23:32 - 17/04/2019

Γερμανικός Τύπος για τις αποζημιώσεις: «Τρελές απαιτήσεις για 376 δισ.»!

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ο Γερμανικός Τύπος κάνει εκτενείς αναφορές στη συζήτηση της ελληνικής Βουλής για τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

Το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD φιλοξενεί δήλωση του Γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα, Γενς Πλέτνερ, που επισημαίνει: «Δεν υπάρχει θέμα για τη γερμανική κυβέρνηση. Κατά την άποψή της, το κεφάλαιο έχει κλείσει νομικά».

«Δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να εξηγήσω τώρα στους νέους Γερμανούς ότι μετά από 70 χρόνια που χτίζουμε την Ευρώπη του μέλλοντος, ότι τώρα αρχίζουμε να πληρώνουμε αποζημιώσεις για ό,τι έχουν κάνει οι προ-προ-παππούδες τους», αναφέρει ο κ. Πλέτνερ. «Για τη νομική πλευρά του θέματος, η θέση μας είναι σαφής. Η γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης είναι διαφορετική». Η Γερμανία, ωστόσο, λέει ο κ. Πλέτνερ, πρέπει να ομολογεί ξανά και ξανά ότι έλαβαν χώρα κατάφωρες αδικίες κατά τη διάρκεια της κατοχής των Ναζί και οι Γερμανοί πρέπει να φροντίσουν να μην ξεχαστούν αυτά τα εγκλήματα.

Διαφορετική είναι η γνώμη που εκφράζει ο Έμπερχαρντ Ρόντχολτς, ο οποίος έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος επί δεκαετίες στην Ελλάδα: «Εάν συμμετάσχουν και άλλες χώρες για να απαιτήσουν τέτοιες αποζημιώσεις, όπως φαίνεται ότι θέλει τώρα να κάνει η Πολωνία, τότε, ασφαλώς δεν θα μπορούμε να πούμε απλώς το θέμα έχει κλείσει. Αυτό δεν είναι και νομικά σωστό. Τίποτα δεν έχει παραγραφεί. Εάν οι απαιτήσεις έλθουν ενώπιον ενός διεθνούς δικαστηρίου, τότε, δεν υπάρχει πλέον η αρχή της ετεροδικίας, η οποία μέχρι στιγμής έχει λειτουργήσει. Τότε, δεν θα είναι τόσο εύκολο για την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας να πει ότι όλα έχουν λήξει».

Βild: «Τρελές απαιτήσεις 376 δισ.!»

«Μία ελληνική επιτροπή έχει υπολογίσει τις αξιώσεις για επανορθώσεις έναντι της Γερμανίας σε 376 δισ. ευρώ. Έφτασε η ώρα: Το ελληνικό Κοινοβούλιο θέλει να ανοίξει σήμερα το δρόμο για τις τρελές απαιτήσεις για επανορθώσεις αποζημίωσης από τη Γερμανία!», γράφει η Bild και προσθέτει: «Από το πρωί της Τετάρτης, οι Έλληνες βουλευτές συζητούν εάν πρέπει να δώσουν την εντολή στην κυβέρνηση να απαιτήσει από τη Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις ύψους περίπου 376 δισ. ευρώ. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί γύρω στις 21:00».

Die Welt: «To ελληνικό Κοινοβούλιο αποφασίζει σχετικά με την αξίωση αποζημίωσης»

«Το ελληνικό Κοινοβούλιο σήμερα θα αποφασίσει για το μελλοντικό χειρισμό των απαιτήσεων για αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συγκλήθηκε από το Κοινοβούλιο εκτίμησε το ύψος των απαιτήσεων σε τουλάχιστον 289 δισ. ευρώ πριν από τρία χρόνια», αναφέρει η Die Welt.

pronews.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. Απο τις ανακεφαλαιοποιησεις , τα δάνεια, τους φόρους και εισοδηματα που κλεψαν μεχρι τωρα εχουν κοστίσει στον ελληνα 5-10 τρισ. ευρω, δε νομιζω να σοθει κανεις απο 300 δισ.

  παντως οι προφητες μας το είχαν πει, θα σας δωσουν παρα πολυ( εννωει το παραδακι ) και μετά θα θελουν να το πάρουν πίσω αλλα δε θα προλαβουν.

  Ο νοων νοητο …

 2. Μακακίες κουραφέξαλα. Οι γερμανοπροσκυνημένη μας κυβέρνηση θα βολευτεί με καμιά πενηνταριά δις …μείωσης του δήθεν χρέους μας και …όλα καλά.
  Και μάλιστα σε αυτές τις Γερμανικές αποζημιώσεις που ζητάνε, έχουν προσθέσει και το κατοχικό δάνειο.
  Οι προδότες που μας κυβερνάνε.
  Εξάλλου, μόνο από την Ελλάδα πήραν οι Γερμανοί κατοχικό “δάνειο”.
  Ο ίδιος ο Χίτλερ το αναγνώρισε και ξεκίνησε και την αποπληρωμή του.

  Άκουσα ότι “υπολόγισαν” το κατοχικό “δάνειο” σε …10 δις!
  Έναν κρατικό προϋπολογισμό μας πήραν τότε οι Γερμανοί, συν όλα τα άλλα και είναι μόνο …10 δις;
  Ο οικονομολόγος κύριος Τζανής Γκούσκος υπολόγισε πέρυσι το κατοχικό αυτό “δάνειο”, με στοιχεία και αποδείξεις, με τους τόκους τόσων χρόνων και σε σημερινά χρήματα, σε 416 δισεκατομμύρια Ευρώ!
  416 δις Ευρώ. Μεγαλύτερο και από το δήθεν χρέος μας.
  Το οποίο κατοχικό “δάνειο” είναι σίγουρο χρήμα, αφού πρόκειται για διακρατική «συμφωνία» αναγνωρισμένη και από τα δυο κυρίαρχα κράτη.
  Και είναι άμεσα απαιτητό…
  Και μόνο αυτό είναι άμεσα απαιτητό, τα άλλα όλα είναι …προς συζήτηση.

 3. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΨΥΧΗ. 04/18/2019 @ Απρίλιος 18, 2019 12:43 πμ

  Ο ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΑΣΠΙΔΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ.
  376 ΔΙΣ, ΣΥΝ ΤΑ 8,500 ΑΡΧΑΙΑ, ΣΥΝ ΤΟΥΣ 600 ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΣΥΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
  ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.

 4. καλημερα αδλφια
  οι αποζημιωσεις λαθος ζητουνται απο την γερμανια
  σωστα μηλαει ο γερμανος πρεσβης αλλα λεει την μιση αληθεια
  υπαρχει πολυ μα παρα πολυ ουσια στο θεμα ασχετα αν πολλοι το βλεπουν
  απο την πλευρα του “ανημπορου” να κανει πραγματα και να μαθει αληθειες λαου
  η ολη αληθεια ειναι οτι αυτη τη στιγμη η διαχειριση της παγκοσμιας περιουσιας
  ειναι στα χερια ενος κινεζου ονοματι λι αν θυμαμαι καλα το ονομα [οχι του σχωρεμενου του μπρους λι] αυτος με την σειρα του ελενεται απο καποιους αλους οι οποιοι του λενε τι θα κανει και σε πιο κρατος θα δωσει λεφτα [αν αυτοι θελουν] μεσα σ’αυτην την παγκοσμια περιουσια [παγκοσμιο ταμειο] υπαρχουν και οι γερμανικες αποζημιωσεις για ολα τα κρατη που θεωρουνται νικητες στον ΒΒΠ μεταξυ αυτων και η ελλαδα αρα οι αποζημιωσεις εχουν αποδοθει σε αυτο το ταμειο [ αυτη ειναι κερια αληθεια που δεν τολμα να ξεστομισει ο γερμανος πρεσβης]
  ο λι την θεση που εχει σαν δειαχειριστης του παγκοσμιου αυτου ταμειου δεν την εχει νομημα
  παρ ολα αυτα τα αφεντικα του λι λενε οτι αυτος καλως ειναι εκει που ειναι και καλως διαχειριζεται το παγκοσμιο ταμειο
  τα αφεντικα του λι ειναι οι δημιουργοι της ΝΤΠ που θελει τα εθνη υποδουλα υποκειπτοντα στις επιθυμειες αυτων των σαρκοβορων κενοψυχων οντων
  οι κυβερνητες των κρατων τα ξερουν ολα αυτα αλλα [οπως τωρα η ελληνικη βουλη διεκδηκει ΣΥΝΙΔΕΙΤΑ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ…για να μην τα παρει ποτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  αρα σωστα λεει ο Εμπερχαρντ Ρονχολντς οταν λεει οτι η διεκδικηση απο πολλα κρατη μαζι θα [οπως πολωνια] των γερμανικων αποζημιωσεων θα εχει αποτελεσμα
  ολη η βουλη των 302 του εφιαλτη [οχι των ελληνων] το ξερει αυτο και ξερει κατον σωστο δρομο για να παρει το χρημα αλλα δεν το κανει σκοπιμα
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΥΤΑΡΚΕΣ..
  ερευνηστε το ολο θεμα και δειτε αν ολα αυτα που γραφω ειναι αληθεια
  αν ειναι δεν μας μενει τιποτα αλλο απο το να παμε στη βουλη του εφιαλτη και να
  ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΩ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΤΟΥ ΠΙΘΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ….ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ
  ΑΙ ΣΤΟΝ ΑΖΑΖΙΛ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΜΜΩΝΑ!!!

 5. Ama to eixan grapsei tipota ovreoi tha kanate tin papia kai tha legate…exoun dikio….kai tha ta dinate opos kai ta exete dosei me to parapano..
  Ta lefte pou dosan oi ounoi stis dikes tous trapezes pigan..ti na leme tora…
  Eno gia tin Ellada then theloun na dosoun oute cent giati tha xeftilistoun pagosmios….kai to xeroun auto..sta tsakidia zoa…

 6. ....της εποχης του ''63 δηλαδη του κωλου τα εννιαμερα 04/18/2019 @ Απρίλιος 18, 2019 8:56 πμ

  ….και τοσα να παρουμε απο τους Γνησιους [Γερμανους !!!!] ασιατες , παλι πολιτικα τεμαχια τυπου καραμαν-αλη τον γερο τον σκυθοκαππαδοκα κουρδο θα βρουμε μπροστα , οπως τοτε το ’60 που καποια εκατομμυρια που δοθηκαν απο τους ”’γνησιους” εξαφανιστηκαν ανευ ”’τιμολογιων ” οπου αμεσως μετα ο γερο -κουρδος την εκανε για παρισιους….τα ιδια θα γινουν και σημερα.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*