ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Κίνα – ΗΠΑ: «Να επιτεθούμε εκεί που φοβούνται» – απίστευτες δηλώσεις Κινέζου ναυάρχου

· Κατοχικά Νέα

Κίνα και ΗΠΑ δεν λένε να βάλουν τέλος στην κόντρα τους. O αναπληρωτής επικεφαλής της Κινεζικής Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών, Lou Yuan, δήλωσε σε ακροατήριο στο Shenzhen ότι οι τρέχουσες διαφωνίες σχετικά με την κυριαρχία των υδάτων στα Ανατολικά και Νότια της Κίνας θα μπορούσαν να επιλυθούν με τη βύθιση δύο πολεμικών αεροπλανοφόρων πλοίων των ΗΠΑ που επιχειρούν στην περιοχή.

Ο ναύαρχος Λου παραχώρησε μια ομιλία που, όπως φαίνεται, μόνο καλό δεν θα κάνει στην κατάσταση των σχέσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ. Όπως αναφέρθηκε από τη Herald της Νέας Ζηλανδίας, ο υψηλόβαθμος στρατιωτικός σχολιαστής δήλωσε, αναφερόμενος στη θέση του αμερικανικού στόλου στους συγκεκριμένους υδάτινους χάρτες, πως: «αποτελεί σίγουρα όχι μόνο τριβή για την οικονομία και το εμπόριο», αλλά κυρίως «ένα πρωταρχικό στρατηγικό ζήτημα».

Η ομιλία του, που πραγματοποιήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής για τη Βιομηχανική Στρατηγική είχε θέμα τις νέες τεχνολογίες που μπορούν να αναπτυχθούν στον τομέα της άμυνας και των εξοπλιστικών συστημάτων.

«Αυτό που οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται περισσότερο είναι η απώλειες γιατί έτσι θα δείξουν αδυναμία» δήλωσε ο Ναύαρχος Λου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως η βύθιση ενός τέτοιου πλοίου θα κόστιζε στις ΗΠΑ τη ζωή 5000 στρατιωτών, ανδρών και γυναικών που υπηρετούν. Η βύθιση δύο θα διπλασίαζε το φόρο.

«Θα δούμε τότε πόσο φοβισμένη είναι η Αμερική» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Στην πανεπιστημιακή ομιλία του, με τίτλο «πέντε ακρογωνιαίοι λίθοι των Ηνωμένων Πολιτειών προς εκμετάλλευση» αναλύει αυτούς τους πέντε πυλώνες της αμερικανικής κοινωνίας: τον στρατό, τα χρήματά, το ταλέντο, το σύστημα ψηφοφορίας τους – και τέλος- τον φόβο.

Ο ναύαρχος Λου, ο οποίος κατέχει ακαδημαϊκή στρατιωτική θέση – όχι ενεργής υπηρεσίας – δήλωσε ότι η Κίνα θα πρέπει «να χρησιμοποιήσει τη δύναμή της για να επιτεθεί στις ελλείψεις του εχθρού. Να επιτεθεί όπου ο εχθρός φοβάται. Όπου ο εχθρός είναι αδύναμος … »

Τα αμερικανικά υπερόπλα στα ύδατα της Κίνας
Για την ιστορία, τα αμερικανικά πολεμικά στα οποία προτείνει να επιτεθούν είναι εξοπλισμένα με τα εξής:

• Τέσσερις Μοίρες μαχητικών (VFA), με δώδεκα F / A-18E / F Super Hornets.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

• Μία Μοίρα Ηλεκτρονικής Επίθεσης (VAQ), αποτελούμενη από πέντε EA-18G Growlers .

• Μοίρα αερομεταφερόμενων ραντάρ ακριβείας προειδοποιητικού συναγερμού (VAW), με τέσσερα Hawkeyes E-2C ή πέντε E-2D «Advanced» Hawkeyes .

• Μία Μοίρα Ελέγχου Θαλάσσιας Μάχης (HSC) με οκτώ MH-60S Seahawks.

• Μία Μοίρα ελικοπτέρων θαλάσσιας μάχης (HSM).

Πηγή: The National Interest

onalert.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Cessna στη Γερμανία - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Συνετρίβη ιδιωτικό Cessna κοντά στο Erkelenz – Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες

Smartphone με σύμβολο ασφάλειας - εικόνα αρχείου για την υπόθεση διαρροής δεδομένων RevolutTech

Revolut: Απατεώνες ξεγέλασαν την εταιρεία και πήραν διαβατήρια, IBAN και προσωπικά δεδομένα πελατών

Διαβαθμισμένα αρχεία και μυστικά προγράμματα - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ · Shadow Programs: AAWSAP, AATIP και το αόρατο στρώμα των Special Access Programs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *