01:47 - 02/07/2020

Ετοιμάζουν… υποδοχή στον υπουργό Τουρισμού οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των Χανίων: «Έλεος! Χορτάσαμε στις υποσχέσεις!»

Μετά από επικοινωνία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων ενημερώθηκε πως τελικά η πλατφόρμα για την αίτηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού μέσω αναστολής της σύμβασης, η οποία αφορά τους χιλιάδες εποχικά εργαζόμενους σε εποχικά ξενοδοχεία που θα πάρουν τα 534€ του Ιουνίου τέλος Ιουλίου μετατίθεται για 07/07/2020..

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου:

«Για τους εποχικά εργαζόμενους στον επισιτισμό και στην εστίαση που δικαιούνται το έκτακτο επίδομα ανεργίας Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο θα έπρεπε να έχει ανοίξει η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ από τις 15/06 και ακόμα τίποτα!!!

Για τους εποχικά εργαζόμενους σε 12 μήνες λειτουργίας ξενοδοχεία υπάρχει ο Ν.1545/85 που υποχρεώνει την επαναπρόσληψη τους και δυστυχώς δεν αναφέρεται στις ρυθμίσεις.

ΕΛΕΟΣ! ΕΛΕΟΣ! ΕΛΕΟΣ!

Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι επιτέλους αυτά τα 534€ του Ιουνίου;

Τηρήστε τον Νόμο 1545/85 άρθρο 18 παρ.6 που λέει πως είναι υποχρεωτική η επαναπρόσληψη και στους εποχικά εργαζόμενους στα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία αλλά και στον Επισιτισμό!

Σήμερα που υποτίθεται πως ξεκίνησε η Τουριστική σαιζόν οι εργαζόμενοι δέχονται ακόμα ένα πλήγμα.

Συνάδελφοι, φτάνει πιά… Χορτάσαμε στις υποσχέσεις!!!

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε.

Αυτή την Παρασκευή όλοι μαζί, στις 10 το πρωί έξω από το Επιμελητήριο Χανίων (απέναντι από την αγορά) να υποδεχτούμε τον Υπουργό τουρισμού!!!!!»

zarpanews.gr

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh