ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές -Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο

· Κατοχικά Νέα

Η Αθήνα βγήκε στις αγορές καθώς σήμερα άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 7ετούς ομολόγου με την απόδοσή του να είναι στο 2,10%.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα έχει προσλάβει τις BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale οι οποίες οργάνωσαν την έκδοση και στόχος είναι η άντληση 2,5 δισ. ευρώ.

Ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ την Δευτέρα

Με σχετική ανακοίνωσή του ΟΔΔΗΧ προς το Χρηματιστήριο δίνεται εντολή στις τράπεζες BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale να προχωρήσουν στις σχετικές διαδικασίες. H διαδικασία θα ξεκινήσει «στο κοντινό μέλλον» και εξαρτάται από τις συνθήκες στις αγορές αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος του ΟΔΔΥΧ είναι η άντληση 2,5 δισ. Ευρώ. Και παρά το γεγονός ότι η έκδοση ήταν προγραμματισμένη, είναι σαφές εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές, ότι στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να εκμεταλλευτεί τα χαμηλά επιτόκια που επικρατούν στην αγορά. Η εκτίμηση της απόδοσης είναι για επιτόκιο 1,8- 2% σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η προσέλκυση «καλών» επενδυτών που θα δώσουν το στίγμα της εμπιστοσύνης των αγορών στην Κυβέρνηση, είναι ο βασικός στόχος της έκδοσης. Ακόμα περισσότερα από ένα πολύ χαμηλό επιτόκιο. Η έκδοση είχε προετοιμαστεί εδώ και καιρό από τον ΟΔΔΥΧ καθώς η εκτίμηση είναι ότι παρά την πρόσκαιρη μικρή άνοδο των επιτοκίων, η βελτίωση των επιτοκίων θα συνεχιστεί, ελαφρύνοντας το βάρος του δανεισμού για την Αθήνα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ιωάννα Γάκα, Θάνος Πλεύρης, Βασίλης Κικίλιας και Γιώργος Πατούλης - εικόνα από το σχετικό ρεπορτάζ της ZouglaΕΛΛΑΔΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Πλεύρης, Κικίλιας και Πατούλης στο ίδιο συνέδριο με την Ιωάννα Γάκα – Παρουσίαζε μπροστά τους το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης

Συναυλιακή σκηνή και κοινό – εικόνα αρχείου για άρθρο σχετικά με τον Γιώργο ΜαζωνάκηΕΛΛΑΔΑ

Μαζωνάκης: Αναβαθμίστηκε το κατηγορητήριο για τους δύο γιατρούς – Στο μικροσκόπιο τα 84 κρίσιμα λεπτά

Καταιγίδα πάνω από θάλασσα – εικόνα αρχείου για πιθανό ισχυρό χαμηλό στη ΜεσόγειοΔΙΕΘΝΗ

Medicane στη Μεσόγειο; Τα μοντέλα παρακολουθούν ισχυρό χαμηλό – Τι μπορεί να σημαίνει για την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *