Foreign Policy: Η ‘Βίβλος’ της πολιτικής των ΗΠΑ καλεί την Ελλάδα να αναγκάσει την Γερμανία να υιοθετήσει το ‘ευρώ 2’!

Με ένα άρθρο που κυριολεκτικά «σπάει κόκκαλα» στην «Βίβλο» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, το περιοδικό Foreign Policy, ο Φιλίπ Λεγκρέν, πρώην οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την περίοδο 2011-2014, καταλογίζει ολοκληρωτικά τις ευθύνες για την εξέλιξη της κατάστασης του ελληνικού χρέους στην καγκελάριο της Γερμανίας Α.Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε σημειώνοντας τα εξής:

«Η Μέρκελ παραβίασε τον κανόνα της «μη διάσωσης», θέτοντας τα συμφέροντα των γερμανικών τραπεζών πάνω από εκείνα των Ευρωπαίων πολιτών-συμπεριλαμβανομένων των Γερμανών- και θέτοντας τους Ευρωπαίους τον έναν απέναντι στον άλλον.

Εάν οι Γερμανοί ψηφοφόροι συνειδητοποιούσαν ότι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε τούς είπαν ψέματα και ότι τους πούλησαν, δεν θα έπεφταν στην εθνικιστική παγίδα να κατηγορούν τους Έλληνες για τα παραπτώματα των τραπεζών τους και της κυβέρνησής τους!».

Και καλεί την ελληνική κυβέρνηση «να αποκαλύψει την μπλόφα της Γερμανίας, έτσι ώστε να την αναγκάσει να συμφωνήσει στην έκδοση ενός παράλληλου νομίσματος»!

Αναφέρεται φυσικά στο λεγόμενο «ευρώ 2» το οποίο θα υιοθετήσουν οι οικονομίες της νότιας Ευρώπης, αλλά και η Γαλλία και θα είναι φθηνότερο κατά 25-35% σε σχέση με το νυν ευρώ που έχει φέρει τον όλεθρο στις εξαγωγές των λιγότερο ανταγωνιστικών οικονομιών της ευρωζώνης.

Το άρθρο και τα όσα υποκρύπτονται πίσω από το άρθρο είναι εξόχως σημαντικά: Το Foreign Policy δεν είναι τυχαίο περιδικό. Οπως είπαμε είναι η «Βίβλος» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και ουσιαστικά πρόκειται για ένα ημιεπίσημο Μέσο Ενημέρωσης της Ουάσιγκτον.

Και το ζήτημα του «ευρώ 2″, ούτε καινούριο είναι, ούτε κενό περιεχομένου. Είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος για να αποφευχθούν και να αναχαιτιστούν οι διαλυτικές τάσεις της ευρωζώνης.

Γιατί αν εξέλθει η Ελλάδα και επιβιώσει (γιατί όχι απλώς θα επιβιώσει αλλά και θα αναπτυχθεί κάθετα μέσα σε ορίζοντα πενταετίας) τότε κανείς δεν θα μπορέσει να αποτρέψει την καταστροφή του ευρώ καθώς θα ακολουθήσει μια σειρά άλλων κρατών

«Πώς μπορούν να αλλάξουν οι καταστροφικές πολιτικές που επιβάλλει ο Σόιμπλε και οι όμοιοί του; Είναι συμβατή η ένταξη στην ευρωζώνη με τη Δημοκρατία;» διερωτάται ο

«Οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα ισχυριζόταν,ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, οι οποίες ανέδειξαν μια ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση, που δεσμευόταν να θέσει τέλος στη λιτότητα και να ζητήσει ελάφρυνση του χρέους από τους πιστωτές της στην ευρωζώνη. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέμενε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αποδεχθεί τους όρους που πέτυχαν οι προκάτοχοί της».

Σύμφωνα πάντα με τον αρθρογράφο, «σε μεγάλο βαθμό, η νέα κυβέρνηση λειτούργησε με αυτό τον τρόπο, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και αυτό δεν αποτελεί μόνο ένα ελληνικό ζήτημα», ενώ ακολούθως σημειώνεται:

«Εκλογές αναμένονται στην Ισπανία αργότερα φέτος, ενώ οι ριζοσπαστικοί αριστεροί του Podemos προηγούνται στις δημοσκοπήσεις. Πράγματι, σε όλες σχεδόν τις εκλογές, μετά το ξέσπασμα της κρίσης, οι ψηφοφόροι ανέτρεψαν τις κυβερνήσεις τους, για να ζητήσει αμέσως μετά ο Σόιμπλε και οι προστατευόμενοί του στην ευρωζώνη ότι πρέπει η νέα κυβέρνηση να μείνει προσκολλημένη στις αποτυχημένες πολιτικές που μόλις είχαν απορρίψει οι ψηφοφόροι».

Στη συνέχεια του άρθρου, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται: «Το 2012, για παράδειγμα, ο Φρανσουά Ολάντ κέρδισε την προεδρία της Γαλλίας με την υπόσχεση ότι θα θέσει τέλος στη λιτότητα, αλλά υποχρεώθηκε σύντομα σε υποχώρηση από το Βερολίνο.

Πέρυσι, με την εντολή που έλαβε από τη σαρωτική του νίκη στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ο μεταρρυθμιστής Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ζήτησε αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες, ώστε να προβεί η ιταλική κυβέρνηση σε περισσότερες επενδύσεις, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

Συχνά, οι πολιτικοί αθετούν προεκλογικές υποσχέσεις όταν βρεθούν αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα της διακυβέρνησης. Πρόκειται για ένα θλιβερό χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας».

Ο αρθρογράφος διατυπώνει επίσης την άποψη ότι «οι περιορισμοί της Δημοκρατίας στην ευρωζώνη είναι απολύτως πραγματικοί. Το 2011, οι Αρχές της ευρωζώνης απομάκρυναν μάλιστα από τα καθήκοντά τους δύο εκλεγμένους πρωθυπουργούς, στην Ιταλία και στην Ελλάδα, τον τελευταίο επειδή είχε τη «θρασύτητα» να προσφέρει στους Έλληνες δημοψήφισμα για τις άδικες συνθήκες που τους επέβαλε η Γερμανία, ενώ τους αντικατέστησαν από υπάκουους μη εκλεγμένους τεχνοκράτες».

Σε άλλο σημείο της εκτενέστατης ανάλυσής του, ο Φιλίπ Λεγκρέν υπογραμμίζει ότι «Oι Γερμανοί βασίζονται στις αρχές της ευρωζώνης για να τη γλιτώσουν, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποκλίνεται στο Βερολίνο.

Όταν όμως οι ψηφοφόροι αλλού επιθυμούν τις αλλαγές κάποιων πραγμάτων, αποκλειστικά στις δικές τους χώρες, η απάντηση είναι: «Nein, nein, nein. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση». Στην περίπτωση της Ελλάδας, η γερμανική κυβέρνηση χρησιμοποίησε ένα ακόμα πιο υποκριτικό επιχείρημα.

Δεν υπάρχει τίποτα το αντιδημοκρατικό στον εξαναγκασμό της ελληνικής κυβέρνησης να υποκύψει στη βούληση του Βερολίνου. Αντίθετα, ισχυρίζεται ο Σόιμπλε, ότι «η Αθήνα οφείλει να σεβαστεί τις επιθυμίες των ψηφοφόρων σε άλλες χώρες της ευρωζώνης».

Είναι αλήθεια ότι οι φορολογούμενοι της Γερμανίας και σε όλη την ευρωζώνη θα έχαναν -άδικα- εάν η Ελλάδα πετύχαινε την ελάφρυνση του χρέους που χρειάζεται για να ανακάμψει.

Αλλά, γιατί συμβαίνει αυτό; Συμβαίνει επειδή η Μέρκελ παραβίασε τον κανόνα της «μη διάσωσης», θέτοντας τα συμφέροντα των γερμανικών τραπεζών πάνω από εκείνα των Ευρωπαίων πολιτών-συμπεριλαμβανομένων των Γερμανών- και θέτοντας τους Ευρωπαίους τον έναν απέναντι στον άλλον.

Εάν οι Γερμανοί ψηφοφόροι συνειδητοποιούσαν ότι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε τούς είπαν ψέματα και ότι τους πούλησαν, δεν θα έπεφταν στην εθνικιστική παγίδα να κατηγορούν τους Έλληνες για τα παραπτώματα των τραπεζών τους και της κυβέρνησής τους!».

Καταλήγοντας, ο αρθογράφος τονίζει: «Για να επιτύχει ελάφρυνση του χρέους, η Ελλάδα οφείλει να αποκαλύψει την μπλόφα της Γερμανίας, όπως επιχειρηματολόγησα πριν από δύο εβδομάδες, και να είναι έτοιμη να εκδώσει ένα παράλληλο νόμισμα. Η τετράμηνη παράταση που δέχθηκε η Αθήνα από τους πιστωτές της στην ΕΕ, τον προηγούμενο μήνα, παρέχει στη νέα ελληνική κυβέρνηση το χρόνο για να επεξεργαστεί σε βάθος τη στρατηγική της.

Αλλά, ευρύτερα, πώς θα μπορούσε να αποκατασταθεί η δημοσιονομική Δημοκρατία; Είναι τόσος ο θυμός και η έλλειψη εμπιστοσύνης που δημιούργησε η κακοδιαχείριση της κρίσης ώστε καθιστούν πολιτικά αδιανόητα, προς το παρόν, τα βήματα προς ένα δημοκρατικό φεντεραλισμό.

Μια πιο καλή επιλογή θα αποτελούσε η αποκατάσταση του κανόνα της «μη διάσωσης», μαζί με την ελευθερία των κυβερνήσεων να ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες και πολιτικές προτεραιότητες, υπό τους περιορισμούς της βούλησης των αγορών να δανείσουν ή εντέλει υπό τον κίνδυνο χρεοκοπίας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα είχε επίσης την αποστολή να λειτουργεί ως ο κατάλληλος δανειστής έσχατης ανάγκης σε κυβερνήσεις με πρόβλημα ρευστότητας, διαφορετικά το ευρώ θα μπορούσε να διαλυθεί.

Το να αφαιρείς από τους ψηφοφόρους το δικαίωμα να προβαίνουν σε θεμιτές οικονομικές και πολιτικές επιλογές είναι απαράδεκτο, και όπως αποδεικνύει η τραγική ιστορία της Βαϊμάρης στη Γερμανία, η επιβολή δυσβάστακτων αποπληρωμών σε μισητούς ξένους πιστωτές οδηγεί στον πολιτικό εξτρεμισμό. Όπως επισήμανε ο Μάρτιν Γουλφ στους Financial Times, «η ευρωζώνη έχει ως σκοπό να αποτελέσει μια ένωση δημοκρατιών, όχι μια αυτοκρατορία». Οι Μέρκελ και Σόιμπλε θα πρέπει να το θυμούνται αυτό».
defencenet.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

4 thoughts on “Foreign Policy: Η ‘Βίβλος’ της πολιτικής των ΗΠΑ καλεί την Ελλάδα να αναγκάσει την Γερμανία να υιοθετήσει το ‘ευρώ 2’!

 1. ΣΗΜΑΤΟΡΩΣ says:

  εμεις τι ζηταμε ?
  αναδιαρθρωση του χρεους….δηλαδη που και ποσα και σε ποιον …για να προχωρησουμε σε κουρεμα αν πρεπει η νεο δανεισμο
  αυτοι τι μας λενε ?
  οχι εμεις σας δανειζουμε 60 δις γιατι τοσα θααα χρειαστείτε
  πως προκυπτει ρε παιδια αυτο ??? και πως το ξερετε ??? ωραια δώστε μας την διαφορα των επιτοκιων αποπληρωμης του 2014 που ανερχοντε σε 1,9 δις ???και ειναι δικα μας που πληρωσαμε και πρεπει να τα δωσετε βαση συμφωνίας??
  οχι πληρωστε την δοση του ΔΝΤ γιατι αν… θα ειναι πιστωτικό γεγονος και τα ομολογα προς την ΕΚΤ
  μα λεμε κρατατε τα δικα μας λεφτα που πληρωσαμε …ωραια δωστετα κατευθειαν αφου ντραγκι εσυ τα εχεις στο ιδιο συρταρι
  οχι μας απαντανε ….και μαλιστα θα δωσουμε λεφτα σε ολους 60 δις τσαμπα ενω η ελλαδα θαααα χρειαστει δανειο 60 δις
  σημερα …..ειδηση……. αλλα αν ξερεις[ πολιτικη οικονομια και οχι λογιστικα ]
  λεει οτι αποπληρωθηκε μερος δανειου του ΔΝΤ 300 εκτ ,,,,η δοση διδετε ολοκληρη και οχι μερος γιατιιιιι ??? γιατι το ΔΝΤ …ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟς ΤΟΥ δεν περνει τοκους μονο αποπληρωνεις κεφαλαιο και αρα ολοκληρη την δοση
  αρα τα 1,9 δις που ζητα η ελλαδα νομιμα και δικα της του 2014 τι ειναι ?????ειναι απλα επειδη η ελλαδα εχει ομολογα σκουπιδια μπαινει εγγυητης ενα αλλο φερεγγυο κρατος η θεσμος οπως γερμανια ηΕΚΤ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ για την ελλαδα απο τα λεφτα της, σαν εγγυητής και της ΞΑΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΙ με επιτοκιο ενω του ΔΝΤ τα λεφτα ειναι ατοκα ….αν η ελλαδα πληρωσει οπως και εκανε τοτε βαση συνφωνιων ειναι υποχρεωμενη η ΕΚΤ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΜΕΡΟς ΤΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΑΕΡΑ ΕΓΓΥΗΣΗς οπως εχει συμφωνηθει μεταξυ των συμβαλλομενων
  ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΔΝΤ ????
  γιατι απλουστατα αυτο ειναι εντελως παρανομο που εκανε ο ντραγκι ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΝΤΑς ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ,,,,,,,ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΗΓΕ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΊΩΝ
  ετσι εξηγω την ειδηση σημερα και ετσι εξηγω την επιθεση προς την ελλαδα που μας βγαζουν σαν λεπρους στην απεξω απο τα τσαμπα 60 δις γιατι???? γιατι μια χωρα ανοιξε την πορτα της προσφυγης στα ανωτατα διεθνη οργανα και οχι στο κλειστο κλαπ του σοιμπερ ,,,,,εξαλλου δεν ειναι τυχαια μα καθολου τυχαια με τον αρχιεπισκοπο του τσιπρα και στο καπακι με τον στουρναρα ….παντως καταλαβα απο τις δηλωσεις που εκανε ο στρουρναρας τι παιζει ??? ισως σε αλλη αναρτηση σας εξηγήσω

  οποιος λεει να παμε στην δραχμη >>> μαλλων ειναι για φρενοκομειο γιατι ??
  1-δεν εχουμε αποθεματικα
  2-δεν εχουμε τραπεζα ανοικουν ολες στο ροτσιλ
  3-εκει μας ωθουν για να μας σκλαβωσουν τελειως αφου τα 300 δις που ειναι πλεων κρατικα και οχι ιδιωτικα [φροντησε ο ΓΑΠ] δεν μπαινουν σε διαιτησια γιατι το διεθνη δικαιο υποστηριζει τους λαους και ενα κρατος δεν πληρωσει ειναι σαν να θελει να καταστρεψει τους ανθρωπους [πολεμος] για να επικρατησει αυτο τα 300 δις γινονται τρις
  τι πρεπει να κανεις ??
  1-φτιαχνεις δικη σου τραπεζα αυτονομη και οχι του ροτσιλ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ δηλ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΑΝ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΑΕΦΑΛΑΙΟ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ και οχι στο χαρτακι που επενδυουν οι τραπεζες οι καθεστωτικες,,,, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΟΒΕΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑ ΑΤΟΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ..ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑ… ΣΤΉΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ
  παντως αυτο το σχεδιο της ''τραπεζας "το εχω ακουσει να το ξεστομΕΙ ο βαρουφακης που ξερει απο πολιτικη οικονομια ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΨΕΙ

 2. ΣΗΜΑΤΟΡΩΣ says:

  με τις ελαχιστες γνώσεις που προσπαθω να εχω ψαχνω να ξεκλειδώσω τις πληροφοριες-ειδησεις και παντα η λεπτομερια κρυβεται στα ψιλα
  ———-ειδησεις μικρες χτεσινες ——
  1-τουρκικο πλοιο πλεει ακυβρνητο εξω απ τα κυθηρα…. ευτυχως δεν προσαραξε στο εκει παλιο αγκυροβολιο των ρωσων. στα διεθνη υδατα ..γιατι θα ειχαμε ενα νεο τουρκικο στο μεσο της ελλαδος …..το σχεδιο αποτυχε των τουρκων και σπευδει ρυμουλκο τουρκικο να το τραβήξει
  2- ο καμμενος πηγε εσπευσμενα ,ταυτοχρονα στο αγαθονησι και ροδο ,,,, οποτε το στρατευμα ηταν σε επιφυλακη ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
  3–ΕΧΤΕΣ αργα το βραδυ στη ροδο ακουστηκαν εκρηξεις ολμων …τι παιχτηκε εκει που αποτραπηκε ????
  4–ο μπερναν αναβαθμιζει πληρως την ΣΙΑ η ΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ερχοντε εξελιξεις παγκοσμιως
  5-Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ αυτες τις μερες προσπαθει εδω στην ελλαδα να κλεισει συνεργασιες με ελληνικες παραγωγικες μοναδες,, γιατι στην βραζιλια υπαρχει σοβαρο πλεον προβλημα λογο των αποτομων αλλαγων μεσα σε μερικες ωρες απο40 βαθμους θερμοκρασιας στο μηδεν ,,,εδω λενε το κλιμα ειναι πολυ πιο σταθερο και προλαβαινουν ,,,στις αργες εξελιξεις του καιρου να προφυλαχτουν …ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΩΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΠΡΙΝΚΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ….ΕΧΤΕΣ λοιπον που θα επισκεφτοντουσταν οι εκπροσωποι της μεγαλητερης αυτης εταιρειας τροφιμωμ πρωτου φυγουν ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ με ελληνικα προιοντα ….ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΆΗΚΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ……ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΗΚΑΝ …..ΠΟΙΟΣ ΕΙΘΕΛΕ να μην …….

  φυσικα αυτες οι ειδησεις για τους περισοτερους ενω ειναι δημοσιευμενες στο τροχαδειν δεν γινοντε αντιληπτές ,,,,αλλα αυτες εχουν το ζουμι ..ΤΑ ΜΠΟΜΠΟΕΙΔΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ

 3. Ανώνυμος says:

  ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Η ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΔΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΘΗΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *