in

Grexit ήδη γίνεται, αλλά όχι όπως νομίζαμε

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

euro-greece

Του Άγη Βερούτη

Η οικονομία καταρρέει, και εκείνοι ψάχνουν πώς να αυξήσουν τους φόρους.

Οι φορολογούμενοι δεν αντέχουν άλλη φορολαίλαπα. Από την περασμένη Παρασκευή η οικονομία βρίσκεται σε μια ακόμα πτωτική μεταβολή κατακλυσμιαίου μεγέθους.

Συνδυαστικά με τη συσσωρευμένη ανασφάλεια των φορολογούμενων, οι τελευταίες εξελίξεις με τα κόκκινα δάνεια και την εκδικητική μεταβολή της ρύθμισης των 100 δόσεων οδηγούν τις ελληνικές επιχειρήσεις στο Grexit.

Ευτυχώς για τις ελληνικές επιχειρήσεις οι γειτονικές χώρες όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και τελευταία και η Αλβανία, τούς προσφέρουν Grexit. Διέξοδο δηλαδή από το πλέον τοξικό οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον ένθεν του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Και έχεις και τον ΠτΔ να δηλώνει πως ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα δεν είναι μεγάλος, αλλά απλά δεν βρίσκονται στις σωστές θέσεις ο καθένας.

Λες και τους πληρώνει από την τσέπη του! Λες και δεν είμαστε πρώτοι στη γραφειοκρατία και τη διαφθορά στην Ευρωζώνη!

Αυτά δηλώνει υψηλότερα αμειβόμενος και από τον Ομπάμα, πρόεδρος μιας μικρής χρεοκοπημένης χώρας, όπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι της παραγωγικής οικονομίας πληρώνουν με τους φόρους τους την διαβίωση για το σύνολο των υπόλοιπων 8,5 εκατομμυρίων Ελλήνων.

Είναι ξεκάθαρο πως κανείς από το οικονομικό επιτελείο δεν αντιλαμβάνεται πώς λειτουργεί η οικονομία. Ή και αν δεν δουλεύει όπως εκείνοι θα ήθελαν να δουλεύει, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!

Εμμονικοί και ανεγκέφαλοι, δεν αντιλαμβάνονται ότι αν μια από τις 215.000 επιχειρήσεις που έχουν επιβιώσει έως τώρα, εκ των 450.000 που υπήρχαν πριν από τα 7 χρόνια κρίσης, στριμωχτεί στον τοίχο με την φορολαίλαπα, δεν θα γυρίσει στο πλευρό για να πεθάνει! Θα αντιδράσει για την επιβίωσή της!

Θα σηκωθεί να φύγει να πάει 200 χιλιόμετρα πιο πέρα, όπου δεν θα έχει capital controls, θα έχει πρόσβαση σε δανεισμό, θα έχει λιγότερη γραφειοκρατία, λιγότερη διαφθορά, και το κυριότερο, λιγότερους φόρους, και χωρίς κρατική εγκληματική οργάνωση τύπου ΟΑΕΕ να καταδιώκει τους μικρομεσαίους.

Η μαζική έξοδος όποιων επιχειρήσεων επέζησαν του κρατικού διωγμού ως τώρα, είναι νομοτελειακή. Εκτός αν κλείσουν τα σύνορα, όπως στη Βόρεια Κορέα.

Σταθερά μετατρέπουν τη χώρα σε οικονομία καφενέδων και σουπερμάρκετ, μέχρι να καταρρεύσουν και αυτά από έλλειψη φόρων καθώς η παραγωγική οικονομία είναι η μόνη που πληρώνει φόρους, και όταν μετακομίσει όλη εκτός Ελλάδος, οι προσοδιούχοι της κρατικής οικονομίας θα πληρώνονται με φωτοτυπίες και υποσχετικές.

Πάμε άλλη μια μπας και το καταλάβει κανείς από τους μαρξιστές οικονομολόγους:

– την Δευτέρα το κρατικό ταμείο έχει μέσα 1.000 ευρώ
– την Τρίτη το κράτος προσλαμβάνει κάποιον υπάλληλο με μισθό 10 δισ. ευρώ το μήνα, και κρατήσεις 100%
– την Τετάρτη το κράτος πληρώνει τον μισθό στον νέο υπάλληλο 10 δισ., και του κρατάει το 100% του μισθού για τις κρατήσεις του
– 10 δισ. έξω και 10 δισ. μέσα, δίνει σούμα 0 ευρώ στο ταμείο
– την Πέμπτη το κρατικό ταμείο θα έχει πάλι μέσα μόνο 1.000 ευρώ!

Φόρους πληρώνει μόνον η Παραγωγική Οικονομία!

Για όποιον αμείβεται από το κράτος, ο φόρος είναι απλώς μείωση της αμοιβής του!

Μπορεί οι υπηρεσίες που παρέχουν μια μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων να είναι ανεκτίμητες, όπως πχ να σώζουν ζωές σε ένα κρατικό νοσοκομείο, αλλά πλούτο πάντως δεν παράγουν!

Όταν το καταλάβουν αυτό οι ιδιοφυΐες του καθεστώτος, θα είναι ήδη πολύ αργά.

Αντί να κάνουν οτιδήποτε περνάει από το χέρι τους να διευκολύνουν την δημιουργία νέου πλούτου από περισσότερους Έλληνες, προσπαθούν να πάρουν όσο δυνατόν παραπάνω από όσον πλούτο έχει απομείνει, και να τον δώσουν στο κράτος για να τον σπαταλήσει.

Από την άλλη δεν μοιάζει να έχουν και πολύ καιρό μπροστά τους,

Ίσως και να είναι καλύτερα έτσι.

Άλλωστε σε 10 μόλις μήνες έσπειραν τον οικονομικό όλεθρο σε μια καταπονημένη κοινωνία που είχε αρχίσει να ανακάμπτει έστω και αναιμικά. Βασισμένοι σε απανωτά συνειδητά ψέμματα.

Βέβαια μια συμμαχία των προθύμων ακροδεξιών και των νεόκοπων γραφικών μαζί με τους ψεύτες, μπορεί να δώσει ζωή σε ένα σχήμα που όσο επιβιώνει στην εξουσία, τόσο σκοτώνει τη χώρα.

Άλλωστε το είπε και ο ίδιος ο σημερινός Πρωθυπουργός, προφανώς εννοώντας την ελληνική κοινωνία:

Ή θα τους τελειώσουμε, ή θα μας τελειώσουν.

Ως τώρα πάντως τελειώνουν εκείνοι την κοινωνία.

capital.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
 1. Euroexit γίνεται…. Η Ε.Ε. παραπαίει από την σύγκρουση συμφερόντων, την έξαρση του εθνικισμού, την ανεργία και την ανισότητα.

 2. Υποψήφιος με τη ΝΔ ο Άγ. Βερούτης
  Την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να είναι υποψήφιος στην Β’ Αθηνών αποδέχτηκε ο Αγης Βερούτης. Το ιδρυτικό στέλεχος της Δημιουργίας Ξανά και πρώην μέλος της Δράσης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.
  http://www.capital.gr/story/2196318

  Ρε με τι καραγκιόζηδες έχουμε μπλέξει και μας την λένε και από άνω τα νούμερα, που βγάζουν και φωτογραφία με τον Παπαμιμίκο !!

 3. Τέτοιες π@π@ριές που λέει το άρθρο έλεγε κι ο Πάγκαλος. Πλούτο ρε βλήματα εδάφους αέρους δε παράγουν κι οι ιατροί. Εκεί τρέχουμε όλοι όμως. Πλούτο δε παράγουν κι οι στρατιωτικοί. Να καταργηθεί ο στρατός ;;;; Πλούτο δε παράγουν κι οι πυροσβέστες. Να μαζευόμαστε να κατουράμε να σβήνουμε τις φωτιές. Επίσης δε παράγουν πλούτο κι οι σκουπιδιάρηδες. Οπότε σύμφωνα με το μυαλό των ομοϊδεατών του Πάγκαλου, να αφήνουμε τα σκουπίδια να σχηματίζουν βουνά να μας φάει η χολέρα. Οικονομικές προσεγγίσεις του κ@λου… Λες κι οι εταιρίες που λέει ο αρθογράφος δεν έχουν πελάτες υπαλλήλους του δημοσίου αλλά μόνο του ιδιωτικού τομέα. Λες κι οι δημόσιοι δεν δίνουν λεφτά για φαγητό , για ένδυση και για άλλες ανάγκες οπότε να έχουν έσοδα κι οι εταιρίες . Δε ρίχνουν λεφτά στην αγορά αυτοί…Δεν εχουν παιδιά αυτοί , δε πληρώνουν φροντιστήρια. Διχαστικές μ@λ@κίες του ΠαγκΩλου…. Εσείς οι δημόσιοι… Εσείς οι ιδιωτικοί…. Εσείς οι αριστεροί κι εσείς οι δεξιοί. Οι Ολυμπιακοί κι ο Παναθηναϊκοί. Διχασμός για να βγάζουν χρήμα κάποιοι και να μη μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. ΡΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕ … ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΖΟΥΜΕ … ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΚΙΟΛΑΣ…

 4. “Άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει”.
  Οι Αρχαίοι τα είχαν πει ΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 5. “Είχε αρχίσει να ανακάμπτει”? Τι λες ρε ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΑ?? Μάλλον εξακολουθείς να πληρώνεσαι το μισθουλάκο σου ΣΟΥΡΓΕΛΟ…

 6. Φυσικά γι αυτόν τον κύριο οι πιο διεφθαρμένοι στην “Ευρώπη” μπορούν να είναι όλοι οι άλλοι , και μεταξύ αυτών κυρίως οι Έλληνες , ενώ οι Γερμανοί που έχουν γίνει οι πλέον διάσημοι για τα οικονομικά σκάνδαλα τους , έχουν κατακλέψει , αιματοκυλήσει , και κατασφάξει όλον τον κόσμο είναι τα “ιερά τέρατα της εργατικότητας και της τιμιότητας”ε ; Αλλά αυτούς δεν τους αναφέρει ο μάγκας στο άρθρο του , γιατί δαγκώνουν. “Ας κρατήσω και καμιά πισινή για ώρα ανάγκης θα σκέφτηκε φαίνεται .”

 7. ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΒΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΔΕΝ ΒΡΙΖΩ. Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΑΜΟΧΛΟΔΙΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΒΟΛΟΚΟΠΟΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΖΟΥΡΑΡΗΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΣ ΡΕ ΜΑΓΚΑ! ΤΑ 300 ΔΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΑ ΤΕΛΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ? ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ, ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΟΦ ΣΟΡ, ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΙΣΤΩΝ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΙ? ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΛΑΚΑΜΑ! ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΕ! ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΠΙΘΗΚΕ! ΓΥΡΝΑ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΨΑΞΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΑ ΣΟΥ! 1/2 ΕΛΕΥΕΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΝΟΜΟΤΥΠΑ, Η ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΛΕΒΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ. ΞΕΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΚΟΙΜ , ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΟΥΣΤ ΑΥΣΤΡΑΛΟΠΙΘΗΚΕ. ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΟΥ! ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΕΝΑΝ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΑΝΕ ΠΟΤΕ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, ΜΙΖΕΣ, ΔΟΛΟΠΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΕΜΑ. ΑΛΛΑ Ο ΜΕΣΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΕΙΠΕΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ? ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ? ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ? ΣΤΙΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ? ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΚΟ! ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΑΪΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ. ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ. ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΓΙΑ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΗΘΙΚΟ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ, ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, ΛΕΙΤΟΥΡΙΚΟ, ΑΜΥΝΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΕΙ Ο Δ/Υ. ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΑΥΡΩΣΗ! ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΠΟΣΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ! ΡΕ ΝΙΚΟΛΑ ΤΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ!!!!!!!!!!!!ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΣΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗ…………….. ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ. Α ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΔΗΟΜΟΣΙΟ ΕΙΠΑΜΕ? ΕΜ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΠΗΘΙΚΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Σας θυμίζει κάτι η εικόνα;

Ρωσία: « H Τουρκία να μην τολμήσει να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου στα πλοία μας » – Πρειδοποιούν με γενικευμένη σύρραξη αν συμβεί κάτι τέτοιο