο (χ)

  Οι ύβρεις είναι ακάθαρτες αμαρτωλές πρακτικές που ο Χριστός απεχθάνεται. Όποιος τις χρησιμοποιεί θα «είναι ένοχος στη γέεννα της φωτιάς.» (Ματθαίος 5:21-22)

  Μετανόησε τέκνον μου Βρούτε διότι σε περιμένει η κόλαση!

 24. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/05/2021 @ 4:39 ΜΜ

  ΗΛΙΑΣ

  Εδώ δεν εξετάζουμε αν υπάρχει κάτι μετά τον θάνατο. Γράφεις σε λάθος άρθρο!

 25. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/05/2021 @ 4:40 ΜΜ

  evreoisrailitis

  Σοβαρά; Ορίστε ένας απατεώνας:

  Ο ιστορικός Ιώσηπος, έγραψε για τον Θουδά ο οποίος δώδεκα χρόνια μετά το θάνατο του Χριστού ισχυρίστηκε ότι ήταν ένας μεγάλος προφήτης και εξαπάτησε ένα μεγάλο πλήθος για να πιστέψει ότι μπορούσε να διαιρέσει τον ποταμό Ιορδάνη. Πολλοί από τους οπαδούς του σκοτώθηκαν και ο Θουδάς αποκεφαλίστηκε.

  (εβραϊκές αρχαιότητες 20.97-98)

 26. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/05/2021 @ 4:40 ΜΜ

  evreoisrailitis

  Δεν ήταν ευκολόπιστοι οι μαθητές του; Που το είδες γραμμένο αυτό; Μήπως στις αλκοολικές φαντασιώσεις των ανώνυμων συγγραφέων των ευαγγελίων;

  «Οι αφηγηματικές γνώσεις του Ματθαίου και του Λουκά είναι οι πιο ξεκάθαρες περιπτώσεις θρύλων στα Συνοπτικά Ευαγγέλια.»

  (Sanders, E. P. (1993), The Historical Figure of Jesus pp. 85–88.)

 27. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/05/2021 @ 4:41 ΜΜ

  evreoisrailitis

  Ο Γιαχβέ είναι ο αληθινός Θεός; Αυτός της Εβραϊκής κοσμογονικής παράδοσης;΄

  Η Εβραϊκή παράδοση, που για σας Έλληνες (τέλος πάντων) είναι ο λόγος του Θεού, στην πραγματικότητα είναι η εθνική ιδεολογία των Εβραίων και ένα φοβερό όπλο συσπείρωσης σε μια επινοημένη κλεμμένη μυθολογία.

  Η ισχυρότερη φωνή της αρχαιολογίας θα πει: «Οι βιβλικές αφηγήσεις είναι πράγματι “ιστορίες”, συχνά φανταστικές και σχεδόν πάντοτε προπαγανδιστικές…» (william g dever)

 28. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/05/2021 @ 4:42 ΜΜ

  evreoisrailitis

  «Το όραμα του Πνεύματος του Θεού που αιωρείται πάνω από τα νερά και όλη η γλώσσα στους αρχικούς στίχους της Γένεσης, ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ από το όραμα του Enuma Elish …»

  (New World Encyclopedia)

  Μάλιστα, προέρχεται από την Βαβυλωνιακή κοσμογονία! Aπό τους δαιμονισμένους ειδωλολάτρες δηλαδή! Το Πνεύμα του Γιαχβέ; Τα λέει καλά ο κομάντο G Dever;

 29. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/05/2021 @ 4:42 ΜΜ

  evreoisrailitis

  Οι Εβραϊκές αρλούμπες απέκτησαν θεϊκή υπόσταση, και η αρλουμπολογία μετασχηματίστηκε σε Θεολογία. Δηλαδή η Θεολογία της Εβραϊκής Αρλούμπας.

 30. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/05/2021 @ 4:43 ΜΜ

  evreoisrailitis

  Όταν οι Έλληνες είχαν υπονόμους, οι πρόγονοι σου οι Ισραηλίτες τα αμολούσαν χύμα μέσα στο στρατόπεδο, σε σημείο ώστε να προκαλέσουν την οργή του Γιαχβέ (του Θεού σου δηλαδή) ο οποίος και τους έκανε εντατικά μαθήματα υγιεινής (να θάβουν τα σκατά τους δηλαδή).

  Lol

 31. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/05/2021 @ 8:09 ΜΜ

  Τα εδάφια που επικαλείσαι δεν έχουν άμεση σχέση. Απόδειξη: Mαζεύτηκαν εβραίοι από παντού το Πάσχα του 70 μχ στην Ιερουσαλήμ.

  Και εκτός των άλλων και οι Εσσαίοι ήταν εκτός Ιερουσαλήμ το 70 μ.χ και δεν τους βοήθησε . Κατακρεουργήθηκαν από τους Ρωμαίους!

  Γιατί σώθηκαν οι χριστιανοί ;

  Διότι είχαν προειδοποιηθεί και προστατεύθηκαν από τον Θεό.

  Εάν δεν επιζούσαν αυτοί οι πρώτοι Ιουδαίοι χριστιανοί (έστω και με τα δικά τους έθιμα) δεν θα υπήρχαν αρκετοί αυτόπτες, αυτήκοοι μάρτυρες του Θεού Λόγου !

 32. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/05/2021 @ 8:27 ΜΜ

  Φυσικά και δεν γνωρίζω εάν ο Θεός
  τιμωρεί η ο άνθρωπος αυτοτιμωρείται.

  Η Oρθοδοξία και προς τιμήν της δεν έχει απαντήσει
  ακόμα αμετάκλητα.

  Η Δύση απάντησε απόλυτα και οδηγήθηκε πρώτη στην απιστία και στην αθεία.

  Και εσχάτως μας την εισάγει.

  Φυσικά είμαι υποκριτής και κακός χριστιανός
  Πές κάτι που δεν ξέρω.
  Κάποιους σαν μένα ο Χριστός ήρθε στην γή να σώσει, δεν έφυγε ποτέ και όχι όσους θεωρούν τον εαυτό τους τέλειο.

  Συνέχεια Πέφτουμε και λίγο ανεβαίνουμε μέχρι την
  τελευταία μας ανάσα..

 33. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» 05/06/2021 @ 8:41 ΠΜ

  ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΙ ΓΙΑΤΡΟΣ………………«Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν. Αμήν.»
  ……………..ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ…+++ ΔΕς ΤΙ ΜΑΛΑΚΑς ΕΙΣΑΙ.«Φώς ιλαρόν αγίας δόξης αθανάτου Πατρός, ουρανίου, αγίου, μάκαρος, Ιησού Χριστέ, ελθόντες επί την ηλίου δύσιν, ιδόντες φως εσπερινόν, υμνούμεν Πατέρα, Υιόν και άγιον Πνεύμα, Θεόν. Άξιόν Σε εν πάσι καιροίς υμνείσθαι φωναίς αισίαις, Υιέ Θεού, ζωήν ο διδούς. Διό ο κόσμος Σε δοξάζει».Δηλαδή, εκείνος που πλησιάζει το Θεό για να Τον λατρεύσει, θα πρέπει προηγουμένως να πιστέψει ότι υπάρχει Θε

 34. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/06/2021 @ 9:56 ΠΜ

  Δεν επικαλούμαι κανένα εδάφιο Άσχετε Αδαή αλλά παρέθεσα την άποψη που επικρατεί μεταξύ των μελετητών και όχι άσχετων ανθρώπων με το θέμα.

  Η απάντηση σου στην ερώτηση γιατί σώθηκαν οι χριστιανοί υποδηλώνει την άγνοια σου.

  Ο Επιφάνιος θεωρεί ότι σώθηκαν όλοι οι μαθητές, οι πιστοί στον Χριστό με την φυγή. Αυτό, όμως, δεν είναι δυνατόν να είναι σωστό, καθώς και μετά την καταστροφή του 70 μ.Χ. ζούσαν ακόμη χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ.

 35. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/06/2021 @ 9:57 ΠΜ

  Η παράδοση του Ευσέβιου δημιουργήθηκε εκ των υστέρων και δεν είναι δυνατόν να έχει καμιά ιστορική αξία. Τα ίδια ισχύουν και για την εκδοχή του Επιφάνιου!

  Κατά την εποχή του Βεσπασιανού η Πέλλα δε συμμετείχε στην επανάσταση εναντίον των Ρωμαίων και ίσως αυτός είναι ο λόγος που η χριστιανική Εκκλησία μετανάστευσε σε αυτήν την πόλη. (Πανεπιστήμιο Αθηνών)

 36. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/06/2021 @ 9:58 ΠΜ

  Γράφεις Άσχετε Αδαή ότι δεν γνωρίζεις αν ο Θεός τιμωρεί.

  Παραθέτω από δικό σου σχόλιο:

  ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says: «ΝΑΙ λοιπόν ο Θεός Τιμωρεί» 19 Μαρτίου 2019 at 15:40

  Ερώτηση: Ποια από τις δύο δηλώσεις σου είναι η σωστή;

  Είσαι ακόμα υποκριτής ή σου πέρασε;

 37. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/06/2021 @ 12:05 ΜΜ

  Η Ιουδαϊκή εγκυκλοπαίδεια γράφει: «Πριν από την πολιορκία της Ιερουσαλήμ από τον Τίτο η Χριστιανική κοινότητα που ζούσε εκεί μετακόμισε στην Πέλλα».
  Τότε γιατί γράφεις;
  ”Αυτό, δεν είναι δυνατόν να είναι σωστό, καθώς και μετά την καταστροφή του 70 μ.Χ. ζούσαν ακόμη χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ”
  Τα ίσως δεν μπορούν να υποτιμήσουν το θαυμαστό γεγονός της επιβίωσης των χριστιανών ,όταν οι εβραίοι που έμειναν στην Ιεουσαλήμ καταποντίστηκαν
  και οι Εσσαίοι που ήταν εκτός της πόλης κατακρεουργήθηκαν.

 38. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/06/2021 @ 12:14 ΜΜ

  Δεν γνωρίζω εάν ο Θεός
  τιμωρεί η ο άνθρωπος αυτοτιμωρείται.
  Δεν έχω προσωπική εμπειρική γνώση στο ερώτημα αυτό.
  Με το μικρό μου το μυαλό άλλες φορές νομίζω το πρώτο,άλλοτε το δεύτερο άλλοτε και τα δύο.
  Είμαι πολύ λίγος να απαντήσω επαρκώς και
  σήμερα ευτυχώς δεν αισθάνομαι την ανάγκη να επιχειρήσω να ερμηνεύσω την Θεία βούληση.
  Αυτή που γνωρίζω είναι την ανθρώπινη.
  Οι άνθρωποι τιμωρούν!

 39. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/06/2021 @ 8:34 ΜΜ

  Η άγνοια Άσχετε Αδαή δεν είναι προσόν! Αυτή ήταν μια πρόταση από την μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με τον Ιουδαιο-ρωμαϊκό πόλεμο και τις συνέπειες του.

  Η άγνοια σου σε ρίχνει σε παγίδες!

 40. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/06/2021 @ 8:35 ΜΜ

  Ιώσηπος:

  «Μόνο τέσσερα χρόνια πριν από το ξέσπασμα του πολέμου, ο Δίκαιος της Ιερουσαλήμ (ο πρώτος χριστιανός επίσκοπος) λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από το Sanhedrin, το οποίο σίγουρα πρέπει να έχει οδηγήσει την εβραϊκή-χριστιανική κοινότητα που αγωνίζεται να σκεφτεί να φύγει.»

 41. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/06/2021 @ 8:35 ΜΜ

  Ο Eusebius, ο «πατέρας της εκκλησιαστικής ιστορίας», μας λέει ότι οι Χριστιανοί προειδοποιήθηκαν από ένα μαντείο να εγκαταλείψουν την πόλη λίγο πριν από την έναρξη του πολέμου.

  (Eusebius, Εκκλησιααστική Ιστορία 3, 5, 3)

  Μαντείο; Δεν Θυμήθηκαν τα λόγια του Χριστού;
  Μάλιστα μάλιστα!

 42. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/06/2021 @ 8:36 ΜΜ

  «Διότι όταν η πόλη επρόκειτο να καταληφθεί και να καταστραφεί από τους Ρωμαίους, αποκαλύφθηκε εκ των προτέρων σε όλους τους μαθητές από έναν άγγελο του Θεού ότι θα έπρεπε να απομακρυνθούν από την πόλη.»

  (Epiphanius, On Weights and Measures 15)

  Από άγγελο του Θεού; Δεν Θυμήθηκαν τα λόγια του Χριστού;

  Μάλιστα μάλιστα!

 43. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/06/2021 @ 8:36 ΜΜ

  Τελικά θυμήθηκαν τα λόγια του Χριστού; Προειδοποιήθηκαν να φύγουν από το μαντείο ή από έναν άγγελο;

  Lol

 44. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/06/2021 @ 8:37 ΜΜ

  Ελλείψει οποιασδήποτε ρητής δήλωσης στην Καινή Διαθήκη ή μετα-αποστολικών εγγράφων, μένουμε πολύ αργότερα για να βρούμε τις πρώτες και μοναδικές πληροφορίες μας για την τύχη της Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ. Ήταν μια από καιρό καθιερωμένη παράδοση ότι οι Εβραίοι Χριστιανοί έφυγαν από την Ιερουσαλήμ στην Πέλλα.

  Η παράδοση του Ευσέβιου δημιουργήθηκε εκ των υστέρων και δεν είναι δυνατόν να έχει καμιά ιστορική αξία. Τα ίδια ισχύουν και για την εκδοχή του Επιφάνιου!

 45. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/06/2021 @ 8:37 ΜΜ

  Ο Άσχετος Αδαής λέει:

  Ο Θεός τιμωρεί!
  Ο Θεός δεν τιμωρεί!

  Ερώτηση: Ποια από τις δυο σου δηλώσεις είναι σωστή;

  Είσαι ακόμα υποκριτής ή σου πέρασε;

 46. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/06/2021 @ 11:23 ΜΜ

  Tο 41 μ.Χ., όταν ο Αγρίππας A’, έλαβε τον τίτλο του Βασιλιά των Ιουδαίων, συνέχισε τις διώξεις των χριστιανών ,κατά τις οποίες ο Απόστολος Ιάκωβος έχασε τη ζωή του, ο Πέτρος μόλις κατάφερε να γλυτώσει .
  Γιατί τότε δεν έφυγαν όλοι οι χριστιανοί από την Ιερουσαλήμ;
  Το 62 μ.χ εκτέλεστηκε ο Ιάκωβος ο Αδελφόθεος,
  ηγέτης των Χριστιανών της Ιερουσαλήμ.
  Γιατί τότε δεν έφυγαν;

 47. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/06/2021 @ 11:26 ΜΜ

  Ο πληθυσμός της Ιερουσαλήμ που επέζησε του πολέμου
  το 70 μ.χ πωλήθηκε στα σκλαβοπάζαρα ή εκδιώχθηκε με τη βία από την περιοχή, η οποία ανακηρύχθηκε απαγορευμένη, επί ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ, για τους Εβραίους και τους χριστιανούς που θα επιχειρούσαν να επισκευθούν τα ερείπια .

 48. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/06/2021 @ 11:28 ΜΜ

  Η Ιουδαϊκή εγκυκλοπαίδεια γράφει: «Πριν από την πολιορκία της Ιερουσαλήμ από τον Τίτο η Χριστιανική κοινότητα που ζούσε εκεί μετακόμισε στην Πέλλα».
  Δεν ξέρει τι γράφει;

 49. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/06/2021 @ 11:37 ΜΜ

  Αν ο λαός του Ισραήλ πρόσεχε τα λόγια του Χριστού, θα είχε αποφευχθεί η καταστροφή και ο λαός δεν θα διασκορπιζόταν σε όλη τη γη. Ο Ναός όμως καταστράφηκε και τα ερείπια στέκουν εκεί για να μας θυμίζουν ότι η σωτηρία έρχεται από την υπακοή στον Θεό και στον Υιό Του, και όχι από την προσήλωση σε παραδόσεις.Οι χριστιανοί πρόσεξαν θυμήθηκαν τα λόγια
  του Χριστού και δεν έπαθαν ότι οι εβραίοι.

 50. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/06/2021 @ 11:49 ΜΜ

  Δεν γνωρίζω εάν ο Θεός
  τιμωρεί η ο άνθρωπος αυτοτιμωρείται.
  Δεν έχω προσωπική εμπειρική γνώση στο ερώτημα αυτό.
  Με το μικρό μου το μυαλό άλλες φορές νομίζω το πρώτο,άλλοτε το δεύτερο άλλοτε και τα δύο.
  Είμαι πολύ λίγος να απαντήσω επαρκώς και
  σήμερα ευτυχώς δεν αισθάνομαι την ανάγκη να επιχειρήσω να ερμηνεύσω την Θεία βούληση.
  Αυτή που γνωρίζω είναι την ανθρώπινη.
  Οι άνθρωποι τιμωρούν και αυτοτιμωρούνται…

 51. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/06/2021 @ 11:58 ΜΜ

  Και κάτι τελευταίο .
  Οχι δεν ήταν ο Γρηγόριος Δικαίος,ο Παπαφλέσσας
  επίσκοπος της ΙΕΡΟΥΣΑΛΉΜ αλλά ο Ιάκωβος ο ΑΔΕΛΦΌΘΕΟΣ.
  Ούτε φυσικά οι χριστιανοί πέρασαν πρώτα από το μαντείο των Δελφών για να να φύγουν τελικά από την Ιερουσαλήμ.

  Καλό Βράδυ!

 52. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/07/2021 @ 10:01 ΠΜ

  Καλημέρα,
  Που στηρίζει η πηγή που αλίευσες στο
  διαδίκτυο ότι υπήρχαν χριστισνοί μετα την καταστροφη
  του 70 μ.χ στην Ιερουσαλήμ;
  Οτι τάχα,
  ”επιβεβαιώνεται από τον Κατάλογο των
  επισκόπων της Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ που διέσωσε πρώτος ο Ευσέβιος Καισαρείας.”

  Ποιά ήταν όμως η αλήθεια;

  Στην πραγματικότητα ἦσαν Πρεσβύτεροι ἢ Ἐπίσκοποι σύγχρονοι ἄλλων πόλεων τῆς Παλαιστίνης!

 53. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/07/2021 @ 10:03 ΠΜ

  Ιδού οι πηγές,
  Πρβλ. Harnack. ἔνθ’ ἀν. σ. 413, καὶ Chronologie der Altchristlichen Literatur bis Eusebius, Leipzig
  1893, I, 129 ἑξ. 218 ἑξ. ἰδίᾳ περὶ τῶν νεωτέρων ἐπὶ τοῦ ζητήματος τούτου ἐπιστημονικῶν συζητήσεων:
  Kattenbusch, Jerusalem, Patriarchat, ἐν RE3, VIII, 698.

 54. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/07/2021 @ 10:06 ΠΜ

  Μετὰ τὸν μαρτυρικὸν θάνατον τοῦ Ἰακώβου καὶ ἐντὸς τοῦ κλίματος τῶν ταραχῶν, ἡ Ἐκκλησία τῶν Ἱεροσολύμων ἐξέλεξε ὡς Ἐπίσκοπόν της τὸν ἀκουστὴν τοῦ Κυρίου καὶ μετέπειτα μάρτυρα Συμεὼν τοῦ Κλωπᾶ ἢ Σίμωνα (70-107). Ἡ ἕδρα ὅμως τῆς Ἐπισκοπῆς εὑρίσκετο ἤδη μακριὰ ἀπὸ τὴν ἁγίαν πόλιν. Ἔτσι, μετὰ τὴν καταστροφὴν τῆς Ἱερουσαλὴμ καὶ τὴν ἐξαφάνισιν τοῦ ναοῦ της, ἡ πρωτοπορία διὰ μεγάλον χρονικὸν διάστημα δὲν ἀνῆκε πλέον εἰς τὴν ἰουδαϊκὴν πρωτεύουσαν ἀλλὰ εἰς ἄλλα νεοπαγῆ χριστιανικὰ κέντρα.

 55. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/07/2021 @ 10:13 ΠΜ

  Ο επίσκοπος Συμεών του Κλωπά Ανεχώρησε και αυτός μετά των Χριστιανών εις την Πέλλαν.

 56. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/08/2021 @ 12:44 ΜΜ

  Το ότι είσαι άσχετος είναι γεγονός!

  Παραθέτω από το ορθόδοξο σαιτ «η Ευχή».

  «Ο άγιος Ιάκωβος ήταν ο ηγέτης των χριστιανών της Ιερουσαλήμ (πρώτος επίσκοπος της πόλης), χαρακτηριζόταν «ο Δίκαιος» και λιθοβολήθηκε από τον ιουδαϊκό όχλο το 62 μ.Χ. Λεπτομέρειες γι’ αυτόν γράφει ο Ιουδαίος ιστορικός της εποχής εκείνης Φλάβιος Ιώσηπος…»

 57. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/08/2021 @ 12:44 ΜΜ

  Για αυτόν άσχετε σου μιλάω αφού παραθέτω από τον Ιώσηπο!

  Ισχυρίζεσαι ότι οι χριστιανοί θα έπρεπε να φύγουν όταν ο Αγρίππας A’ συνέχισε τις διώξεις των χριστιανών και όταν εκτελέστηκε ο Ιάκωβος.

  Μα αυτό λέει ο Ιώσηπος!

  «ο Δίκαιος της Ιερουσαλήμ λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου το οποίο σίγουρα πρέπει να έχει οδηγήσει την εβραϊκή-χριστιανική κοινότητα που αγωνίζεται να σκεφτεί να φύγει.»

 58. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/08/2021 @ 12:45 ΜΜ

  Δείξε μου Άσχετε Αδαή που η Ιουδαϊκή εγκυκλοπαίδεια λέει αυτά που ισχυρίζεσαι.

  Όταν ζητάς τις πηγές από τους άλλους, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δώσεις πρώτα εσύ.

  Γνωρίζεις πολύ καλά ότι τα όσα λέω τα τεκμηριώνω με αποδείξεις.

  Προχώρα λοιπόν!

 59. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/08/2021 @ 12:45 ΜΜ

  Αμφισβητείς τα όσα είπα για το μαντείο;

  «Οι άνθρωποι της Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ διοικούσαν ένα μαντείο που δόθηκε με αποκάλυψη πριν από τον πόλεμο σε εκείνους της πόλης που άξιζαν να αναχωρήσουν και να κατοικήσουν σε μια από τις πόλεις της Περαίας που ονόμαζαν Πέλλα.»

  (Eusebius, εκκλησιαστική ιστορία 3, 5, 3)

 60. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/08/2021 @ 12:46 ΜΜ

  Τελικά θυμήθηκαν τα λόγια του Χριστού; Προειδοποιήθηκαν να φύγουν από το μαντείο ή από έναν άγγελο;

  Αυτό εσείς το λέτε ιστορία;

  Η παράδοση αυτή δημιουργήθηκε εκ των υστέρων και δεν είναι δυνατόν να έχει καμιά ιστορική αξία.

  (Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα Πανεπιστήμιο Αθηνών.)

  Και λίγα λέει! Για γέλια είστε!

 61. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/08/2021 @ 12:46 ΜΜ

  Ο Άσχετος Αδαής λέει:

  Ο Θεός τιμωρεί!
  Ο Θεός δεν τιμωρεί!

  Ερώτηση: Ποια από τις δυο σου δηλώσεις είναι σωστή;

  Είσαι ακόμα υποκριτής ή σου πέρασε;

 62. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/08/2021 @ 4:22 ΜΜ

  Που χάθηκες φίλε μου;
  Εψαχνες να βρείς τι θα πείς.
  Πάλι στριμώχθηκες άσχημα από μόνος σου.
  Πάλι τιμωρείσαι.
  Ο Ευσέβιος στην εκκλησιαστική ιστορία 3, 5, 3
  αναφέρει ότι έφυγαν οι χριστιανοί γιατί τους
  το είχε πει σε αυτούς ο Χριστός.
  Η μετάφραση του oracle δεν είναι μόνο μαντείο
  αλλά και χρησμός και συνώνημο αυτού η προφητεία!
  Αφού ο χρησμός έχει και αναφορά στο μέλλον ως έννοια.
  Παπαγαλίζεις και αυτό θα φανεί και παρακάτω.

 63. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/08/2021 @ 4:36 ΜΜ

  Παπαγάλισες τον Ιώσηπο χρησιμοποιώντας μόνο το όνομα
  Δίκαιος για τον γνωστό σε όλους μας Ιάκωβο τον Αδελφόθεο και συγνώμη που μπηκα σε πειρασμό και σε τρόλαρα ,όταν συνειδητοποίησα ότι δεν καταλαβαίνεις σε ποιόν αναφέρεσαι,ενώ το παίζεις ξερόλας.
  Αντ αυτού,Το τρολάρισμα το εισέπραξες ως δείγμα ασχετοσύνης μου χωρίς κάν να σκεφτείς ότι γελιοποιείσαι από την ακραιφνή παπαγαλία σου
  και τον γυμνό ξερολισμό σου.

 64. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/08/2021 @ 4:45 ΜΜ

  Τέλος για την πηγή πλήθος ορθόδοξων σάιτ αναφέρονται
  στην φυγή των χριστιανών προς τον Πέλλα,πριν την
  καταστροφή της Ιερουσαλή επικαλούμενα την ίδια πηγή.
  Εκτός των άλλων και το σάιτ των Μαρτύρων του Ιεχωβά.
  Οπως ξέρεις (ως πονηρός) στο διαδίκτυο δεν μπορείς να βρείς τα πάντα και γιατί εσύ προφανώς δεν βρήκες τίποτα,με προκαλεσες να βρώ την πηγή.

 65. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/08/2021 @ 5:08 ΜΜ

  Ε λοιπόν βρήκα από την Ιουδαική εγκυκλοπαίδεια στο διαδίκτυο σε ένα άρθρο για την δεκάπολη ότι η Πελλα είναι γνωστή ως το σπίτι της πρώτης χριστιανικής κοινότητας!
  https://www.jewishencyclopedia.com/articles/5035-decapolis-the
  ”Ο Ιησούς αναφέρει επιπλέον το άρθρο είχε πολλά άτομα από τη Δεκάπολη μεταξύ των οπαδών του (Ματθ. Iv. 25 · Mark v. 20) ”
  Απαντά γιατί στην Πέλλα είχαμε την πρώτη χριστιανική κοινότητα μετά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ.

 66. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/08/2021 @ 5:22 ΜΜ

  Επίσης βρήκα σε άλλο άρθρο,
  ”Τμήμα του πρώιμου Χριστιανισμού(οι Ναζαρηνοί) φαίνεται να περιλαμβάνει όλους τους χριστιανούς που είχαν γεννηθεί Εβραίοι και που δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν τον εβραϊκό τρόπο ζωής τους. Πιθανά ήσαν οι απόγονοι των Ιουδαιοχριστιανών που είχαν φύγει στην Πέλλα πριν ο Τίτος καταστρέψει την Ιερουσαλήμ.”
  jewishencyclopedia.com/articles/11393-nazarenes
  Αρκετά για σήμερα νομίζω για έναν Ασχετο και Αδαή οπως εγώ.

 67. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/08/2021 @ 5:26 ΜΜ

  Σε τιμωρεί ο Θεός;
  H αυτοτιμωρείσαι;

 68. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/09/2021 @ 7:43 ΜΜ

  Καλησπέρα Άσχετε Αδαή.

  Γιατί φίλε τρολάρεις; Παπαγάλισα τον Ιώσηπο; Γιατί; Επειδή δεν έβαλα σε παρένθεση ότι ο «Δίκαιος» που λέει εκεί ο Ιώσηπος είναι ο Ιάκωβος; Και πολύ που σκοτίστηκα για το ποιος είναι αφού εστιάζω στα λόγια του Ιώσηπου σχετικά με την φυγή τους. Σίγουρα λέει έφυγαν επειδή ο Δίκαιος της Ιερουσαλήμ λιθοβολήθηκε!

  Να λοιπόν ποιος είναι ο λόγος που έφυγαν σύμφωνα με τον Ιώσηπο.

 69. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/09/2021 @ 7:44 ΜΜ

  Ισχυρίζεσαι ότι χάθηκα επειδή δεν ξέρω τι να πω και συνεπώς τιμωρούμαι μόνος μου. Σοβαρά; Τιμωρούμαι επειδή δεν ξέρω τι να πω, ή λόγο του ότι έχει πρόβλημα όλη η γειτονιά με τις γραμμές του τηλεφώνου; Αυτά σου τα καμώματα είναι πρωτόγνωρα και εκφράζουν την απελπισία σου.

 70. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/09/2021 @ 7:45 ΜΜ

  Πάμε λοιπόν να δούμε τις αποδείξεις που βρήκες από την Ιουδαϊκή εγκυκλοπαίδεια.

  «η Πελλα είναι γνωστή ως το σπίτι της πρώτης χριστιανικής κοινότητας!»

  Ποια είναι η πηγή που χρησιμοποίησε η Ιουδαϊκή εγκυκλοπαίδεια για την παραπάνω δήλωση;

  Ο Ευσέβιος και ο Επιφάνιος! Οι Πατέρες της εκκλησίας!

  Είσαι σοβαρός Άσχετε Αδαή; Για αυτούς δεν μιλάμε; Θεωρείς ότι βρήκες κάτι;

 71. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/09/2021 @ 7:45 ΜΜ

  Παρακάτω:

  Ισχυρίζεσαι ότι η Ιουδαϊκή εγκυκλοπαίδεια ρίχνει φως σχετικά με την Πέλλα.

  Λέμε κι ανέκδοτα τώρα; Η εγκυκλοπαίδεια αυτή αντλεί την μαρτυρία από τα ευαγγέλια ότι ο Ιησούς είχε πολλούς πιστούς από τη Δεκάπολη και στην συνέχεια βεβαιώνει από το Ταλμούδ ότι οι πόλεις αυτές ήταν άκρως ειδωλολατρικές. Όταν ξέσπασε ο Εβραϊκός πόλεμος λέει, οι ειδωλολάτρες τους έσφαξαν σε μια αιματηρή εκδίκηση.

  Αυτές είναι οι αποδείξεις που έχεις;

 72. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/09/2021 @ 7:46 ΜΜ

  Πάμε παρακάτω:

  Η Ιουδαϊκή εγκυκλοπαίδεια σχετικά με το λήμμα Ναζαρηνοί δηλώνει ότι ήταν πιθανώς οι απόγονοι των Ιουδαιοχριστιανών που είχαν φύγει στην Πέλλα πριν ο Τίτος καταστρέψει την Ιερουσαλήμ.

  Πιθανώς!!

  Και πάλι αυτή η δήλωση πηγάζει από τον Επιφάνιο! Η ίδια η εγκυκλοπαίδεια δίνει τις πηγές τις αλλά εσύ δεν βλέπεις!

 73. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/09/2021 @ 7:46 ΜΜ

  Δείξε μου Άσχετε Αδαή που η Ιουδαϊκή εγκυκλοπαίδεια λέει αυτά που ισχυρίζεσαι.

  Στην παραπάνω ερώτηση μου, απάντησες ότι πλήθος ορθόδοξων σαιτ χρησιμοποιούν αυτές τις δηλώσεις καθώς και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά.

  Μάλιστα! Σοβαρότης μηδέν!

 74. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/09/2021 @ 7:47 ΜΜ

  Ο Ευσέβιος όταν εννοεί προφητεία γράφει πρόρρηση και όχι Χρησμό!

  Παράδειγμα: «Περὶ τῶν τοῦ Χριστοῦ προρρήσεων.»

  Εκεί λοιπόν ο Ευσέβιος μας λέει ότι προειδοποιήθηκαν από έναν χρησμό που είχαν στα δοκίμια τους τα οποία εκδόθηκαν πριν από τον πόλεμο.

  Δεν μιλάει για την προφητεία του Χριστού από τα ευαγγέλια όπως εσύ νομίζεις.

 75. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/09/2021 @ 7:48 ΜΜ

  Οι Ιουδαιοχριστιανοί θυμήθηκαν τα λόγια του Χριστού;

  Θυμήθηκαν τα όσα είχαν διαβάσει στον Λουκά;

  Προειδοποιήθηκαν από έναν χρησμό που εκδόθηκε λίγο πριν τον πόλεμο;

  Προειδοποιήθηκαν από έναν άγγελο να φύγουν λίγο πριν την καταστροφή;

  Αυτό εσείς το λέτε ιστορία;

 76. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/09/2021 @ 7:49 ΜΜ

  Έκανες δημόσια δυο δηλώσεις!

  Ο Θεός τιμωρεί!
  Ο Θεός δεν τιμωρεί!

  Γιατί δεν μας λες ποια είναι η σωστή;
  Είσαι ακόμα υποκριτής και εγωιστής ή σου πέρασε;

 77. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/09/2021 @ 8:47 ΜΜ

  ”Πιθανά ήσαν οι απόγονοι των Ιουδαιοχριστιανών που είχαν φύγει στην Πέλλα πριν ο Τίτος καταστρέψει την Ιερουσαλήμ”.Εάν δεν το κατάλαβες το πιθανά πηγαίνει
  στην καταγωγή των Ναζαρηνών και όχι στο γεγονός
  της φυγής των χριστιανών στην Πελλα που αποδέχεται ως σίγουρο η Ιουδαική Εγκυκλοπαίδεια.
  Φυσικά η Εβραική εγκυκλοπαίδεια στηρίζεται στον Ευσέβιο και τον Επιφάνιο αναγνωρίζοντας σε αυτούς την ιστορική αληθεια ως προς την φυγή των Χριστιανών της Ιερουσαλήμ στην Πέλλα.

 78. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/09/2021 @ 8:49 ΜΜ

  Και γιατί να μην το κάνει;
  Oταν Το 70 μ.Χ. η Ιερουσαλήμ αλώθηκε, η πόλη και ο Ναός καταστράφηκαν, και το μυστικό όνομα του Θεού που γνώριζε μόνον ο αρχιερέας χάθηκε. Από τότε οι υπόλοιποι Ιουδαίοι άρχισαν να αποκαλούν τους Εβραίους Χριστιανούς «Μεσουμόντ» ή «Μεσουμοντίμ», λέξη που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα. Προέρχεται από μια εβραϊκή λέξη που σημαίνει «καταστρέφω», αλλά χρησιμοποιείται και με την έννοια του «προδότη».

 79. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/09/2021 @ 9:11 ΜΜ

  Για να συνοψίσουμε αποδείχθηκε ,
  1.Οτι δεν υπήρχαν χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ μετά το 70 μ.χ.
  2.Οτι η Ιουδαική εγκυκλοπαίδεια δέχεται ως έγκυρη την ιστορική αφήγηση του Ευσέβιου και του Επιφάνιου ως προς την φυγή των χριστιανών στην Πέλλα πριν την καταστροφή της Ιερουσαλήμ.
  3.Συνεπώς η ακρίβεια του Θεικού Λόγου.
  Να θυμίσω ότι από τον Ναό της Ιερουσαλήμ
  δεν έμεινε ούτε μια πέτρα όρθια.
  Αυτό που κλαινε πάνω του οι Εβραίου είναι μέρος του αρχαίου τείχους του όρους του Ναού.

 80. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/10/2021 @ 9:10 ΠΜ

  Kαλημέρα,καλή εβδομάδα.
  Aς συνοψίσουμε και τα φανερά δείγματα του παραλογισμού που σε διακατέχει.
  Οι χριστιανοί έφυγαν από την Ιερουσαλήμ διότι κανείς
  πλέον δε μπορούσε να τους εγγυηθεί ασφάλεια.
  Ενώ από το 33 μ.χ μέχρι το 66 προφανώς χόρτασαν ασφάλεια στην Ιερουσαλήμ…
  Μετά το άλλο ,4 χρόνια ”σκέφτονταν” οι χριστιανοί μέχρι να φύγουν από την Ιερουσαλήμ….
  4 χρόνια ούτε φιλόσοφοι δεν σκέπτονται ,για να περάσουν από την σκέψη στην πράξη.

 81. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/10/2021 @ 9:21 ΠΜ

  Για να κλεισουμε με το κερασάκι στην Τούρτα
  της παράνοιας..
  ”Προειδοποιήθηκαν από έναν χρησμό που είχαν στα δοκίμια τους τα οποία εκδόθηκαν πριν από τον πόλεμο”.
  Δεν ήσαν ασφαλώς φιλόσοφοι για να έχουν δοκίμια αλλά από ότι ξέρουμε χριστιανοί που είχαν ευαγγέλια,εάν όχι ολοκληρωμένα ευαγγελια ,τουλάχιστον τμήματα αυτών…
  Η φράση ”ΟΤΑΝ δείτε να περικυκλωνεται η πόλη …” εκτός απο προφητεία είναι και ένας θαυμάσιος χρησμός.

 82. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/10/2021 @ 2:35 ΜΜ

  Απορία .
  Εάν ο Λουκάς έγραψε το ευαγγέλιο μετά την καταστροφή
  της Ιερουσαλήμ θα ήξερε ότι τότε δεν ήρθε και το τέλος ολου του κόσμου!
  Ποιός ο λόγος να γράψει σχεδόν συγκολλημένα- για τον απλό αναγνώστη- με το κεφάλαιο της καταστροφής της Ιερουσαλήμ π.χ στην συνέχεια ,το Λουκ. 21,25 Καὶ ἔσται σημεῖα ἐν ἡλίῳ καὶ σελήνῃ καὶ ἄστροις, καὶ ἐπὶ τῆς γῆς συνοχὴ ἐθνῶν ἐν ἀπορίᾳ ἠχούσης θαλάσσης καὶ σάλου’ και δεν το ξεχώρισε να το τοποθετήσει αλλού αφού δεν ήρθε το τέλος με την καταστροφή της Ιερουσαλήμ;

 83. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/10/2021 @ 6:47 ΜΜ

  Καλησπέρα Άσχετε Αδαή.

  Το ψευδώνυμο αυτό εκφράζει την ιδιότητα σου ή κάτι άλλο; Οι εγκυκλοπαίδειες περιέχουν λήμματα και πηγές!

  Δεν το ξέρεις; Εφόσον η αναζήτηση σου σχετίζεται με την φυγή στην Πέλλα ποια πηγή θέλεις να σου δώσει μια εγκυκλοπαίδεια;

  Ορίστε! Flight to Pella

  Σε αυτό το λήμμα η Wikipedia δίνει τις ίδιες πηγές με την Ιουδαϊκή.

  Προφανώς έχεις κάποιο πρόβλημα κατανόησης.

 84. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/10/2021 @ 6:47 ΜΜ

  Αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχαν χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ μετά το 70 μ.χ;

  «Ο Επιφάνιος θεωρεί ότι σώθηκαν όλοι οι μαθητές, οι πιστοί στον Χριστό με την φυγή στην Πέλλα. Αυτό, όμως, δεν είναι δυνατόν να είναι σωστό, καθώς και μετά την καταστροφή του 70 μ.Χ. ζούσαν ακόμη χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ.»

  (Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα Πανεπιστήμιο Αθηνών.)

 85. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/10/2021 @ 6:48 ΜΜ

  «Μεγάλοι εβραϊκοί πληθυσμοί παρέμειναν στην περιοχή μετά το τέλος του πολέμου, ακόμη και στην πληγείσα περιοχή της Ιουδαίας. Πολλοί απελπισμένοι εγκατέλειψαν τον Ιουδαϊσμό για κάποια εκδοχή του ειδωλολατρισμού, πολλοί άλλοι υποστήριξαν την αυξανόμενη χριστιανική αίρεση στον Ιουδαϊσμό.»

  (Schwartz, Seth (1984). The Cambridge History of Judaism: Volume 4)

 86. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/10/2021 @ 6:48 ΜΜ

  Για ποια ακρίβεια του Θεϊκού λόγου μιλάς; Το ευαγγέλιο του Λουκά;

  Μάλιστα μάλιστα! Τα συγγράμματα αυτά είναι ανώνυμα! Η αξιοπιστία μιας πηγής δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο κοντά στο γεγονός έγινε η καταγραφή αλλά κυρίως από το ποιος την κατέγραψε.

  «Η πιο πιθανή χρονολογία για τη σύνθεσή του Λουκά είναι περίπου το 80-110 μ.Χ. και υπάρχουν ενδείξεις ότι εξακολουθούσε να αναθεωρείται καλά στον 2ο αιώνα.»

  (Perkins Pheme (2009) Introduction to the Synoptic Gospels)

 87. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/10/2021 @ 6:49 ΜΜ

  «Οι χριστιανοί έφυγαν από την Ιερουσαλήμ διότι κανείς πλέον δε μπορούσε να τους εγγυηθεί ασφάλεια.» (Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα Πανεπιστήμιο Αθηνών.)

  Με διακατέχει παραλογισμός για την παραπάνω δήλωση; Γιατί δική μου είναι;

 88. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/10/2021 @ 6:49 ΜΜ

  Ιώσηπος:

  «Μόνο τέσσερα χρόνια πριν από το ξέσπασμα του πολέμου, ο Δίκαιος της Ιερουσαλήμ λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου το οποίο σίγουρα πρέπει να έχει οδηγήσει την εβραϊκή-χριστιανική κοινότητα που αγωνίζεται να σκεφτεί να φύγει.»

  Τι δεν καταλαβαίνεις; Ειρωνεύεσαι τον Ιώσηπο;

 89. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/10/2021 @ 6:50 ΜΜ

  ”Προειδοποιήθηκαν από έναν χρησμό που είχαν στα δοκίμια τους τα οποία εκδόθηκαν πριν από τον πόλεμο”. (Ευσέβιου εκκλησιαστική Ιστορία)

  Εδώ ο Ευσέβιος δεν μιλά για τα ευαγγέλια αλλά για κείμενα περιορισμένης εκτάσεως (δοκίμια) που πραγματεύονται ένα συγκεκριμένο θέμα. Την φυγή από την Ιερουσαλήμ! Αυτά τα κείμενα εκδόθηκαν λέει ακριβώς πριν από τον πόλεμο.

  Lol

 90. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/10/2021 @ 6:51 ΜΜ

  Απάντησε στα παρακάτω ερωτήματα:

  Οι Ιουδαιοχριστιανοί θυμήθηκαν τα λόγια του Χριστού;

  Θυμήθηκαν τα όσα είχαν διαβάσει στον Λουκά;

  Προειδοποιήθηκαν από έναν χρησμό που εκδόθηκε λίγο πριν τον πόλεμο;

  Προειδοποιήθηκαν από έναν άγγελο να φύγουν λίγο πριν την καταστροφή;

 91. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/10/2021 @ 6:51 ΜΜ

  Ο Θεός τιμωρεί!
  Ο Θεός δεν τιμωρεί!

  Σε τιμωρεί ο Εγωισμός σου υποκριτή (σύ είπας!) Άσχετε Αδαή;

  Γιατί δεν μας λες ποια από τις δυο σου δηλώσεις είναι η σωστή;

 92. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/10/2021 @ 6:52 ΜΜ

  Στην Ιουδαϊκή εγκυκλοπαίδεια διαβάζουμε ότι αυτοί που έφυγαν από την Ιερουσαλήμ σφαγιάστηκαν από τους ειδωλολάτρες σε μια αιματηρή εκδίκηση.

  Άρα λοιπόν ο Χριστός τους οδήγησε σε ένα λουτρό αίματος! Από την Ιερουσαλήμ στην αγκαλιά του Αβραάμ! Θεός (Γιαχβέ) σχωρέστους!

  Είπες κάτι;

 93. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/10/2021 @ 8:58 ΜΜ

  Kαλησπέρα νισάφι πιά φίλε,απόδειξα ότι οι Πανεπιστημιακές σημειώσεις είναι για τα σκουπίδια, διότι στηρίζουν το ότι υπήρχαν χριστιανοί μετά το 70 μ.χ στους επίσκοπους Ιερουσαλήμ μετά την καταστροφή της.Ελα μου ντε που ήσαν όλοι επίσκοποι μη
  κάτοικοι της Ιερουσαλήμ αλλά της Παλαιστίνης
  με πρώτο και καλύτερο τον ξάδελφο του Χριστού
  που ήταν με τους χριστιανούς στην Πέλλα έως το 106 μ.χ!

 94. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/10/2021 @ 9:03 ΜΜ

  Η νεα πηγή που επικαλείσαι προφανώς περιλαμβάνει τους
  χριστιανούς και ειδωλολάτρες της Δεκάππολης και όχι της
  Ιερουσαλήμ!

 95. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/10/2021 @ 9:12 ΜΜ

  Οσο για το Κατά Λουκά με ότι γράφεις ,εξοντώνεις την στοιχειώδη λογική που μας διαχωρίζει από τα κτήνη.
  Εάν μέχρι τον 2ο αιώνα γινόταν αναθεώρηση στο
  κατά Λουκάν,γιατί δεν βρέθηκε ένας χριστιανός αναθεωρητής να ξεκόψει εντελώς την καταστροφή της Ιερουσαλήμ από το Τελος του Κόσμου στο Κατά Λουκάν;
  Σταμάτα να παπαγαλίζεις αμάσητα παραμύθια της
  χαλιμάς μεγαλόσχημων ειδικών!Και άρχιζε να επεξεργάζεσαι τι διαβάζεις.

 96. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/10/2021 @ 9:17 ΜΜ

  «Οι χριστιανοί έφυγαν από την Ιερουσαλήμ διότι κανείς πλέον δε μπορούσε να τους εγγυηθεί ασφάλεια.» (Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα Πανεπιστήμιο Αθηνών.)
  Κρίμα για την κατάντια των Ελληνικών πανεπιστημίων.
  Κρίμα και για εσένα που παπαγαλίζεις συμπεράσματα
  για κλάματα.Οι χριστιανοί από το 33 μ.χ μέχρι το
  66 μ.χ περνούσαν ζωάρα στην Ιερουσαλήμ και όλο
  και κάποιος υπήρχε που τους εγγύηση για την ασφάλεια τους.Αυτό λοιπόν ενστερνίζεσαι.Συγχαρητήρια!

 97. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/10/2021 @ 9:21 ΜΜ

  Ο Ιώσηπος καλά τα γράφει εσύ είναι το θέμα ,πως μεταχειρίζεσαι αυτά που γράφει.Ποιό είναι το γεγονός;
  Οι χριστιανοί δεν έφυγαν το 62 μ.χ από την Ιερουσαλήμ .

 98. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/10/2021 @ 9:26 ΜΜ

  Επαναλαμβάνω δεν ήσαν φιλόσοφοι για να έχουν δοκίμια.
  Εάν δεν τα δέχεσαι ως ευαγγέλια η τμήματα ευαγγελίων δέξου τα τουλάχιστον ως Λόγια του Χριστού σε σημειώσεις,΄στό όνομα της λογικής και όχι της παπαγαλίας μίας προβλήματικής απόδοσης του κειμένου του Ευσεβίου.

 99. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/10/2021 @ 9:31 ΜΜ

  Το λογικό δεν είναι να είχαν τα λόγια του Κατά Λουκάν
  για την καταστροφή της Ιερουσαλήμ σε σημειώσεις;

 100. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/10/2021 @ 9:36 ΜΜ

  Οπως αποδεικνύεται βάση της λογικής χωρίς την ανάγκη
  επίκλησης του υπερφυσικού στοιχείου:
  Οι χριστιανοί είχαν διαβάσει το τμήμα του Λουκά
  για την καταστροφή της Ιερουσαλήμ και έφυγαν από
  την Ιερουσαλήμ.

 101. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/10/2021 @ 9:40 ΜΜ

  Ονειρεύσεσαι πάλι όταν ξέσπασε ο εβραϊκός πόλεμος, οι ειδωλολάτρες επιτέθηκαν στους Εβραίους, σε μια εξέγερση για την οποία ο Justus Of Tiberias πήρε αιματηρή εκδίκηση!Αυτό γράφει η Ιουδαική εγκυκλοπαίδεια.

 102. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/10/2021 @ 9:43 ΜΜ

  Καλό βράδυ!

 103. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/11/2021 @ 9:48 ΜΜ

  Τι έγινε λέει; Οι Πανεπιστημιακές σημειώσεις είναι για τα σκουπίδια; Το απέδειξες; Το μυαλό σου είναι για τα σκουπίδια! Αυτό έχει αποδειχθεί άπειρες φορές!

  Μιας και μιλάμε για σκουπίδια διάβασε το παρακάτω:

  «Η παράδοση του Ευσέβιου δημιουργήθηκε εκ των υστέρων και δεν είναι δυνατόν να έχει καμιά ιστορική αξία.»

 104. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/11/2021 @ 9:48 ΜΜ

  Ας δούμε και μια άλλη πηγή.

  «…υπάρχουν ενδείξεις κειμένου (πχ οι συγκρούσεις μεταξύ χειρογράφων Δυτικής και Αλεξάνδρειας) ότι ο Λουκάς εξακολουθούσε να αναθεωρείται κατά τον 2ο αιώνα.»

  Μάλιστα μάλιστα! Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια! Εσύ είσαι η αλεπού!

  Νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα! Ξερόλας της πίστης που νομίζεις ότι έχεις λογική!

 105. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/11/2021 @ 9:49 ΜΜ

  Εσύ που επεξεργάζεσαι τι διαβάζεις, δείξε μου μέσα από την Γραφή σου τους σχετικούς στίχους που ταυτίζουν την καταστροφή της Ιερουσαλήμ με το τέλος του κόσμου. Πρόσεξε! Θέλω να τους επεξεργαστείς καλά και να βγάλεις ένα τεκμηριωμένο πόρισμα προς αυτή την κατεύθυνση.

  Για να σε δω;

 106. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/11/2021 @ 9:51 ΜΜ

  Ο Ιώσηπος καλά τα γράφει! Συμφωνώ!

  Ερώτηση: Για ποιο λόγο σύμφωνα με τον Ιώσηπο έφυγαν οι χριστιανοί;

  Το`χεις;

 107. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/11/2021 @ 9:51 ΜΜ

  Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια! Προβληματική η απόδοση του κειμένου του Ευσέβιου; Τι λε ρε παιδί μου!

  Μιλάει για έναν χρησμό ο οποίος έγινε γνωστός λίγο πριν από τον πόλεμο από δοκίμια (κείμενα περιορισμένης εκτάσεως που πραγματεύονται ένα συγκεκριμένο θέμα) που εκδόθηκαν λίγο πριν από τον πόλεμο.

 108. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/11/2021 @ 9:52 ΜΜ

  Κειμενάκια λοιπόν που μίλαγαν μόνο για την φυγή!
  Ο άλλος ο Επιφάνιος έγραψε ότι ειδοποιήθηκαν από έναν άγγελο!

  Ωραία πράγματα αυτά!

  Και δεν με λες εσύ που τα επεξεργάζεσαι όλα με την λογική, ποιος έγραψε αυτά τα κειμενάκια (δοκίμια) που και καλά περιείχαν τα λόγια του Χριστού;

 109. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/11/2021 @ 9:52 ΜΜ

  Μιλάς εσύ για την λογική και αποκλείεις το υπερφυσικό;

  Ο Επιφάνιος διαφωνεί μαζί σου! Ισχυρίστηκε ότι οι Χριστιανοί της Ιερουσαλήμ προειδοποιήθηκαν ως εκ θαύματος να φύγουν στην Πέλλα.

  Η Ιουδαϊκή εγκυκλοπαίδεια χρησιμοποιεί όλες τις πηγές και το συμπέρασμα που προκύπτει από αυτές, είναι ότι οι χριστιανοί που προειδοποιήθηκαν και καλά από τον Χριστό να φύγουν στην Πέλλα, όταν έφτασαν εκεί τους έσφαξαν οι λυσσασμένοι ειδωλολάτρες. Χαιρετίσματα στον Άγιο Πέτρο!

 110. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/11/2021 @ 9:53 ΜΜ

  Οι Ιουδαιοχριστιανοί θυμήθηκαν τα λόγια του Χριστού;

  Θυμήθηκαν τα όσα είχαν διαβάσει στον Λουκά;

  Προειδοποιήθηκαν από έναν χρησμό που εκδόθηκε λίγο πριν τον πόλεμο;

  Προειδοποιήθηκαν από έναν άγγελο να φύγουν λίγο πριν την καταστροφή;

  Μούγκα ο Άσχετος!

 111. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/11/2021 @ 9:54 ΜΜ

  Ο Θεός τιμωρεί!
  Ο Θεός δεν τιμωρεί!

  Μούγκα ο Άσχετος!

  Σε λίγο θα με βλέπεις και θα τρέχεις ή θα κάνεις και καλά ότι με αγνοείς.

 112. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/12/2021 @ 8:33 ΠΜ

  Καλημέρα φίλε μου κατηγορείς τους Χριστιανούς για απατεώνες ενώ γράφεις για να εξαπατήσεις και δεν σε ενδιαφέρει διόλου η αλήθεια.Π.χ υποστηρίζεις ότι
  το κατά Λουκάν γράφτηκε μετά την καταστροφή της
  Ιερουσαλήμ και από την άλλη ότι στο Κατά Λουκάν
  όπως και στα άλλα ευαγγέλια η καταστροφή της
  Ιερουσαλήμ συμπίπτει με το τέλος όλου του κόσμου.
  Υποτιμώντας βάναυσα την νοημοσύνη μας.

 113. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/12/2021 @ 8:55 ΠΜ

  Εάν το κατά Λουκάν γράφτηκε μετά την καταστροφή
  της Ιερουσαλήμ γιατί ο ανώνυμος ”πλαστογράφος ”
  (για εσένα) και όχι ο Λουκάς δεν τοποθέτησε
  πρώτα τις λέξεις του τέλους της Ιερουσαλήμ και όταν τελείωνε το σύγγραμα του να έβαζε τις λέξεις του τέλους του κόσμου ,αφού γνώριζε καλά ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου με την καταστροφή της Ιερουσαλήμ.
  Και να το παίξει τζάμπα μάγκας σε όλους πιστούς
  και απίστους;

 114. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/12/2021 @ 9:10 ΠΜ

  Αντί να απαντήσεις σε ένα λογικό ερώτημα .
  Κουτοπόνηρα γράφεις.
  ”Εσύ που επεξεργάζεσαι τι διαβάζεις, δείξε μου μέσα από την Γραφή σου τους σχετικούς στίχους που ταυτίζουν την καταστροφή της Ιερουσαλήμ με το τέλος του κόσμου”
  Ημαρτον,είπαμε Ασχετος Αδαής όχι ΒΛΑΚΑΣ.
  Ποιά είναι η λογική εξήγηση και η αλήθεια;
  Ο Λουκάς έγραψε το ευαγγέλιο πριν την καταστροφή
  της Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα ,ήταν αδύνατο
  από την στιγμή που δεν ήξερε τι θα συμβεί
  να διαχωρίσει εντελώς τα 2 ξεχωριστά συμβάντα.

 115. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/12/2021 @ 9:29 ΠΜ

  Είναι και ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο ,ΒΌΜΒΑ,
  για τον Λουκά αλλά και για τους άλλους
  ευαγγελιστές ,στο γιατί οι ευαγγελιστές δεν
  διαχωρίζουν τελείως την καταστροφή της Ιερουσαλήμ
  από το τέλος του κόσμου…
  Ολοι οι ευαγγελιστές σύμφωνα με την εβραική παράδοση
  και ερμηνεία των Γραφών ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΕΣΙΑΣ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.
  Χθές τυχαία το έμαθα ,Να είσαι καλά που βοήθησες και εσύ ,στο τέλος όπως το πας δεν θα έχω καμία απορία στα ευαγγέλια.Ευχαριστώ!

 116. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/12/2021 @ 9:33 ΠΜ

  Οπως όχι τυχαία χθές διάβασα και τα εξής:
  Οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ μελετητές συμφωνούν πλέον πως το κατά Μάρκο γράφτηκε πριν την καταστροφή του Ναού, με ορισμένους να υποθέτουν βάσιμα πως εδάφια όπως το 13:14 αναφέρεται στη φυγή των χριστιανών από την πόλη• J. Marcus “The Jewish War and the Sitz im Leben of Mark”, JBL 111.3 (1992), σσ. 441–62
  Διδακτορική διατριβή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  σελίδα 200

 117. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/12/2021 @ 9:40 ΠΜ

  Επίσης η παραπάνω πηγή επιβεβαιώνει ότι σου έλεγα
  όχι βάση γνώσης αλλά λογικής.
  ”Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Επιφάνιος αποδίδει τη φυγή στο μεν Πανάριον στην προειδοποίηση που είχε δώσει ο ίδιος ο Χριστός στους μαθητές του (προφανής αναφορά στα σχετικά χωρία των συνοπτικών Ευαγγελίων) και σε μεταγενέστερο έργο σε αγγελική αποκάλυψη.
  Διδακτορική διατριβή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  σελίδα 197
  Είπες τίποτα;

 118. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/12/2021 @ 2:33 ΜΜ

  Θεωρούσα ότι οι ευαγγελιστές επιθυμούσαν διακαώς να επανέλθει ο Χριστός στην δική τους γενεά.
  Ενω η αλήθεια είναι άλλη.
  Οι Μαθητές του Κυρίου πίστευαν ότι ο Χριστός δεν θα λέιψει πολύ,θα επιστρέψει στην γενιά τους διότι η εβραική παράδοση που γνώριζαν καλά περιόριζε την ζωή του Μεσία που θα κάνει βασιλιάδες του κόσμου τους Εβραίους ,μόνο σε μια γενεά.Γιαυτό και η τελευταία ερώτηση τους στον Χριστό είναι αυτή:
  ”Πραξ. 1,6 Κύριε, εἰ ἐν τῷ χρόνῳ τούτῳ ἀποκαθιστάνεις τὴν βασιλείαν τῷ Ἰσραήλ;”

 119. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 1:50 ΜΜ

  Καλησπέρα Άσχετε Αδαή.

  Δεν είναι σωστό από μέρους σου να ισχυρίζεσαι ότι υποτιμώ της νοημοσύνη σας. Είπα εγώ ποτέ ότι η καταστροφή της Ιερουσαλήμ συμπίπτει με το τέλος του κόσμου; Εγώ ξανά και ξανά παραθέτω την υπόσχεση του Ιησού προς εκείνους τους μαθητές, ότι όλα τα σημεία της προφητείας θα λάμβαναν χώρα στην γενιά τους. (Ματθαίος 24:34)

 120. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 1:51 ΜΜ

  Δείξε μου μέσα από το ευαγγέλιο του Λουκά τους σχετικούς στίχους που ταυτίζουν την καταστροφή της Ιερουσαλήμ με το τέλος του κόσμου.

  Αφού το κάνεις αυτό, θέλω την ρητή σου δήλωση ότι συμφωνείς με την παραπάνω υπόθεση.

  Έλα πονηρούλη μου!

 121. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 1:52 ΜΜ

  Σου έχω πει και άλλες φορές Άσχετε Αδαή να μην ασχολείσαι με πανεπιστημιακές πηγές διότι θα καεί η γούνα σου.

  «…ο Επιφάνιος αποδίδει τη φυγή…»

  Αποδίδει; Καταλαβαίνεις;

  Για πάμε να δούμε λοιπόν που καταλήγει.

  «Η ιστορικότητα της εν λόγω αφήγησης αμφισβητείται…» (Διδακτορική διατριβή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)

 122. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 1:52 ΜΜ

  Σου έκαψε την γούνα το πανεπιστήμιο!

  «Η εξέλιξη αυτή (της φυγής) μοιάζει αρκετά
  πιθανή αν λάβουμε υπόψη την αυξανόμενη αντιδημοτικότητα των χριστιανών στην
  Ιερουσαλήμ (λίγα χρόνια πριν το ξέσπασμα της εξέγερσης είχε εκτελεστεί ο Ιάκωβος)…»

  Μάλιστα! Όχι τίποτα άλλο αλλά επειδή ειρωνευόσουν τον Ιώσηπο!

 123. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 1:53 ΜΜ

  Κειμενάκια (δοκίμια) που μίλαγαν μόνο για την φυγή!

  Και δεν με λες εσύ που τα επεξεργάζεσαι όλα με την λογική, ποιος έγραψε αυτά τα κειμενάκια (δοκίμια) λίγο πριν από τον πόλεμο που και καλά περιείχαν τα λόγια του Χριστού;

 124. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 1:53 ΜΜ

  Άλλο ιστορία και άλλο παπαρο-ιστορία!

  Οι Ιουδαιοχριστιανοί θυμήθηκαν τα λόγια του Χριστού;

  Θυμήθηκαν τα όσα είχαν διαβάσει στον Λουκά;

  Προειδοποιήθηκαν από έναν χρησμό που εκδόθηκε λίγο πριν τον πόλεμο;

  Προειδοποιήθηκαν από έναν άγγελο να φύγουν λίγο πριν την καταστροφή;

 125. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 1:54 ΜΜ

  Ο Θεός τιμωρεί!
  Ο Θεός δεν τιμωρεί!

  Γιατί δεν μας λες Άσχετε Αδαή ποια από τις δυο σου δηλώσεις είναι η σωστή; Τι έγινε κατάπιες την γλώσσα σου;

  Δεν κάνει εσύ φίλε μου να μιλάς για αλήθεια! Είσαι ένας υποκριτής (το παραδέχτηκες αφού πρώτα ξεφτιλίστηκες) και εγωίσταρος!

 126. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/13/2021 @ 3:42 ΜΜ

  Καλησπέρα φίλε μου εξαφανίσθηκες πάλι .
  Θέλεις 1-2 μέρες για να χωνέψεις.
  Κατανοητόν.
  Και για να μην συνεχιστούν από εσένα, οι εκλεκτικές απομονώσεις εδάφιων που αρέσκεσαι ως καιροσκόπος και εχθρός της αλήθειας να πραγματεύεσαι ,Στην διδακτορική του διατριβή το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καταλήγει στο συμπέραμα ότι επειδή συγκρούονται οι διηγήσεις των Ευσεβίου και Επιφανίου ως προς το αίτιο φυγής φανερώνουν ότι υπήρχε ως πηγή μία προφορική παράδοση.Και συνεπώς ιστορική αλήθεια στα γραπτά τους.

 127. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/13/2021 @ 3:47 ΜΜ

  Εάν το κατά Λουκάν γράφτηκε μετά την καταστροφή
  της Ιερουσαλήμ γιατί ο ανώνυμος ”πλαστογράφος ”
  (για εσένα) και όχι ο Λουκάς δεν τοποθέτησε
  πρώτα τις λέξεις του τέλους της Ιερουσαλήμ και όταν τελείωνε το σύγγραμα του να έβαζε τις λέξεις του τέλους του κόσμου ,αφού γνώριζε καλά ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου με την καταστροφή της Ιερουσαλήμ.
  Και να το παίξει τζάμπα μάγκας σε όλους πιστούς
  και απίστους;
  Ευκολότερο να περάσει ρινόκερος από την τρύπα
  μίας βελόνας παρά να απαντήσεις σε ερώτηση μου;

 128. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/13/2021 @ 3:59 ΜΜ

  Ο κλέφτης παραπονιέται ότι τον κλέβουν.
  Ο ψεύτης ότι του λένε ψέματα.
  Ο Απατεώνας ότι προσπαθούν να τον εξαπατήσουν…

 129. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 4:44 ΜΜ

  Καλησπέρα Άσχετε Αδαή.

  «Σύμφωνα με τον Ευσέβιο Καισαρείας και τον Επιφάνιο, τα μέλη της εκκλησίας της Ιερουσαλήμ έλαβαν θεϊκή οδηγία να εγκαταλείψουν την
  Ιερουσαλήμ πριν την τελική της καταστροφή το 70 μ.Χ. και να καταφύγουν στην Πέλλα. Η ιστορικότητα της εν λόγω αφήγησης αμφισβητείται, καθώς οι δύο σχετικές μαρτυρίες απέχουν χρονικά πολύ από τα γεγονότα και δεν συμφωνούν μεταξύ τους ως προς τις λεπτομέρειες.»

  (Δ διατριβή Πανεπιστημίου Θεσσαλία)

 130. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 4:44 ΜΜ

  «Η παράδοση του Ευσέβιου δημιουργήθηκε εκ των υστέρων και δεν είναι δυνατόν να έχει καμιά ιστορική αξία.»

  (Πανεπιστήμιο Αθηνών)

  Έχεις δυο πανεπιστημιακές πηγές που σου λένε ότι οι αναφορές αυτών των κυρίων σχετικά με την φυγή στην Πέλλα δεν έχουν καμιά ιστορική αξία.

  Έτσι μπράβο! Συνέχισε την έρευνα σου στα πανεπιστήμια!

 131. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 4:45 ΜΜ

  ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/10/2021 @ 9:12 ΜΜ

  Στο παραπάνω σχόλιο σου ισχυρίστηκες ότι ο Λουκάς ταυτίζει την καταστροφή της Ιερουσαλήμ με το τέλος του κόσμου.

  Ορίστε λοιπόν! Πάρε την Αγία σου Γραφή στα χέρια και τεκμηρίωσε την αλήθεια του ισχυρισμού σου.

  Έλα φίλε μου, διασκέδασε με!

 132. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 4:45 ΜΜ

  Παραθέτω από δικό σου σχόλιο:

  «Κρίμα για την κατάντια των Ελληνικών πανεπιστημίων. Κρίμα και για εσένα που παπαγαλίζεις συμπεράσματα για κλάματα.»

  (ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/10/2021 @ 9:17 ΜΜ)

  χα χα χα Ρε φίλε με έχεις πεθάνει στο γέλιο!

 133. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 4:46 ΜΜ

  Ερώτηση: Για ποιο λόγο σύμφωνα με τον Ιώσηπο έφυγαν οι χριστιανοί;

  Έλα δώσε πόνο!

 134. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 4:46 ΜΜ

  Ποιος έγραψε αυτά τα κειμενάκια (δοκίμια) λίγο πριν από τον πόλεμο που και καλά περιείχαν τα λόγια του Χριστού;

  Μούγκα ο Άσχετος!

 135. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 4:47 ΜΜ

  Οι Ιουδαιοχριστιανοί θυμήθηκαν τα λόγια του Χριστού;

  Θυμήθηκαν τα όσα είχαν διαβάσει στον Λουκά;

  Προειδοποιήθηκαν από έναν χρησμό που εκδόθηκε λίγο πριν τον πόλεμο;

  Προειδοποιήθηκαν από έναν άγγελο να φύγουν λίγο πριν την καταστροφή;

  Ιδού η απορία! Εσύ τι λες Άσχετε;
  Μούγκα ο δικός σου!

 136. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 4:47 ΜΜ

  Γιατί δεν μας λες Άσχετε Αδαή ποια από τις δυο σου δηλώσεις είναι η σωστή; Τι έγινε κατάπιες την γλώσσα σου;

  Δεν κάνει εσύ φίλε μου να μιλάς για αλήθεια!

 137. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/13/2021 @ 6:21 ΜΜ

  Για να συνοψίσουμε πάλι.
  Αποδείχθηκε,
  1.Οτι είχαν φύγει οι χριστιανοί από την Ιερουσαλήμ πριν το 70 μ.χ.
  2.Οτι ακόμα και η Ιουδαική εγκυκλοπαίδεια δέχεται ως έγκυρη την ιστορική αφήγηση του Ευσέβιου και του Επιφάνιου ως προς την φυγή των χριστιανών πριν την καταστροφή της Ιερουσαλήμ.Επίσης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.Πανεπιστημιακές σημειώσεις
  που επικαλέσθηκες είναι για τα μπάζα.
  3.Συνεπώς η ακρίβεια του Θεικού Λόγου.
  Οταν γίνει το φεγγάρι πράσινο θα αρχίσεις
  να απαντάς σε ερωτήσεις.

 138. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/13/2021 @ 7:48 ΜΜ

  Αμφισβητείται ξεαμφισβητείται,
  Στην διδακτορική του διατριβή το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι επειδή συγκρούονται οι διηγήσεις των Ευσεβίου και Επιφανίου ως προς το αίτιο φυγής φανερώνουν ότι υπήρχε ως πηγή μία προφορική παράδοση.Και συνεπώς ιστορική αλήθεια στα γραπτά τους.

 139. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 8:28 ΜΜ

  Η Ιουδαϊκή εγκυκλοπαίδεια (και η κάθε εγκυκλοπαίδεια) δεν δέχεται τίποτα έγκυρο όπως το φαντάζεσαι εσύ! Περιέχει λήμματα και πηγές. Δεν το γνωρίζεις αυτό;

  Ορίστε! https://en.m.wikipedia.org/wiki/Flight_to_Pella

  Σε αυτό το λήμμα η Wikipedia δίνει τις ίδιες πηγές με την Ιουδαϊκή.

  Προφανώς έχεις κάποιο πρόβλημα κατανόησης.

 140. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 8:29 ΜΜ

  Για ποια ακρίβεια του Θεϊκού λόγου μιλάς; Το ευαγγέλιο του Λουκά;

  Μάλιστα μάλιστα! Τα συγγράμματα αυτά είναι ανώνυμα! Η αξιοπιστία μιας πηγής δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο κοντά στο γεγονός έγινε η καταγραφή (πότε ❓) αλλά κυρίως από το ποιος την κατέγραψε. (άντε καλά!)

  Άσε το άλλο! Ο Χριστός υποσχέθηκε ότι όλα τα σημεία της προφητείας του θα λάμβαναν χώρα στην γενιά τους.

  Και γαμώ την ακρίβεια!

  Είστε για γέλια!

 141. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 8:29 ΜΜ

  Ιστορία Άσχετε γράφει κάποιος που είναι αυτόπτης μάρτυρας ενός γεγονότος και όχι κάποιος 400 χρόνια μετά που και καλά άκουσε κάτι χωρίς να δίνει κάποιες λεπτομέρειες για αυτό το κάτι.

  Η λογική και τα πανεπιστήμια σου έκαψαν την γούνα. Εσύ είσαι αυτός που τα επεξεργάζεται όλα με την λογική; Άσε την λογική και τα πανεπιστήμια. Δεν είναι για τα δόντια σου! Δάγκωσε τον Ευσέβιο και τις αλκοολικές φαντασιώσεις του!

 142. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 8:30 ΜΜ

  Ορίστε τα χάλια σας!

  Οι Ιουδαιοχριστιανοί θυμήθηκαν τα λόγια του Χριστού;

  Θυμήθηκαν τα όσα είχαν διαβάσει στον Λουκά;

  Προειδοποιήθηκαν από έναν χρησμό που εκδόθηκε λίγο πριν τον πόλεμο;

  Προειδοποιήθηκαν από έναν άγγελο να φύγουν λίγο πριν την καταστροφή;

  Ξέρεις τι κάνω τώρα;
  Έχω λιώσει στο γέλιο!

 143. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 8:30 ΜΜ

  Ποιος έγραψε αυτά τα κειμενάκια (δοκίμια) λίγο πριν από τον πόλεμο που και καλά περιείχαν τα λόγια του Χριστού;

  Δεν μιλάς ε;

 144. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 8:34 ΜΜ

  Είσαι στραβός;

  «Η ιστορικότητα της εν λόγω αφήγησης αμφισβητείται, καθώς οι δύο σχετικές μαρτυρίες απέχουν χρονικά πολύ από τα γεγονότα και δεν συμφωνούν μεταξύ τους ως προς τις λεπτομέρειες.»

  (Δ διατριβή Πανεπιστημίου Θεσσαλία)

  Καταλαβαίνεις τι λέει εδώ;
  Μου φαίνεται ότι έκαψες όλα τα εγκεφαλικά σου κύτταρα.

 145. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/13/2021 @ 8:45 ΜΜ

  Άσχετε αδαή μην αποσύρεις αυτό το άρθρο. Άστο εκεί να υπάρχει. Όσοι αναγνώστες είναι κακοδιάθετοι να μπορούν να το ξαναδιαβάζουν (τα σχόλια δηλαδή) και να φτιάχνει η διάθεση τους. Βγάζεις πολύ γέλιο τελικά! Να σου θυμίσω ότι ήρθες εδώ για να γίνεις η σκιά μου. Σε κάθε σχόλιο μου εσύ από κάτω! Ναι και καλά βοήθησα να στυλωθεί η πίστη σου. Ωραίο ανέκδοτο αυτό. Γκρεμίστηκε φίλε μου και μαζί όλο το εβραιο-χριστιανικό οικοδόμημα.

 146. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/13/2021 @ 9:03 ΜΜ

  Το ότι και οι δύο συγγραφείς αναφέρουν τη φυγή
  με τόσες διαφοροποιήσεις υποδηλώνει πως υπήρχε όντως μια σχετική παράδοση πριν τον Ευσέβιο, αλλά σε διαφορετικές εκδοχές.
  Διδακτορική Διατριβή Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας

 147. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/13/2021 @ 9:06 ΜΜ

  Υπάρχουν ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι ένας αριθμός
  χριστιανών διέφυγε από την Ιερουσαλήμ στο διάστημα που μεσολάβησε από την έναρξη της εξέγερσης ως την τελική περικύκλωση της πόλης την άνοιξη του 70
  μ.Χ.. Το συμπέρασμα αυτό συμφωνεί με το μοναδικό στοιχείο στο οποίο συμφωνούν πλήρως οι μαρτυρίες του Ευσεβίου και του Επιφανίου: ότι χριστιανοί
  όντως έφυγαν από την πόλη προτού καταστραφεί.
  Διδακτορική Διατριβή Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας

 148. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/13/2021 @ 9:34 ΜΜ

  Πάμε πάλι από την αρχή.
  «Είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς αυτή τη φυγή αν η προφητεία [του Ιησού] γράφτηκε μετά το γεγονός», δηλώνει ο Τζ. Α. Γουίλιαμσον στον πρόλογο του βιβλίου του “Ιώσηπος — Ο Ιουδαϊκός Πόλεμος” (Josephus—The Jewish War).
  Οι Εσσαίοι που έφυγαν από την Ιερουσαλήμ,
  γιατί τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι;
  Ακρα του τάφου σιωπή..

 149. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/13/2021 @ 10:07 ΜΜ

  Καλά ρε φίλε ,όταν δεν απαντώ στα εμετικά σχόλια
  σου θυμώνεις,όταν απαντώ ,τελευταία εξαφανίζεσαι και όταν δεήσεις να επανέλθεις νιώθεις ότι γκρεμίζεις τον Χριστιανισμό.Μήπως να σε δεί κανένας Γιατρός;

  Με τον Ασχετο Αδαή στα katohika πληκτρολογείς ,δεν
  συνομιλείς με τον Aπόστολο Παύλο στην Κόρινθο.
  Και ναι μου δυναμώνεις φίλε μου καλέ,πάντα την πίστη.

  Καλό βράδυ!

 150. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/13/2021 @ 10:27 ΜΜ

  Εσύ ρε φίλε δεν μας έφαγες χρόνια όλόκληρα με ότι
  σαβούρωνες από εγκυκλοπαίδειες.
  Ωραία Κολοτούμπα,όταν δεν μας συμφέρει μία εγκυκλοπαίδεια.
  Μια εγκυκλοπαίδεια για να δεχθεί κάποιες πηγές σημαίνει ότι έχουν αξία για αυτήν.
  Σωστά;Eμένα προσωπικά μου κάνει εντύπωση
  ότι έχει αξία για την Ιουδαική εγκυκλοπαίδεια,
  τι έγραψαν χριστιανοί ιστορικοί.
  Και για εσένα όχι.
  Εστω και εάν μετά την πανωλεθρία της Ιερουσαλήμ,
  οι Ιουδαικές πηγές είναι ελάχιστες.

 151. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/14/2021 @ 3:00 ΜΜ

  Καλησπέρα και πάλι τσουρουφλισμένε φίλε μου.

  Μπορεί να υπήρχε όπως και υπάρχει κάποια παράδοση (Ευσέβιος – Επιφάνιος) των αλκοολικών φαντασιώσεων των χριστιανών, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό:

  «Η ιστορικότητα της εν λόγω αφήγησης αμφισβητείται, καθώς οι δύο σχετικές μαρτυρίες απέχουν χρονικά πολύ από τα γεγονότα και δεν συμφωνούν μεταξύ τους ως προς τις λεπτομέρειες.»

  (Δ διατριβή Πανεπιστημίου Θεσσαλία)

 152. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/14/2021 @ 3:01 ΜΜ

  «Η παράδοση του Ευσέβιου δημιουργήθηκε εκ των υστέρων και δεν είναι δυνατόν να έχει καμιά ιστορική αξία.»

  (Πανεπιστήμιο Αθηνών)

  Έχεις καταλάβει τι είναι αυτό που δεν έχει καμιά ιστορική αξία; Όλες οι αλκοολικές φαντασιώσεις ότι και καλά οι ιουδαιο-χριστιανοί έφυγαν επειδή το είχε γράψει ο Λουκάς ή επειδή κάποιος μοίρασε δοκίμια σε αυτούς με έναν χρησμό ή επειδή τους το αποκάλυψε ένας άγγελος.

  Μάλιστα μάλιστα!

 153. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/14/2021 @ 3:01 ΜΜ

  Θες να το πάμε πάλι από την αρχή; Πολύ ευχαρίστως!

  Ο Κύριος Τζ. Α. Γουίλιαμσον γράφει για τον Ιώσηπο και δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο έφυγαν οι εβραιο-χριστιανοί.

  Μα είναι πολύ απλό! Θα παραθέσω από τον Ιώσηπο:

  «ο Δίκαιος της Ιερουσαλήμ λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου το οποίο σίγουρα πρέπει να έχει οδηγήσει την εβραϊκή-χριστιανική κοινότητα που αγωνίζεται να σκεφτεί να φύγει.» (Ιώσηπος)

  Από δικό σου σχόλιο: «Ο Ιώσηπος καλά τα γράφει…» (ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/10/2021 @ 9:21 ΜΜ)

 154. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/14/2021 @ 3:02 ΜΜ

  Αφού τα λέει καλά ο Ιώσηπος, άντε τράβα και πες στον Γουίλιαμσον ότι είναι άσχετος. Ωραίο αυτό! Ο άσχετος λέει τους άλλους άσχετους!

  «Η εξέλιξη αυτή (της φυγής) μοιάζει αρκετά πιθανή αν λάβουμε υπόψη την αυξανόμενη αντιδημοτικότητα των χριστιανών στην Ιερουσαλήμ (λίγα χρόνια πριν το ξέσπασμα της εξέγερσης είχε εκτελεστεί ο Ιάκωβος)…»

  (Διδακτορική Διατριβή Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας)

  Αυτοτιμωρείσαι Άσχετε Αδαή;

 155. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/14/2021 @ 3:03 ΜΜ

  Στις κολοτούμπες είσαι ειδικός!

  «Κρίμα για την κατάντια των Ελληνικών πανεπιστημίων. Κρίμα και για εσένα που παπαγαλίζεις συμπεράσματα για κλάματα.»

  (ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/10/2021 @ 9:17 ΜΜ)

  Αυτά ήταν τα αρχικά σου λόγια, αλλά επειδή δεν τα κατάφερες με τις εβραιο-αλκοολικές φαντασιώσεις, το έριξες στα πανεπιστήμια και έκαψες την γούνα σου.

  χα χα χα Ρε φίλε με έχεις πεθάνει στο γέλιο!

 156. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/14/2021 @ 3:03 ΜΜ

  Ξεκόλλα με την Ιουδαϊκή εγκυκλοπαίδεια! Τις ίδιες πηγές επικαλείται και η Βίκιπαίδεια! Δεν βρήκες θησαυρό!

  Έχεις πολύ πλάκα ρε φιλαράκι. Για αυτό σε συμπαθώ!

 157. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/14/2021 @ 3:04 ΜΜ

  Τι έγινε λέει; Σου έκανε εντύπωση η χριστιανική παράδοση σχετικά με την φυγή; Μιας και μιλάμε για παράδοση δες το παρακάτω.

  Η Αγία Αικατερίνη κατατρόπωσε 50 (η 150 κατ΄ άλλους) περίφημους ρήτορες. Ως μέσο θανάτωσης χρησιμοποιήθηκε ο τροχός ο οποίος όταν πλησίασε το σώμα της Κατερίνας διαλύθηκε. Έτσι αποφάσισαν να της κόψουν το κεφάλι, και όταν συνέβη αντί για αίμα έτρεχε γάλα.

  Ωχ το μάτι μου!

 158. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/14/2021 @ 3:04 ΜΜ

  Σου έκανε φοβερή εντύπωση; Εμένα να δεις!

  Αυτή η ελαφρότητα που έχετε στο κεφάλι σας με διασκεδάζει αφάνταστα!

 159. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/14/2021 @ 3:05 ΜΜ

  Γιατί δεν μας λες Άσχετε Αδαή ποια από τις δυο σου δηλώσεις είναι η σωστή; Τι έγινε κατάπιες την γλώσσα σου;

  Ο Θεός τιμωρεί!
  Ο Θεός δεν τιμωρεί!

  Ποιος έγραψε αυτά τα κειμενάκια (δοκίμια) λίγο πριν από τον πόλεμο που και καλά περιείχαν τα λόγια του Χριστού;

  Μούγκα ο Άσχετος!

 160. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/14/2021 @ 3:05 ΜΜ

  Άσχετε Αδαή γράφεις την δική σου ιστορία εδώ.

  Οι μάζες δεν διψούν για αλήθεια. Όποιος μπορεί να τις προμηθεύσει με αλκοολικές φαντασιώσεις γίνεται εύκολα ο κυρίαρχος τους!

 161. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/14/2021 @ 3:56 ΜΜ

  Καλησπέρα φίλε ήγγικεν η ώρα να αρχίζεις να φρίττεις..
  Απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι η θεότητα είναι δόγμα που κατασκευάστηκε αργότερα… .
  Ο Χριστός είναι ο Θεός κατά τον άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο (το γράφει γύρω στο 110 μ.Χ.)!
  Για να υπήρξε δεύτερος επίσκοπος Αντιοχείας με την επισκοπία του να αρχίζει από το 70 μ.Χ. ,προφανώς από το 70 μ.χ πίστευε ότι ο Χριστός είναι ο Θεός,
  εκτός από άνθρωπος.
  sostis.gr/blog/item/1113-o-xristos-einai-o-theos-kata-ton-agio-ignatio.
  Φρίξε ελέυθερα.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh