ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Έτοιμος ο νόμος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων

· ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

Τον θεσμό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, φέρνει με σχετικό νομοθέτημα η Κυβέρνηση, με σκοπό να αντιμετωπίσει τις πρακτικές με τα αποκλεισμένα ειρηνοδικεία, όπου συμβολαιογράφοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και οι πλειστηριασμοί ματαιώνονται.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έχει έτοιμο το νομοθέτημα που προβλέπει για πρώτη φορά στη χώρα μας τη διενέργεια των πλειστηριασμών με ηλεκτρονικό τρόπο. Μάλιστα η σχετική πλατφόρμα που ετοιμάζεται, αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία τους επόμενους μήνες.

Στις σχετικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, προβλέπεται ότι η προδικασία για τους πλειστηριασμούς θα ισχύει ως έχει, όμως η έδρα του πλειστηριασμού που γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, δεν θα είναι στο εξής το Ειρηνοδικείο αλλά το γραφείο του συμβολαιογράφου.

Επίσης θα παρέχεται ευχέρεια για την υποβολή όχι μόνον μίας σφραγισμένης προσφοράς, αλλά πολλών, προκειμένου να επιτυγχάνεται, κάθε φορά, το μεγαλύτερο δυνατό ποσό για το εκπλειστηρίασμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», πλειστηριασμοί με ηλεκτρονικό τρόπο για ακίνητα θα διενεργούνται και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή και όχι μόνο κάθε Τετάρτη.

Σημαντικό στοιχείο του νέου συστήματος είναι ότι θα μπορούν να μετέχουν ενδιαφερόμενοι όχι μόνο από την ημεδαπή αλλά και την αλλοδαπή.

Επειδή στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αναμένεται να μετέχουν πολλοί, στο σχετικό νομοσχέδιο προβλέπεται η επιβολή ειδικού τέλους συμμετοχής.

Τέλος σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το νέο σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναμένεται να δώσει ώθηση στην αγορά ακινήτων, ενώ η παρατεινόμενη ακύρωση των πλειστηριασμών εκτιμάται ότι προκαλεί τεράστια ζημιά στην οικονομία.

Συμβολαιογράφοι και άλλοι ενδιαφερόμενοι τονίζουν ότι οι κινήσεις αυτές δεν οδηγούν στην προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά στην ακύρωση στην πράξη δικαστικών αποφάσεων για πολλούς που θα θέλουν να πωληθούν τα ακίνητά τους και να εισπράξουν.

newsbeast.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ελλάδα: Η ανεργία υποχώρησε στο 7,9% τον Ιούλιο – Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008Business

Πακέτο 2,2 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση: Οι φοροελαφρύνσεις, τα επιδόματα και ο κατώτατος μισθός των 1.000 ευρώ

Μαχητικό αεροσκάφος σε πτήση - εικόνα αρχείουΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Τανάγρα: Συνετρίβη ελληνικό F-4 Phantom σε αεροπορική επίδειξη – Νεκροί οι δύο χειριστές

Πυρκαγιά και καπνοί - εικόνα αρχείου για τη φωτιά στη ΜάνδραΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ – Μάνδρα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ξηροπήγαδο – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

3 απαντήσεις στο “Έτοιμος ο νόμος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων”

  1. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΒΡΟΜΙΚΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ ΣΚΑΡΦΙΖΟΝΤΑΣ ΝΕΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΕΞΟΝΤΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ 8.000 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ ΚΙ ΕΣΥ «ΕΓΩ»ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΙΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΜΜΟ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΡΟΣΚΟΝΗ.

  2. “Σημαντικό στοιχείο του νέου συστήματος είναι ότι θα μπορούν να μετέχουν ενδιαφερόμενοι όχι μόνο από την ημεδαπή αλλά και την αλλοδαπή.” —-Πάρτε κόσμε! Ξεπουλάμε! —— Ιστορικό δίδαγμα: Έδαφος που χάνεται με χαρτιά και υπογραφές, μόνο με αίμα παίρνεται πίσω. — Ράβε-ξήλωνε να περνάει ο καιρός μας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά