15:58 - 16/07/2019

Γιατί η Ιστορία δεν είναι μόνο η γνωση του παρελθόντος… αλλά και η πρόβλεψη του μέλλοντος!

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Η Ελλάδα δεν θα έχανε τον Μικρασιατικό πόλεμο αν η Ρωσία δεν βοηθούσε την Τουρκία οικονομικά και στρατιωτικά

Ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι στο μνημείο στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, στο άγαλμα του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ, υπάρχουν δίπλα στην προτομή του λαξευμένα δύο “παράξενα” αγάλματα – ο Ρώσος Κλήμης Βορόσιλοφ, στρατιωτικός και πολιτικός της Σοβιετικής Ένωσης, με τον υψηλότερο στρατιωτικό βαθμό, και ο Μιχαήλ Φρούνζε, στρατιωτικός, πολιτικός και πρέσβης που μετέφερε τα πρώτα 1.400.000 χρυσά ρούβλια από την Μόσχα στην Τουρκία το 1921.

Με την τεράστια, χρηματική και στρατιωτική βοήθεια των 11.000.000 χρυσών ρουβλίων και τα χιλιάδες στρατιωτικά όπλα της Σοβιετικής Ένωσης μπόρεσαν οι Τούρκοι να σταματήσουν την προέλαση του Ελληνικού Στρατού στην Μικρασιατική εκστρατεία.

Τα δύο αυτά γλυπτά τοποθετήθηκαν εκεί με τις προσωπικές οδηγίες του Κεμάλ Ατατούρκ.
Το μνημείο αυτό είναι το σύμβολο της Τουρκικής Δημοκρατίας και εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο του 1928. Στη βάση του, που έχει ύψος 11 μέτρα, δείχνει τους ανθρώπους “κλειδιά” που πήραν ενεργό μέρος και βοήθησαν στην εδραίωση της σύγχρονης Τουρκίας…

Στην φώτο ένα σημείωμα του Στάλιν προς τον Λένιν, από τα σοβιετικά αρχεία, που του αναφέρει τα εξής:

Товарищ Ленин!
Нужно дать туркам предполагавшуюся часть «второй половины взноса» (1 мил. 100 000 р.), сказав им ясно и определенно, что пока мы, к сожалению, не в состоянии дать больше в виду постигшего Россию голода. Что касается заготовленного уже оружия, тоже дать.
Сталин. 7/11/1921

Σύντροφε Λένιν!
Απομένει να δώσουμε στους Τούρκους το προβλεπόμενο μέρος του “δεύτερου μισού της συνεισφοράς μας” (1 εκ. 100.000 ρούβλια). Πέστε τους, σαφώς και οριστικά, ότι προς το παρόν, δυστυχώς, δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερα λόγω του λιμού που έπληξε τη Ρωσία. Σε ότι αφορά, επίσης, τα όπλα, είναι έτοιμα να τους τα παραδώσουμε!
Στάλιν 7/11/1921…

ΠΗΓΗ

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (14)

 1. Και όλα αυτά τα έκανε η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΑ ε να τα λέμε αυτά εξου και την γραμμή που έδινε στο ΚΚΕ Ελλάδας με τον Ζαχαριάδη και τι λέγαν για Μακεδονία και για μικρα Ασία και σε ρωτάω ήταν ποτε το ΚΚΕ πατριωτικό;

 2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ Π Α Ν Τ Ο Τ Ε ΚΑΙ Π Α Ν Τ Ο Υ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΤΑΝ Σ Τ Α Θ Ε Ρ Α.

 3. ΟῬιζοσπάστης 12 Ἰουλίου 1935
  “Επιδιώξαμε” την “ήττα στην Μικρά Ασία”
  «Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα ‘τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Τη “λευτεριά” μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε».
  https://filonohpontou.wordpress.com/2011/05/11/kkemikrasia/

 4. Το θέμα δεν είναι ότι αυτά τα έκανε ο λαός ο ρωσικός αλλά η κομμουνιστική κυβέρνηση υπό τη διοίκηση του Λένιν που χρηματοδοτήθηκε από τους εβραίους σιωνιστές.Ως γνωστόν ο εβραϊκός Σιωνισμός είναι Ανέκαθεν εναντίον της Ελλάδος.Ιστορικά Επίσης θα πρέπει να ξέρουμε ότι στις διοικητικές θέσεις της Ρωσίας Αλλά και της σοβιετικής Ένωσης τα χρόνια εκείνα είχαν καταληφθεί από εβραίους.

 5. ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ 07/16/2019 @ Ιούλιος 16, 2019 4:19 μμ

  Και όλα αυτά τα έκανε η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΑ ε να τα λέμε αυτά εξου και την γραμμή που έδινε στο ΚΚΕ Ελλάδας με τον Ζαχαριάδη και τι λέγαν για Μακεδονία και για μικρα Ασία και σε ρωτάω ήταν ποτε το ΚΚΕ πατριωτικό;

 6. ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ Π Α Ν Τ Ο Τ Ε ΚΑΙ Π Α Ν Τ Ο Υ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΤΑΝ Σ Τ Α Θ Ε Ρ Α.

 7. ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΝΙΤΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ  ΛΕΧΡΙΤΕΣ .... 07/16/2019 @ Ιούλιος 16, 2019 4:54 μμ

  ΟῬιζοσπάστης 12 Ἰουλίου 1935
  “Επιδιώξαμε” την “ήττα στην Μικρά Ασία”
  «Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα ‘τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Τη “λευτεριά” μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε».
  https://filonohpontou.wordpress.com/2011/05/11/kkemikrasia/

 8. Το θέμα δεν είναι ότι αυτά τα έκανε ο λαός ο ρωσικός αλλά η κομμουνιστική κυβέρνηση υπό τη διοίκηση του Λένιν που χρηματοδοτήθηκε από τους εβραίους σιωνιστές.Ως γνωστόν ο εβραϊκός Σιωνισμός είναι Ανέκαθεν εναντίον της Ελλάδος.Ιστορικά Επίσης θα πρέπει να ξέρουμε ότι στις διοικητικές θέσεις της Ρωσίας Αλλά και της σοβιετικής Ένωσης τα χρόνια εκείνα είχαν καταληφθεί από εβραίους.

 9. ο κομουνισμος δε θελει πατριδες αλλά κυριαρχη εργατια ενωμενη κατω απο ενα δικο του καθεστως… πολυ μπερδεμενη ιστορια που τελικα εξυπηρετησε τα συμφεροντα των εχθρων του λαου και της δικαιοκρατίας ….

 10. Ψαξτε λιγο τι ειχαν κανει οι Ελληναρες και τι βοηθεια ειχαν δωσει με οπλα στους Μονεβισκους στον εμφύλιο πόλεμο με τους Μπολσεβικους που ειχε προηγηθει μην βλέπετε μονο την μια οψη του νομίσματος Συντροφοι… ξερετε οτι η χωρα εχει βγαλει τους μεγαλητερους προδοτες ρουφιανους κτλπ . Μην βρισκετε προσχηματα να πορονεστε…. να βλεπουμε την δικια μας καμπουρα . γιατι ειναι χειροτερη απο του καραγκιοζη …

 11. ο κομουνισμος δε θελει πατριδες αλλά κυριαρχη εργατια ενωμενη κατω απο ενα δικο του καθεστως… πολυ μπερδεμενη ιστορια που τελικα εξυπηρετησε τα συμφεροντα των εχθρων του λαου και της δικαιοκρατίας ….

 12. Ελευθερος Ανθρωπος 07/16/2019 @ Ιούλιος 16, 2019 11:54 μμ

  Ψαξτε λιγο τι ειχαν κανει οι Ελληναρες και τι βοηθεια ειχαν δωσει με οπλα στους Μονεβισκους στον εμφύλιο πόλεμο με τους Μπολσεβικους που ειχε προηγηθει μην βλέπετε μονο την μια οψη του νομίσματος Συντροφοι… ξερετε οτι η χωρα εχει βγαλει τους μεγαλητερους προδοτες ρουφιανους κτλπ . Μην βρισκετε προσχηματα να πορονεστε…. να βλεπουμε την δικια μας καμπουρα . γιατι ειναι χειροτερη απο του καραγκιοζη …

 13. Εμείς το ξέρουμε και βλέπουμε και σήμερα τι κάνει το ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ…
  Στο Βελόπουλο να τα πείτε.

 14. Εμείς το ξέρουμε και βλέπουμε και σήμερα τι κάνει το ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ…
  Στο Βελόπουλο να τα πείτε.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*