Γιατί οι ΗΠΑ έδωσαν τώρα εντολή σε Α.Τσίπρα να αναγνωρίσει την «Μακεδονία»: Μεταφέρουν στα Σκόπια την βάση του Ραμστάιν!

Καθώς το διεθνές τζετ σετ της διπλωματίας κάνει πασαρέλα στα Σκόπια προπαγανδίζοντας το «ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα, η παρουσία και τα λεγόμενα του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάττις δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το θετικό αποτέλεσμα της κάλπης.

Η σημειολογία και μόνον της επίσκεψης του αρχηγού του Αμερικανικού Πενταγώνου στα Σκόπια, παραμονές του δημοψηφίσματος, δείχνει ότι η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αφήσει τα Σκόπια να «ξεγλιστρήσουν» από την αμερικανική – Νατοϊκή ασπίδα, πολύ περισσότερο μάλιστα, αφού- ελέω κυβέρνησης Τσίπρα- τα Σκόπια είναι ήδη μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας «έντυσε» τον σκοπό και τον στόχο της επείγουσας επίσκεψης του στα Σκόπια με αναπόδεικτες καταγγελίες εναντίον της Μόσχας για χρηματισμό πολιτών και Fake news, προκειμένου να μην χαθεί η ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια. Όπως ευκόλως καταλαβαίνει κανείς πίσω από αυτά τα «ευκολοχώνευτα για Βαλκάνιους» επιχειρήματα κρύβονται οι πραγματικοί και πολύ σοβαροί στόχοι της Ουάσιγκτον:

Η περιοχή των Βαλκανίων ανήκει πλέον «δικαιωματικά» στις ΗΠΑ και επομένως σε αυτήν δεν έχει καμιά θέση η Ρωσία, ούτε στον αμυντικό, ούτε στον πολιτικό, ούτε στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα.

Η Ουάσιγκτον, μάλιστα, ανεξαρτήτως προέδρου, ουδέποτε έχει κρύψει τον σχεδιασμό της να μετατραπούν τα Σκόπια και το γειτονικό Κόσοβο σε ένα καθαρώς αμερικανικό στρατιωτικό έδαφος για την εξυπηρέτηση των σχεδίων της. Ουδείς άλλωστε λησμονεί ότι στα αποκαΐδια του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας οι ΗΠΑ σε μια περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής ( 29χλμ) από τα αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής σύνορα Σκοπίων – Κοσόβου, έχει αναπτυχθεί η μεγαλύτερη σε έκταση στον κόσμο μέχρι στιγμής, αμερικανική βάση BONDSTEEL.

H κυβέρνηση Τραμπ, επιμένουν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, δεν έχει κρύψει την απόφαση της να «συμμαζέψει» τις διάσπαρτες αμερικανικές δυνάμεις στο πάλαι ποτέ δυτικοευρωπαϊκό έδαφος, κατάλοιπο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αφήνοντας μόνους, τους «τσιγκούνηδες» Ευρωπαίους Νατοϊκούς εταίρους που δεν πληρώνουν ούτε την οικονομική συνδρομή τους, με απώτερο στόχο την αποδυνάμωση κυρίως της Γερμανίας.

Τα αμερικανικά σχέδια, θέλουν να μεταφέρουν μέρος του όγκου των αμερικανικών δυνάμεων, άμεσα στα Σκόπια και αργότερα στην BONDSTEEL του Κοσόβου.

Με άλλα λόγια να «ξηλώσουν» το μεγαλύτερο τμήμα της μεγαλύτερης αμερικανικής βάσης στο Ραμστάιν της Γερμανίας και να μεταφέρουν τις δυνάμεις τους, τις μισές περίπου στα Σκόπια- κατά πάσα πιθανότητα στην Οχρίδα- και τις άλλες μισές στο Κόσοβο, αργότερα, όταν θα έχει κλείσει οριστικώς το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης του Κοσσόβου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, σχεδιάζεται η «μετεγκατάσταση» εκατοντάδων αμερικανικών F-16, δεκάδων F-135, δεκάδων A-10 (hunter killer), μεταγωγικών C-130 και GALAXY, καθώς και μονάδων SAT Communications, κλπ.

Είναι προφανές ότι αν αυτά τα αμερικανικά σχέδια, (που θα «απελευθερωθούν» μόλις κλείσει οριστικώς και αμετάκλητα το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών), υλοποιηθούν, θα υπάρξουν μεγάλες ανακατατάξεις στην σημασία και τη λειτουργία άλλων αμερικανικών βάσεων στην περιοχή, όπως πχ. της Σούδας, αλλά και αυτής του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.

Αυτό σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσει και την Αθήνα να απαλλαγεί από τη Συμφωνία των Πρεσπών με ή χωρίς εκλογές. (Αν μάλιστα η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελέσει την αφορμή για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, με το αιτιολογικό της επίκλησης «εθνικού θέματος», όπως συνήθως γίνεται, τότε, η επόμενη κυβέρνηση μάλλον δεν θα θέλει να αντικρύσει το «θηρίο Τράμπ» απέναντι της, αν επικαλεστεί «επαναδιαπραγμάτευση» και άλλα τέτοια φαιδρά.

Την ίδια στιγμή όμως,δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δια στόματος πρωθυπουργού στη ΔΕΘ η κυβέρνηση είναι πολύ πρόθυμη και χωρίς μεγάλη σκέψη να «σπρώξει» όπως- όπως μια ενδεχόμενη Συμφωνία Σερβίας- Κοσόβου για να κλείσει ο κύκλος αναγνωρίσεων του δευτέρου.

Και ας είναι επισήμως, μέχρι τώρα, η Ελλάδα, μαζί πχ. με την Ισπανία την Κύπρο, που αντιτίθενται σε συμφωνίες αλλαγής συνόρων και ανταλλαγής πληθυσμών, η κάθε μια για δικούς της εθνικούς λόγους.

Τι είναι η βάση Ραμστάιν

Η βάση του Ραμστάιν στη Νοτιοανατολική Γερμανία είναι ο πιο νευραλγικός σύνδεσμος για τις επιχειρήσεις των Αμερικανών παγκοσμίως.

Σχεδόν αθόρυβα, αφού σπάνια γίνεται αναφορά σε αυτή από τα αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ, η βάση του Ραμστάιν είναι η πιο σημαντική αεροπορική βάση των ΗΠΑ παγκοσμίως, αφού σύμφωνα με τους Ρώσους εκεί βρίσκεται το κέντρο που καταλήγουν τα δεδομένα των drone που πλήττουν στόχους στο Αφγανιστάν και καθοδηγούνται από χειριστές στη Νεβάδα των ΗΠΑ.

Στο Ραμστάιν προετοιμάζονται οι αποστολές των ΗΠΑ στην Αφρική καθώς και τα αεροπορικά χτυπήματα σε Συρία και Ιράκ, ενώ η βάση αποτελεί ένα τεράστιο pit stop για τις βόμβες που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ στα κτυπήματά τους σε Μέση Ανατολή και Αφρική

Την ίδια ώρα συντήρησή του κοστίζει δισ. δολάρια στους Αμερικανούς φορολογούμενος.

Γνωστό και ως «Little America» (Μικρή Αμερική), στο Ραμστάιν ζουν 57.000 Αμερικανοί πολίτες ενώ γύρω από αυτό υπάρχουν δεκάδες μικρότερες αμερικανικές βάσεις.

Εν ολίγοις οι Αμερικανοί μεταφέροντας την βάση στα Σκόπια θέλουν να φέρουν πιο κοντά την διοίκηση των επιχειρήσεων της Αφρικής κα της Μέσης Ανατολής.

pronews

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

4 thoughts on “Γιατί οι ΗΠΑ έδωσαν τώρα εντολή σε Α.Τσίπρα να αναγνωρίσει την «Μακεδονία»: Μεταφέρουν στα Σκόπια την βάση του Ραμστάιν!

 1. ΗΛΕΚΤΡΑ says:

  Γιατί επρεπε να πιέσουν την Ελλαδα να αναγνωρίσει τα Σκοπιά ως Μακεδονία και να μην πιέσουν τα Σκοπιά να μπούμε στο ΝΑΤΟ με αλλο ονομα;;; Δηλαδη αν έμπαιναν με το Βαρντασκα, που ειναι και το πραγματικό ονομα τους, τι θα γινόταν;;; Μπορούσαν να ρο κανουν, αλλα δεν ήθελαν γιατι ο σκοπος τους ειναι άλλος. Σε λιγο θα αρχισουν οι γυφτοσκοπιανοι να εχουν διεκδικήσεις στην Μακεδονία μας. Αυτο θελουν. Γι αυτο λυσαξαν να πάρουν οι γυφτοι Σκοπιανοί το αρχαίο ονομα της Μακεδονίας μας. Λέτε να μην ξερουν ιστορία;;; Λέτε να μην ξερουν πως οι γυφτοι αυτοι δεν ειναι Μακεδόνες;;; Φυσικα και ο ξερουν. Αλλα ο σκοπος τους ειναι πολυ πιο δόλιος, βρώμικος και πρόστυχος. Θελουν οοολη την Μακεδονία, και φυσικα την Θράκη, αφου θα αποκοπεί απο την Ελλαδα με την Μακεδονία στην μέση. Τα σχεδια τους ειναι πολυ πιο βρωμικα δυςτυχως.

  • John says:

   Οι ερπετοσιωΝΑΖΙ θέλουν να «μπουκώσουν» την Ελλάδα με βάσεις γεμάτες πυρηνικά για να την εξαϋλώσουν!

   Υπάρχει θανάσιμος κίνδυνος για ΥΠΕΡΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά επίσης σ’ ολόκληρα τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή!

 2. kiki says:

  ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ.ΤΟ ΛΕΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ;ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΨΕΥΤΟΚΡΑΤΙΔΙΑ ΑΦΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ….ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ.ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ…..ΑΣ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Π.Χ.ΝΕΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ…..

 3. 1244 says:

  Βαζουν τους βαλκανικους λαους να σκοτωθουν για να εγκατασταθουν αυριο οι ιδιοι σαν ‘κυριοι’ αφου δεν θα εχουν χωρα μετα απο τις φυσικες μεγαλες καταστροφες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *