Η «ανάπτυξη» της Ελληνικής ύφεσης

2
Η «ανάπτυξη» της Ελληνικής ύφεσης
Ανοίγοντας και ξεφυλλίζοντας κάποιος ένα μαθητικό βιβλίο όπως είναι οι αρχές τις οικονομικής θεωρίας καθαρά μπορεί να διαβάσει ότι οι οικονομικές διακυμάνσεις περιλαμβάνουν τα στάδια της ανόδου, της κρίσης και της ύφεσης. Δεν εκπλήσσομαι καθόλου που πρόσφατα η Ελληνική Στατιστική Αρχή παρουσίασε με νέα στοιχεία ότι τελικώς η ύφεση το γ’ τρίμηνο του 2015 έδειξε 1,1%.

Οι παρελθοντικές προβλέψεις είχαν υπολογίσει 0,4%, αλλά πιθανόν κάποιες προβλέψεις είναι μόνο για τα έγγραφα απ’ ότι φαίνεται. Ίσως το νιώθαμε και στην συνέχεια μας είχαν ενημερώσει ότι βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης. Μας ενημέρωσε όμως κάποιος ότι μετά στο στάδιο της κρίσης περνάμε στο στάδιο της ύφεσης; Μας ενημέρωσε κάποιος ότι κάποια στιγμή θα φτάσουμε στο πυθμένα;

Άρα μη γελιέστε με δηλώσεις του τύπου θα έρθει σύντομα η οικονομική ανάπτυξη, όλα θα πάνε καλύτερα και οι αγορές θα ανοίξουν. Τίποτα δεν ανοίγει από την μία μέρα στην άλλη και όπως φαίνεται τίποτα δεν σταματά την φάση της καθόδου. Έτσι, μελλοντικά σταματώντας η βροχή και ανοίγοντας οι ουρανοί για μία καθαρότερη ματιά ξέρετε τι θα βλέπουμε έντονα για ακόμα κάποια χρόνια; Μείωση της κατανάλωσης, στασιμότητα, μείωση επενδύσεων, μειώσεις εισοδημάτων και απασχόλησης και βέβαια νέοι φόροι και εφευρετικά πρόστιμα.

Εκτός και αν, υπάρξουν άνθρωποι που κατά την διάρκεια της ύφεσης δείξουν ότι αγαπάνε την χώρα που λέγεται Ελλάδα και δεν κοιτάξουν στο άμεσο κέρδος αλλά στο μακροπρόθεσμο.

Όμως, δεν αρκεί πλέον να ακούγεται μόνο η λέξη «ανάπτυξη», αλλά να συνοδεύεται από αύξηση παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών.

Βέβαια, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότεροι οικονομολόγοι χρησιμοποιούν τον όρο «ανάπτυξη» σε αντιστοιχία με τον αγγλικό όρο «development economics» και ότι ό όρος development economics αναφέρεται στη διαδικασία ανάπτυξης των υπανάπτυκτων και αναπτυσσόμενων χωρών χαμηλού κατά κεφαλή εισοδήματος, τότε ποια είναι η άποψή σας αν σας ρωτήσουν σε ποια κατηγορία χώρας ανήκετε;


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...

One thought on “Η «ανάπτυξη» της Ελληνικής ύφεσης

  1. ΗΛΕΚΤΡΑ says:

    Είδατε;;;; Μετά κατηγορούμε τους πολιτικούς μας που μιλάνε για ανάπτυξη και τους κοροϊδεύουμε. Είδατε που όντως εχουμε ανάπτυξη;;;; Βεβαια ανάπτυξη της ύφεσης, αλλα μάλλον κι αυτοι αυτο εννοούν. Εμεις ειμαστε χαζοί και δεν το καταλαβαίνουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *