Γεωπολιτική ανατροπή: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ασφαλές «οχυρό» τη Δύσης – «Τελειώνουν» Τουρκία-Σ. Αραβία

Η απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει πυραύλους S400 από τη Ρωσία και η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να θέσουν υπό αμφισβήτηση τη μακρά ενεργειακή συμμαχία τους με τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ανατρέπει άρδην τη γεωπολιτική ισορροπία στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, γράφει στο πρωτοσέλιδό της τη Δευτέρα η εφημερίδα Εστία με τίτλο: «Συμφωνία με ΗΠΑ για Κάρπαθο-Σούδα – Και μπόνους αμυντικής βοήθειας».

Η Ελλάς έχει για πρώτη φορά πραγματική ευκαιρία να καλύψει την τρύπα ασφαλείας πού ανοίγει στη Νατοϊκή συμμαχία και οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές, επισημαίνει η αρχαιότερη σε κυκλοφορία εφημερίδα των Αθηνών.

Γερμανοί και Αμερικανοί αναζητούν πλέον χώρα για να μετασταθμεύουν τα αεροπλάνα πού βρίσκονται στη βάση του Ιντσιρλίκ – ήδη το ζήτημα τής αποχωρήσεως των γερμανικών Tornados έγινε αντικείμενο της προεκλογικής εκστρατείας των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας.

Για πρώτη φορά, επίσης, οι ΗΠΑ εξετάζουν την επανακατανομή τής στρατιωτικής βοήθειας πού δίνουν σε Ιορδανία, Ισραήλ, Αίγυπτο, προκειμένου να γίνει δικαιότερη κατανομή αυτής.

Δεν διαφεύγει την προσοχή έμπειρων διπλωματικών πηγών, επίσης, ή αθόρυβη συγκέντρωση σκαφών του αμερικάνικου πολεμικού ναυτικού στη Μεσόγειο εν όψει τής πιθανότητας να επιτεθούν οι ΗΠΑ σε Σαουδική Αραβία Κατάρ μέσα στο 2017, γράφει η Εστία.

Πρώτον, διότι με τον αγωγό TAP και το σχιστολιθικό αέριο δεν είναι πλέον άμεσα εξαρτημένες από τις χώρες του Κόλπου, δεύτερον, διότι οι χώρες αυτές κατηγορούνται ότι χρηματοδοτούν το ισλαμικό χαλιφάτο και τρίτον, διότι μαζί με την Κίνα διακρατούν μεγάλο μέρος του αμερικανικού χρέους.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η δυτική αρχιτεκτονική λοιπόν αλλάζει με συνέπεια να γεννώνται κίνδυνοι και ευκαιρίες.

Ή Αμερική έχει θέσει επισήμως προς την κυβέρνηση αίτημα να ανανεωθεί ή σύμβαση για τη λειτουργία της βάσεως της Σούδας, η όποια σήμερα θεωρείται σημαντικότερη από του Ιντσιρλίκ, για πέντε χρόνια, αντί των ετήσιων ανανεώσεων πού υπογράφει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ελλάς συζητά το θέμα αλλά υπό μία διπλή προϋπόθεση.

Πρώτον, ως ο πλέον συνεπής σύμμαχος του NATO στις αμυντικές δαπάνες, θα ενισχυθεί μέσω του προγράμματος αμυντικής βοήθειας των ΗΠΑ και με χρήματα αλλά και με αεροσκάφη F-15 σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των F-16.

Δεύτερον, με την επιλογή του αεροδρομίου τής Καρπάθου ως βάσεως μετασταθμεύσεως Νατοϊκών αεροπλάνων μετά την αποχώρηση των συμμάχων από το Ιντσιρλίκ.

Τον ρόλο αυτό διεκδικούν επίσης Ιορδανία – Αίγυπτος.

Εφ’ όσον οι ΗΠΑ επιλέξουν την Κάρπαθο, τότε ακυρώνεται αμέσως το τουρκικό επιχείρημα για την αποστρατιωτικοποίηση των Δωδεκανήσων.

Οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδος – ΗΠΑ για συμφωνία είναι στο αρχικό στάδιο αλλά με οιωνούς καλούς.

Τα Υπουργεία Εξωτερικών και Αμύνης βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με το State Department, καταλήγει η Εστία.

Δικαίωση TRIBUNE:

Το TRIBUNE σχολιάζοντας αυτές τις εξελίξεις αισθάνεται δικαιωμένο, διότι από την πρώτη ημέρα μας στο ελληνικό διαδίκτυο, εδώ και τρία χρόνια, υποστηρίξαμε σθεναρά την ακλόνητη θέση ότι η Ελλάδα αποτελεί προμαχώνα του δυτικού πολιτισμού απέναντι στην βαρβαρότητα και είχαμε πει, εδώ και τρία χρόνια, ότι η χώρα μας θα απεμπλακεί από τον ταλανισμό των μνημονίων αναβαθμίζοντας τον γεωπολιτικό της ρόλο και διεκδικώντας να καταστεί περιφερειακή δύναμη σχετιζόμενη απευθείας με την Ουάσιγκτον, δίχως ενδιάμεσους «Ευρωπαίους Εταίρους».

Δυστυχώς όταν τα πρωτογράψαμε αυτά, επί διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, όχι μόνο δεν εισακουστήκαμε αλλά και αντιμετωπιστήκαμε ως περίπου «γραφικοί».

Οι γερμανόδουλοι των Αθηνών, οι αυτοπαρουσιαζόμενοι και ως «φεντεραλιστές-εκσυγχρονιστές», ή απλώς νεοφιλελέ-σοσιαλφιλελέ, αυτοί οι δόλιοι αφελληνισμένοι υπάκουοι των ευρωπαϊκών ελίτ, είχαν λάβει εντολή να μετατρέψουν τη χώρα μας σε γερμανικό προτεκτοράτο, να εκχωρήσουν τα κοιτάσματά μας σε φυσικό αέριο στη Γερμανία (για να ξεχρεώσουμε τα δάνεια, για αυτό και δεν έχει συμβεί καμία ανάπτυξη στη χώρα), να εξαναγκάσουν σε μετανάστευση όσους περισσότερους Έλληνες μπορούσαν και να αποικίσουν εκ νέου την πατρίδα με μουσουλμάνους, φθηνά εργατικά χέρια στις γερμανικές επενδύσεις.

Αυτή η μειοδοσία, εάν όχι προδοσία, αποκρούσθηκε αλλά δεν έχει ανατραπεί ακόμα.

Το TRIBUNE θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό όλων των δημοκρατικών πατριωτικών δυνάμεων, της κοινωνικής κεντροδεξιάς και του σοσιαλπατριωτικού χώρου της κεντροαριστεράς, ώστε να κυριαρχήσει η πατριωτική πλειοψηφία ιδεολογικά, πολιτικά και να οδηγήσει τον τόπο στην πρόοδο και στην ευημερία.

Ουδεμία εκεχειρία ή ανακωχή δεν κάνουμε με τους πράκτορες του Βερολίνου και με τα αφελληνισμένα εγχώρια κέντρα «πρόθυμων» δουλοπρεπών υπηρετών τους.

Απέναντι στην οριζόντια διασύνδεση των γερμανόδουλων νεοφιλελέ-σοσιαλφιλελέ η απάντηση είναι η οριζόντια διασύνδεση των πατριωτικών δυνάμεων. Μόνο έτσι η πέμπτη φάλαγγα θα ηττηθεί.

Η Ελλάδα ως η μόνη σταθερή χώρα στην ανατολική Μεσόγειο, Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, με ισχυρότατες ένοπλες δυνάμεις και έθνος παγκόσμιο, με οικουμενική πολιτισμική ισχύ, μπορεί να είναι και θα είναι η καλύτερη σύμμαχος των ΗΠΑ.

Όχι «σύμμαχος-προτεκτοράτο», όπως μας είχαν καταντήσει οι παρασιτικοί «παλατιανοί» μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, δηλαδή μια ταπεινή αποικία, αλλά ως σύμμαχος πραγματική και αφοσιωμένη στην κοινή μας αποστολή, δηλαδή στην επικράτηση του Ορθού Λόγου επί της βαρβαρότητας και του μισαλλόδοξου φανατισμού.

Η Ελλάδα που γέννησε τον δυτικό πολιτισμό είναι και ο γεωπολιτικός πρόμαχός του. Οι ΗΠΑ είναι η προστάτιδα δύναμη του δυτικού πολιτισμού. ΗΠΑ και Ελλάδα είναι ο δυτικός πολιτισμός κι αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν άπαντες.

Στ. Μ.

tribune.gr

Loading...

11 thoughts on “Γεωπολιτική ανατροπή: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ασφαλές «οχυρό» τη Δύσης – «Τελειώνουν» Τουρκία-Σ. Αραβία

 1. mnk says:

  Μάαααλιστααααα… Άρχισαν οι κολακίες και τα ταξίματα απ’ το αγγλοσαξωνικό μπλοκ. Ποιος μας έβαλε στο ΔΝΤ είπαμε;

 2. trelos says:

  δυστηχως η ευτηχως παιδια στην τελικη αναληση οι αμερικανοι είναι η ευχη και η καταρα μας , καλα τα σεναρια με τους ρωσους και μπορει να το προτιμουνε οι ελληνες αλλα ειπαμε……

 3. Μανιάτη Βηρσαβεέ says:

  Η Ελλάδα δημιουργήθηκε ως προτεκτοράτο ων Μεγάλων Δυνάμεων και τέτοιο παρέμεινε πάντοτε. Με τους Γερμανούς ήταν οι Σαμαράς-Βενιζέλος, ενώ ο Τσίπρας είναι με τους Αμερικάνους και αυτοί τον έφεραν στην εξουσία. Έχει σχέση με τους Ροκφέλερ -Ρότσιλντ. Απλά και αυτοί μας κοροϊδεύουν. Για να ασκήσουμε πατριωτική εξωτερική πολιτική σήμερα χρειάζεται δύναμη και πατριωτικές ηγεσίες και εμείς δεν τα έχουμε, οπότε θα εξακολουθήσουμε να είμαστε καρπαζοειπράκτορες και ουραγοί των γεγονότων

  • mnk says:

   Ξεχνάς τους Παπανδρέου και τον Σημίτη. Οι μεν αγγλοσαξωνόφιλοι από παππού έως εγγονο, ο δε γερμανοτραφής, της ιδίας φυλής άπαντες.

  • Ανώνυμος says:

   ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛH ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ : «Με τους Γερμανούς ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΑΔΩΝΗΣ, ενώ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ είναι με τους Αμερικάνους και αυτοί τον έφεραν στην εξουσία….. Απλά και αυτοί μας κοροϊδεύουν»…..

 4. Νικητας says:

  Θα μας δωσουν οι ΗΠΑ και διαστημοπλοια , εκτος απο τα F15,F22, F18, A10-12 κλπ !!! Που ξερεις…; μπορει και κανα αεροπλανοφορο !! ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ειναι τρελος..,δεν θα ζητησει τιποτα απο εμας…,ΜΟΝΟ ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΛΕΣ !!!!! Ρεεεεε…,το χασαμε τελειως;

 5. Ανώνυμος says:

  Είναι άγνωστο γιατί ο κάτοικος της χώρας των Ελλήνων δεν μπορεί να μάθει! Να μάθει ότι άλλο η είδηση και άλλο η φήμη… να μάθει να διαβάζει, να ακούει και να αφήνει κάποιο μικρό χρονικό διάστημα να καταλαγιάσει ο πολύς θόρυβος και μετά να παίρνει θέσει. Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις …»Σε ακύρωση της άσκησης ηλεκτρονικού πολέμου με την επωνυμία «Ramstein» προχώρησε το ΝΑΤΟ έπειτα από ένα τυπικό αλλά απολύτως χαρακτηριστικό παράδειγμα ενδοσυμμαχικής σύγκρουσης ανάμεσα στην Αθήνα και την Αγκυρα. Η άσκηση επρόκειτο να ξεκινήσει από χθες και να συνδυάσει χρήση ηλεκτρονικών μέσων τόσο αεροπορικών όσο και ναυτικών δυνάμεων, αποκλειστικά ελληνικών. Επρόκειτο, δηλαδή, για μια άσκηση ελληνική, στην οποία το ΝΑΤΟ είχε κληθεί να συμβάλει με κάποια μέσα, πρακτική συνήθης για τα δεδομένα της Συμμαχίας. Την Κυριακή, η Αγκυρα ζήτησε η άσκηση να μην περιλαμβάνει τη Λήμνο, με βάση την πάγια θέση της περί αποστρατικοποίησης του νησιού, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης για το καθεστώς των Στενών του 1923, κάτι που η Αθήνα αρνείται επικαλούμενη τη Σύμβαση του Μοντρέ του 1936. Επειτα από το τουρκικό «βέτο», η Συμμαχία εξαίρεσε τη Λήμνο από το σενάριο της άσκησης»… http://www.kathimerini.gr/901435/article/epikairothta/politikh/e3airesh-lhmnoy-apo-natoikh-askhsh και επειδή ακούω Rammstein πάρτε και ένα τραγούδι τους Sonne, Εδώ έρχεται ο ήλιος https://www.youtube.com/watch?v=StZcUAPRRac

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *