20:37 - 07/09/2019

Γι’ αυτό οι Τούρκοι θα πάνε στην «Κόκκινη Μηλιά» – Η αλήθεια βγήκε στο Φως

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ο θρύλος που θα γίνει ιστορία…

Οι ισραηλινοί ιστορικοί, Benny Morris και Dror Ze’evi, με το βιβλίο «Thirty-Year Genocide by Benny Morris and Dror Ze’evi» (Harvard University Press) φέρνουν στην μνήμη την σφαγή των χριστιανικών πληθυσμών από τους Τούρκους κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η σφαγή φυσικά συντελέστηκε στο ευρύτερο πλαίσιο του τρόπου, με τον οποίο οι Τούρκοι αντιμετώπισαν τις μειονότητες και δη τους Έλληνες, τους οποίους σφαγίασαν σε Μικρά Ασία και Πόντο.

Όπως διαβάζουμε στο Sigmalive:

Οι συγγραφείς παρατήρησαν ότι το διάστημα 1894-1924, οι Τούρκοι εξολόθρευσαν τέσσερα εκατομμύρια χριστιανούς (Αρμένιους, Έλληνες, Ασσύριους) στην Μικρά Ασία σε τρία διαδοχικά κύματα εκκαθαρίσεων.

Το πρώτο ήταν επί εποχής Σουλτάνου Αβδούλ Χαμίτ, το δεύτερο από τους Νεότουρκους και το τρίτο από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Τον Δεκέμβριο του 1895, σφαγιάστηκε ο ένας στους δύο Αρμένιους της πόλης Urfa, ως δήθεν απάντηση σε ψεύτικες ειδήσεις περί σφαγιασμού μουσουλμάνων από Αρμένιους. «Εβραίοι και γαϊδούρια» χρησιμοποιήθηκαν για να απομακρύνουν τους νεκρούς.

Μετά από ισχυρές πιέσεις από Βρετανούς και Ρώσους κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Τούρκοι θεωρούσαν τους Αρμένιους ως μια πέμπτη φάλαγγα, αλλά ακόμα και πριν από την έναρξη του πολέμου είχαν ήδη εκδιωχθεί οι Έλληνες στα Δαρδανέλια. Οι συγγραφείς πιστεύουν ότι οι συστηματικές δολοφονίες του 1915 ήταν «μια κρυσταλλωμένη πολιτική της αυτοκρατορίας για ευρύτερους στοχευμένους σκοτωμούς όχι τυχαία». Οι Αρμένιοι ήταν μια ασθένεια «που άξιζε και απαιτούσε εξάλειψη».

Οι Morris και Ze’evi ανακάλυψαν ότι από τα τουρκικά αρχεία είχαν ήδη εξαφανιστεί τα αποκαλυπτικά έγγραφα πριν τα αρχεία ανοίξουν στη δεκαετία του 1980. Υπήρξε μια συγκάλυψη στα έγγραφα και έτσι οι τρομερές σφαγές μεταμορφώθηκαν σε απολογία, κάνοντας λόγο για «ακατάλληλη μεταχείριση».

Φρίκη ακόμα από συμμάχους των Τούρκων

Ωστόσο, οι εκθέσεις ξένων διπλωματών που δεν ήταν υπέρ των Αρμενίων δεν ήταν δυνατόν να λογοκριθούν. Σε αυτές περιλαμβάνονταν εκθέσεις Γερμανών και Αυστροούγγρων διπλωματών που τότε ήταν σύμμαχοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας-Τουρκίας. Οι εν λόγω διπλωμάτες [αν και σύμμαχοι των Τούρκων] χρησιμοποιούσαν ακριβώς την ίδια γλώσσα με τους Βρετανούς και τους Γάλλους ομολόγους τους για να περιγράψουν τη φρίκη όλων αυτών στους προϊσταμένους τους σε Βερολίνο και Βιέννη αντίστοιχα.

Μετά την κατάληψη της Σμύρνης από τον Ατατούρκ τον Σεπτέμβριο του 1922, τα ελληνικά και αρμενικά σπίτια καταστράφηκαν από πυρκαγιά, καθώς και τα εβραϊκά και χριστιανικά νεκροταφεία. Οι υπόλοιποι 4.500 Ασσύριοι έπεσαν θύματα διώξεων. Μπορεί οι Τούρκοι να επικαλέστηκαν το τζιχάντ, αλλά οι συγγραφείς πιστεύουν ότι ο μουσουλμανικός νόμος συχνά αναφερόταν για να δικαιολογήσουν τις παραπάνω πράξεις τους. Ένας αξιωματικός του βρετανικού ναυτικού διερωτήθηκε μάλιστα εάν όλα αυτά ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν, χωρίς την πλήρη γνώση των τουρκικών αρχών.

Οι συγγραφείς συγκρίνουν και αντιπαραβάλλουν τις δολοφονίες με εκείνες των Εβραίων κατά τη διάρκεια της εβραϊκής Σόχα. Για παράδειγμα, το να ασπαζόταν ένας Εβραίος τον Χριστιανισμό στη ναζιστική Γερμανία δεν θα τον γλίτωνε. Αντίθετα, δεκαετίες νωρίτερα, ο εξισλαμισμός στην Οθωμανική Αυτοκρατορία μπορούσε να είναι σωτήριος για τη ζωή των μη μουσουλμάνων που αλλαξοπιστούσαν.

Μπορεί οι Τούρκοι να σκότωσαν λιγότερους απ΄ότι οι Γερμανοί επί ναζιστικής περιόδου, αλλά η φύση των τουρκικών δολοφονιών σοκάρουν: Κορίτσια που φιμώθηκαν και βιάστηκαν και χριστιανοί κληρικοί που σταυρώθηκαν! Όπως γράφουν οι Morris και Ze’evi: «Όσον αφορά στη συμπεριφορά των δραστών σε επίπεδο των μεμονωμένων ενεργειών, η τουρκική σφαγή των χριστιανών ήταν πολύ πιο σαδιστική από τη ναζιστική δολοφονία των Εβραίων». Μια προειδοποίηση, ίσως, από την ιστορία ότι αυτή η επιμελής δουλειά μ ας μεταφέρει σε εκείνες τις μέρες των πολιτικών ταραχών.

Όπως καταλαβαίνετε, γι΄αυτό οι πραγματικοί Τούρκοι (όχι τα εκατομμύρια ελληνογενών, Κούρδων και Αρμένιων που συνθέτουν σήμερα το τουρκικό πανσπερμικό κράτος) θα απωθηθούν, αργά ή γρήγορα, από τα εδάφη που κατέχουν (ήδη έχει συζητιέται η δημιουργία κουρδικού Κράτους) και ενδεχόμενα επιστρέψουν στα βάθη της Ασίας ή όπως λέει ο θρύλος στην «Κόκκινη Μηλιά».

Το μένος εναντίον τους είναι μεγάλο και πηγάζει από τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά πολλών εθνοτήτων.

el.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. τι να πω..εγω τα ψιλοφοβαμαι ολα αυτα τα περι απωθησης των τουρκων στα βαθη [κοκκινη μηλια] και οχι γιατι δεν θελω αλλα
  εχω την εντυπωση οτι πισω απο την απωθηση των τουρκων κρυβεται ενα σχεδιο σφετερισμου του ελληνικου πολιτισμου απο τους εβραιους καζαρους
  βεβαια αυτο το σχεδιο μπορει να μην βγει αλλα με τις “επιστημονικες” ιτορικες διαστρευλωσεις που δημοσιευονται κατα ρυπας
  και τις μαρινετες “ελληνες επιστημονες” που τις στηριζουν τα πραγματα ειναι λιγο δυσκολα…

 2. Όχι γιατί οι Ισραηλινοί καίγονται για μας, απλά είναι τόσο πορωμένοι με τα ”υποσχεθέντα εδάφη του θεού τους, στον Μωυσή” το μεγάλο Ισραήλ δηλαδή, που απλά δεν θέλουν τους Τούρκους.
  Οκ. Δεκτό, οι Τούρκοι είναι αυτοί που είναι.
  Δίνει όμως κανένας το δικαίωμα στο Ισραήλ, να γενοκτονούν οι ίδιοι τους Παλαιστίνιους και να δημιουργούν τόσους πολέμους στην περιοχή, για τα δικά τους επεκτατικά νοσηρά σχέδια;
  Όλ αυτά, για μια υπόσχεση, σ έναν Μωυσή που έζησε χιλιάδες χρόνια πριν; Κι αυτό γιατί ο ίδιος απλά ήθελε να βρει τρόπο να τονώσει το ηθικό του λαού του, που είχαν απελπιστεί, επειδή ήταν φυγάδες από την Αίγυπτο κι έχασαν την πρόσβαση στην αριστοκρατία που είχαν, μετά την πτώση των Υξώς από την ηγεσία της Αιγύπτου;
  Ποιος χέστηκε…

  • αυτο φοβαμαι ψαγμενε
   μηπως στα εδαφη του μωηση ειναι μεσα και η ελλαδα….και εδω μηλαμε για καζαρους [εξ αιγηπτου κ.λ.π]
   τι ενοεις οταν λες οτι οι ισραηλινοι καιγονται για μας??? γιατι οι ευραιοι ειναι δυο τουλαχιστον καστες οι καλοι και οι κακοι
   αυτοι οι δευτεροι δημιουργησαν πολλα σχεδια που αφορουν την ελλαδα και οχι για καλο σκοπο..

 3. Λενα οτι εξω απο την Αγκυρα υπαρχει μια συγκεκριμμενη τοποθεσια που αποκαλειται “Κοκκινη Μηλια”, οπως εξω απο την Αθηνα υπαρχει η τοποθεσια “κοκκινος Μυλος”.

  Μια αλλη αναγνωση ειναι οτι θα πανε στην “κοκκινη μιλια” δηλαδη κοκκινη ομιλια.
  και που ακουγετε η “κοκκινη ομιλια” ? Μα την κανουν “ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ” / “THE REDS” οπως περιγραφονται στην ταινια του WARREN BEATY οι Κινεζοι, οι κοκκινοι, κομμουνιστες,,
  αρα, εαν η ερμηνεια ειναι αυτη, θα πανε να μεινουνε σε κατωκοιμενες περιοχες που ζουν οι Κοκκινοι…..

  παραβαλατε : “Οι Ερυθροι Χμερ” δηλαδη κοκκινοι = κομμουνιστες…..

 4. Κοκκινη μηλια ,μαλλον για πρασινη αγγουρια παμε 09/08/2019 @ Σεπτέμβριος 8, 2019 5:14 πμ

  ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ .ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΗΛΑ Η ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ..ΑΛΛΑ Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΕΙ
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΊΑΣ …ΠΑΡΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ,ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ .. ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΡΙΖΙ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*