in

Γώγος: Πότε θα κλείνει ένα σχολείο – Σε ετοιμότητα ομάδα κρούσης

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, αναφέρθηκε στο σημερινό άνοιγμα των σχολείων -το οποίο θα γίνει υπό αυστηρά μέτρα- και γνωστοποίησε πότε θα λαμβάνεται απόφαση για το κλείσιμο κάποιας σχολικής μονάδας.

Είναι όλα έτοιμα για το σημερινό άνοιγμα των σχολείων δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος αναφέρθηκε στην «ομάδα κρούσης» για την αντιμετώπιση της περίπτωσης κρούσματος κορονοϊού σε σχολική μονάδα αλλά και τον COVID-υπεύθυνο που υπάρχει σε κάθε σχολική μονάδα.

Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος

Ο κ. Γώγος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως ο COVID-υπεύθυνος θα αναλάβει να επιτηρεί κάθε σχολείο και να διαχειριστεί τυχόν κρούσμα.

Να σημειωθεί πως το εν λόγω άτομο έχει επιφορτιστεί με τα παρακάτω:

-Θα πρέπει να καταγράφει και να κάνει εκτιμήσεις κινδύνου ανάλογα με την περίπτωση.
-Θα πρέπει να κρατάει αρχείο καταγραφής απουσιών που συνδέονται με τον κορονοϊό.
-Θα ορίσει και τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο θα μετακινούνται οι μαθητές ή οι εκπαιδευτικοί που παρουσιάζουν συμπτώματα.
-Θα πρέπει να καταγράφει τις στενές επαφές του κρούσματος (όσοι ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα το τελευταίο 48ωρο). Στην περίπτωση του Δημοτικού, που συνήθως ο ίδιος δάσκαλος κάνει μάθημα στα ίδια παιδιά, όλο το τμήμα θεωρείται ως στενές επαφές.
Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, που υπάρχουν ειδικότητες εκπαιδευτικών και κάνουν μάθημα ταυτόχρονα σε πολλά τμήματα, θα γίνει εκτίμηση κινδύνου ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας, τον τρόπο χρήσης μάσκας αλλά και τη διάρκεια της επαφής.

Για τα ύποπτα κρούσματα, ο κ. Γώγος είπε ότι το τμήμα δεν θα κλείνει, αλλά θα γίνονται διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης.

Εάν κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα, τότε θα απομονώνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του σχολείου και θα κληθούν οι γονείς για να το παραλάβουν. Σε περίπτωση που τα συμπτώματα εμφανιστούν στο σπίτι, τότε οι γονείς καλούνται να κρατήσουν το παιδί εκεί και να ενημερώσουν το σχολείο ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Πότε θα κλείνει ένα σχολείο

Η περιφερειακή διεύθυνση και ο περιφερειακός υπεύθυνος θα είναι εκείνοι που θα λάβουν την απόφαση για το κλείσιμο μίας σχολικής μονάδας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Μια σχολική μονάδα θα κλείσει σε περίπτωση συρροής κρουσμάτων, δηλαδή, όπως είπε ο καθηγητής, στην περίπτωση που βρεθούν τρία κρούσματα.

sputniknews.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

One Comment

Leave a Reply
  1. https://youtu.be/2wm9QQWFACs
    Το σχέδιο είναι να “ελέγξουν” τα παιδιά γιατί αυτά θα είναι οι δούλοι του μέλλοντος… Όσο πιο γρήγορα τα “πειθαρχήσουν” και τα κάνουν ζόμπι υπάκουα τόσο πιο γρήγορα θα έρθει και για αυτούς η νέα κανονικότητα η ΝΤΠ. Δυστυχώς η μάζα τα πάει περίφημα προς την υλοποίηση αυτού του σχεδίου…
    Πάντως θέλω να δω δεν θα υπάρξουν κρούσματα στα σχολεία; λιποθυμίες ή και πιο σοβαρά περιστατικά λόγω μάσκας;😷🤔🤐
    Υ.Γ.1 Εάν ήταν Τσίπρας μαθητής φαντάζομαι σε αυτήν την εποχή δεν θα ζητούσε καταλήψεις κτλ… η θα ζητούσε καταλήψεις για να στηρίξει τη χρήση μάσκας;;; ΟΕΟ;;;;;

    Υ.Γ.2 Και μια μεγάλη απορία που έχω είναι η εξής: Δεν υπάρχει κάποια άλλη “δύναμη” πέρα τον Illuminati ώστε να τους χαλάσει αυτά τα σχέδια; Γιατί αν δεν υπάρχει τότε “άντε γειά”… Τζάμπα “χαλιομαστε” μιας και δεν συνεννοούμαστε και η μάζα είναι μάζα-ζόμπι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Θεσσαλονίκη: Πατέρας δεν έβαλε μάσκα στα παιδιά του γιατί… «το πολύ-πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο»

Το ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο που έχει εντοπιστεί ποτέ στο σύμπαν