Η ΕΕ απειλεί την Ελλάδα να την βγάλει από τη ζώνη Σένγκεν

σενγκεν

Η ΕΕ απειλεί την Ελλάδα να την βγάλει από τη ζώνη Σένγκεν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί την Ελλάδα να εξαιρεθεί από την ελεύθερη κυκλοφορία, εάν η χώρα δεν λάβει άμεση δράση για να κλείσει τα σύνορά της. Αυτό έγραψε σήμερα η αμερικανική εφημερίδα, Financial Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτή την εβδομάδα η Ελλάδα έλαβε αρκετές προειδοποιήσεις από διπλωμάτες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει και πάλι έως ότου η σύνοδος κορυφής της ΕΕ στα μέσα Δεκεμβρίου να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Σε αντίθετη περίπτωση, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα μπορεί να αποβληθεί από τη ζώνη Σένγκεν, κατά την οποία οι άνθρωποι μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα χωρίς ελέγχους διαβατηρίων.

Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια μέσα στην ΕΕ με την ελληνική προσέγγιση στο πρόβλημα των προσφύγων. Φέτος ταξίδεψαν ήδη 700.000 πρόσφυγες στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Η χώρα δεν είναι σε θέση να σταματήσει την εισροή προσφύγων. Επιπλέον, η χώρα αρνήτε την εξωτερική βοήθεια- μεταξύ άλλων-, μιας ειδικής αποστολής της Frontex, μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας απο την ΕΕ.
Την ερχόμενη Παρασκευή θα συναντηθεί η προεδρία των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, Financial Times, η Έλληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την στάση της.

Οι Έλληνες διπλωμάτες τονίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει κοινά σύνορα με τη ζώνη του Σένγκεν και ότι το μέτρο δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στη ροή των προσφύγων. «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες που έφυγαν από την Ελλάδα με το αεροπλάνο,» εξήγησε η Ελληνική πηγή στους Financial Times. Διπλωμάτες της ΕΕ αναγνωρίζουν το επιχείρημα των ελλήνων αλλά λένε οτι είναι το μοναδικό μέτρο για να πείσουν τον Τσίπρα να αναλάβει άμεσα δράση.

ΚΟΡΑΞ: την φίλη τους την Τουρκία…τα γερμανοφασιστάκια την γέμισαν με χρήμα…εμάς θέλουν να μας βγάλουν απο την Σένγκεν. Δηλαδή και να μας βγάλετε κακό θα μας κάνετε; Τις απειλές ρε τσογλάνια του κερατά να τις βάλετε στον καρκινογόνο πάτο σας…μέσα και ποιο βαθιά απ’ οτι πιάνει πάτο.
Κάντε μου μια χάρη και πηγαίνετε στο διάολο…εκεί που ανήκετε.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

One thought on “Η ΕΕ απειλεί την Ελλάδα να την βγάλει από τη ζώνη Σένγκεν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *