ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Guardian: Ο άνθρωπος που θα κυβερνά αύριο την Ελλάδα

· Κατοχικά Νέα

Maarten-Verwey
Guardian: Ο άνθρωπος που θα κυβερνά αύριο την Ελλάδα

«Όποιος κι αν καταλήξει να μετακομίσει στο Μέγαρο Μαξίμου, την επίσημη κατοικία των Ελλήνων πρωθυπουργών, μετά τις εκλογές της Κυριακής, δεν θα είναι αυτός που θα κυβερνά -τουλάχιστον όχι ουσιαστικά- τη χώρα», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα Guardian για την εκλογική αναμέτρηση, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη «τιμή» ανήκει σε έναν «κοστουμαρισμένο» Ολλανδό οικονομολόγο των Βρυξελλών.

Πρόκειται για τον Maarten Verwey, ανώτατο αξιωματούχο του Yπουργείου Οικονομικών της Ολλανδίας, ο οποίος εντάχθηκε στην Κομισιόν το 2011, ήταν επικεφαλής του προγράμματος στήριξης της Κύπρου και έχει αντίστοιχη θέση στην taskforce της ΕΕ για την Ελλάδα.

Οι εξουσίες του είναι άνευ προηγουμένου, αναφέρει χαρακτηριστικά η Guardian. «Και παρότι λίγοι ψηφοφόροι στους δρόμους της Αθήνας έχουν ακούσει το όνομά του, πολλοί καταλαβαίνουν ότι το πώς θα ψηφίσουν δεν πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά το τι θα συμβεί στη συνέχεια», προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μάχονται για την πρωτιά στις εκλογές. Ομως, υπό τους δρακόντειους όρους του νέου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, για ρευστό με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, η Αθήνα ουσιαστικά «παρέδωσε στους Ευρωπαίους δανειστές τον έλεγχο για τις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές».

Περίπου 120 νόμοι πρέπει να περάσουν φέτος, ενώ οι εκταμιεύσεις θα εξαρτηθούν από το πόσο ικανοποιητικές είναι οι τριμηνιαίες αξιολογήσεις προόδου, τονίζει η Guardian.

πηγή:zougla.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Traffic Commander: Η ΕΛ.ΑΣ. επιστρατεύει AI, 235 κάμερες και drones για το κυκλοφοριακό της ΑττικήςΕΛΛΑΔΑ

Traffic Commander: Η ΕΛ.ΑΣ. επιστρατεύει AI, 235 κάμερες και drones για το κυκλοφοριακό της Αττικής

Ινδία: 11 νεκροί, ανάμεσά τους 8 παιδιά, από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτωνΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

Ινδία: Η άδεια του εργοστασίου είχε ακυρωθεί από το 2024 — FIR κατά έξι ατόμων μετά τους 11 νεκρούς στην Καουσάμπι

Ελλάδα–Ισραήλ: Συμφωνία 3,5 δισ. δολαρίων για πολυεπίπεδη αεράμυναΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: 3,035 δισ. ευρώ, 19 ελληνικές εταιρείες και νέο σύστημα διοίκησης στη συμφωνία Ελλάδας–Ισραήλ

4 απαντήσεις στο “Guardian: Ο άνθρωπος που θα κυβερνά αύριο την Ελλάδα”

  1. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΣΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΟΥ. ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΗΡΕΜΙΑΣ.. ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΕΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΥ ΟΤΑΝ /ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΡΓΑ.

    ΙΩ

  2. Θα βρισκεται στην Ελλαδα η στην μικρη Ολλανδεζα?
    Αν κανει πως ερχεται προς τα δω, την ιδια καταληξη θα εχει με τους αλλους.

    • ΑΝΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΣ ΜΟΥ.. ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ? ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ? ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ? ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΘΗΚΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΕ 500 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ, ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΣΤΕΓΟΙ, ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΕΝΤ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ?? ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΑΘΑΝ ΜΩΡΕ ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ?

      ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΡ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ… ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΡΑΖΑΝ ΓΙΑ 10 Λ ΜΕΡΙΚΟΙ … Ε ΚΑΙ? ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΑΡΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ…. ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ…

      ΙΩ

  3. Guardian: Ο άνθρωπος που θα κυβερνά αύριο την Ελλάδα …. XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA !!!!!!

    “ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ…. ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ…. ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ…. ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ” !
    ΚΛΠ…. ΚΛΠ….. ΚΛΠ

    Ο “ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΣΠΑΝΑΝΑΚΙΑ” ΕΙΝΑΙ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ….. ΤΟΥ 2015….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά