Ευάγγελος Αποστολάκης: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Άμυνας και νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Νέος υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει ο νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Πρόκειται για μια πολύπλευρη προσωπικότητα, με επιχειρησιακή ικανότητα και τεχνογνωσία.

Πρόσωπο με βαθιά πίστη στη δημοκρατία, επιχειρησιακά άρτιος και ικανότατος αποτέλεσε την ιδανικότερη επιλογή για την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Πρόσωπο με βαθιά πίστη στη δημοκρατία, επιχειρησιακά άρτιος και ικανότατος αποτέλεσε την ιδανικότερη επιλογή για την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

Όπως λένε χαρακτηριστικά ο γνωρίζοντες “οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μπορούν να είναι περήφανοι για τον άνθρωπο που ηγείται σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές των ενόπλων δυνάμεων. Ο Ε.Αποστολάκης, έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά που ολοκληρώνουν τον σύγχρονο αξιωματικό των ΕΔ, λένε όλοι οι ανώτατοι αξιωματικοί που συνεργάζονται μαζί του από όλους του Κλάδους. Μαχητής όταν πρέπει, επιτελής, όταν το απαιτεί η περίσταση και… μάνατζερ στον ρόλο του Α/ΓΕΕΘΑ, προσπαθώντας να πετύχει τα φαινομενικά αδύνατα: Ενα ικανότατο στράτευμα, χωρίς επαρκείς οικονομικούς πόρους.

Ο Αρχηγός μάλιστα είναι και στέλεχος των ειδικών δυνάμεων αφού έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ) και επιπλέον έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής. Είχε προκαλέσει εντύπωση πρίν λίγο καιρό το άλμα του με τους αλεξιπτωτιστές.

Πηγαίνοντας κόντρα στα συνηθισμένα σύμφωνα με τα οποία τα υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων παρίστανται ως απλοί παρατηρητές στις ασκήσεις, ο Ναύαρχος Αποστολάκης παίρνει μέρος σε αυτές και μάλιστα δεν δείχνει να τον απασχολεί ο βαθμός δυσκολίας τους. Ετσι, πριν λίγο καιρό ο προερχόμενος από τις Ειδικές Δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα από την ΜΥΚ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στη Νέα Πέραμο, στο πλαίσιο παρακολούθησης δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων και συμμετείχε σε προγραμματισμένα άλματα στατικού ιμάντα από ελικόπτερο Σινούκ στην θαλάσσια περιοχή Νέας Περάμου και νήσου Φλεβών, καθώς και σε επιχειρησιακή κατάδυση.

Ποιος είναι ο Αρχηγός και πλέον νέος υπουργός Άμυνας

Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ. Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ). Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά (Α/Τ), Ναρκαλιευτικά (Ν/Α) καθώς και πλοία της Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως (ΔΠΑ) ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.

Τοποθετήθηκε ως Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 έως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993, καθώς και στη Φρεγάτα (Φ/Γ) ΝΑΒΑΡΙΝΟ από το 2003 έως το 2004. Έχει υπηρετήσει επίσης στο ΣΓ/Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

Σε εκτέλεση της υπ’ αριθμόν 1 αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ από 7 Μαρτίου 2013 παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 15 Σεπτεμβρίου 2015, προήχθη στο βαθμό του Ναυάρχου και παρέλαβε τα καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Προαγωγές

Εισαγωγή στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων : 1976
Σημαιοφόρος : 1980
Ανθυποπλοίαρχος : 1983
Υποπλοίαρχος : 1987
Πλωτάρχης : 1992
Αντιπλοίαρχος : 1997
Πλοίαρχος : 2004
Αρχιπλοίαρχος : 2009
Υποναύαρχος : 2011
Αντιναύαρχος : 2012
Ναύαρχος : 2015

Μετάλλια – Παράσημα – Διαμνημονεύσεις

Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικα Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής

Μετάλλια Στρατιωτικής Αξίας Γ΄, Β΄ και Α΄ Τάξεως

Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Γ΄ και Α΄ Τάξεως Διαμνημόνευση Υπηρεσίας Αξιωματικού Επιτελούς Β΄ Τάξεως


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

*Ειδική επεξεργασία ΔΙΠΛΗΣ ΝΑΝΟΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ στα σφαιρίδια καθαρώς χημικού χαλκού, στην οποία οφείλει το ιδιαίτερο χρώμα του το Black Knight

*Εμπεριέχει αρχαίο κρύσταλλο της Ελληνικής γης [εξαιρετικά δυσεύρετος στο εμπόριο]

**ΝΕΑ κεραία Lakhovsky στο εμπρός μέρος με επικάλυψη χρυσού 24 καρατίων

*Η επικάλυψη καθαρού χρυσού 24 καρατίων στην εμπρός κεραία, αλλάζει την πόλωση της οργονοενέργειας ώστε να γίνεται ιδιαίτερα δυσάρεστη στα αλλότρια DNA τα οποία κυκλοφορούν ανάμεσα μας καθώς και στα ανόργανα όντα.

*Στην βάση του υπάρχει ακόμη μια κεραία MWO Πολύ-Κυματικού Ταλαντωτή Lakhovsky, όπως σε όλα τα προϊόντα οργονιτών του orgonodrome, κατ’ αποκλειστικότητα.

ΤΙΜΗ 115.00€ + 0 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 0 μεταφορικά- Για Επαρχία 0€

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

9 thoughts on “Ευάγγελος Αποστολάκης: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Άμυνας και νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ

 1. Ανωνυμος says:

  Θα μπορουσα να γραψω πολλα ….και αρνητικα ….δε θα το κανω …!!! Γιατι ειναι ολοφανερο σε ολους ….νομιζω ….!!!! Ολοι το περιμεναμε οτι αυτος θα ηταν ο επομενος Υ.Εξ. γιατι αυτων ηθελαν οι απ εξω …..Αλλωστε δεν ειναι τυχαιο οτι …με την αποχωρισει της Αγελαδας ….εγιναν αμεσα και οι ανακοινωσεις …..αυτες και αλλες πολλες ηταν οι οδηγιες ….που θα τις μαθουμε …τις επομενες μερες ….

 2. Λουφαμεταξας says:

  Nai χμ , χα χα ναι μορε , ετσι μπραβο , χε χε χε γαμοτο μου …αφου και παγκαλος εγινε στρατηγος αυτος γιατι οχι ?

 3. αgela says:

  Ο αρχηγος ΓΕΕΘΑ συμφωνει με την συμφωνια των Πρεσπων εφοσον δεχτηκε το υπουργικο αξιωμα.Καταλαβαινετε τωρα ξεκαθαρα ποιοι υποτιθεται προστατευουν την Ελλαδα.Εδω μιλαμε οχι απλα βαλιτζες,αλλα κοντεινερ.

 4. κώστας says:

  Τα Πανεπιστήμια οι Σπουδές και οι Τίτλοι δεν είναι αυτά που τιμούν τον Άνδρα. Τα στερνά Τιμούν τα πρώτα και κατά τους Προγονούς μας «Μηδέν προ του τέλους μακάριζε» Προδότης δεν είναι μονό αυτός που εκτελεί την Προδοσία αλλά και εκείνος ο όποιος ασκεί εξουσία και ενώ έχει την δύναμη να αποτρέψει την προδοσία και δεν το πράττει αλλά επί πλέον καρπούται νέους τίτλους σε ανάλλαγα της εσκεμμένης οκνηρίας του. Γράφει ο Παλαμάς «Ανάξιος είναι όποιος διστάζει.
  όποιος άκούει
  τό προσκλητήριο τών καιρών,
  τ” άκούει καί δέν λέει: Παρών»
  Τα Συμπεράσματα εις τους έχοντας Εθνική συνείδηση

 5. Mpamphs says:

  Σε 10 χρόνια που θα είναι απόστρατος πλέον να δειτε τι δηλώσεις θα κάνει και πόσες φορές θα πάρει τη πολι και τη μικρά Ασία…….. ξεφτίλες γαλοναδες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *